Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. marianast

marianast Well-Known Member

І скільки? Скільки хоче?))) Моя так з ложки може пів мого горняти випити)

3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

О, то вам повезло) бо більшість взагалі не хоче пити) мої досі роблять кілька ковточків.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Моя доця до 8 місяців взагалі пила лише грудне молоко.а зараз вже випиває десь 200мл вдень .п'є з поілки чай з ромашки або чисту воду.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

5. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Я давала від Гербер цвітну капусту і броколлі, але я їх змішувала з кабачком або гарбузом.

6. Melian

Melian Well-Known Member

Дівчата, порадьте, будь ласка: в якості першого прикорму тиждень давала пюре з кабачка, через тиждень додала цвітну капусту. І ось мала вже 3 дні не какає...окрім запору нічого не турбує, маля довольне, поводиться як завжди. Крім догодовування ми на ГВ. До введення прикорму бувало що 2 дні не какала, але не більше. Що робити? Може відмінити цвітну капусту й спробувати щось інше?

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

7. MissO

MissO Well-Known Member

Дівчата, з якого віку ви даєте діткам в ручку бублика посмоктати?

8. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Я з 9 міс давала такі маленькі і грубші, щоб так швидко не перекушувала. Їй подобалося.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

9. Almariel

Almariel Well-Known Member

не давала)) то необхідність?

10. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

ні, то швидше традиція)))
    я давала, щоб почіхала собі ясна, коли все пхала до рота, але пізно почала давати, 10—11міс

11. Deidra

Deidra Well-Known Member

Я моркву сиру давала, коли все пхав до рота. Просто в ролі гризунка :) А десь в 10 місяців гарно гриз-смоктав сухе печиво: не так щоб поїсти, як щоб мати заняття під час їзди в авто чи поспішання кудись у возику. А бубликів ми не їли, то й маляті не пропонували.

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

І я моркву давала. А щоб зайняти рот - то хлібці.

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

13. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

В нас морква досі маст хев на прогулянки і просто щоб переключити вдома із ниття. Ми бубликів не давали. Давали дитяче печиво. Теж не дуже корисно, але величезний плюс: воно не кришиться, а робиться пюреподібним. І дитинці безпечніше, менше рищиків, що якась крихточка попаде не туди, куди треба чи можна)

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

14. MissO

MissO Well-Known Member

Ні,то таке шило в одному місці у мами, щоб спочатку щось дати, а потім видирати з рук, щоб не вдавилась)))) В мене куча порадників, які і полуницю вже пропонують дати, і крекер розмочений і т.д.
    Я ще толком не визначилась щодо кисломолочки і сирків. Комаровський радить з 6 міс., інші джерела з 8-9 міс. Мама каже, що колись була молочна кухня і там точно в 6 міс. вже брали все для діток, а то й раніше. Мені ніби не горить давати, але цікаво, хто як робить?

15. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

вчора в магазині побачила дитячі пюрешки з 4 міс , цікаво чи коли маля на ГВ можна врізноманітнювати його раціон, чи це лише для діток не на ГВ.

16. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

реклама і всього лиш))

17. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Basyanya, я особисто переконана, що кращого за молочко нічого нема, та і не потрібно, доки дитина не починає проявляти харчовий інтерес. Нам вже 6 минуло , але я з прикормом не спішу. Почала давати мікродози, щоб поступово і без проблем для ШКТ.

Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk

18. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

То називається не "врізноманітнювати" раціон, а навантажувати шкт дитини. Краще свій раціон врізноманітнюйте.
    Те, що на упаковці написано - вони б і з народження написали, напевно, якби могли (але є, все ж, якісь нормативні обмеження), бо бажаючих врятувати своє дитя "від голоду і браку вітамінів на одному молоці"))) знайдеться повно. Реклама.

• Подобається Подобається x 2
  19. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Коли я в 6.5 місяців почала цікавитись тим дитячим харчуванням була трошки шокована тим ,що пише на етикетці .4 ,3 місяці це ще дуже рано , краще не спішити.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

20. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

дякую всім, що відгукнулись, та я теж так думала, що може реклама, але вирішила перепитатись.
    та в мене, на мій погляд, доволі різноманітний раціон. інколи від того різноманіття аж страшно стає, аби в малятка не було ніякої алергії.

21. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Мамусі! Будьте ласкаві, нагадайте мені. Точніше підкажіть в моїй ситуації. Я - лінива мама. . До 8ми місяців малий в мене на ГВ. Печене яблучко інколи і бананчик пошкрябаний - не рахую за їжу.
    Почала з рисової безмолочної нестле з насінням рожкового дерева. Їсть з смаком. Та овочевих зупок (гарбуз, кабачок, картопля. селера+цибуля лише для навару). Їмо вже тиждень.
    Хочу спитати: чи вводити вже молочні каші , чи все таки зачекати (і скільки).
    І як швидко починати давати мяско кролика?
    До слова: донечку я догодовувала з 6ти і переводила примусово на штучне після 8ми місяців .
    Дякую за допомогу.