Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для мамусь і татусів

Рація! Ми малому навмисне такі давали, які можна жувати. Ще хороший варіянт - шматяні книжечки, особливо такі, що мають різну структуру сторінок і різні звуки. Ще у нас були книжечки, з якими можна купатися.

До речі, щодо книжок. Ми малому відколи почав сидіти, постійно різні книжечки давали. Він від 2 років гортає тонкі сторінки дуже обережно, а якщо подре, то зразу плаче, що зламалося, і я мушу терміново заліпити скотчем. Але ми ніколи не боялися йому книжки давати. Правда, до 2 років постійно з ним переглядали. Виховати повагу до книжок вийшло якось дуже природньо, мабуть, нашим прикладом. Всіх заохочую до того самого. ;)

2. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для майбутніх мам

А я тойво-во... :sad: якусь депресію отримала і на форум не заходжу, хоч і маю час :sad:
    чоловік сьогодні поїхав у відрядження на 12 днів, то мене взагалі на сльози так пробило... синуля, напевно, відчуває мамин настрій і теж сьогодні увесь день вередує...

я поки що пишу розповідь про пологи, тому як запощу її, то якщо будуть питання відповідатиму на них, а на разі зачекайте з питаннями про пологи :)

відвідувачі мене вже дістали. хоча не всі. кожен вважає своїм обов"язком прийти і провідати мене. Приходять люди, які були добрими колегами мого покійного батька, а я їх навіть не знаю... квіти і цукерки вже немає де складати.. напевно це мене найбільше дратує, бо постійно треба одне й те саме розповідати, посміхатися і тп. А ще свекруха зі своїми застарілими порадами - типу дурника дай, попити дайц, запеленай, неперегодовуй, і тп. Я вже холодна від того всього...

завтра відключу всі телефони і закриюся дома і нікого бачити не буду хотіти, хіба подруг закличу для підняття настрою

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Як я вас розумію, Умо.. в мене те саме було.. а з депресії моментально на 10й день після пологів вивів чоловік - лишився з малим і я ше зі швами сіла за кермо і поїхала погуляти по південному. Вбралася, вичухалася, і повернулася задоволена, ше малечі накупила всього там

• Подобається Подобається x 1
  4. Полковник

Полковник миється в бані

Ума, не грустие!
    Вот Вам для поднятия настроения:
    http://libclab.nm.ru/avs19.htm

:o
    П.С. Звук включите!!!

• Подобається Подобається x 1
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ума, Ви все правильно відчуваєте. Перші кілька тижнів малюку потрібна тільки мама, відвідувачі тільки вносять неспокій до і так непростого процесу адаптації.
    А свекруху - теж в сад:)

• Подобається Подобається x 3
  6. Ума

Ума Super Moderator

Свекруха вже в саду :D Принаймні до приїзду чоловіка приходити не буде... дякую своєму коханому, що пояснив своїй мамі все що думає про це... вона на нього образилась і сказала, що сама не прийде, поки ми її не покличимо. Ну, я кликати зараз не збираюся ;)

7. Ума

Ума Super Moderator

та поки був чоловік то ми щодня в період довгого сну малюка їздили кудись - то в магазин, то на побачення :) а моя мама сиділа в нас дома.
    я вже навіть на роботі була, недовго, але встигла купу ЦУ роздати :p

а зараз навіть бажання поїхати за памперсами немає... Мій заяць щось дуже активно взявся за обкакування пелюшок :D Упаковки ледь на 2 дні вистачає...

8. Ума

Ума Super Moderator

Але треба мені поїхати в магазин і купити собі одяг. Бо в животі я зійшла (майже так як і було до пологів), а от бедра розійшлися, а назад не сходяться... Спідниці ще одягнути можу, а от сподні різні в бедрах тиснуть.. і груди в мене зараз як... одним словом треба щось купити :)

• Подобається Подобається x 3
  9. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

напевне всі або майже всі молоді мами через це проходять.... Мене свого часу так довели до точки кинпіння, що молоко почало пропадати .... Не соромтесь сказати, що ви сьогодні заняті або плануєте відпочити... Ви мама цього малюка і ви найкраще відчуваєте його потреби...
    По собі знаю, що малюк найбільше відчуває ваш знервований стан... Десь до пів року я навіть на чоловіка нагримати не могла:shutup: :sad: Вкладем малого спати, веду його на кухню на "розборки", не встигну пару слів сказати - малий вже встав... :crazy: Боюсь за час цієї вагітності і ГВ взагалі забуду, як це давати прочухана...

10. Оля

Оля Well-Known Member

Умо, а може Ви що з"їли?:eek:

П.С.Правда, вибачте, що я зі своїми "заокеанськими" припущеннями лізу...:crazy:

11. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

в ідеалі малюк має поїсти-покакати... і так десь до 3 міс.... тоді не буде колік... Так принаймі мені розказувала в пологовому мама 3-ї дитинки. Вона після годування знімала памперс, клала доцю на паперову салфетку, через 2-3 хв доця какала, мама мила її і клала спати. Мені це здавалося казкою, бо мій малий від народження мучився закрепами...

12. Zoryanazirka

А нам нині 3 місяці, і малеча зробив мамі подарунок - покакав сам в 6й рано!!! Тепер я знаю в чому щастя :) В какашках мамине щастя

• Подобається Подобається x 8
  13. Оля

Оля Well-Known Member

Ну, Ви ж зрозуміли про що я. :p З"їли що не те, от малий і поносить.
    А про запрілість на дупці то і я пам"ятаю, як в мене була така біда з найменшим. Нічого не помагало, лише такий крем густий, що й мені з рук зле змивався. Не пам"ятаю назви. Як хочете гляну у нас і напишу. У вас вони теж, думаю, є.

14. Zoryanazirka

Ми запрілість вилікували за кілька днів кремом Драполен. Педіатр рекомендував Деситин, але він нам не допоміг.. А дупа запрівала від того шо малий часто какав.

15. Zoryanazirka

Ви напевно про Деситин - він густий і в"язкий

16. Ума

Ума Super Moderator

Олю, Ви гляньте і напишіть, бо мій чоловік якраз там у Вас - то най купить, якщо в нас немає.

Чи може Ви говорите про Деситин? Він на основі окису цинку (тому в пологовому радили не зловживати ним) і має рибний жир в собі, то мені потім і руки і попця рибою смердить, але він такий густий, що там дійсно ні сеча, ні кал до шкіри добратися не можуть. Він таки допомагає, площа почервоніння значно менша стала, але я ще й повітряні бані роблю на його дупцю.

17. Оля

Оля Well-Known Member

Ніби він. Така проста коробочка - синє з білим наполовину. Але коли то ще було. Малому вже скоро 12. :) Могла фірма і поміняти коробку.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

А просту прохолодну/підкранову воду не пробували?
    Результат аналогічний, і цинку менше...

19. Оля

Оля Well-Known Member

Нам допомагало добре. Тільки ним і спасалися. Переживала, що в малого якась надточутлива шкіра. Але нічо. Скінчилися памперси - і всі проблеми зникли. :) Так що, памперси, як і перевагу мають велику, так і недоліки.

20. Оля

Оля Well-Known Member

А такого пристрою, як babycall нема ще в Україні? Дуже зручна річ.Кожний порух дитини чути. А одного разу він в мене зловив розмову якихось сусідів.Кого не знаю, бо там апартмент поряд був. Так цікаво було. Вони собі про кохання воркували, а я мусіла то всьо слухати, бо мені дитина спала.І не положиш то, як телефонну трубку. :)

Статус теми:
Закрита.