Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Наталя

Наталя Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Мамусі, підкажіть будь ласка, що ви брали в роддом накривати дитинку? Купила дитячу ковдрочку, але вона дуже тепла і досить велика, а в роддомі (збираюсь на Батальну), кажуть, в палатах кочегарять по повній, то я не знаю, чи варто ту ковдру тарабанити, чи краще щось інше купити?

2. Туся

Туся Well-Known Member

Доці 2 місяці, ось уже 3 дні вона біднятко кричить аж чуть не заходиться. Кричить багато раз раз на день. Деколи відразу кричить, а деколи починає щось скиглити і при тому в ротик руку пхає, смокче її, нервується. Схоже що голодна. Запропонувавши їй цицю - вона тоді починає дуже кричати, навіть не взявши її.Під час того крику нічого їй не допомогає - і підіймаю, і на животик кладу, і ношу, і колишу, і знов цицю пропоную. . Кричати може годину. А потім може різко заснути, або й їсти нормально почати... Побавившись або поспавши хв. 20, чи 40 - знов крик....
    В ротик заглядала - чисто, температури нема...
    В когось таке було? я думаю що то животик, бо вона ніжками при тому тре.. Вже незнаю шо і думати.. Даю і еспумізан, і Біфідум купила сьогодні. І це почалось за декілька днів як почала давати вітамін Д і глюконат кальція.. Може бути це причиною?

Додано через 1 хвилину
    І що та рука в роті значить? Соску не брала і брати нехоче, а руку і пальці постійно смокче.... І нервується при тому..

3. Росинка

Росинка Well-Known Member

Моя також соску не бере.А кулак може смоктати з голоду,а може з нервів.Може навіть приспати себе смоктанням кулачка.
    Перевірте може в неї вушко болить.При отиті дітки сильно плачуть.

4. Оксана

Оксана Well-Known Member

А навіщо Ви стільки всього даєте? Це Вам лікар призначив? Мені здається, що в крайньому разі для животика еспумізан від газів, а навіщо Bifidum? погано какає? Взагалі його не рекомендують дітям до року давати(в інструкції, здається,написано). Якщо дитина тільки на грудному вигодовуванні, то взагалі такого типу ліки псують надовго власну флору кишківника і не дають дитині адаптуватися самостійно. Їх, як правило, призначають після антибіотиків. Можете в крайньому випадку здати підгузник на посів і бак.лабораторію. Ще хочу запитати, навіщо Ви даєте дитині кальцію глюконат? Препарати кальцію в малих дітей можуть впливати на нервову систему.
    В нас дитина досить болісно реагувала на гази, дуже часто плакала, ми носили її вночі, танцювали з нею, але десь до 2-3 міс всі ці явища минули. :8:
    Намагайтеся її часто носити на руках або в слінгу і часто пропонувати цицю.
    Якщо нічого надалі не допомагатиме, тоді звертайтеся до лікарів, але я думаю, що повинно пройти.

Додано через 2 хвилини
    При отиті діти дійсно сильно плачуть, але зазвичай цьому передує насморк чи якась простуда.

• Подобається Подобається x 3
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

ого, скільки ліків! і нащо то все дитині на ГВ ?

Додано через 4 хвилини
    Оксано, а що скажете про Дюфалак ?

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Дуфалак вживають від запорів, в дітей на виключно ГВ їх майже не буває, можуть бути при введенні прикорму. Має здатність нормалізувати мікрофлору, але якщо каки рідкі тоді буде ще гірше. Треба також пам"ятати що вживання Дуфалаку може викликати надмірне газоутворення в перші дні вживання.

• Подобається Подобається x 1
  7. Оксана

Оксана Well-Known Member

Дюфалак або лактулоза має дві основні дії:
    1.стимулює перистальтику товстого кишківника і нормалізує консистенцію калових мас, застосовується при закрепах( те, що писала Зоряна) При рідкому стільці давати не бажано. І дійсно в перші дні спостерігається підвищене газоутворення.
    2.виводить токсини з організму при печінковій недостатності.
    Bifidum-бактерин, лактовіт, біфіформ - це препарати молочно-кислих бактерій, які нормалізують мікрофлору. Але, в маленької дитини, на думку сучасних лікарів, якщо нема стафілокока чи якихось інфекцій, або якщо цю флору не пригнітили призначенням антибіотиків, кишківник здатний сам адаптуватися до молока, а потім і до іншої їжі.
    Моя мала часто зелено какає і я також страшенно спочатку переживала, а потім мудрі доктори сказали: якщо набирає вагу, то не переймайтеся...

• Подобається Подобається x 2
  8. Ольга

Ольга Well-Known Member

я накривала рушничком, але нещодавно знайшла на якомусь з сайтів правила безпеки, де не радять накривати дитину таку маленьку великими коцами. Радять тепліший дати комбінезончик, або просто спальний мішечок...

9. Туся

Туся Well-Known Member

Лікарка призначила вітамін Д і сказала що його немає сенсу без кальцію вживати ... Хоча я знаю навпаки - що вітамін Д допомагає кальцію засвоюватися... Сьогодні я дала просто вітамін Д. Тепер того глюконату не дам... А Біфідум мені вже раз допоміг . В місяць ми дали їй його попити десь тиждень і про коліки забули на 3 тижні.. А тепер знов таке.. Набагато сильніше...
    В інструкції пише що Біфідум дають з перших днів життя..
    А на посів здам обов

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

I менi так сказали: зелене, жовте, коричневе - все добре.

11. Ksani

Ksani Well-Known Member

Туся, якщо , будете гуляти з малим щодня хоча б по годині, то вітамін Д буде утворюватися природнім шляхом. А якщо є якісь показання для вживання (а не профілактика, як то ведеться у наших педіатрів), то вживайте його ВИ ! І малому він передасться з вашим молочком.

• Подобається Подобається x 4
  12. Росинка

мені неврапотолог сказала.ну то и що .що ви (я тобто а не мала) приймаєте полівітаміни.Все одно давайте вітамін Д.На що я сказала:так так звичайно.А собі подумала.що перебьються.Наскількі знаю передозування вітаміном Д-кепська штука.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Росинко, вітаміну Д купа-купезна у печінці тріски і жирній рибі. Їжте на здоров'я, бо натуральним не передозуєшся :)

14. Туся

Туся Well-Known Member

До мене як вперше медсестра прийшла, то таку дієту мені приписала - одні каші і молочне, ще варене м'ясо і картоплю. А з фруктів яблука і банани. І практично все. Більше нічого не можна - бо все решта або алергічне, або дитину дути буде, або ще щось... Та я експерементую трохи, бо не можу на такій дієті бути.
    А як ви харчуєтесь? У вас теж були такі обмеження?

15. Росинка

Як тількі я зїла пів помідора,виписавшись з половогово,малу всю ніч не спала.Її пучило бідосю.То сиділа на дієті десь 2 місяці,але ще вживала вітаміни для годуючих мам.Починаючи з 2,5 місяців поступово стала їсти все.Тільки невеликими дозами.Кусочок шоколадки пройшов нормально,а на лимон в малої зявилися прищикі.Отже лимони поки не їм.А так все підряд.

16. Drimka

Drimka Well-Known Member

Наталя, я була на Батальній і накривала малого банним рушничком складеним в два рази, а потім побачила що і один раз достатньо, там справді дуже тепло, так що і для себе не беріть дуже грубого халата, бо буде жарко. В мене був тоненький і на короткий рукав - було супер. І ще велика ковдрочка Вам не вміститься в дитяче ліжечко, бо воно дуже маленьке (ну, мальотам звичайно вистачає) :p .

Додано через 13 хвилин
    Так, я коли пила антибіотики, то мені один лікар казав давати Біфідум, а інша сказала, що якщо б я пила 10-14 днів, то треба, а так як я мала пити 3-4 дні, то не треба, бо малюк ще матиме захист від маминого молока. Ми біфідум купили, але він і досі стоїть в холодильнику, бо Данька лише два рази трошки какав зелененьким, але вже в той день, коли я закінчила приймати антибіотики, на другий день знов все стало ок!

Ото майже стосується нас. В Данилка були запори, але то певно через мамине харчування і ми зараз даєм йому Дуфалак. Дитині стало краще на другий день, так що в тому плані він дієвий.

Додано через 18 хвилин
    Так, в мене теж була така сама дієта, але тільки до місяця-півтора. Через пару днів Данилку " місяці і я вжеїм майже все. Крім капусти, бобових, цитрусових, копченостей і консерв. На помідор і шоколад (1-2 кусочки) реакції не було.

17. Ksani

Ksani Well-Known Member

Я теж спочатку сиділа на дієті, бо дуже боялася дитячих коліків. Але не без харчових експериментів, звичайно. Поступово почала все їсти. Вам вже 2 міс., тому можете пробувати помаленьку розширювати меню. У нас коліків не було. Хоча какав малий не щодня, я спочатку заморочувалася з того приводу, а потім вичитала, що для діток на ГВ це варіант норми, бо молочко гарно засвоюється. Тому чекали, поки сам покакає.

Додано через 4 хвилини
    Дрімко, а для чого були антибіотики? Вам розріз робили чи...?

18. vanilia

vanilia Miracles are real

Я брала тоненький коцик. Там і справді дуже гаряче, принаймні, так було в травні :)
    Так я в той коцик не загортала. Просто вдівала в повзунята і пеленочкою пеленала перші кілька днів.

Додано через 1 хвилину
    Якщо це животик... еспумізан нам не допомагав. І плантекс теж. Потім порадили бебінос - дуже хороша штука. Я давала 2 -3 крапельки з молочком і через 10- 15 хв малявка заспокоювалась.

Додано через 4 хвилини
    біфіум нам медсестра казала пити, коли малій будо десь 3 місяці і в неї були зелені каки. Я тоді дала його 1 чи 2 рази, від цього в неї був запор, так що я більше не давала. ДУмаю, обійдеться без нього. Та й то ж не лікарка прописала, а медсестра сказала пити.

Додано через 6 хвилин
    Про спальний мішечок підтримую. Якби я тоді знала, що таке є, то купила б. Це вже пізніше я побачила таке "чудо" в "Тигресі". Діткам в них спати краще - не розкриваються і тепленько.

Додано через 10 хвилин

Пам.ятаю, мені медсестра сказала була, що їсти можна лише каші, сухарі, картоплю і варене мясо. ВСЕ. Яблук не можна, рибу не можна.. Та нічого не можна. Я перші дні так і робила. Так з молоком проблеми були. Тоді я стала їсти потроху овочі і фрукти. Прочитала в інеті, що ТРЕБА їх їсти, щоб дитинка отримувала вітаміни. Так що я потрошечки стала їсти свіжу капусту, помідор, яблука... Просто потрошечки їла і дивилась як мала реагує. На сьогоднішній день ще не їм цитрусових, меду, шоколаду багато не їм...

19. Дана

Дана Well-Known Member

Я доцю накривала простим рушником. В палаты було тепло а перегрывати маля не треба.

Додано через 8 хвилин
    Туся це майже моя історія, спочатку ми давали Еспумізам і більш менш помагало, потім я стала давати Інфокол от він допомагав добре практично за тиждень доця навчилася пукати гази вже так нам не докучали. А ще доця моя заспокоювалася тільки біля циці, вона плакала я її стовпчиком поношу і до циці. Зате маля набрало за місяць 1250гр то виключно на грудному молоці. І моя доця така криклива як ваша, спочатку я плакала разом з нею а потім потроху зрозуміла її плач, стала розділяти плач голодний, крик від боль і вередливий крикю. Вам треба запастись терпінням, вже не довго. Ой нам ще допомагала грілка з водою, буквально чашку води налийи в грілку, дитинку положіть на бочое і ту грілку завернуту в пеленку прикладіть до животика.

• Подобається Подобається x 1
  20. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

а хтось може поділитись досвідом виховання гіперактивної дитини? чим її можна зацікавити? (донечці 1 рік і 3 місяці і я з нею вже просто не можу!):crazy:

Статус теми:
Закрита.