Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Для мамусь і татусів

Скільки всеж спільного мають дітки! :) В нас так само було - з рук не злазив. Засинає тільки на руках, навіть на прогулягці треба було носити на руках, а потім у візочок. Час минає. У візочку вже сам засинає,почав повзати і на руки проситься коли хоче їсти, або ввечері, коли хочеться затишку і маминого тепла:) . Буває візьму на руки, хочу пригорнути - а він ігрішку якусь помітив :radist: і вже до неї рветься.

Додано через 13 хвилин
    Слінг - це просто клас.:radist: Дитині зручно! Скільки косих поглядів було в наш бік:ireful1: , коли ми прогулювались. Навіть зауваження, що в дити будуть проблеми зі спиною. А ми вже сидими з такою рівненькою спинкою! А спали ми в такий час разом. Я просто розтелювала слінг на своє ліжко і він на ньому гарно спав. Частенько спали животик до животика І я просто якось переклала його спати на животика. Після чого він не так здригувався вночі і коліки пройшли. Я трохи боялася, бо вичитала, що таке спання може призвести до раптової смерті немовляти. Чоловік сказав, щом не морочила собі голову, подзвонив знайомому педіатру в Київ, проконсультувався, а той сказав щоб я не боялася, спання на животику дуже корисне. І десь в два місяти маля спало в своєму ліжечку. Звичайно більшість рекомендують, щоб маля чим довше спало з мамою, але це вибір кожного. Мені було так зручніше, бо так цілу ніч не спала, а так хоч трохи більше спала, і відповідно більше уваги вдень могла приділити.

• Подобається Подобається x 2
  2. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я читаю з народження, але найбільше Анничка любить віршики, особливо, якщо читати "з виражением" і різними голосами...Найулюбленіший "Рак-неборак" і "по дорозі жук" страшними голосами...

• Подобається Подобається x 4
  3. хельга

Я годувала тільки лежачи. Так я не втомлювалась і маля нормально смоктало , бо коли сиділа просто захлинався, молоко з тиском витікало. Їв тоді по 3хв. Доводилось кормити з однієї груді декілька разів, щоб заднє молоко діставалось, але з інтервалом не більше 2 г., якщо більше то давала другу грудь.

4. vanilia

vanilia Miracles are real

і я з народженн читаю казки :) І співаю теж

• Подобається Подобається x 3
  5. хельга

Якось нема часу перечитувати всю тему спочатку.:8: А чи були у когось присутні татки на пологах?:crazy: Їхні і ваші враження.

6. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

В нас у Львові, наскільки я знаю, з татком можна тільки на Батальній. А коли ми народжувались, то саме цей роддом був закритий! Тож прийшлось родити на Мечнікова, а там строгий режим!!!

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ще, як мінімум, медінститут

8. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Моя як не спала перед хрестинами удень, так i не спить пiсля.

9. хельга

А внас в Ужгороді один пологовий будинок. Там навіть вітають такий ентузіазм. Є спеціальна палата для партнерських пологів, навіть є великий м"яч, щоб полегшити перейми. Наш татко був просто герой! Під час перейм робив масаж спини. А коли пішли потуги підримував мене за спину. Зовсім не був спантеличений (ми разом ходили на курси для майбутніх батьків). А потім був зі мною і всі 5 днів у окремій палаті. Це велика допомога, бо я була зашита, а вночі маля часто прокидалося, подавав мені. На своє ліжко покласти не могла, бо воно вузьке, та й боялася ще тоді.

• Подобається Подобається x 5
  10. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

ой сорі забула,але в нас там просто не було абсолютно ніяких знайомих

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я в медінституті разом з чоловіком була. На другі звичайно теж разом підемо. Мені дуже допомогло те що чоловік поруч був, та й мені здається що це ще більше зближує з чоловіком. Чоловік теж нормально пологи переніс :). Потім дуже собою гордився.

12. vanilia

vanilia Miracles are real

наш тато готувався бути присутнім, але оскільки було кесарське, то не був
    А лікар сміявся, казав: "Та я можу впустити вас в операційну, але чи ви зможете на таке дивитись"

13. хельга

Запрошую матусь у нову тему "Діті-квіти" - "Смачно як у дитинстві"

14. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

А мої бабусі не тільки порадами "допомагають" я залишила малого в 9 місяців свекрусі, то вона за годину моєї відсутності умудрилася тишком-нишком нагодувати його коровячим молоком нерозведеним (бо мама бідному не давала!). Це вже потім вияснилося, коли в дитини проблеми почалися :sad:

Я один раз лишила малого зі свекрухою! Приходжу додому, а мій маленький верищить!!! Я до неї "Чого він плаче" вона "на руки хоче!". Вона сидить дивиться телевізор, а його не бере: "Бо привикне!!!"

Додано через 2 хвилини
    Менi теж цiкаво як можна пiдготувати дитину до басейну. Бо я б хотiла Катю на веснi записати в басейн. Але дуже сумнiваюсь що вода буде пiдiгрiта, я б не хотiла її застудити одразу. О, i ще, як ви (мами, тати) малесеньких дiтей вчите плавати в великiй ваннi? Я хочу спробувати але щось не знаю як пiдiйти до цього.

ОООО!!! Як ми плавали в ванній!!! І ниряємо!Ми страшенно любимл воду!

Додано через 4 хвилини
    Стосовно підготовки до басейну. У нас було так: дізнались приблизну температуру води в басейні і плавно перейшли на таку ж температуру в ванні. Більше якоїсь особливої підготовки не було. Перед першим заняттям прийшли хв. на 20 раніше, погуляли, подивились, доця звикла і все було ОК. Хоча наскільки я знаю деякі дітки доволі довго звикали. Може доця звикла швидко бо я всю вагітність туди бігала?:) О ще згадала, коли буде вибирати собі купальник в басейн зверніть увагу щоб зручно було дістати цицю і покормити - найкраща допомога при адаптації:).
    Стосовно плаваня в великій ванні я багато позитивного чула про плавання за методом Фірсова ( думаю гугл знає більше:).

А куди ви ходите в басейн?

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

4-po :crazy:

• Подобається Подобається x 10
  16. хельга

Це просто супер!:clapping: Ви молодець! Зараз в нас з чоловіком 1 синочок, але хочемо ще хоча б 2-ох :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  17. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Нам 1,4 - то казки нас не цікавлять!!! Ми любимо гортати, рвати і кусати книжечки. Знаємо де колобок,коза,ляля ну і так далі...Але чути казочку не хоче одразу починає вередувати!

Аналогічна ситуація!!! А ще ми любимо дивитися каталог AVON!:)

Додано через 16 хвилин
    Режиму немає,годую коли хоче,то щогодини,то через дві-три години,рідко,але все ж буває- через чотири години,вночі стараюсь хоч два рази годувати(встаю на автопілоті...).Настуня перших хвилин п'ять їсть так,ніби рік не годували,аж захлинається деколи,а решта хвилин 20 добавлюється,то їсть,то просто язичком смокче...Деколи біля грудей засинає,але як тільки попробую перекласти в ліжечко- зразу зривається,і все,сну як і не було...Ну не можу я постійно на руках тримати,зі мною ітак всі воюють,що я її ручною роблю,я аж питання про слінг підняла категорично.Як я можу не взяти її на руці,коли їй там спокійніше?!Але руки болять вже,ітак нічого не встигаю,навіть їсти вчуся лівою рукою з мальотою на руках...
    І ще мені деколи здається що вона якась перезбуджена- спить собі тихенько,а потім як здригнеться,руці вгору,і зразу плакати...Може мені чогось заспокійливого попити,щоб вона спокійніша була?

Читаю, і згадую все що було в мене. Все як про нас написано! І їли ми лівою рукою і сварилися на нас, що я на руках ношу, і в ліжко перекладала, а маленький прокидався, і спав а потім різко рученята до гори підіймав! Молодець, що годуєш грудьми! Режиму і не потрібно-годуй тоді коли хоче маленька. Як тільки її погодувала, одразу з тої груді зціджуй молоко. А на наступне годування давай іншу грудь, і так само після годування зціди. Комочки обов'язково розмасажовуй. Не залишай їх! А нічкою коли перекладаєш в ліжечко попробуй її покласти на велику подушку (на подушку постели рушник). Мені допомогало. А заспокійливе ні в якому разі не пий! Неможна!!! Взалі забудь про таблетки і все решта. В мене самої страшенні головні болі, а я малого годувала до 1 рік 1 місяць і за той час не випила жодної таблеточки!Максимум панадол дитячий!!! Тримайся все перейде і тобі вже буде легше!!!!

Додано через 16 хвилин
    Режиму немає,годую коли хоче,то щогодини,то через дві-три години,рідко,але все ж буває- через чотири години,вночі стараюсь хоч два рази годувати(встаю на автопілоті...).Настуня перших хвилин п'ять їсть так,ніби рік не годували,аж захлинається деколи,а решта хвилин 20 добавлюється,то їсть,то просто язичком смокче...Деколи біля грудей засинає,але як тільки попробую перекласти в ліжечко- зразу зривається,і все,сну як і не було...Ну не можу я постійно на руках тримати,зі мною ітак всі воюють,що я її ручною роблю,я аж питання про слінг підняла категорично.Як я можу не взяти її на руці,коли їй там спокійніше?!Але руки болять вже,ітак нічого не встигаю,навіть їсти вчуся лівою рукою з мальотою на руках...
    І ще мені деколи здається що вона якась перезбуджена- спить собі тихенько,а потім як здригнеться,руці вгору,і зразу плакати...Може мені чогось заспокійливого попити,щоб вона спокійніша була?

Читаю, і згадую все що було в мене. Все як про нас написано! І їли ми лівою рукою і сварилися на нас, що я на руках ношу, і в ліжко перекладала, а маленький прокидався, і спав а потім різко рученята до гори підіймав! Молодець, що годуєш грудьми! Режиму і не потрібно-годуй тоді коли хоче маленька. Як тільки її погодувала, одразу з тої груді зціджуй молоко. А на наступне годування давай іншу грудь, і так само після годування зціди. Комочки обов'язково розмасажовуй. Не залишай їх! А нічкою коли перекладаєш в ліжечко попробуй її покласти на велику подушку (на подушку постели рушник). Мені допомогало. А заспокійливе ні в якому разі не пий! Неможна!!! Взалі забудь про таблетки і все решта. В мене самої страшенні головні болі, а я малого годувала до 1 рік 1 місяць і за той час не випила жодної таблеточки!Максимум панадол дитячий!!! Тримайся все перейде і тобі вже буде легше!!!!

18. Ksani

Ksani Well-Known Member

Panadolka, знизу кожного допису є кнопка "цитата виділеного". Скористайтесь, тоді буде видно - де ваш текст, а де той, що цитуєте.
    Зціджувати не потрібно. це вже багато разів обговорювалося, можна знайти через пошук.

19. Оля

Оля Well-Known Member

Вітаю! А то я тут сама перше була багатодітна. :)

20. Nata

Nata Well-Known Member

Натусю, вітаю. Ми майже "однолітки" :) нам у вівторок буде 3 тижні. Ми також кесарські, правда планово. Малявка також ручна. Він навіть у день спить в мене на руках, тільки покладу - крик. Але не думаю, що варто цим перейматися, просто їм потрібна мама, ось і просяться.
    Щодо книжок.Старшому читаємо від народження, спочатку просто малюнки показувала і розповідала, а тепер він із задоволенням слухає. Має улюблені книжечки і сам вибирає що будемо читати.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.