Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Будячок

Будячок Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

ми були разом:) У нас ( в Києві:) ) спільні пологи практикуються у всіх пологових, але по-різному до них всюди ставляться. Ми були в дуже прогресивному:) І пологи спільні і передродова модна (хоч я в обсервації народжувала:) - по домовленості). Я була разом з малою. І всіх пускали до мене - бабусь, дідусів, друзів. Я навіть не знаю щоб робила якби під час пологів не було поруч чоловіка. Навіть не стільки під час пологів, як після них - дитина вже з тобою, ні поділитись ні з ким, ні поговорити, бррр, старшно стає як уявляю:sad:. І взагалі звонити таткові по телефону і казати що він тепер татко??

• Подобається Подобається x 8
  2. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ми! Ми були разом з татком! Народжували разом на Батальній майже рік тому. Це словами не передати як він мене підтримував! Першому йому дали дитину на руки. А поки мене зашивали, наш тато носився по родзалі з запеленаною ляльою і викрикував, що мені треба пам ятник ставити:D. А взагалі, і в нього, і в мене залишилися тільки приємні спогади. Тепер Настуся за татком хвостиком бігає:radist:

• Подобається Подобається x 10
  3. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я вже ділилася своїми враженнями від спільних пологів. Це однозначно - супер! На другий раз також підемо разом з чоловіком!

• Подобається Подобається x 6
  4. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

І ми разом були! На Батальній, 3 роки тому. Тато страшенно потім гордився і всім розказував, що і як. Навіть мені, бо як виявилося, він запам'ятав значно більше, а мені все з пам'яті стерлося. Правда я ображалася, коли мене питали про пологи, то він перебивав і розказував "свою" історію. Це однозначно найщасливіша подія у нашому житті.

• Подобається Подобається x 10
  5. Росинка

Росинка Well-Known Member

спати може,а ось годувати в ній важкувато,принаймі у тій моделі,шо у нас.

Дівчата,а хто знає де у львові взяти ваги для немовлят на прокат і скількі це коштує?

6. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

І на руцях теж здригається,тільки тоді її легше заспокоїти,бо зразу беру ті ручки в свої,глажу,цьомаю,баєчки розказую,і вона заспокоюється...Може вона чогось злякалась?А може через те,що ще не хрестили?

Наскільки я знаю коли дитинка так піднімає ручки то кажуть, що вона ввісні впала. Незнаю наскільки це правда, але я таке чула!

Додано через 7 хвилин
    наш тато готувався бути присутнім, але оскільки було кесарське, то не був
    А лікар сміявся, казав: "Та я можу впустити вас в операційну, але чи ви зможете на таке дивитись"

А наш татко сказав, що нізащо на світі не піде зі мною. Та я впринципі про це і не думала і не було великого бажання!

Додано через 11 хвилин
    незнаю як кому не потрібно зціджувати, але в мене було дуже багато молока!!! І що я мала тоді робити з тим, що лишалося в грудях? Певна річ зцідити,а ні то тоді хай буде застій!!!

Додано через 15 хвилин
    Читаю і дивуюся!!! Всі малюки люблять коли їм читають! А мій ні! Я тільки беру книжечку в руки, а він в мене її забирає! І співати нам не подобається! В когось є такі діти?

Додано через 16 хвилин
    Ви молодці!!! В наш час рідко таке буває!!!

Додано через 18 хвилин
    Ви просто молодці!!! В наш час рідко таке буває!!!

Додано через 19 хвилин
    Люди! А що таке карма?

7. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я пам"ятаю але дуже погано. Я народжувала довго 13 год:download: . ставили стимуляцію, я вже кричу що хочу кесарське або обезболюючі а татко каже - сама народиш.:crazy: А просто так кричала, казала потім що так кричать в кіно. Наш татко теж дуже гордився своїм вчинком, після того як мені поклали маля на живіт він сів біля мене і розплакався від щастя:sad:

Щойно повернулися з прогулянки - в нас була просто чудова сонячна погода!:p А ще в нас в центрі для малят було свято осені. Танцювали, розповідали віршики, навіть конкурси для батьків були :D

Додано через 8 хвилин

Я вже писала, що кенгуру ми використовуємо на недовготривалі прогулянки (магазин, поліклініка...) Також ми були на відпочинку в горах ( в 4м.) - там теж були в кенгуру, бо в візочку не зручно. Маля спить там, але мені його шкода, здається, що погано висипається. В кенгуру не годувала, бо маля від мене обличчям, до мене йому не цікаво. Можна звичайно і в слінгу сидячи на бедрі (там є інструкція з різними позиціями). Мені особисто зараз не зручно із-за одягу і на мені і на маляті.

Додано через 2 години 12 хвилин
    Коли було багато молока то часто прикладала. По декілька разів до однієї груді. Тоді в 3 тижні він їв кожну годину, півтора. Головне, щоб попало заднє молоко, а сціджується саме воно. Якщо сціджувати, то ховати його в холодильник ( на добу) і можна ним догодувати. Мені це не вдавалося, бо не хотів їсти з пляшечки і досі не хоче. Особисто в мене коли я почала сціджувати і відповідно перейшла на режим ( якщо сцідила, то вдругій ще не набралось, доводилось чекати), стало менше молока, тоді я перестала і лактація налагодилась.;)

• Подобається Подобається x 4
  8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Оля, може ми ще щось спільне знайдемо ;)

Panadolka, дякую. Ми якось дуже не замислювались над тим а що буде, просто сприймали те що нам давалось і вже :)

9. vanilia

vanilia Miracles are real

А нам сьогодні пів року :) ТАк швидко час пройшов :)))

В малої була температура висока вчора. От скажіть, дівчата, коли темепратура 38, її треба збивати? Бо одні кажуть треба, інші -ні.

• Подобається Подобається x 2
  10. Ksani

Ksani Well-Known Member

Вітаю Вас із півріччям, ростіть здоровенькі і веселенькі :)
    Щодо T - я орієнтуюся на те, як малий її переносить, але стараюся не збивати.

11. vanilia

vanilia Miracles are real

Дуже дякую :)

Ясненько.
    Нам медсестра сказала поставити свічки еффералган. Я ставила, то після цього Т впала до 37.6. Медсестра сказала ще ставити, але я вже не ставила.
    Теж тому, що не хотілось би збивати, та й це вже нижче 38.

12. Drimka

Drimka Well-Known Member

Мамусі і татусі, як Ви думаєте чи можна годуючим мамам їсти морепродукти? Бо роблю салат з креветок, мідій і восьминогів, то чи то тільки таткові нашому їсти, чи і мені трошки можна?

13. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Натуся, це нормально. Моя теж так робить, зараз вже набагато менше. Я спеціально розпитувала про це у лікарки, в якої ми консультуємось... це якось називається "синдром..." (не пам*ятаю), і з часом проходить.

За це будьте спокійні. :) А невропатолог би побачив проблему, якби щось було. По трошки їй дозволяйте так робити але зразу ж після того заспокоюйте притримуючи ручки.

Чуть пізніше виставлю кілька фоток зі слінгом.:)

14. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Вітаю! Томи майже одинакові - нам сьогодні 6м.10дн.:radist: Справді, час так швидко пройшов. Коли бачу у когось місячне маля, то завжди кажу, що не може такого бути, щоб мій був таким маленьким.:o

Додано через 2 хвилини
    Наскільки знаю креветки можуть викликати алергію, так само не варто вживати сирі та напівсирі продукти. Але дуже корисно вживати варену чи запечену рибу.

15. Оксана

Оксана Well-Known Member

Думки лікарів з цього приводу розходяться. Я збивала, коли було вже 38.5, але однозначно дивіться по дитині, діти по різному реагують..Починаючи з 38.5 бажано збивати, оскільки, нервова система дитини ще слабка і може відреагувати судомами, а це зовсім не бажано. При високій температурі можна дитину загорнути в мокре простирадло, але намочене в теплій воді, або обтирати прохолодною водою, але не дай Бог робити клізму! Колись всі педіатри були за клізму з холодною водою при температурі, але зараз вважають, що організм мусить охолоджуватися поступово, особливо зсередини..

• Подобається Подобається x 1
  16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Мене інакше вчили, і я так і роблю. Розказував мій лікар, що при високій температурі виробляються специфічні антитіла, а тому збиваючи її, ми лише ускладнюємо організмові боротьбу. бо він мусить затрачати сили на повторний підйом. А судоми бувають від раптового швидкого підйому температури - тут збиванням не зарадиш, радше навпаки можна добитися повторних. А якщо дитина важко переносить температуру, то пжна допомогти їй мокрим компресом на місця виходу судин - виски, ліктеві згини.
    Є дві ситуації коли температуру потрібно збивати: тепловий удар і отруєння. Тоді заторкуються функції головного мозку, що відповідають за терморегуляцію. У всіх інших випадках - організм сам знає, що робить.

Принаймні 39,7 у Лідусі в 7 місяців, під 40 у Дарці, 39 в Орисі - без жодних ліків. Лише один раз давала Орисі гомеопатію, бо важко переносила. При чому всього 38 було. Але то було не збивання штучне, а фактично - природне, через додатковий підйом температури (наміряли 38,5, далі не міряли) і потовиділення.

17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Аскорбiнка, провiр свiй домашнiй мейл будьласка. Твоя ПП папка переповнена.

18. Натуся

Натуся Well-Known Member

Вас теж з поповненням :) ! А ми не кесарські...Мені правда робили епізіотомію,але то через те,що мальота пуповиною обмотана була,а в мене,як сказав лікар- завузька статева щілина,і я сама відчувала,що я мальоту виштовхую(тужуся),вона підходить на вихід,тільки думаю,що вже от-от,трошечки,а пуповина її назад...І так три-чотири потуги,а тоді вже і на живіт пробували натиснути - безрезультатно...От в результаті і шви...Тільки тиждень як почала нормально сідати,але дискомфорт всеодно є...:8:

19. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А які ви даєте вітамінки своїм діткам?
    Мені легше застрілитись, ніж запхати в мою чотирирічну вредюгу фрукти чи свіжі овочі :sad: . Якщо влітку ще щось там трошки пожує, то зараз - біда! Добре, якщо за день яблуко вимучить чи морквину... Соки пити також не хоче, крім простого чаю нічого не визнає... Я в її віці, звичайно, також особливою пристрастю до овочів-фруктів не вирізнялась, але тоді екологія не така страшна була...
    Були ми цього літа в Карпатах - на дитину любо глянути: рум"янець з"явився... А з тим Львівським повітрям... :sad:

20. hapochka

hapochka Member

Привіт!
    залежить чи ви впевнені в походженні цих "морепродуктів": якщо точно знаєте, що вони без консервантів і не ГМО, то звичайно можна, навіть треба. але якщо вони з супермаркету, то я б не ризикувала....:ninja:

Додано через 5 хвилин
    Ми свою малечу (їй наразі тільки 3 р.) :) активно залучали до збирання вітамінів - у тих же карпатах разом збирали чебрець, малинку, шипшину, у нашому саду разом збирали яблучка і сушили, тому до узвару чи до травяних чаїв вона "відчувається причетною" і вживає без капризів, але це таки психологічний трюк. я кажу: "памятаєш, ми назбирали у карпатах квіточки, хочеш чаю з квіточок і з медом?" поки -що ведеться. ;)

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.