Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Догодовування малятка (2)

Не знаю про Україну, але я буду давати, бо воно тут в Каліфорнії росте.

3. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Заговорили про авокадо, то нагнали апетиту. Прийшлось йти канапку робити. Маркіян отримав свої мікродози, трохи покривився, але з'їв :)
    В Нью-Йорку авокадо не росте, тому не думаю, що нам завозять якесь інше, ніж в Україну.

4. Vika

Vika Well-Known Member

тормоз- я його знаю.
    і склав мені всі покупки в пакет, я багато всього брала.

5. Brenda

Brenda Member

Vika, рисові каші для дітей не дають закрепів. Перевірено на моїй малій, яка дуже схильна;)

6. Gavil

Gavil Member

А роскажіть, будь ласка, про печене яблучко. Як ви його зберігаєте, чи щодня печете? Бо, наприклад, я щойно запекла у духовці 5 яблучок завтра одне з'їмо. Решту буду зберігати в холодильнику. Але чи можна давати настпуні дні малій ці яблука з холодильна , чи потрібно свіжозапечене щоразу? Бо собі я запікаю бритванку яблук і протягом тижня хрумаю. А малечі так можна?

7. glasses

glasses Member

я запікаю яблуко в мульті,дуже зручно і швидко

8. Brenda

Brenda Member

Я щодня печу нове:) загалом, стараюсь постійно робити нову і свіжу їжу. Єдине, що в мене є пару днів, то варю м'яско і даю його в день варіння і на наступний день, також компотики варю на два дні, а і буряк можу зварити на два дні. Але я не знаю чи роблю правильно:) о так вирішила собі:)

9. Gavil

Gavil Member

Ось я також щодня свіже варю малій. А от щось одне яблуко пекти в духовці, мультиварки не маю, якось мені не то. Нє, звичайно можу і одне запекти, мені не важко:) до речі, цікаво, хто які продукти варить-парить-готує щодня, а які на декілька днів. Як правильно? Можливо хтось знає якісь секрети зберігання. Або ж як правильно. Що взагалі можна зберігати? Чи дітям до певного віку (якого?) потрібно все свіжозготоване?

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А чому одне? Печіть декілька? Я пекла багато і часто, то всім корисно їсти, природній сорбент. І Ромчик біля нас клював.

11. katysik

katysik Well-Known Member

Я печу одне таке трохи більше і даю його два дні, так само не знаю чи добре, чи зле, просто ні я, ні чоловік не любимо печених яблук, а викидувати половину шкода якось, то на наступний день підігріваю ту іншу половинку і далі гамаємо :)

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Я роблю в пароварці - 15 хвилин і готово, але я роблю по 3-4 одразу і на 2 дні, але печені яблука дуже любить, половину точно з`їдає.

13. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

я починала мясний прикорм з кролика, наморозила собі маленьких кусочків, дістаю кожен день по одному.
    і я так само:)

Дівчата, маю питання про домашній йогурт: скільки часу ви його зберігаєте в холодильнику? бо я зберігаю максимум 3 дні, от думаю чи можна 4 чи ні..

14. Brenda

Brenda Member

Домашній йогурт (для мене то закваска) даю три дні, також роблю з неї сир, а якшо шось лишається на четвертий день, то з'їдаю сама. В моїй заквасці ( біфівіт віво) пише, що можна 5 днів, але за порадою Миросі вирішила довше трьох не давати дитині:)

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

З якого віку можна йогурти?

І ще таке, вчора в мене малий видер хліб і з таким азартом зісмоктав трошки скоринки, що я сама була в шоці.
    То вже можна мучне по трошки давати, чи не варто?

16. Megan

Megan Well-Known Member

Я трохи даю, ніби ніц йому не є. Мій хліба з маслом так хоче, як я під час вагітносі... аж тряслась за ним.

17. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

- аналогічно і ми, але я в основному доїдаю сама, бо мала щось зараз не "той-во" по йогурті і біфівіті ну і сир коли відігріваю, то також під настій, раз їсть - другий раз плює. А ось картоплю пюрешку їсть з превеликим задоволенням, а якщо в супі нема бараболі, то суп також плює, получається що дитина кожний день їсть картоплю, то з жовтком, то в супі, як ви даєте діткам зачасто картоплю? Ще зазначу що така любов до картоплі у нас з 10міс. раніше не любила взагалі. З приводу печених яблук то печу 3-4 штуки, якщо дитьо не хоче то сама за день з*їм. А вже два дні як підсіла на яблучний крамбл, то малявка разом зі мною підїдає яблучка, вівсянку згортаю.

18. glasses

glasses Member

Саш, в нас ідентично.За картоплю мама продасть, але має бути синьоглазка картопля))))

19. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Мій синочок мав також рідко какав. Але рисова каша нам пішла на УРА і зовсім вона його не кріпить. Правда даю її з печеним яблучком.

У нас теж саме. Ну любить малюк картоплю і все. Єдине, що я намагаюся, щоб у зупі інші овочі складали б як мінімум половину ваги картоплі. Так мені рекомендувала педіатр.

Перший раз чую. Поділіться рецептиком:).

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

мг, і раніше дітям купували заморські банани і авокадо, а свої рідні яблука і грушки - ні-ні, бо ж страшно.
    пс. і маленькі діти, то які?

21. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

та це я в нас на ДП "На кухні" в "з особистих рецептів" нарила, форумчанки Аlicia та Furore на стор 140 такими рецептами ділились, гляньте... я замість овсянки нордіка використовую вівсянку брюген, смакота... англійський сніданок