Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Початок обговорення тут

Ознаки готовності до прикорму:

16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

Запис вебінару "Введення прикорму":

Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.

Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

Відповідь: Догодовування малятка (2)

ні, цукру там немає точно, сама пробувала, тай в складі не пише..Думаю тут більше справа в консистенсії.
    а в нас зараз навпаки такий період, що ріденьке більше подобається мому Ромчику.

3. Brenda

Brenda Member

До речі, на рахунок цукру і вітамінів, які входять в склад каш і які ви всі тааак боїтесь;) в пластівці Нордік органічні входить цукор;) а в гречані пластівці Нордік всі ті самі вітаміни, що й в гречані дитячі каші, наприклад та сама Ремедія ;) так шо " одни яйца, только в профиль" ;)

4. glasses

glasses Member

От тут я вас не розумію.Дівчата так важко самому зробити рідку або густу?

5. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Вставлю ще свої 5 копійок і тікаю з обговорення саме цього питання.
    Так як хають гречку зі щурами на виробництві і т.д. Але ще від гречки ніхто не вмер, а смертей від дитячого "такого контрольованого" харчування скільки??
    тому я краще буду давати 2-3 сезонних овочі і гречку і коров"яче молоко, ніж дитяче харчування. Це стосується і Нордіків і всього остального - не дам, така я мама "жмот";)

Але ще раз підкреслю, що в кожної\ мами своє бачення і твердження. І кожна права стосовно саме своєї дитини ;):girl_dance::girl_in_love:

6. Kassandra

ні, не рідку або густу, а саме порошкоподібну в сирому вигляді..Бо оця хіповська гречка вона як мука і коли перемішуєш з водою, то немає такого сильного запаху гречки, як від звич.крупи..А звичайну гречку мені на кофемолці до такого стану змолоти не вдається.

7. glasses

glasses Member

ну, не знаю, в мене порошок, ну звичайно, що його не запариш, а тре варити

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:19 ----------

Так-так, хіпп і компанія ж особисто вирощує все)))
    А зрештою, я теж мовчу, бо погоджуюсь

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

І ліричний відступ))- ми вчора хрумали банан. І то як хрумали...))) Спочатку він смоктав то як цицю, а потім якось до нього дійшло що то можна зубики в то встромляти і так з"їв би цілий бабнанище, якби я не відібрала.
    І що, блін, на банан реакції нуль, з животиком всьо гуд. А на печене яблучко з свекрушиної дачі пучить і всьо. Наша спроба номер два знову закінчилась здуттям животика. Ну, і шо то таке.:girl_sad:

9. Amarillis

Amarillis New Member

Дівчата маю є ще питання стосовно кукурудзяної каші. Купила я два види: 1 звичайна кукурудзяна крупа і 2 Легка каша .:connie_pull-pigtail
    З 2гою зрозуміло як готовити але чи можна її такім маленьким дітям?
    А звичайну крупу як довго готувати? Може для вас це банально, та з цією кашою немаю ніякого досвіду і хочеться дитині правильно приготувати.:cry:

10. Kassandra

мабуть, спробую позичити в когось кофемолку, моя якось дуже грубо меле.

даєте води вдвічі більше ніж крупи і варите:) я на час навіть не дивлюся, пробую за декілька хв чи розварилася крупа, якщо так, то виключаю газ, накриваю посудину кришкою і вона ще запарюється 10хв. Крупа різних виробників різну кількість часу вариться.

11. invisible

Дівчата, а ота звичайна кукурудзяна каша на смак краща ніж дитяча? Бо нам дитяча не пішла, думаю може звичайну купити, але сама ніколи такого не пробувала :)

12. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Хочу завтра спробувати дати малій кабачок. Як ви його готуєте: на пару, в духовці, просто варити? А потім в блендері чи ложкою помняти?

13. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

invisible, мені особисто смакує. Доречі,вона є різного помолу, крупніша і така як манка дрібна, я десь раніше писала за неї. То думаю,що ота дрібненька ідеальна для малявок. Мій старший її лопає за обидві щоки:-D мальку ще не давала

14. invisible

Нам найкраще смакував на пару. Але свіжий. Зараз як заморожені, то вони трохи як резина. Даю лише в багатокомпонентні пюре. Я м’яла кабачок вилкою, він дуже добре розварюється/розпарюється.

15. glasses

glasses Member

Ми також давали кабачок, свіжий, робила на пару, починали з півложечки, взбивати там не було що.Я тоді перетирала, бо то був тільки початок,я всього боялась.

16. Anty

Anty Well-Known Member

читаю ті всі обговорення і шось не дуже хочеться заходити в цю тему. ніби всі пишуть про свою лояльність до вибору інших мам у харчуванні свого малюка, але при тому через одну не забуваєте написати, шо то просто мама лінива і не хоче дитині каші зварити чи пюре зробити. в кожного своя сім'я. може хтось живе без батьків чи має інші обов'язки і обрав такий вид харчування, який зручніший чи не має можливості морозити овочі-фрукти, молоти крупи чи відігрівати сири.

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я особисто збираюсь дочці вдома робити всі п'юре вручну, але в дорогу буду брати баночні п'юре. В нас є такі, що 100% фрукт/овоч і більше нічого в складі там нема.

18. Людок

Людок New Member

Давайте відволічемось від каш і пюрешок:) і поговоримо про мясо.
    З якого мяса починали?
    я дивлюсь в бік перепілок, потім кролика.
    Це довести до кипіння, злити, варити окремо?
    як подрібнювати ту маленьку:) порцію?

19. invisible

Ми починали з кролика. Читала, що найперше радять кролика, курку, телятину. Хоча за перепілок не думала... Варю окремо. Подрібнюю блендером разом з водичкою з овочевого супу, бо самий той кусок не добре молоти. Хоча краще певно як дівчата наробити фрикадельок і просто розминати їх. Поїмо наші кусочки наморожені, то буду так робити.

20. katysik

katysik Well-Known Member

Нам до м'яса ще ранувато, але дала педіатр (компетентна в тому плані людина ;)) пораду, що малявкам, які мають схильність до алергії до року старатись не давати м'яса будь-якої птиці (дослівно те, що було з пір'ям не даємо!). Найкраще починати з крілика, потім телятина, пізніше й свинина ))

21. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я б курку замінила на індичку, вона вважається значно менш алергенною, ніж курочка
    оце, мабуть, найкраще
    моя Аня уже їсть кролика, пробувала індичку, на черзі телятинка
    свинина нам світить не скоро, бо дерматолог не дає добро