Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Софійка як бачить,шо комусь дають шось смачненьке,то просить шоб дали і їй.Я від того не в захваті,при нагоді пояснюю,шо просити в чужих людей негарно,наразі мої пояснення безуспішні,можливо тому,шо я таки невпевнена у своїй правоті. Не можна без дозволу брати,а от попросити-чого не можна?.. При тому як Софія щось просить в мене,то зразу бере ще і для дівчинки,і для хлопчика(а вже потім думає яку би то дівчинку,чи хлопчика пригостити),і часто мені аж шкода свою дитину,коли від неї діти того не хочуть взяти,бо мама не дозволяє,хоча і сама не схвалюю,шоб моя дитина їла шось з чужих рук,та в більшості випадків таки дозволяю,дітям подобається ділитися-ну і добре,було б гірше якби навпаки.

Я як з Софією йду в якесь людне місце чи магазин,то наперід домовляюся з нею,шоб вона була біля мене і нікуди не бігла,по дорозі ше кілька разів нагадую-найчастіше спрацьовує,вона чемно йде біля мене,або тягне мене за руку,шоб я бігла з нею. А буває,що не послухає,трагедії з того не роблю,але при виході все ж пояснюю,шо так робити не можна.
    На майданчмку вона може бігати скільки влізе,але в межах моєї видимості,бо дала б їй волю,то побігла би хто зна куди...
    От не розумію я мам,котрі дітям викрикають на майданчику;"не бігай,бо спотієш!...":girl_in_dreams:

2. Galya

Galya Well-Known Member

От власне і головний момент. Дитина взагалі має боятися втратити маму з поля зору, бо це небезпечно для життя. Це називається слідування за мамою. Вважається, що до цього дитина привчається за допомогою носіння в слінгу (ведуча роль мами - мама несе куди мамі треба, а не навпаки), а як дитина в візочку їздить, то слідуванню не вчиться, бо нібито катається сама по собі окремо від мами. З тим всім можу поспорити, бо старша моя їздила в візочку, але зі слідуванням у нас все супер, навіть переживає, коли інша дитина від своєї мами далеко відходить, плаче зразу (хто з нами десь гуляв, то знає)

3. Яруська

Яруська Well-Known Member

Цілком погоджуюсь...Бо всьому є межі, а коли в поїзді тобі в купе весь час рипають чиїсь діти, то воно таки напрягає. Або приходять в гості і в кожну тумбочку чи шафу залазять. І я ніби не тиран але своїм би таке не попустила.

4. veronka

veronka зла друзя

5. Galya

Galya Well-Known Member

З точки зору гомеопатії - цілком логічна фраза, бо коли хвора грудна дитина, то їй же горошинки не даш розсмоктувати, то приймає ліки мама, а дитина отримає з молочком.

6. Velana

Velana Member

то чого тоді садити? :girl_haha: дивні... ми вже як в ту пісочницю залазимо, то що я, що малий в піску - коли додому приходимо, то все в пральку.. мені не важко :)
    :eek: мда... я завжди все з собою маю.. в мене то все в візочку з нами катається - мушу брати і бублики, і пити, і іграшки, і вдяганку - може знадобляться :xaxa:
    і мене то нервує.. :girl_devil: то батьки десь "упустили".. маю таких знайомих - то їхній малий в нас в хаті гармидер робив, зробила йому зауваження, а малий мені - мені тато/мама дозволяють.. і що тут скажеш :girl_in_dreams: а ще до нас малеча в гості приходила, то на столі цукерки стояли - то вона до мене підійшла і запитала чи можна взяти... :girl_in_love: маю купу таких прикладів :)

Останнє редагування: 12 Травень 2010
  7. Улянка

Улянка Well-Known Member

А мене з малою в ерго дорослі візками часто штовхали що я ледь не падала.
    Я ж не говорю що дитина має ганяти по маркету як пропеллер. Я ще раз повторюю що діти такого віку часто спокійно сидіти чи стояти просто не можуть. В нас закупи спільні-я вибираю що купити, а дитина спаковує в візок. Відповідно і не висить на мені, і рухається, і це для неї цікава розвага

8. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Можна ті горошинки кинути у водичку(кілька ложечок) і дати дитині попити. Коли нам було 2 місяці , то в нас появився халязіон, і гомеопат прописав ті горошки пити таким чином.

9. Nata

Nata Well-Known Member

Думаю ватро таки розділяти поняття гіперактивна дитина і невихована дитина. Якщо дитя гіперактивне - тут важко чимось зарадити, це головний біль для батьків, але зовсім не означає що вни невиховані. А коли батьки не вміють дати правильного виховання і не можуть цього усвідомити - оце вже біда. Є у мене знайомі, тато каже "неможна" мама - не кричи на дитину, мама - ми того не купимо, тато бере і купує. Відповідно і у нас вдома дитина поводиться не зовсім адекватно (думаю не тільки у нас :))
    Щодо активності - мої теж часом поводять себе так що від сорому не знаю куди подітися, але тоді починаю аналізувати: а чому так? От вчора: вибралися ми з бабусею міряти босоніжки, мені нічого не підійшло а мама півгодини примірялася, вибрати не могла. Малі за той час магазин ледь не перевернули. Ну то чия тут вина? Тільки моя, бо дітям було сумно, їм не цікаво сидіти і спостерігати за сотою парою босоніжок. Ясно що вони знайшли собі цікавіше заняття. Вийшли ми з магазину, пішли в арсен і дітиська втихомирилися, бо одразу отримали завдання купити необхідні продукти.

---------- Додано в 20:18 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

Ну нас позавчора теж візочком на базарі ледь з ніг не збили і це при тому що я спокійно стояла вибирала фрукти і тримала молодшого за руку...

10. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мамусі, скажіть будь-ласка, з якого віку може дитина надворі бути без шапки. Ромчику майже 9 місяців і має густу шевелюру. Прийшли хлопці з гульок, а він без шапки. Виявляється вони так і гуляли, бо в ній вічно вуха вилазять і його "закумарило" її поправляти.:girl_devil: Я от не знаю сварити мужа, чи ні?:girl_sad:

11. Женічка

Женічка Well-Known Member

у нас в Стрию сьогодні досить паркий вечір, парить,як на дощ,якщо у Львові такий же ж ,то не сваріть на чоловіка :girl_smile:

12. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я сьогодні їздила на базар з малим у слінгу, стільки уваги я не отримувала навіть в роки ранньої юності коли полюбляла не дуже закритий одяг, більшість не могли очей відвести. роздумуючи що ж це таке?Сміливіші то запитували чи мені так легше?

13. veronka

veronka зла друзя

ми теж без шапки 2 дні гуляємо))) ввечері, щоправда, вдягаємо)

14. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

ми без шапки тиждень, деколи пов'язка, ввечері легенька шапочка-косинка

15. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ми теж вже другий день без шапчки гуляємо. Спочатку мала сама її розв"язала та зняла, а я вже потім і не одягала.

16. Ная

Ная Well-Known Member

В мене при такій душній погоді як нині обидвоє дітей були без шапки.

17. Velana

Velana Member

і ми так :)

18. Іруня

Іруня Well-Known Member

Не знаю, коли МАЮТЬ, але моя мала вже 2 тижні без шапки. Якщо трошки холодніше або вітер, то надіваю їй капішон від светра.

19. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Сьогодні на площадці одна бабуся здивувала мене двічі. Перше Христя пісяє собі під деревом, а бабця каже внучці, дивися, яка маленька дівчитнка , а вже вміє пісяти:)
    Друге, її внучка постраждала від зубів дівчинки, то бабця так сварила і обзивала ту дитину, що я не мала куди дітися, та ще й погрожувала, що вкусить ту. А постраждала внучка, бо забирала іграшку, бо своїх не мала. Та бабця ще й коментувала, що та дівчинка ненормальна. І сказала своїй внучці більше з нею не бавитися, бо вона зла і недобра, що вона собака. А бавитися з моєю, бо вона не кусається.
    а мені якось неприємно так стало, я намагалася захистити ту дівчинку, що вкусила. Вона просто щей як на зло гуляла з тьотьою, бо мама поїхала за братиком. А цьоця та ще зовсім молода і не знала як повести себе. І як бути ?

20. Анута

Анута Well-Known Member

під столом ))))))
    ось так і ляпають язиками, а потім пойми що хотіли сказати. Тим більше дитина як має їх розуміти...

Статус теми:
Закрита.