Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. vagabond

vagabond New Member

а коли можна дават шпинат? і у якому вигляді? нам майже 7 місяців. з овочів ввела тільки картоплю і цибулю в супчик.

3. Melian

Melian Well-Known Member

Малечі 6,5 місяців. Вже давала кабачок, цвітну капусту і моркву. Чи варто зараз пробувати картоплю? Що можна ще додати з овочів?

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

4. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Ми з картоплі починали з картопляного пюре.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

5. MissO

MissO Well-Known Member

І як вам пішла цвітна капуста? Бо я поки почала іі давати, але доня вже третій день ледь по 1 ч.л. мусолить, бо інакше це не назвеш. Вона просту водичку з ложечки краще п'є.

6. Melian

Melian Well-Known Member

Я давала разом з кабачком, при тому кабачка було значно більше. І то мала дуже кривилась) але їла. От сьогодні дала кабачок і долила до нього відвар з картоплі і в малої трохи висип на тілі появився. Тепер думаю чи то картопля винна чи мої три черешеньки вчорашні....картоплю стару брала й протримала її 2 год у воді перед варінням.

Н

7. MissO

MissO Well-Known Member

Може стару картоплю вже не варто давати? Ми вже самі іі не дуже імо. Я чекаю на свою молоду, спеціально кусочок лишився не кропленим.

8. Melian

Melian Well-Known Member

От і я подумую залишити знайомство з картоплею до кращих часів. Які овочі ви ще вводили? І взагалі що ще давали?

9. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дівчата, як ваші малюки їдять? І головне, скільки? Бо мій малий - на 99,9% цицюн :d25: Ні яблуко печене, ні морква/картопля/суп, ні банан, ні кабачок не запхаєш і більше 1 ч.л. вдень (інколи ту 1 ч.л. розтягуємо на два-три прийоми). Та й не тягнеться він ні до моєї ні до чоловікової тарілки. Єдине до чого інтерес - це до чашки, то вчора-сьогодні пробував звичайну вожу пити із звичайної "дорослої" чашки.
    Пробували в кріслі для годування, в автокріслі, на колінах і ще купу "технік" використали, а малий або закриє ротик на замок або випльовує все язиком.
    Мене вже всі "родичі-знайомі, etc." замучили доріканнями, чому майже 7-місячна дитина нічого крім циці не їсть.

• Корисно Корисно x 1
  10. Almariel

Almariel Well-Known Member

Пффф, моя 9-місячна не їла. Зараз уплітає, як має бути.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  11. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Наталю, нема чого хвилюватися, абсолютно, дитина може і до 9, або і далі отак чайними ложками пригодовуватись. Багато дітей близько року починають їсти більшими порціями. Є, звичайно, і взагалі малоїжки. Головне пам'ятати, що йому всього вистачає з молока. А для родичів, з якими не хочеться влазити в дискусії, можна урочисто перечисляти продукти, які ви вже пробували і плануєте, не говорячи про порції)

12. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Може ви часто грудьми годуєте і він просто не голодний? Я супи каші даю коли добре набавиться, бо інакше також не запхаєш. Тому поступово вибрала зручний час і тепер нам виходить 3-4 догодовування через 4 години, по 150-200 Гр. Груди перед сном переважно тепер і вночі. Нам 8 міс.

13. olenachyzho

Думаю 7 місяців не критично.тай взагалі дитина істиме тоді ,коли потребуватиме , головне пропонувати .не їсть значить вистачає циці.моя їла , бо любить взагалі поїсти і з 6.5 цицею вже не наідалася. Але до 9 місяців нічого крім циці не пила,але почала тепер пити,бо має вже таку потребу .тож не хвилюйтесь.а про родичів...вам уже правильно порадили перечисляйте все що даєте і плануєте і питань не виникатиме.

14. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Ми в серпні збираємось на море, синочку буде рочок. І я от думаю як бути з тим харчуванням. Він в мене досить гарно їсть і плюс ГВ. Овочі то я там куплю - це точно, ще й сезон на них. Переживаю, де я маю взяти м'ясо і кисломолочку. Є варіант купити м'ясо баночне, бо ж там невідомо, яке і звідки продають. А от не впевнена за сирочки, кефіри, Йогурти. Чи взагалі там дитячі будуть продавати. Що мені робити? Бо їдемо на 20 днів.

15. Havronia

Havronia Well-Known Member

Якщо дитина не голодна, який сенс в неї щось запихати? І грудьми зачасто не буває.
    @aknytsU розслабитися і чекати, коли дитина захоче їсти.

• Подобається Подобається x 3
  16. marianast

marianast Well-Known Member

ГВ + продукти в яких ви не сумніваєтесь. 20 днів річна дитина може без м'яска, сирочків і т.д.

17. Almariel

Якщо є мета зменшувати ГВ, то ваша стратегія правильна. Моя дитина, яка їла багато, ГВ не зменшувала - нормальна їжа ілась додатково

18. Deidra

Deidra Well-Known Member

А куди їдете?
    Ми без м'яса місяць жили в рік і місяць :) Правда, була рибка і яйця. Я щось навіть не задумувалася над тим :) А кисломолочку таки придумували собі: купували місцеву кисломолочку (curd) в магазині (в сенсі фабричне, а не з рук) і розводили водою.

19. olenachyzho

Маємо таку проблемку ,коли їмо зупку перемнуту виделкою і попадається більший кусочок Аня може подавитися і вирвати . То нормально ? коли діти починають добре жувати і не давляться ? Зараз м'ясо з картоплею блендерую, а як ще можна робити м'ясо такій малій дитині?

20. Almariel

А вам скільки? Я ніколи не блендерила, ми на ПП. Спочатку трохи давилася випадково, але не рвала. Але дитина відразу розуміла, що не циця - значить не треба зразу ковтати, а треба уважно пробувати, що воно таке.

21. olenachyzho

10.5 . ми не на пед прикормі.їсть каші,сирок,пюре,зупки,печенько, мясо,жовток ну і звичайно цицю. Зупку їсть нормально,але як задавиться може вирвати.печенько тримає в роті поки не розмокне потім ковтає.