Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Для мамусь і татусів

Ой, моя бабця мені теж то часто казала. Але вона мене вже й раніше багато чим штурмувала. Наприклад: що телевізора не дивилися, "компуторів" не мали, вода лише в криниці була, виходок - надворі, і ніц, виросли мудрі і здорові. :D:D:D Так що я вже давно не переймаюся тим, що моя бабця каже. А вона у мене дуже класна і мудра, тому все на жарти зводить, як їй десь вирветься. Я взагалі їй навіть більше довіряю, бо вона так авторитетом не тисне, як мами. :)
    Як побачила, що я малого з перших днів вбираю в штанці та сорочечки, то сказала, що "скоро діти з пологового самі додому будуть іти із памперсами під пахою, а мама ще там лишатиметься на день-два, бо слабка ще". :D

• Подобається Подобається x 3
  2. Liliyah Romanova

Ой, у мене те саме. Тільки більше поради свекрухи, а мамині втручання. Було пекло. :sad: Зате мені допомогло конкретно від них відокремитися. Жили ми перший рік з моїми, а свекри були кілька хвилин ходи від моїх (сусіди ми з чоловіком були:)). То я помешкання так шукала, аби до них мінімум 30 хвилин добиратися. :D І була щаслива, коли мені сказали, що я вже тепер на своєму і що тепер так, як раніше не буде, що хотіла бути сама, то будь. Я була на сьомому небі. Потім чоловіка вислали на кілька років до Канади і тут я нарешті від їхніх порад відпочила. Не моєжу передати, яка то була радість нарешті бути самою, без нав'язливих порад. І хоч я їх усіх дуже люблю і розумію, що вони інакше не можуть, то все одно я волію бути на відстані.
    Лише своїй бабусі довіряю, бо вона робить так, як я хочу, а не як вона знає. Вона мені все каже, що я так не знаю, бо в нас інакше було, то ти мені розкажи, як то тепер вчать, як то має бути, аби я знала. :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Julia

Julia Active Member

Очевидно наші мами хочуть дати своїм внукам те, чого нам не дали. В їх порадах може бути якраз те, чого вони насправді не робили - просто тепер бачать, що так треба було б. І намагаються через нас зробити те, чого колись не зробили. А може просто не можуть повірити, що їх власні діти, колись такі ж безпомічні та маленькі, вже бавлять своїх.

А от бабусі, які вже два покоління виховали, мабуть, спокійніше на все дивляться. Їм є з чим порівнювати..

• Подобається Подобається x 2
  4. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я бачу що мамусі в парках гуляють купками, а я сама лажу, по сусідству в нас нових мам нема, а ті шо знайомі то їм задалеко до стрийського парку йти гуляти. Може з тутешніх мам там хтось гуляє - беріть мене в компанію :)

5. afterstep

afterstep Well-Known Member

перша дитина - то остання лялька.
    перший онук - то перша дитина.
    --
    Діти - найзапекліші вороги батьків.
    Онуки - вороги наших ворогів....

6. Zoryanazirka

І чомусь всі бабці кажуть немовлятам-внукам ту саму фразу коли вони плачуть - ой-нє-нє-нє-нє мій маленький :) Я думала то тільки моя мама, а пом ше кілька разів чула як гуляла в парку :)

• Подобається Подобається x 2
  7. Ольга

Ольга Well-Known Member

:D
    і я так люблю казати :)

і навіть маленьким обзивала маленьку :)

Я теж не потрапила у жодне товариство возиковозів :) якось гуляла в різних місцях, лише іноді з коліжанками.
    Зоряно, ми з Вами погуляли, але живемо далеко та і тепер нас цікавлять паркани, квіти, дроти і все що погано лежить :)

8. Zoryanazirka

А ми вже все тягнем до рота на пробу :) Бабуся все що може попасти до рота ретельно протирає спиртом :)

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

так і сп'яніти можна!!!!!!!!!!!

10. Zoryanazirka

Все продумано - предмети потім коадуться вивітрюватися :)

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

давайте піднімемо тему миття іграшок.
    Наскільки я знаю, то нові іграшки достатньо милом дитячим помити і водою.
    Є інші варіанти? Крім спирту ;)

12. Liliyah Romanova

А я свому малому дозволяю брудні речі до рота пхати, типу камінці, листя, трава. Я його не люблю стерилізувати.
    Ґумові забавки та інші смердючі просто водою промивала, але то лише до якогось віку, поки ходити не почав, потім того лишилася. Всього і так не впильнуєш. А спиртом, то це вже манія, імхо. :) Я би на таке нікому не дозволила щодо свого малого.
    Я теж камінці любила жувати. І нічого, живу. :)
    А ще бавилася дощовими хробаками та слимаками. Зараз важко собі таке уявити, але малому своєму дозволяю бавитися і в піску і в болоті. Часом піску буває наїсться. Прийде, водою зап'є і далі бавиться. :D Воно і так з організму потому виходить. :)

• Подобається Подобається x 3
  13. Ольга

Ольга Well-Known Member

:)

я мию лише новокуплені речі... і то не всі.

Цьоця моя дуже дуже наголошувала, що вона б дитині не давала іграшок з тканини... бо там міліони мікробів. А Юстині видно ті мікроби смакували дуже :)
    Але до порад цьоці я ... не дуже прислухаюся :)

14. Zoryanazirka

А є такі іграшки де пише не мочити -тільки суха чистка. що з ними робити?

15. Ольга

Ольга Well-Known Member

думаю треба запитати у мами :)
    у мене такі варіанти як прасування, суха чистка, поставити під синю лямпу і тд :D

16. Liliyah Romanova

Вологою шматинкою почистити. Це в основному означає, що не можна прати, тобто нутрозі мочити, а зовні можна протирати тими ж вологими хустинками що й до дупки використовуєте, наприклад. Залежить від забавки.

17. Zoryanazirka

В нас є улюблений павучок, він м"якенький, а на лапках брязкальця, так якраз на ньому і пише шо тільки суха чистка, а малий вже його облизав весь і не раз молочко зригнув на нього, так я просто під воду гарячу його запхала, нутрощі не намочилися, але ворсинки на поверхні зліпилися

18. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

або у цьоці;)

Домашні іграшки не мила (зразу з магазину заливала кип"ятком на 5 хв) ... а дворові іграшки, які з коляски на асфальт падали - то милом, потім 2 рази окропом обробляла... І так, поки не почав ходити....

то нема чого давати такі іграшки маленькій дитині... вона ж слинити буде, жувати... яке там не мочити?

19. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

мій поки камінців не їсть, але забавку з піску може взяти до рота... пісок аж хрустить під зубами (але то наша пісочниця... і я певна, що там кішки-собаки не гадять)... Хоч і пояснюю що не треба... Думаю Лілю, ми так безпечно на те дивимось, бо діти не мали ще стоматиту... якби хоч раз після брудної іграшки підхопили стоматит - не знаю як ви, а я б вже тоді добре пильнувала ...
    А поки хай тренує імунну систему.... все-одно в дит.садку десь та й візьме брудне до рота...

20. Liliyah Romanova

Та, дійсно, я й забула про ці особливі українські реалії. Тут таке нереально. Тут щотижня кілька разів прочісують пісочниці металошукачами. А господарі песиків за неприбране гі...но платять штраф ($100), тому вони зі собою спеціальні кульочки носять, прибирають за своїми улюбленцями і викидають ті кульочки у смітники.

Я якраз тим самим керуюся. Стоматит можна підхопити і в інший спосіб. Моя похресниця теж мала. Зі садка принесла. Там же діти всім діляться. Мала інша дитина, а похресниця набралася. :sad: Було невесело, але пережили.

Статус теми:
Закрита.