Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

немаю часу пеерчитувати темку, скажіть з чого і як почати прикорм.думала цв капуста і броколлі але переживаю щоб не дуло бо ітак газики ще її мучать(((
    або яблуко або гарбуз з сумішшю?? в мене голова бертом з тим прикормом(((боюсь не нашкодити

3. iragonzales

iragonzales В декреті

А якизагальний стан дитини? Це завдає їй дискомфорту?
    А тепер про яблуко, чесно я би не давала, яблуко така зараза, що любить в немовляток робити закреп, дорослих реально розвільнює.....Почніть з кабачка, він легенький рідко дає реакцію і закрепи....Капуста пучить, також обережно...Гарбуз супер, нормалізує стілець...

4. Hexe

Hexe Well-Known Member

ми починали з кефіру.потім додавала сир(той,що творог)

5. Tanya_SUN

кабачка немаю((( а баночне я шось не дужде хочу купляти

6. iragonzales

iragonzales В декреті

@Tanya_SUN почніть з гарбуза.....нормалізує стілець....І давайте пити....

7. Tanya_SUN

дитина весела бавиться, але коли лежить на спині і бавиться то тужиться і ножки напружує та на пару секунд, але не плаче. дискомфорт мабуть є.

8. iragonzales

iragonzales В декреті

Ввели гарбузик, потім додайте пару плястерок морквочки, потім петрушечки.....словом формуйте собі зупку і буде Вам щастя....

9. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Попитайте десь на форумах, дитячих барахолках може хтось морозив діткам і може продати або віддати. Я також влітку про прикорм не подумала, але на щастя тут на форумі дівчинка продала домашній кабачок, а пізніше ще одна коліжанка віддала свій кабачок, бо її мала взагалі нічого не їсть :) Я особисто починала з кабачка, пізніше до кабачка давала цвітну капусту, броколлі (купувала від Гербер, вони не мають домішок), а вже потім гарбузик, бо він може бути алергенним. Але багато тут дівчат пишуть, що починали з гарбуза. Тому пробуйте і слідкуйте за дитиною. А ще мій малюк саму цвітну капусту не їсть, тільки з гарбузом. А от броколлі саме їсть, але не так багато як з гарбузом чи кабачком :)

10. iragonzales

iragonzales В декреті

Просто на грудному вигудовуванні, раз в 3 дні то не запор, а для штучників, вже вважається запором, консистенція не для запору, запор рахується коли очерчуються кульки або кульками...Какати і тужитися, нормально, але тужитися і не покакати, то таки запор.Коли введете прикорм какати має щодня....

11. MissO

MissO Well-Known Member

Дівчата, я ще далека від прикорму, але як ви готуєте кабачок?

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

все залежить від вашої вепвненості і серйозності намірів. крики можна перечекати, якщо ви справді хочете перевести дитину на не солодку їжу.
    все солодке забрати з поля зору, холодильника, шафок - щоб малюк міг сам пересвідчитись, що того, що він хоче - нема.

13. preciosa

preciosa Well-Known Member

та він сам їжу не дістає, ще сам не ходить, тому сама пропоную. Сьогодні була пропозиція горохового супу-пюре)) Не захотів більше 2 ложечок, а кашу потім їв на ура.

14. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Preciosa, нашому синочку дуже подобається салатик з бурячка і чорносливу заправлений олією. Він такий солоденький досить :) Малюк з ним їсть і гречку, і рис. Може Вам також засмакує :)

• Подобається Подобається x 3
  15. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

В пароварці дитячій. Кладу кабачок і ставлю на 20 хв, потім блендерю.
    --- дописи об"єднано, 23 Березень 2016 ---
    А скільки бурячка даєте за раз? Столову ложку, більше? І яку олійку? Ну і де купуєте чорнослив, він копчений, сушений, баночний?
    Щось зовсім забкла про бурячок ,))) а салатик то дуже добра ідея.

• Подобається Подобається x 2
  16. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Спробуй стушити або ж запекти м'яско. Мої теж не їли, а тушений кролик з кучею моркви-цибульки, трішки масла йде на ура. Запікаю в рукаві теж так, але без масла. Воно виходить з яскравим смаком, може буде їсти)
    Або ж чекати. Чомусь мені здається, що в такому віці багато дітей капризують щодо їжі. Мої сьогодні на відріз відмовились від пюре: картопля-морква-шпинат- творог. Мусіла робити солодкий сир)

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

А сметану даєте дітям? Я он зварила борщ нам, і думаю, чи давати малявці вже чучуть сметани?

18. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Думаю трохи сметани не зашкодить. На педприкормі ж все гуд;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Tanya_SUN

Почала я прикорм з гарбуза, даю вже 3 дні, зявився румянець на щоках, але зранку пропав, це алергія???? не давати більше чи давати ще потрошки?а я тільки втішилась що почала какати:girl_cray:

20. javorivchanka

javorivchanka Well-Known Member

Відмініть на пару днів,потім знову спробуйте. В нас на гарбуз таки алергія(
    --- дописи об"єднано, 26 Березень 2016 ---
    а ще дівчата підкажіть,будь ласка,чи може бути алергія на гречку?але якось дивна,з 7 міс до 10 міс їв і нічого не було,і я їла десь з його 5 днів, а ост два місяці,як тільки він чи я зїмо гречку,обсипає щічки( чи було в когось таке?п.с.все інше вже виключила,порошок і місце перебування не міняли.

21. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Може ви іншу купили гречку не таку. Алергія може бути на ті красоти, якими ту гречку обприскують. В нас була на початку прикорму. А тепер немає - їмо вже інакшу.