Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

та можна давати іноді. Має свої переваги і недоліки, але радять після року. Те, що перешкоджає засвоєнню віт Д - думаю, актуально для дітей, котрих ледь не з народження годували манкою на коров'ячому молоці.
    Пошукайте з твердих сортів пшениці.

3. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

О, як вам доообре тихо заздрю...
    Теж несолодке не їдять. Сьогодні з того всього вже пробували пюрешку з картоплі і м'ясо телятина, то одному пару ложок впихнула, а інший після першої зовсім ротик не відкривав, кричав.
    Завтра спробую змолоти кролика не в блендері, а в мясорубці, може так трохи піде...
    І ще щодо шматочків, сьогодні по обіді їли з баночки кашку з яблуком-персиком з досить пристойними шматками фруктів і йшло на ура, бо ж смачненьке. А як в пюре на обід були шматочки, то душилися, навіть ротик не закривали, щоб часом не ковтнути.

Надіслано від мого Lenovo S90-U, використовуючи Tapatalk

4. бетменша

бетменша Well-Known Member

зате мого не пихнути кисломолочку. сир ше десь-колись тршечки. а кефіру ні грама. давала вже і з варенням і не їсть
    щодо води - мій теж не дуже. але я найшла вихід. він любить гризти носик в чашки-непроливайки. то я саджу його в крісло. даю ту чашку повну води і він так силить 10-15 хв - трохи гризе, трохи потягне води. Тільки шоб чашка повна була, бо ще так сам спеціально не перехилить. Ну мені так здається. Правда, після цього тре перевдягати) Тому такі попойки влаштовую, коли знаю, що тре підгузник міняти) і так перевдягати треба)

5. EineGuteFrau

От пригадую, була у нас якась одна каша Мілупа молочна, то щось мені теж не дуже вона подобалась. А на суміш гіпоалергену, так взагалі стілець рідкий темно-зелений.. Так і стоїть ще три чи чотири пачки. Шкода викинути, бо дорога звраза. Може підростуть трохи і піде...
    Я ще з круп даю рис неочищений ніби, точно не пам'ятаю, до зупок різних. І на iHerbi замовила кашу рисову із неочищених зерен, але ще не пробували, бо рисова у нас не в фаворі, бо стілець густоватий(

6. EineGuteFrau

Я до всього несолодкого даю олію рапсову, щось вона тут найбільше йде в прикормах дитячих, або оливкову. До солоких інколи даю масло.

7. EineGuteFrau

Нам творог йде в поєднані з йогуртом та багато фруктів) головне добре збити блендером, щоб не було великих крупинок творогу.
    Та воду мої так само п'ють або з пляшечок або з непроливайок теж з силіконовими носиками. Та й після пиття з ложечки всі мокрі, вони від процесу отримують задоволення, а воду раз через п'ять ковтаюиь. Коли зі стаканчика п'ють, то більше бульки туди пускають, ніж тягнуть. Ми вже як сідаємо пити, то відриваємося на всю))) все одно потім перевдягатися треба)

8. Hexe

Hexe Well-Known Member

ви про номери чи про фірми?
    скільки вашій дитині?
    --- дописи об"єднано, 19 Лютий 2016 ---
    зваріть бульон м"ясний,трохи овочей- гречка м"яско овочі,трохи бульону - маєте смачну немолочну гречку:)

9. Kirynja

Kirynja Member

Про фірми.Зараз почали їсти гіпоалергенну суміш.Дитині 7[​IMG]

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

їла, сподобалося малявці)))

11. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Якби то смішно не звучала, але я не вмію варити кукурудзяної каші. Як то для малявки її зварити, скільки часу і що давати до неї, тобто з чим вона найсмачніша, і чи треба її попередньо замочувати)))

12. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

я не замочую, просто варю на воді на слабкому вогні, помішуючи, якщо даєте молоколо, то його вже наприкінці, тоді і масло даю, ще можна дати олі, як нам варю, то завжди даю на початку, вона тоді так не паде на дно.
    Маю таке питання, чому у мене Хіпп іде кумочками, не розчиняється. вода не гаряча, пробувала вже різної температури, йде кумками і все

13. Марта2

Марта2 Well-Known Member

а скільки часу варити?

14. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

навіть вам і не скажу))) пробуйте, має бути однорідна, не тверда, як манка)))
    але то ще від крупи залежить,
    але вона трохи довго вариться,

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

20хв буде достатньо? Я поставила варити, кипить вже 10 хв, додала 2 ст ложки молока і ягоди. Цікаво, чи сподобається малявці:)

16. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Ви пробуйте і на смак зрозумієте. Коли кукурудзяна каша ще не готова, то вона твердувата, з твердими крупинками, а варена - м'яка.

17. Марта2

Марта2 Well-Known Member

вже ніби готова, крупинки не тверді. Крупа така досить грубого помолу, треба її буде ще блендером взбити.
    Дякую, дівчатка;)

18. бетменша

бетменша Well-Known Member

в мене таке було, але я неправильно робила: заливала кашу водою і пробувала розклатати. тепер додаю потрошки у воду і постійно розмішую

19. EineGuteFrau

Мені здається, то від каші залежить. В мене одні ніяк не розмішуються, а інші чудово. Я у випадку, коли каші не розмішуються, то збиваю блендером.

• Корисно Корисно x 1
  20. EineGuteFrau

Читала, що після закипання достатньо 10 хв. Маю дрібнесеньку, то варила навіть трохи менше.

21. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а чому ви всі каші на молоці варите? То корисно чи просто смачніше? Бо я все на воді.