Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Для мамусь і татусів

Прийміть і мене в клуб "2,5". Я вже починаю рахувати, коли він мене доводить. Істереки - одна на день це гарантовано. Спати в обід не хоче. Ось сьогодні - заспав тільки тепер в 18, а потім на ніч засинає після 12. Якщо не присплю хочаб в такий час в обід, то починає вирубуватись в 19, пів восьмої. А їсть як погано - що б не робила - не хоче, потім тільки хліб в мене просить. Тепер його коронна фраза "Не хочу".

• Подобається Подобається x 19
  2. Росинка

Росинка Well-Known Member

Щось мені підказує, що мене скоро теж таке чекає.Януська в нас троха балувана.То вже точно буде ревнувати. Мені підказували.що за пару місяців до родів поступово охолодити свої відносини з дитиною,а після народження меньших,зразу приділяти як найбільше уваги старшій.Не знаю як мені то вдасться з двійнею на руках,будем надіятися,що малі родяться спокійними. Але принаймі попробую.

• Подобається Подобається x 21
  3. Ная

Ная Well-Known Member

В нас теж певно криза двох років,Софійка інколи просто невиносима робиться...Найважче мені з тим,шо вона постійно хоче на руки і вдома,і надворі,раніше по сходах їй подобалося вниз-вгору ходити,тепер на руки,а нє,то крик на весь під"їзд:girl_cray:,живем на 5 поверсі без ліфту.Часом мені аж руки терпнуть від того ношення,та й за другу дитинку переживаю.Домовитись з Софією неможливо,можу хіба заговорити її або задурити чимсь.Після дощу як вберу їй гумаки,то по калабанях ходить з задоволенням і на руки не проситься,тим і користаюся.Як йдем в магазин,то наперед просить купити цукорка,пояснюю їй,шо таким маленьким діткам,шо носяться на руках,цукорків ше не продають,тільки великим діткам.Дитина йде пішки,раз за тим цукорком ми йшли через парк 2 години і вона на руки навіть не просилася. Але цукорки я їй щодня не даю,то мушу вигадувати ше шось.
    Їсти вона теж ніц не хоче,я не заставляю зовсім,часом як проголодається,піде сама собі візьме.Вчора нічого їсти не хотіла,потім пішла на кухню,зняла пательню з холодними книдлями,сіла в кімнаті на підлозі і собі їла. А те шо я пропоную,все "нє коцю!"
    Теж переживаю,шо буде ревнувати до меншої дитини але то вже потім шось з тим будем придумувати.Наразі мене тішить,шо її почали цікавити маленькі дітки,бавиться з ними,бо донедавна навіть уваги на них не звертала:girl_smile:.

• Подобається Подобається x 19
  4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я вже годую Панi тим що їй подобається, бо не можу щоб вона була голодна, чи їла самий хлiб, бо вона й так може. I теж менi не спить взагалi вдень. Я її кладу спати, даю молочко, цьомаю, закриваю дверi, а вона давай бавитись, надує по великому в памперс i кричить "мама, дедi, какая!!!" Перед сном на горшку сидить годину i з мультиками i без, i не какає, а в кiмнатi хiба що на зло менi робить. єдине чим її можна заспокоїти щоб посидiла 3-5хв тихо то це мультфiльм про левеня i черепаху. Зараз пiду замовляти двiйний вiзок, бо без вiзка менi навiть накладно з нею iти в парк за пару метрiв гуляти.

• Подобається Подобається x 18
  5. molcha

molcha Well-Known Member

Як згадаю...В мене було все те ж саме, зате тепер - краса! Бажаю терпіння і оптимізму!

• Подобається Подобається x 13
  6. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

моя дитина вже сидить десь з пів місяця - тижнів три і спинається на ніжки, коли поряд має за що підтягнутись. Маю питання, чого вона викривляє ніжки, а не на стопу стає, бо ще не знає, що на стопу правильну чи то шось не добре? і чи вартує зробити третій курс масажиків чи дати їй спокій і таке саме по собі переходить?

• Подобається Подобається x 6
  7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Саме так :haha:
    Денис досі часом викручує стопу. Скільки я від родичів з "медичною освітою" наслухалась про масажики і т.д.:8::8::8:
    Все буде "правильно", коли прийде час. Я думаю, що масажики і т.д. роблять ті, хто хочуть пришвидшити момент, коли дитина піде сама.

• Подобається Подобається x 5
  8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Найцікавіше те, що так воно і є. Психологи віиділяють чомусь лише кризу 1,3 та 7 років . Але в реальності бачиш,що ті кризи щороку якісь.

• Подобається Подобається x 2
  9. FAIRYTALE

FAIRYTALE Well-Known Member

Як на мене, то це буде занадто, такій маленькій дитині вже 3 раз робити масаж. Дорослому можна не більше 1-2 курси на рік, а маленькій дитині не більше 2 раз на рік. Тому я вважаю і раджу вам не робити зараз масаж.

10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В нас вже та криза 2х триває добрих півроку... Все "НЄ" і "Я САМ",і не вдається йому, денервується, але мені не дасть зробити, в кінці-кінців кидає і нікому не дозволяє рухати. (Наприклад зняв з валізи замок, відкрити сам не може, але не дасть, тоді кине зі злості і не дасть підняти і так зі всім) Під хатою часом по півгодини стоїмо поки "я сам" відкриє замок..

• Подобається Подобається x 12
  11. Златка

Златка Well-Known Member

Bogdanka, ми і досі іноді ніжки викривляємо :girl_smile:, хоча сама стоїть уже ніби і добре. Масажі я не робила, бо вважаю, що на все свій час - натренує сама добре м"язи, то й почне сама стояти, ходити :girl_cool: Це, звичайно, якщо нема прямих показів лікаря до масажів... Але коли почала стояти, одразу ж почала ставати на повну стопу. На пальчиках ми стоїмо лиш коли до чогось дуже-дуже тягнемося і не можемо дістати :girl_haha:

От сама не знаю, наша педіатр каже, що дитині треба дома ходити у взутті. А чи ходять ваші дітки взуті вдома?

• Подобається Подобається x 4
  12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми вдома ходимо босі. Босі без нічого, баба часом пробує натягнути шкарпетки, так Марко верещить - "нє капетки!!!" І коли до нас приходить наш сусід-друг бавитися то і він відразу скидає бо в шкарпетках на гірку з протилежної сторони не вилізеш :)

• Подобається Подобається x 6
  13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

а я вчора перечитала всю гілку про глисти!!!!думала,у нас гострики,бо мала 2 ночі так погано спала,крутилася,плакала,на циці висіла лише.а я як почула,що скрипить зубами,то все-думала гострики.але от ввечері вчора її обсипало під колінцями,на попі і животику,вона сходила добряче в туалет,попила чайочку фенхель+ромашка і всю ніч спала як бабак.лише раз чи два підлізала посмоктати цицю.а в суботу і неділю,Софія їла квашені огріки.від них ніц не мало би бути,бо квашене.але як виявилося (огірки робив мій свекор),свекор добавляє в квашені огірки оцет!!!!:8::8::8: який так і мучаув дитину. :girl_cray: нда...що ще раз мені довело,давати лише дитині те,що сама готуєш(ну або знаєш як готують твої близькі).

а та педіатрша дома теж у взутті ходить? ну напридумують такого вже,що капєц!

аналогічно. сама скидає теж носочки. домашні в шоці-як то дитина боса!вона ж мерзне,захворіє..іт.д.:)от лікарі.

Останнє редагування модератором: 14 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  14. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

На огляді в рік наша лікарка подивилася, як малий топає.
    Я не бачила, а вона одразу помітила, що праву ножку він всередину ставить. Не косолапить, а власне ступає на внутрішню сторону ступні.
    Тому сказала обов"язково ходити лише у взутті з супінатором та твердою п"яточкою.

• Подобається Подобається x 1
  15. Златка

Златка Well-Known Member

Оленко, не знаю, як педіатр, але її діти - так, ходять взуті :confused:

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ось що пише М6ендельсон по тому поводу-

Внимание, уделяемое родителями ногам своих чад, особенно наглядно демонстрируют лежащие в коляске двухмесячные младенцы в высоких ботиночках за двадцать долларов. Ребенок еще не ходит, но у него уже есть дорогое снаряжение для скоростных полуторакилометровых пробежек! Конечно, здесь присутствует и желание родителей щегольнуть, ведь детские ботиночки такие хорошенькие, их даже изготавливают в сувенирном варианте. Однако, похоже, большинство родителей уверено в том, что у детей возникнут проблемы с ногами, если с рождения они не будут носить «правильную обувь». Надо ли говорить, что представители обувной промышленности не раскроют рта, чтобы развеять это заблуждение. В Соединенных Штатах ежегодно производится и продается непропорционально много – 600 миллионов пар – детской обуви, а ее производители и продавцы получают огромные прибыли. Как минимум один миллион пар обуви из этого числа – дорогая и ненужная коррекционная ортопедическая обувь.
    Для нормального развития стопы обувь вообще не нужна, ни дорогая, ни дешевая. У босоногих аборигенов нижние конечности развиты лучше, чем у миллионеров, обутых «от Гуччи». Единственная функция обуви, помимо красоты, – защищать ноги от холода и травм. Есть ли смысл тратить на детскую обувь большие деньги по причинам, не связанным с красотой и модой? Пара матерчатых теннисных туфель для этого ничуть не хуже. Дорогие высокие ботинки
    не помогут улучшить форму ступни, равно как и дешевые кроссовки не приведут к плоскостопию, низкому подъему или микозу ступней, вопреки мнению многих родителей.
    Наблюдение над 104 практически здоровыми детьми в одной из клиник выявило: 87 процентов детей носили обувь с высокими голенищами, 74 процента – с жесткими подошвами и 50 процентов – со специальной поддержкой свода стопы. 75 детей обували до того, как они начали ходить, а 35 – до того, как они встали на ноги. Ни один из детей не получил от «правильной» обуви никакой пользы. Более того, высокие ботинки могли замедлить развитие голеностопного сустава и препятствовать развитию навыков хождения.
    Коррекционная обувь, в большинстве случаев, имеет еще меньше смысла. Нет никаких свидетельств в пользу того, что ношение недешевой амуниции исправляет какие-либо отклонения от нормы (если она вообще определима). Кроме случаев косолапости или настоящих деформаций, ортопедическая обувь не дает никаких преимуществ, оправдывающих ее стоимость. В то же время ребенок, носящий обувь, свидетельствующую о наличии у него деформаций, может пострадать от эмоциональной травмы. Это относится и к коррекционным корсетам и скобам.
    О-образные и х-образные искривления ног и косолапость – наиболее частые поводы для ортопедического вмешательства, но далеко не единственные. Есть состояния, которые нередко неверно диагностируют, а затем исправляют агрессивными методами. Одно из них – врожденная дисплазия бедра, при которой бедренная кость неправильно соединена с тазобедренным суставом. Истинная дисплазия бедра чаще всего может быть следствием тяжелых родов в ягодичном или ножном предлежании, когда и происходит вывих сустава. Это состояние должно немедленно исправляться акушером: чтобы бедро встало на место, он захватывает лодыжки новорожденного определенным образом.
    В большинстве случаев этого оказывается достаточно, чтобы исправить патологию, если она вообще имела место. Врожденная дисплазия бедра, сохраняющаяся после родов, встречается довольно редко, хотя диагностируется часто. Исследования показывают, что дисплазия наблюдается примерно в одном случае из тысячи, а возможно, и из двух тысяч. Диагностируют ее так: ребенок лежит на спине с согнутыми коленями; врач разводит колени младенца в стороны; если одно (или оба) колено оказывает сопротивление, это свидетельствует о дисплазии бедра. Обычно это состояние корректируется широким пеленанием – в подгузник подкладывается подушка или что-либо еще в качестве небольшой шины*. Агрессивные педиатры, однако, не любят таких простых решений. Они предпочитают поступать иначе: следует целая серия рентгеновских снимков, подвергающих ребенка неразумным дозам облучения, и наложение шин и лубков. Хочу предостеречь родителей детей с этим недугом: берегитесь! Такое лечение обычно неэффективно, а гипс приводит к атрофии мышц, расстройствам кровообращения и эмоциональным проблемам.

• Подобається Подобається x 14
  17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас дитина ходить в взутті дома, бо в нас надзвичайно слизька плитка та ламінат, а наше чудо так лботає, що в шкарпетках, навіть з тими гумовими вставками, постійно падає, з голими ножками мерзне. Плюс таки вна в мене троха косолапа, вся в тата, але то взуття в тій ситуації ніц не поміняє, я так думаю.

• Подобається Подобається x 5
  18. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

мда,над статтею варто задуматись!(це я собі і своїм домашнім,а і ще медсестрі дитячій--отій треба почитати)

• Подобається Подобається x 2
  19. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

у нас аналогічно, я вже трохи хитрую з ним, бо дуже стомлює стояння під першими дверима, поки Сашко ковиряється ключами, потім під другими...Я йому "допомагаю" крутити, але то рідко получається - під його настрій...Обов2язково сам мусить викликаит ліфт і тиснути на всі кнопочки в кабінці....Сам нести мою сумку, сам мити посуду, чистити картоплю....Намагаюсь оце "сам" спрямовути так, як менві треба, але то таке....

• Подобається Подобається x 8
  20. Танюша

Танюша Well-Known Member

В нас подібна ситуація. Мені масажистка порадила поміняти сторону, коли я беру малу на руки. Я ношу її на лівому бедрі, або лівій руці, тепер поміняю сторону. Побачим наскільки дієво

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.