Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Дякую :) Прогресуємо!

2. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, з якого віку Ви читаєте своїм діткам книжки?

3. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я з самого початку читала. Треба було з ним багато говорити, бо голос добре заспокоював, а коли закінчувався запас слів:shutup: - читала казочки:clapping: Навіть можна було визначити, які йому подобаються, а які ні. Наприклад, дуже полюбляє "Козу-дерезу", "Рукавичку", а от "Колобок" йому не подобався - занадто жорстока казка :ireful1: Зараз, коли він бавиться, я просто беру і читаю йому різні казочки. Він звичайно уважно не слухає, але я думаю десь воно там відкладається:radist:

• Подобається Подобається x 1
  4. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Нарешті я "доросла" до того що хочу купити слінг :) бо малечу вже замучилась таскати на руках. Доці вже майже 4 міс.і важить близько 7 кг. От я вагаюсь чи замовляти з кільцями чи вже слінг-шалик брати? Ксані, я бачила фотку вашу з синочком, це був слінг шалик?

5. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

а вони вам не набридуть за 2-3 роки;) :D

Ми книжки досить швидко почали "читати", я просто коментувала малюнки, бо для такої малечі цікаво щоб сторінки швидко перегортались... А казку, так як вона в книжці написана, нам і досі нецікаво слухати... мамина інтерпретація набагато цікавіша.. якщо півень - то обов"язково мусиш кукурікати, як коза тупати ногами і т.д.

Чоловік якось не витримав, і приніс мультик "Том і Джері пірати", думав що Влад буде дивитись, і коментувати не тре... ага, розмріявся... вже 3!!! місяці, кожен!!! вечір вони дивляться тільки піратів, причому кометарії обов"язкові (хто кого застрілив, куди впав кіт і т.д.)... ми вже на пам"ять вивчили де буде "бух" а де "бу-ба-бабух". Як йому не набридло - не розумію, це ж получається Влад його подивився мінімум 90 раз ...

• Подобається Подобається x 3
  6. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

:D

7. Morryson

Morryson Well-Known Member

Блін, начитався..!!! Все життя був анархістом, тепер ніби є перша можливість поборотися з системою. :)))

• Подобається Подобається x 2
  8. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Нам 1,4 - то казки нас не цікавлять!!! Ми любимо гортати, рвати і кусати книжечки. Знаємо де колобок,коза,ляля ну і так далі...Але чути казочку не хоче одразу починає вередувати!

9. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Вчора Марко на власні очі вперше побачив сніг!!! Ми вийшли гуляти коло 10ї ранку - ще нічого не падало, поки дійшли до парку почав падати сніжище, малий дивився витріщеними очима як все біліє, а потім заснув!! Ми ще годину під снігом гуляли поки він дрих, я вся змокла, поки додому дійшли візок замело. А ви, мамусі, гуляєте в таку погоду?

10. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Вчора ми також гуляли :) і візочок і я були всі в снігу. А от доця щось ніяк не відреагувала на сніг, як завжди все розглядала, троха посмоктала свою руцю і заснула. Правда я більше 40 хв.вчора не витримала під таким снігом гуляти :) а що ж тоді взимку буде? На одному місці стояти з візком не можу, а їздити в такий сніг, що ще й мокрий до того ж, це мене на довго не вистарчило :) а так гуляємо більше години.

11. Будячок

Будячок Well-Known Member

NO PASARAN ! Успіхів camarada Morryson!:)
    байки розказую з народження, а джерело знань дала в руки десь після півроку, коли сама сиділа. Першими і найулюбленішими були і залишають "Улюблені вірші". Зачитані в прямому сенсі до дірок:)

я вдягала на демісезоний плащик, враховуючи що ти весь час ідеш (іноді навіть бігли, коли в поліклініку запізнювались чи в басейн:), то холодно не було нікому.

Читаю про слінги і така ностальгія бере. Для мене слінг був як спасіння, дуже його любила і доця теж. Переважно носила її "на бедрі". Тепер навіть без слінгу тільки так і ношу - доця навчена:) Тепер Соль виросла і на мої намагання її туди посадити проводить голосні акції протесту:)

• Подобається Подобається x 1
  12. Ksani

Ksani Well-Known Member

А у нас колобок зі щасливим закінченням: проспівав лисичці піченьку, стрибнув на доріжку і побіг до дідуся з бабусею :D

• Подобається Подобається x 4
  13. Будячок

Будячок Well-Known Member

Які його з'їли, вони ж його для того з останньоъ муки пекли, а не для того щоб виховувати:))) Казка безальтернативна:))
    Сорі, за оффтоп, навіяно, щовечірнім декламуванням цієї казки:) Отак разів зо 200 розкажеш доці на вимогу і починаєш думати про безальтернативність:)

• Подобається Подобається x 3
  14. Ksani

Ksani Well-Known Member

Anastasia, на тому фото малий у май-слінгу. Він за будовою як кенгурушка, тільки з тканини, відповідно навантаження на дитячу спинку розподіляється рівномірно. І навантаження на мамину спину теж - бо вага малечі іде на обидва плеча. Недолік перед слінгом -шаликом - в маї дитинка тільки в одному положенні- сидячи і немає підтримки для голови. Тому спати дитині практично нереально. У мене слінг з кільцями зявився у 4 місяці, то я до півроку ще гуляла з малим, він спав, а потім стало важкувато тримати його по 2 год на одному плечі. Тоді і пошила май. Надала йому перевагу перед слінгом-шаликом тому, що наближалася тепла пора року, і не хотілося замотуватися у ворох тканини :)
    Тому дивіться, який слінг для вас буде краще.

Додано через 3 хвилини
    у вас яке видавництво ? бо в нашій книжці "жили-були дід і баба і не було у них дітей. Тому дід і каже..." Про їжу там нічого не пише! Бо це вже канібалізм! :)

Додано через 5 хвилин
    А наш Марко як побачив сніг, що вкрив землю, то хитав головою і казав: "аяяй" . Що означало : хто ж це так насмітив! треба поприбирати : D

• Подобається Подобається x 8
  15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мене від "Теремка" вже нудить. Десь з липня кожного дня по кілька раз на день :suicide:. Інші казки теж непогано слухає - але в кінці обов"язково "Теремок".
    А читати казки десь з року напевне почали. Саме в значенні читати а не просто малюнки в книжках розглядати. До того нецікаво їй було, хотіла пошвидше сторінки перегортати.

Звичайно відкладається. Я так малій розказувала-показувала геометричні фігури. Здавалось дитина абсолютно уваги не звертає, але за кілька тижнів на прохання показати кубик, пірамідку і т.п. показувала без помилок. А ще дуже любить диск АБАБИГАЛАМАГИ "Улюблені вірші". Спочатку просто як фон включала. А зараз Соля вже окремі вірші повторює.

16. hapochka

hapochka Member

Привіт!
    а нам дуууже подобається колобок (точніше ПЛЕСКАЧИК по-нашому) у редакції Наталі Забілої - у неї всі казки ДОБРІ, навіть про вовка і козенят - ніхто нікому черево не поров, просто випустили на вовка свого песика, вовк злякався, а тут і матуся прийшла, або про плескачика - дідова і бабина внучка обхитрила лисичку і врятувала плескача, або про сороку-білобоку: "усі дітки працьовиті, зовсім ледарів нема"!
    НАТАЛЯ ЗАБІЛА - просто БЕСТ!

17. Натуся

Натуся Well-Known Member

Привіт усім.Приймаєте в ряди мамочок?Нам сьогодні три тижні :).Але ми чомусь вважаємо себе вже дуже великими,бо цілу ніч спимо,а цілий день байдикуємо :).Людоньки,розкажіть,то нормально?А то я доцю сама піднімаю вночі їсти (щоб молоко в грудях не застоювалось,а то так боляче...).Тільки почала з тріщинами на сосках справлятись(думала получу больовий шок,лікарі казали що третина жінок з такими тріщинами(підірвані соски в основі і на кінчиках,так що і там і там кровило...) переходять на штучне вигодовування,а я зціплювала зуби(аж покришилися...),ридала,але годувала...),тепер молока багато,а вона не виїдає.Вичитала в книжці,що не потрібно зціджуватись,а що з ним робити,якщо в грудях такі комочки,як камінчики?І ще,після кожного годування грудь ніби попікає,не сильно,терпимо,хвилин 20,мама каже що то молоко набирається,може таке бути,чи варто звернутись до лікаря?(Хоча немає часу...:shutup: )
    Я знаю,що якщо почати читати цю гілку з самого початку,то відповіді на ці питання зразу знайдуться,але,нажаль не маю часу,бо перший раз за три тижні вирвалась до компа,і то мальота не спить,то поки тихенько лежить в калясочці - вирішила приєднатись :)

• Подобається Подобається x 5
  18. Ума

Ума Super Moderator

Я Вам щиро співчуваю. Я дуже розумію, що таке бути виснаженою - для ГВ цього не можна. Клен, а Ви скажіть в якому районі Ви мешкаєте. Ми б тут з форумчанами чергування влашутвали б з Вашим малюком, а Ви б за той час поспали - відпочинок і сон - найкраще джерело наснаги :) Поки гуляємо зі своїми малечами, то б і з Вашою побули :)

Додано через 2 хвилини
    я гуляю щодня, не залежно від погоди. Принаймні в сильний дощ чи як вчора в снігопад, стою під накриттям, але на свіжому повітрі. В мене малий на вулиці може спати і 4 год. Тому мушу, бо дома дає мені джазу... Інколи з ним гуляє хтось з бабусів, а я на роботу.

• Подобається Подобається x 5
  19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я також вмикаю АБАБАГАЛАМАГУ. Вже при перших звуках посміхається:D . А ось гортати перед ним книжки не реально - нам 6 м. - він відразу хапає їх, мне і тягне до рота. Те що там намальовано, його цікавить менше, ніж які вони насмак.:beee: А от в м"яких книжечках ми коментуємо картинки, хоча теж ненадовго, потім знов їх їмо :radist:

20. Ума

Ума Super Moderator

в мене на візок є накриття, то малий як в теплиці тоді виходить. Вчора все накриття завалене снігом було і я навіть не бачила як там малий. тре як авто щіткою чистити :)

а собі купила пуховик, чоботи... і впєрьод

Статус теми:
Закрита.