Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: Для мамусь і татусів

розмовляла з коліжанкою - її мала в півтора року розповідала 5 віршиків... капець, чи то ми повільно розвиваємось чи то її мала вундеркінд??? Марго тільки всі літери абетки показує, показує віршики, каже: борщ, щука, Саша, ну і всілякі мама-тато-дідьо-баба, Галя, Зоя, усіх звірят озвучує... ну поки з віршиками не склалося)

2. bilo4ka

bilo4ka Well-Known Member

а я знаю малого . який в півтора року тіки тато і мама каже, і з памперса ще навіть і не думає вилазити. і вже не говорячи про віршики))) Тому не переймайтеся таким дітками "вундеркіндами", бо для кожної мами її дитина найрозумніша, це по-перше, і мами ще мають здатність перебільшувати можливості своїх діток, це по-друге)

3. popelushka

popelushka Well-Known Member

Нам вже скоро чотири, а Юльчик не хоче вчити віршиків і все, я дуже почала навіть комплексувати стосовно цього, бо чоловіка похресниця вже в півтора рочки стільки віршів знала:girl_impossible:. З пам'яттю в нього все добре: йому просто не цікаво розповідати/вчити віршики, я навіть думаю, що він просто не любить "на публіку" показувати те, що вміє. Я навіть в ігровій формі починаю йому розповідати вірші, так він їх не розповідає рифмами, а просто переказує. Проте, маємо багато енциклопедій про тваринний світ, так він знає назви усіх тварин, риб, динозаврів:girl_impossible: (я сама такого не знаю) і йому це дуже цікаво. Так само з казками, мультфільмами/фільмами: він запам'ятовує такі деталі, що я часом і на таке не звертаю увагу. Я сподіваюсь, що ця ситуація зміниться у садочку: можливо він там побачить, що дітки розповідають віршики і йому буде соромно, що він не хоче так само...

4. natorella

natorella Well-Known Member

то не нормально, шо дитині має бути соромно - не розказувати віршики
    не хоче - най не розказує
    не всі ж будуть вершики з 1.5 розказувати
    не пишіть бздурів

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

підтримую.
    Мій малий знає море віршиків і їх з радістю розказує, а я як колись не могла, так і зараз для мене вивчити вірш то катастрофа. Але нічо, живу:) Зате вміла добре робити щось інше.

6. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Боді 3,7 і з буквами у нас тууууууго. Але я з того не роблю проблеми , бо поки не пішов до садочку , то мало які слова чітко вимовляв. Тепер рота важко закрити - переказує вже два свята з молодшої групи - пам"ятає більшість пісень і слів діток зі своєї групи.
    Хай не знає букв , але зато він знає що таке тендер, дишло, і ще купу термінів з залізничного транспорту

7. popelushka

popelushka Well-Known Member

Я це все розумію також, усі діти різні, але не всі це розуміють: наприклад, моя мама вчора взагалі видала:" От, росте ще один бездар в нашій сім'ї, бо вже стільки років, а жодного віршика не знає"..., можливо це навіть у зовсім іншу тему, але через такі слова і дійсно починаєш думати різні бздури.

8. irushka

irushka Well-Known Member

То капець! А що віршики є мірилом розуму чи таланту в дитини? Зорянка, не звертай уваги, бо Юльчик унікальна дитина, у нього неймовірно розвинена фантазія і логічне мислення, а ще він дуже чуйний і глибокий (не можу краще слово підібрати), хіба це не важливіше ніж віршики? В кожного своє..
    А і про "ще один" теж незрозуміло, мені здається що і в тебе і в сестри талантів хоч відбавляй, ото твоя мама загнула.

9. natorella

ну то дійсно проблем вашої мами
    мої таке також люблять видати
    забийте
    саші майже 3
    а він майже не говорить
    слова якісь окремі - так
    а як почне складати речення - нічого не зрозуміло
    але маю їх в носі

10. nattsol

nattsol Well-Known Member

11. Ная

Ная Well-Known Member

Ше буває,шо дуже часто мами дуже перебільшують вміння свої дітей,часом як наслухаюся як то діти всьо вміють то думаю,шо я шось пропускаю в розвитку своєї дитини...а насправді потім виявляється,мама,вихваляючись,трохи перебільшила))) і взагалі не варто рівняти одних дітей до інших,бо всі вони унікальні.
    Шодо віршиків в півтори роки,то Софія розказувала з десяток віршиків,але так-я рядок,а вона останнє слово в рядку,ну,я і тим тішилася))) Зараз читаємо книжку,то я можу почати вірш,а вона далі розкаже сама,часто то буває для мене несподіванкою,бо спеціально ми віршів тих не вчимо,книжок маєм багато і ту чи іншу читаємо нечасто.
    На свято в школі Софійці задали вивчити доволі складний віршик,мені самій було б важко його вчити. Чоловік намалював по тому віршику для Софійки цілу книжечку з ілюстраціями і дитина вивчила без проблем. Так само на Різдво хотіли потішити бабусь-дідусів віршиком,теж чоловік малював книжечку,Софійка бавлячись/"читаючи" вивчила доволі складний текст. Нині мене здивувала тим,шо в центрі на святі пампуха виявила бажання розказувати віршики зі сцени і дуже образилася,шо ми не встигли,бо вже всі дітки виступили.

12. Натуля

Натуля Well-Known Member

Мій малий майже нічого не говорить. Навіть "мамамамама" кричить тільки коли йому щось дуже потрібно. А до мене звертається "Атя" - то, я так розумію, по імені мене називає. Хоча "говорить" досить багато. Але якщо уважно прислухатись до нього то можна зрозуміти деякі слова. Ну але я тим не переймаюсь бо вважаю, що моя дитина нормально розвивається - все розуміє, на все реагує. Я говорю з ним нормальними складинми реченнями і словами.
    А тепер на іншу тему. Вчора ми з чоловіком і малим зайшли в піцерію. Там було досить багато дітей - кілька віку 4-5 років, одна зовсім малявка десь може 1,3. І потім ще прийшов хлопчик віком років 7-8-ми. Мене що здивувало, так це те, що мій малий коли освоївся, пішов сам знайомитися до самого старшого хлопчика і навіть подав йому руку. Я думала, що його зацікавлять ті дітки п"ятирічні, що скакали по всій піцерії, а він ще й видивився того старшого хлопчика, що чемно з татом собі сидів.

13. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

В нас десь так само. Говорить окремі слова, мамає рідко, коли вже дуже щось треба, частіше татає, а найчастіше просто показує пальцем і каже "ум" з різною інтонацією. Зате швидко засвоює слова які закінчуються на "па": лампа, мавпа, це все у нього "апа". Зате по телефону чітко каже "Альо-альо, діді " :) Дитя прогресу :) А ще зауважила, що коли почав дививтись "Професор Карапуз", пробує повторяти окремі слова, і тепер повторює за мною, коли я ті предмети показую в книжечці. Хоч я і раніше багато з ним читала і показувала, називала, а йому було не те. В принципі, комплекси мене не роз"їдають, думаю, почне нормально говорити, коли прийде його час :)

14. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ой..він що Лєрмонтов..нашо йому ті вірші...
    во наш має 4,5 і "Р" не вимовляє,то що слухати ц. Дару (наша родичка) і йти до дохтора,бо вона свою внучку теж водила....Любчик,наприклад, не любить слухати прозові історії (це я про читання)..ну нема в нього терпцю..ну то нехай...вірші читаємо..співаємо..

п.с. ми підстригли Марка ..в 2 етапи..на днях над вушками..нині - гривку....

15. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

А мій лисий як бубен :scratch_one-s_head:. І думаю ще довго таким буде). Я тільки приповідаю: "Ну де ж твої кучеряві коски?)))". Та враховуючи те, що я була майже лиса до 1,5 року:girl_blush2:, думаю синочка чекає те саме) Правда сподіваюсь винагородою за довгий "лисий" період будуть кучерики як в мами:girl_dance:)

16. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Давно вже замітила , що дітки тягнуться до старших. Мій от влітку , коли в дворі гуляло багато хлопчиків і дівчаток (уже йому знайомих) , то біг бавитись до старших. Менші точно для нього не цікаві - хіба так , на секунду заглянути до візочка .

Я така сама була до року , а потім ті пару п"юрок що виросли , тато взяв і обстриг - "жеби виросло густе і пишне":girl_blush2:Фіг то правда .....

17. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

а нас питали чи ми Ромчика не стригли, бо має зачіску як файну стрижку:) а народився він волосатим, з бакендардами :girl_haha:потім то все викачалось, а зараз герненько відростає волосячко:)
    щодо інших діток, то дуже любить спостерігати за старшими братиком і сестричкою, може з ними обніматись, може плакати, коли в нього братик відбере іграшку...а були в гостях, в моєї одногрупниці синочок 5,5 місяців, Ромаха забрав в нього іграшку, то ми сміялись, що хоч в цій ситуації відчув себе старшим, але він потім віддав її назад, чемний покищо
    але коли в нього забирати щось чи не давати те, що він хоче то він реально вередує і не заспокоюється, поки не отримає саме те, що хоче. Що робити в таких випадках? як відвертати увагу на щось інше? як виховувати так,щоб дитина не звикла капризувати?

18. kljysochka

kljysochka New Member

та дайте спокій!!хіба вірші то якесь мірило розуму,чи шо?:girl_haha:ви ж самі собі відповідаєте
    хіба то не найважливіше????мій малий вірші вчив з охотою,і то потривало з півроку,десь від 2 до 2,5,а потім як замурувало...:shutup:перестав розказувати на людях,а потім і вчити.теж наслухалась від мами про таланти племінниць і про своє лінивство:banned:,але я дитину не грузила.в садочку з охотою вчив на "Ранки" ті віршики,бо ж всі розказують...А в школі найгірше шо може бути,це вірш на пам"ять:girl_cray:,зато прозу не переказує,а розказує напам"ять,дуже цікавський,комунікабельний,і все нове схоплює "на льоту",запам"ятовує легко!:girl_dance:Не міряйте з чужими дітьми-любіть і розвивайте своє дитя!:d25:робіть з ним те,що йому подобаєтся,тоді користі буде набагато більше!!!!!:girl_in_love:

19. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

В мене питання до мамусь, діткам яких більше року - як часто ви залишеєте дитину з чоловіком/бабцями/нянями?
    Ми з синочком майже завжди разом, вихожу без нього дуже рідко, коли повертаюсь, то чоловік розповідає, що він за час моєї відсутності разів 10 бігає до дверей і кличе "мама".
    Зараз моя свекруха безробітна і має час щоб іноді посидіти з малим, а я можу зустрітися з подругами чи відвідувати якісь курси, але переживаю за синочка, як він адаптується до таких змін.

20. natorella

взагалі відлучатись по-трохи треба з 9 місяців дитини
    спочатку на трохи
    згодом можна на більше

Статус теми:
Закрита.