Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Ми минулий тиждень жили у бабці, так малий кожен вечір казав, щоб їхати додому, не міг заснути на новому місці, мені інтуїтивно здається,що напевно звикав би місяць не менше, але кожна дитина інша, тому в тому питанні на когось дивитись не можна.

2. LILY

LILY Well-Known Member

хто знає в епіцентр з малявками (6 міс) пускають???

3. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

нас пускали і не раз, навіть нічого не запитували на вході

4. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я була з малим в ЕРГО, ніхто ніц не казав

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

І ми в 4 місяці були...Ніяких проблем )))

6. filolog

filolog Well-Known Member

Шановні колеги! Порадьте, будь ласка, доброго педіатра в дитячій поліклініці на Чупринки. Якщо можна, будь ласка, зразу контактні телефони в приват. Заздалегідь вдячний.

7. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Сьогодні в лікарні зважили малого маємл 7940гр..Подвоїли вагу при народженні за 4.5 місяці.Хоч щось одне мене сьогодні радує.

8. olena

olena New Member

Ми переїхали коли малій було 2.5 роки,при чому крім зміни місця проживання мала змінила ще й садочок,улюблена бабуся теж залишилась на іншій квартирі.Та мала абсолютно спокійно віднеслась до переїзду,в новій квартирі ми облаштували їй окрему кімнату,де вона позбирала всі свої іграшки,де вона могла самостійно бавитись,отже у неї з'явився особистий простір чим вона була дуже задоволена.Правда наша бабуся дозволяла онучці посачкувати коли день,коли два садочок і забирала її до себе і це пом'якшувало адаптацію до нового.Загалом все пройшло спокійно,але ще до переїзду я багато розмовляла з малою про це і розповідала про плюси нашого переселення.
    Та кожна дитина по різному сприймає ту чи іншу ситуацію,і,думаю,як мама ви знайдете найкращий спосіб адаптації для вашого синочка,хай все у вас пройде спокійно і позитивно.

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Може це тому що Роман ще замаленький, але по моєму, йому по барабану, де ночувати. МИ і у одної бабці деколи заночуєм, і у іншої, і до родичів на 3-4 дні їздили...Мені навіть здається йому подобається. Приїжджаєм додому, так все роздивляється, мацає, перевіряє...впізнає рідні мури:girl_crazy:

10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми свого з народження возили по готелях, йому байдуже де спати. Сам іноді проситься - "їдемо до готелю" :)

11. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Ми від народження і до 1 року кожні 3-4 тижні їздили по маршруту Луцьк-Львів,то теж малому було всеодно де спати-їсти-бавитись,але тепер синочок вже все розуміє і відчуває по-іншому."Підготовчу роботу"я вже проводжу десь 3 місяці,тобто,розказую,як нам там добре буде,де він буде спати,де бавитись,де буде його палатка,а де басейн,де з друзями буде копати м"яча,а де будем читати книжечки ітд.....але...там живе його другий дідо,і ми туди їздим досить часто,залишались лише на день,то малий не хотів спати,а плакав "додьому".... я дуже сподіваюсь,що зараз після ремонту,та після того,як усі знайомі йому речі та іграшки "переїдуть" туди,то й Ігорчикові буде там комфортно....

12. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ми переїжджали в новий будинок, коли Насті було рік і 5 місяців. Так, як вона і в двохкімнатній квартирі мала окрему кімнату, то зрозуміло, що і на новому місці зразу ж спала окремо. Єдине, що в першу ніч я її як завжди положила в колиску і вийшла, а вона полежала хвилин 10 і почала дуже плакати. Я прийшла, взяла її на ручки, заспокоїла і знов поклала в ліжечко. Більше такого ні разу не повторювалось.
    Вам би порадила, в той день, як вже будете переїжджати, заплануйте все на ранок, щоб дитина встигла за цілий день призвичаїтись до обстановки. Бо в нас так вийшло, що поки перевезли речі, поки склали колиску вже ніч і треба йти спати. Мала не встигла ознойомитись, набігатись по хаті, от і настрашилась... Зараз вже і не пам"ятає, де ми колись жили :).
    Не переживайте, діти дуже швидко до всього звикають.

13. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дівчата, така в мене проблема: ходить старший в садочок і попав під вплив поганий свого "колєги". Тобто, стає Батяром-Бешкетником. Вони обоє постійно наказані в садку. Коли того колєги немає, то вихователі кажуть - золота дитина. Я вже і розмовляла, пояснювала,потім сварила.
    от нині : казали до виховательки, що вона ходить ср...и(вибачайте, що про таке пишу, просто встидно. А що ж завтра скаже?). І то колєга каже, а той повторює. Ясно, шо були наказані. Я вже не знаю як в очі вихователям дивитись.

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А наш Михасик вже тягеться до іграшки, якщо дати бере в руцю і тягне до ротика!!! І часом в нього то виходить, то так гризе і тішиться аж пищить. А як впаде то плач :) От так скоро ростемо.

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

В нас те саме . А ше сидіти хоче, аж пищить. Головку так підносить собі, спирається на лікті і все "цинкує".

16. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

а з якого віку дітям починають робити контрасне обливання?

17. Златка

Златка Well-Known Member

Мамусі, а коли Ви своїм діткам почали читати книжки? бо Златика зараз те зовсім не цікавить, слухати не хоче... етап кусання книжок у нас вже пройшов, тепер вона тикає пальчиком на щось на картинці, а я кажу, що це є

18. olena

olena New Member

Старша донечка у такому віці як зараз малий слухала як я читаю їй книжки з задоволенням,а малий як і ваша Златка -абсолютно не хоче слухати,максимуму то теж розглядання картинок і називання тваринок.
    Сьогодні склала йому кубики з казочками,то він ледь дочекався коли я закінчу і зразу зробив "БАХ",тобто порозкидав їх.

19. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Про книжки...
    Приблизно з року вона вже не "їсть" книжки. Бо першу порвала і покусала. Починали з книжок з малюнками. Десь через 1-2 місяці з невеликими вкрапленнями тексту. Краще, щоб це були віршики, бо Христинці вони більше подобаються. Миколай (1 рік і 4 місяці) приніс ще 3 книжки : 2 з тваринками і 1, де багато тексту "Про безпеку вдома". З малюнками Христя сама розглядала, а коли хотіла, щоб їй почитали, то брала більшу книжку, приходила до мене чи до татка, сідала і давала нам книжку.
    Зараз (1 рік і 8 місяців) улюблена книжка "Абетка" А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Ги. В неї є улюблені віршики, коли починаю розказуватиякийсь віршик, то Христинка відкриває на потрібній сторінці (десь 60-70% віршиків).
    Казки їй нецікаві. Хіба якщо там є пісеньки. Дитина дуже непосидюча, тому інорді навіть Колобка не може вислухати до кінця. А коли співаю пісеньку Колобка, то вона танцює.
    Перед сном казка її лише будить. Тому перед сном краще колискова.

20. popelushka

popelushka Well-Known Member

Малий книжками зацікавився (в плані того, що вже їх не "жував" і не виривав сторінки) приблизно в рік і місяць. Спочатку сам собі розглядав малюночки, потім ми йому читали те, що в цих книжечках написано. Дотепер йому найкращою іграшкою є книжка, і навіть не такі книжки, де дитячі різні малюночки, а різноманітні енциклопедії . Зараз ми знаємо назви різних тварин, рибок, жуків, машин, рослин і навіть декілька міст...

Статус теми:
Закрита.