Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

в якій? в даші кільця))) якшо ти про слінг

2. Анута

Анута Well-Known Member

ні, я власне не про слінг, а про візки.
    Навіть мій батько казав, що бачив як мама везла маля в візочку, то навіть він зазначив, що тому маляті там страшенно жарко і душно. Навіть не зважаючи на те, що воно лише у підгузнику (хоча я більше схиляюсь до думки, що краще без нього, та ще й у таку спеку)

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

Дівчата, а це нормально при ГВ каки на 5 день від народження такі рідкі як понос, і де-не-де вкраплення жовто-біленькі, як каша? Бо ще нічого якби були рідкі, але ми тими каками "стріляєм" на довжину 2 метри, от щойно змивала зі стіни:girl_nea: Дитина спокійна, але я читала що каки не настільки рідкі мають бути... Ото і думаю чи часом не понос. Бо педіатрів як запитаю то точно припишуть якусь болячку, я вже в пологовому наслухалась перлів про каки і докорм:girl_impossible:

4. Анута

Анута Well-Known Member

ми і досі бува стріляємо ;)

можливо ви недоїдаєте заднього молочка?
    почитайте в Тані Яремко в щоденнику Дисбактеріоз або гадання по вмісту підгузника.
    як не знайдете, то ця стаття на сайті Лече Ліги (не маю часу шукати)

5. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

та вони такими і мають бути...

6. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

які діти смішні
    у Вікторії період мавпування, повторює мої, чоловіка...рухи, дії
    сиджу вчора з малою роблю манікюр, знімаю лак з нігтів (можу робити це біля неї, бо рідина без запаху), мала взяла собі ватку і теж тре по нігтиках
    коли я розчісую волосся, маю дати і малій гребінчик, бо мусить повторити за мною
    показує вже пальчиком дуже багато і намагається повторювати різні звуки, -гав, мяв...-
    коли ми їмо, має бути і в малої тарілка з їдою і їсти ми любимо тільки самі і годувати всіх навколо
    мама вмиває обличчя і донечка повторює
    і так ще багато різного мавпування

7. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

А нам зараз уже три роки і малий повторює всі слова - і коли забудешся і скажеш щось таке типу "блін" , "фігня", "кароче" , то зразу хочеться бити себе по губах . Бодя все повторить , і розуміє, що то не треба говорити , але як же то класно потім посміятись з мами або тата , коли вони завстидаються від того слова !

8. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

по хаті ми ходимо/бігаємо без взуття
    а на вулиці вона не хоче ходити взута - ну ніяк, робить пару кроків, сідає на попу і знімає взуття, я вже і змінювали на інше взуття - не хоче ходити взута і все
    взуття в нас легеньке таке
    і See Kai Run і інші фірми з схожими підошвами

зараз літом по подвір'ю може бігати без взуття, а на прогулянці по місту...не уявляю як без взуття
    і за руку не воджу і мала не хоче за ручку ходити, хоче сама, а це -сама- перетворюється на знімання взуття (сідає посеред вулиці на попу і починає бавитись знімає/взуває)
    і як мені це вирішити? може щось порадите:girl_in_dreams:

9. Adelaida

Adelaida Active Member

А мені вона знадобилась, дуже навіть! Під час вагітності для сну та сидіння за компом і перші півтора-два місяці для годування у позиції "з-під руки" (або "футболіст"). Багато подушок у нас немає (та й не треба), а найбільше гульок було як раз зі сторони рук. І якби не подушка для годування, на якій я зручно вкладала дитинку, лактостази були би звичним ділом.
    І ще я її використувала незвичним чином :) Аліса не хотіла перші тижні спати сама навіть пару хвилин, а слінгу ще не було. Отож я привязувала подушку навколо таліі, туди клала малечу і так ходила по хаті як білий лебідь, притримуючи однією рукою. :) І чаю зробити, і поїсти трохи. І за компютером так могла трохи посидіти. Помічна була штука.
    Зараз пару раз пробувала використовувати для забавок з донею. Але для такого можна і звичайну подушку.
    Тепер вона припадає пилом, але віддаю її вагітній подружці.

Останнє редагування: 1 Серпень 2010
  10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

так ось і відповідь :girl_wink:

Можна закцентувати увагу, що мама як іде на вулицю взуває ось таке взуття і ходить в ньому, знімає аж коли вертається додому. І тато також. І не варто чекати від дитини моментальної реакції :) Зараз якраз зручно вчитись, навіть якщо роззується нічо страшного, а до холодів вже сама буде вимагати, щоб її взули.
    До речі Денис ще й досі часом босий по проспекту Шевченка людей шокує, потім пятки помили і все ок.

11. Adelaida

Adelaida Active Member

Я тут походила за посиланнями з гілки ГВ, і ще далі, далі, читала доки час був... І натрапила на тему про випадки СРДС та інші прикрі випадки, що можуть статись з немовлятком. Тобто в теорії я знаю, що сумісний сон зменшує вірогідність СРДС. Але замислилась над тим, що не знаю як табличку множення, що треба робити у випадках, коли малеча захлинеться молочком, чи чимось сильно поперхнеться і т.п.
    Шкода, що немає якихось курсів надання екстренної медичної допомоги дітям. По посиланнях можна вивчити, але офф-лайн курси у викладанні людини з медичною освітою були би доречні.
    Ітого, пішла вивчати. Бо зловила себе на думці, що я це питання обходила стороною. Навіть не замислювалась, що таке може статись. Якась я безвідповідальна мама...
    ПиСи Не знала, куди це написати, чи сюди, чи в здоровя малятка.

12. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

От і я пильнувала , щоби не дай Боже не захлиснувся , чи не подавився , а вночі як спала , то на період немовлцтва Богдана в мене був дуже чуткий сон. Тепер вже інкаше. Але то правда , теорія теорією, а от щось на наглядних прикладах - тобто як надавати допомогу , хотілось би подивитись.
    Колись бачила відео, де Комаровський показував, як допомогти дитинці , коли вона запхала собі щось до рота . Треба пошукати .

13. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

В мене знайома свідомо ці питання обходить стороною, вірить що з її дитиною такого не станеться і їй цього знати не потрібно.
    Памятаю як малий тільки народився в мене були панічні думки. що я нічого незнаю, а він ще й так часто захлинався молочком, потім почав давитися твердою їжею, коли він щось їв я не спускала погляду з його рота.........зараз попустило, я більше йому довіряю і більше вірю в свої сили.

14. Suzi

Пропоную зустрітись в Стрийському парку на наступному тижні, вт-ср (якщо буде суха земля, то внизу, трохи вище лебедів з коциками, якщо волога, то біля к-ру Львів, там є лавочки. Наразі прогноз такий ). Я розкажу про "нехарчову":) роль ГВ , потім обговорим, що цікаво, просто поспілкуємся.
    Запрошуються всі бажаючі :)

15. veronka

veronka зла друзя

клас, підтримую пропозицію)))

16. olena

olena New Member

Ми б теж прийшли.До чи після обіду?

17. veronka

veronka зла друзя

краще після обіду, мені принаймі))) бо мала вранці просипається і засипає через 1-2 години))

18. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Лідо, повір, якшо, не дай Боже, до такого дійде, інстинктивно будеш шось робити, не задумуючись! Дитину догори дригом, хлопати по спині, шоб випало з рота. Якщо дитина синіє, то штучне дихання, можна ложку в горло (власне ручку ложки, аби дати доступ повітрю).
    Я напевно божевільна, але я б і трахеотомію не задумуючись вдома зробила, якби треба було, підручними засобами! Бо швидка ж поки доїде...
    Ну і нашу історію з насінням ти теж знаєш, нічого приємного - 2 загальні наркози, але й нічого смертельного теж, пережили і забули!

19. Suzi

Я так розумію, краще після обіду, давайте в середу на 17. Напишіть мені ПП, хто планує бути, будь-ласка.

20. popelushka

popelushka Well-Known Member

Сьогодні така ситуація склалась: в нас на вулиці одні хлопчики, переважно ровесники, більшість з них до садочку не ходять, тому вони бавляться всі разом цілими днями... Але є таких два хлопчики, які напевне навіть не знають, як чемно можна бавитись і за якими батьки зовсім не дивляться, принаймні, коли є на вулиці. Діти розмовляють такими словечками:girl_devil:, б'ються... ми, мами робимо їм звичайно зауваження, але вони про це дуже швидко забувають. І от сьогодні всі бавились в нас на подвір'ї, чую крики, вибігаю, Юльчик тримається за руку, вияснилось, що його один з хлопчиків вкусив:girl_devil: Ну і що, зробила зауваження, але толку з того. Не знаю, чи варто його мамі про це розповісти, бо мої нерви вже не витримують, нехай також дивиться за своєю дитиною... а то випустить ту дитину на двір і аж ввечері виходить його забирати:girl_devil: Як б ви діяли в такій ситуації?

Статус теми:
Закрита.