Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Останнє редагування: 17 Серпень 2016
    • Подобається Подобається x 2
  3. truskaffka

Дівчата, ось раз-через-раз читаю тему (як правило, шукаю щось конкретне і читаю те, що видає пошук). Читаю, що сирок блендерують, шукають якомога одноріднішу кашку.... Ми їмо все неоднорідне від самого початку. Овочі мнуті виделкою, каші теж (гречка, рис і кукурудзянка дрібна), сир навіть не додумалась, що треба ще перетирати (я його відпарюю з домашньоого йогурта - виходить крупинками).

Питання - то мені так пощастило, що доці їдять ті часточки спокійно, не давляться і все ок? Чи я щось геть не те роблю і то чимось загрожує? Може, я десь пропустила інформацію про те, як ті шматочки на ШКТ впливають? Читала лише про позитивний бік (але в статті про педприкорм), де було, що шматочки краще, бо менша поверхня дотику з стінками кишечок і тому менші можливі алергічні реакції. Чи є ще інші "боки медалі"?

Тобто питання: чому має бути однорідне пюре?

4. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Мій лиш перший місяць (і то неповний) догодовувався продуктами пюрешної консистенції (яблуко печене, кабачок, банан). А потім почала мнути виделкою або терти на грубій терці (огірок, наприклад) ну або різати маленькими шматочками і так давати. Мене в принципі це не дуже хвилює, але останні дні зауважила, що малюк дуже швидко їсть: візьме з ложечки суп, наприклад (буряк, капуста, морква, цибулька - все маленькими шматочками) і за пару секунд просить ще. Видно що він язиком старається якось "розібратись" з тією їжею або яснами кусає. Але реально дуже швидко ковтає і хоче наступну ложку. От теж задумалася.

5. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Мій ні разу не їв блендеровану їжу чи навіть помнуту виделкою. З самого початку їсть все в такому вигляді, як і ми. Раніше різала на менші куски, тепер вже сам все кусає. Навіть фрукти їсть великими кусками і сам випльовує потім шкірку).

Останнє редагування: 21 Серпень 2016
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Доця не хоче їсти м'ясо неблендерене . от зупку жує нормально,печенько кусає, фрукти кусає їсть,з м'яса я роблю фрикадельки і мну їх вилкою з картоплею,або в зупці. Їсть раз через раз. Більше виплюне ніж з'їсть. Як то їй ще м'ясо приготувати ,щоб сподобалось.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

7. Havronia

Havronia Well-Known Member

Тому що раніше прикорм вводився в 2-3 місяці з пляшечки. Коли дитина готова до прикорму, це вже не потрібно, крім окремих випадків. Ну і традиція мам і бабусь - " так треба, бо ми так робили".

• Подобається Подобається x 3
  8. truskaffka

Ну ми теж оце так вже 2 рази їли..я це не відношу до виду "пюре" :). UPD: я вже "догнала", Ви і мали на увазі, що такне хоче, тому робите пюре. Я жирафа :)

Останнє редагування: 21 Серпень 2016
  9. Сонце

Сонце Well-Known Member

З якого молока ви робите кефір/сирок діткам? З домашнього, фермерського чи магазинного?
    Домашнє то хіба знати в кого купувати ((

10. truskaffka

Христь, а мені щось крутиться таке, що власне домашня молочка зажирна. Чи то я перли видаю? Я роблю в мкльтиварці йогурт (з пакетованого молока) і його відігріваю наразі. Правда виходить мало, а може й не дуже вмію правильно відігріти. Ну але наразі так.

11. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Йогурт з якого молока: домашнього чи магазинного? І як відігріваєш?

12. MissO

MissO Well-Known Member

Свіже дрмашнє молоко можна поставити в холодильник, щоб підійшли вершки і тоді іх просто зібрати і таким чином зменшити жирність. Вершки потім собі використаєте. Але я рідко так роблю, в основному купую свіже,відразу кип'ячу, вкидаю закваску і все.

13. Сонце

Сонце Well-Known Member

Я колись робила старшій дитині з базарного або магазинного молока сама кефірчик (ставила в шклянці на добу біля плити), потім його або збовтати - буде кефір або відігріти, на ситко і сирок.
    А тепер от думаю як роблять? )))

14. truskaffka

15. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

все те робите. Я своїм обом нічого не перетирала, не блендерувала (за виключенням м"яска на початках обом, а потім лише меншому, бо не їсть він м"яса, мушу так тихенько до страв підмішувати що м"яско, що рибу). Дивлюсь на своїх деяких подруг, які блендерували дітям все, то до 2-3 років ледь навчили діток їсти шматочками, давились, вертали назад грубшу їжу. Може це теж просто так співпало, але чомусь я більше впевнена, що не варто то все до однорідної дрібної консестенції доводити. Але це моє бачення, а кожен робить як хоче ;)
    --- дописи об"єднано, 22 Серпень 2016 ---
    з того, яке є дома. Як свекри передадуть домашнє (не кип"ячу для кефіру і сирка), то з домашнього, як куплю фермерське, то з фермерського (але його кип"ячу обов"язково для кефіру, для сирку ні), або купую магазинне (його не кип"ячу).

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Merry

Merry Well-Known Member

Дівчата, варений бурячок з якого віку даєте?

17. aknytsU

aknytsU волошкова...)

З 7 місяців приблизно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  18. MissO

MissO Well-Known Member

Дівчата, з чим даєте діткам кефірчик, в моєму випадку це біфідум. Давала просто кефір, пробувала давати з овочевим пюре (картопля, морква, гарбуз). Може ще можна якесь печиво розімняти, бо я ще ні печива, ні бубликів не давала.

19. Fast

Fast Well-Known Member

Є молочні каші, вони набагато смачніші. А до безмолочних можна додати фруктове пюре.
    Чому молоко після року? Ну ОК - жирне, я теж не даю, але подумою, про Злагода. Що скажете? А каші молочні чим погані? Це моє спасіння просто, я настільки не люблю готовити, що іду найпростішим шляхом. Я навіть морквочку лінуюсь потерти:girl_flirt:, а зупу варю то рисову помідорову, то з цвітної капусти, з брокколі, але для всіх, а ще борщик (раз я зварю, два рази - мама), а ще купую сирки(Яготинське) і кефір Злагода і з картопелькою - просто іде на ура.
    І мене це дуже цікавить. Поки їмо баночне (пів баночки), бо то що я намагалась зготовити випльовувалось далеко і по цілій кухні.
    А печени яблучко можна давати? Мії запікала і Софії дала скуштувати - сподобалось
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2016 ---
    Я сирок інколи роблю так - 100 мл молока довожу до кипіння додаю туди 100 мл кефіру, виключаю, закриваю кришкою і чекаю 15-20 хв потім на ситко і все готово, з будь-якого

20. truskaffka

А ми вже власне 2 тижні скоро буде як м"ясоїди :). Купувала мені свекруха телятину (вона знавець, тому поклалась на неї),помолола те мені і наморозила по 1 ст.л. такі кульки. Перше варила і мняла виделкою кульку на двох, тепер дві дна двох :). Їдять аж за вухами лящить.

А от ще крілик теж підігнала свекруха, то я кусочок відварила і порізала ножем. Теж їли....але я спробувла, то ті кусочки якісь на смак бідні....треба власне жувати, щоб те м"яско смакувало. То я спробувала таки саму крольчатину варену раз прокрутити блендером і додала до товчених овочів. Геть інший смак, скажу вам. Набагато смачніше! Що ж тепер треба то молоти!?? А я не хотіла брендерити нічого...чи поки що помолоти, поки ще зубів нема, щоб смачніше було? Я домішувала у неблендеровану їжу... Що скажете?

З печінкою кроля теж засада якась вийшла, бо вона дуже добре мнеться виделкою, але там є такі всякі плівочки і те все збивається в грудки, дітям не дуже сподобалось через те.

То хіба не одне з перших, що дають? Ми вже давно їмо, але саме не любимо- закисле може. А от з нектаринками, бананом все разом їдять :). І тато наш таке любить :girl_crazy:
    --- дописи об"єднано, 31 Серпень 2016 ---
    Я йогурт домашній даю з сиром або просто йогурт))) ну типу щось ще поїли, тоді ложечкою просто йогурта дала - і такий підвечірок. Ще в гречку мішала для пробиЮ але мені самій то не дуже сподобалось.

21. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Я блендерила м'ясо десь до року. Вони ж ковтають все разом, то мені чомусь дивно давати м'ясо з шматочками, то ж напевно так важко шлуночку. Після року вже дрібненько нарізаю. Але готую аж до такого м'якого стану.
    І печінку теж блендерила.
    Я кролика тушкую (хоч то швидше варіння, бо він весь у воді) у мультиварці із перчиком горошком, цибулькою, морквою, часничком та листочком лавровим. Виходить смакота навіть без солі, я сама таке їм.
    А до телятини як тушу, то даю чорнослив.
    А фарш телячий то не блендерю. Але мені тато Богдан вж двічі те м'яско перемолов, то там вже нема що блендерити.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk