Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Має сенс. Бо Магда на животик сама давно вже перевертається, але уві сні лише недавно почала сама на живіт перекручуватися. Тобто засинає на бочку, а потім я її знаходжу сплячу на животі:)

2. Анута

Анута Well-Known Member

я малого переучую від тих нічних танців з бубнами (почалось недавно). Трошки важко, але як так буде продовжуватись і потім ще менший, то буде "цензура"
    почала будити вранці раніше, на денний класти раніше - навіть якщо і годину будемо книжки читати, і на вечірній раніше - теж книжки в ліжку читаємо. Але суть саме в в тому, що в ліжку вже, а не приг-скок по хаті... і дивлюсь наразі ТТТ почали засинати раніше.

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А нас в ліжко нічим не заманиш. Не хочу і все..

4. In4a

In4a Well-Known Member

І ми засинаємо пізно, 12-1 ночі :girl_in_dreams: Спимо до 9-10 (нам 3,5 місяці).
    На рахунок животика, також помітила, що довго лежить на ньому тільки коли я його глажу по спинці чи роблю масаж ніжок, тобто коли відчуває мій дотик.
    З досягнень: дость міцно стоїть з підтримкою і ще топає ногами, ніби кудись іде, любить то діло страшно...:girl_smile: Запихає до рота все, що бачить. Коли даю йому іграшку, то не тягнеться за нею, а от за мобільним - одразу (і за мишкою)! Вивчив нове словосполучення і повторює його, коли радіє: "гррри" (а те "р" як француз вимовляє:girl_haha:). Ще полюбляє в книжці картинки розглядати, і одного разу навіть "перевернув" сторінку :girl_smile: А взагалі-то немає нічого кращого в світі за його посмішку!:girl_smile::girl_in_love:

5. Анута

Анута Well-Known Member

я починала з того, що клала під подушку або на неї улюблених гуммі-берхен (ведмедиків Харібо) і ми йшли дивитись "як ведмедики сплять", ну і інші таку "уловки". шукайте свої варіанти ;)

6. Ная

Ная Well-Known Member

Софійку можна заманити в ліжко коли там мама і тато сплять,ведмедики її не цікавлять:girl_smile:. Але разом з тим то не означає,шо вона будучи в ліжку засне,в ліжку можна і поскакати,і подуріти,мама-тата мордувати навіть при виключеному світлі. А зранку розбудити-не помагає,до прикладу,минулої суботи стягнула її з ліжка в 9,бо мали їхати по справах,потім півдня гуляли,далі в кінотеатрі мультик дивилися,знов гуляли,по дорозі додому дитина спала 15 хв,ввечері вклалася спати все рівно вже аж за першу ночі. Я навіть не знаю які варіанти шукати,вона така була з народження:girl_in_dreams:.

7. Анута

Анута Well-Known Member

ну їх же можна з"їсти ;) нас цікавлять, бо на такого ведмедика навіть шоколадку поміняє ))))))))

8. Ная

Ная Well-Known Member

А я нині весь день обіцяю їй цукорка шоб тільки пішли надвір гуляти-ні в яку,не хочу і все:girl_cray:.Насильно я її вже наполовину оділа,далі не вдається. Такий в нас малий впертюх.

9. Анута

Анута Well-Known Member

ніц, ще знайдете свій ключик ;) в нас все теж не так гладко, але вчимось домовлятись, бо інакше ніяк....

10. Улянка

Улянка Well-Known Member

У нас таке вже два місяці. І нічого не переконає. Колись ще допомагало що я піду гуляти сама і вдягала куртку, то доня швиденько вдягалась, а зараз на таке мені каже па-па і йде бавитись

11. natorella

natorella Well-Known Member

отож - нині в обід прокинувся в 14.30. десь 16 поїхали на консультацію. вимерзли біля опери - чекали 95 маршрутку((( побули десь 2 год. показали-розказали. їхали назад - знов чекали (вони якісь зачаровані ті 95). заснув 22:30!!!!!!!!!!!
    свекруха казала - ЄЄЄЄЄЄЄЄЄС!!!!
    подивимось як то буде далі

12. Анута

Анута Well-Known Member

то ви добряче свіжого повітря надихались ;)

ми не так як ви, але опівночі вже теж тихо дрихли (навіть трішки раніше).

13. natorella

natorella Well-Known Member

а ше намотиляли всіма в хаті потім, бо пан захтів в холодильнику шось, а бабуся добра дала шоколад - то я вже мала на кому відірватись
    потім ванна тепла - добре його полила з дуща і помасувала спинку - розімлів і заснув

14. Іруня

Іруня Well-Known Member

В нас з Настьою ніколи не було проблем зі спанням (ттт). З народження лягає спати в 20-30. Встає рано в 8 - 8-30. Ще й в обід любить 1-2 години подрімати. Хоча, замічаю, що денний сон їй все ще потрібен, бо як не спить, то до вечора дуже нудна робиться і готова вже і в 7-ій спати.
    Знаю, що всі діти різні, але думаю, що тут ще справа в привичці. Ми десь до двох років дуже строго цього дотримувались. В 20.00 - купатись, в 20.20 - їсти, в 20.30 вже спить. Зараз вже більш вільно в цьому плані, але все рівно пізніше, ніж в 21.30 вона ще не лягала ніколи...

15. Анута

Анута Well-Known Member

а як якийсь форс-мажор? ви в гості чи гості у вас, чи ще щось таке?

16. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

я вам по щирому заздрю, і повністю згідна з тим, що це справа звички дитини. в цьому має бути режим
    молодці, а у нас на вечір усі справи, і діти собі бігають попри нас, користають моментом, і лягають вже з нами в 11.00-12.00 год.

17. Женічка

Женічка Well-Known Member

Іруня забула написати, що вони з чоловіком теж в 10год вже спатки лягають :girl_in_love:

18. Іруня

Іруня Well-Known Member

Десь до 2-2,5 років ми або йшли в гості разом, але поверталися до її сну, або йшли вже як мала лягала спати :). А якщо гості в нас, то теж без проблем йде спати. Головне, щоб гості не прийшли за 5 хвилин до її сну, бо тоді ще лишиться десь на півгодини побавитись, поговорити.

19. Анута

Анута Well-Known Member

залишали дитину вдома саму???

в нас як в хаті люди - дитина спати не піде, перевірено. Видно має бути "своя" енергетика.

мені раз знайома розповідала як у них файно: відмінила малій денний сон і тепер чистий спокій - 8 вечора і дитина вже спить.
    Якби в нас таке було, то ми б тата взагалі не бачили і не пам"ятали як виглядає, та й життя б тоді було якесь "сидяче та безвилазне". Видно за один якийсь плюс треба поступатись якимось мінусом...

20. Женічка

Женічка Well-Known Member

питання сну дуже залежить від загального біоритму сім"ї.
    теж маю знайому,в якої донечка лягає в 8 вечора, без денного сну, 2.5 рочка їй.
    моя Настя теж ніколи не піде спати,якщо є гості.
    у нас вдома багато людей, різні біоритми,і жайворонки (тато мій), і сови (всі решта), тому бідолашній дитині приходиться підлаштовуватись під всіх (ще один нюансик,який мене просто добиває, хочу окреме житло...)

Статус теми:
Закрита.