Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Для мамусь і татусів

Я точно не пам"ятаю з якого віку Данилко сам бавився. Напевно просто не звертала уваги, можливо десь з півтора рочку, але і то не довго. В нас все по розпорядку: зранку снідаємо, я роблю обід. Малий собі поряд бавиться, може вийти на балкон (тепер вже тепло) і слідкує за будівництвом. Зачарований кранами і камазами, потім ідемо гуляти, потім приходимо-обідаємо, потім малюк спить. Тоді я собі і на форумі, і повишиваю, і кіно якесь подивлюсь. Потім я зним бавлюсь, він дивиться мультики, сам. Потім готую вечерю і він може мені допомогти, може сам бавитись з машинками, або дивитись все тіж мультики.
    Телевізо в мене Данилко не любить. Вдома не можу ввімкнути кіно на компі. Вимагає вимкнути, аж до істерик. В бабок теж не можна, щоб був ввімкнений телевізор - приходить до бабки і перше що робить це до телевізора і сам вимикає. Дивиться лише мультики і то не всі. Перший наш мультик - "Тачки" - цілий день по декілька разів, причому уважно дивився хв 20, потім ішов гратися, але фон мусів грати. Потім "Простоквашино", тепер про мавпочок (там дема мама мавпочка мала 5 нечесних мавпенят). Данилко настільки не любить телевізор, що я навіть не можу подивити при ньому ролики в Ю-тюбі, може пройти тільки музика.
    Але я рада, що Данилко не дивиться телевізор - бо там зараз нема, що дивитись.

• Подобається Подобається x 5
  2. нталька

нталька Well-Known Member

Дівчата, може хтось шось скаже-порадить-прокоментує. Завжди тішилася, що моя дитина добра, щира, нежадна, вихована, неагресивна. А тепер вже трохи сумно, а трохи хвилююся. Мій малий не б"ється, не пихається - у таких випадках зазвичай відходить в сторону; іграшки чужі не відбирає, та й свої не дуже відстоює, хіба би то була якась найулюбленіша. Бувають у нього нерви або поганий настрій, але то ні на кого не спрямоване. Ситуації які мене засмучують найбільше: коли він радісно підходить до деяких знайомих діток бавитись, а та дитина кидає в нього піском, хапає свої іграшки і каже щось типу "не дам.." (а малий навіть і не збирався щось брати); коли він приходить, дає свої іграшки, щоб разом бавитись, а їх забирають і тікають; чи сьогоднішня - підійшов подивитись на машинку однієї дитини, якою їздила інша, а дитинка-власниця прибігла відпихнула зі словами "то моя машина, не дивись..."
    Зі стророни може трохи й смішно то все виглядає. І діток інших, в принципі, я розумію - вік такий. Але мені так шкода свого, бо в нього тоді такий вираз обличчя :girl_sad: :confused:. Робить такі великі очиці і не розуміє чого він так щиро підійшов, а його пихають, кричать чи ще що.
    Я щось не знаю як поводитися у тих ситуаціях і що казати.
    І ще й мамусі деякі почали бідкатися "як же ж він у тебе в садочку буде".

• Подобається Подобається x 6
  3. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Нічого не смішно,ми ше маленькі ,а мене то вже турбує,я також вже вчу ділитися,чемно бавитися,але я так зрозуміла то не кожна мама далеко то робить,тим більше ми ше маленькі і нічого не розуміємо,зашла не давно в пісочок і поваляла пасочку старшій дівчинці,а та її за руку хвать і кричить,я не можу сварити інших дітей , чи шось їм розясняти,для того є батьки,я забираю,доцю,пояснюю їй , йдемо кудись гуляти,в неї вже також забирають,але не всі,є дуже милі і виховані дітки,і ви дуже добре виховуєте свою дитину,як з тим боротись сама ше не вирішила:girl_devil:добре шо ви про таке написала,мене також це цікавить шо роблять інші мамусі.

• Подобається Подобається x 5
  4. Lents

Lents Well-Known Member

Мене теж це вразило. Якось на майданчику малий хотів подивитися машинку в одного хлопчика. Той не дав, а оскільки сам теж вже не хотів нею бавитись, то відніс мамі і наказав їй нікому не давати її. І та мама як побачила що мій наближається до неї, сховала машинку в сумочку. Ну, Бог їм суддя, бо мені то ніяк не вміщається, було сумно до сліз.

• Подобається Подобається x 7
  5. Улянка

Улянка Well-Known Member

Мені здається що все починається з батьків. пам"ятаєте соціальну рекламу "Покажи хороший приклад" з яблучками? От власне і історія з машинкою захованою в сумку. Ніколи не рано і ніколи не пізно вчити дитину ділитись. Недавно доня на майданчику взяла м"ячик, то на неї так подивилась мама хлопчика, чий м"ячик то був що аж мені зле стало. Хоч він лежав і ніхто ним не бавився.
    нталька, думаю варто коли прийдете до дому після прогулянки нагадати йому ту ситуацію і він скорше зрозуміє як не гарно бути жадним. Бо досить не поганий приклад виходить.

• Подобається Подобається x 4
  6. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Я прихожу на майданчик з пакетом всіляких іграшок - відерця, лопатки, грабельки, пасочки, машинки і камаз. Висипаю то все посеред майданчика - бався хто хоче. Ось мій Данилко - страшенно не любить коли хтось хоче бавитись з його камазом. Може кататись на качельках, але якщо бачить, що хтось підходить до його машинки, то ніщо його не зупинить - біжить і забирає. Ніякі мої вмовляння на рахунок дати трошки побавитись, а потім повернуть - не проходять. Машинку ні і все. Часом іде на обмін. Вже є такі результати - свій камаз нікому не дає, але може дати якусь іншу іграшку, тільки б камаза не торкались.

Останнє редагування: 19 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  7. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Нам ще до такого рости і рости. Але мені здається, що це нормально, коли в певному віці дитина усвідомлює, що має СВОЇ речі і може ними розпоряджатись на свій розсуд. Але показувати, що треба ділитись теж треба.

8. Аня

Аня Well-Known Member

Я теж так собі деколи думаю про свою дитину. А ще зауважила,що хлопчики якісь спокійніші,ніж дівчатка. Чи то нам такі трапляються - ураган. Раз-два налетіла все повідбирала,моя Ромашка тільки стоїть очима кліпає і так здивовано на мене дивиться. Тепер уже навчилась трошки,як в неї щось хочуть відібрати,то вона тікає з тим

• Подобається Подобається x 3
  9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мамусі, чи є тут такі, що почали висаджувати діток після півроку? Чи то я пізно підхопилася??

10. Lents

Lents Well-Known Member

11. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Да сумно,я в такому випадку відвожу доцю,заспокоюю і стараюся говорити,але так обідно,недавно лежав м"ячик яким ніхто не бавився,моя підійшла і взяла на руки,підбігає старша дівчинка і вирває,до того той м"ячик не цікавив її навіть(як в нас то вона приходе і забирає все) то я дитину потім ледве заспокоїла,ну нічого не поробиш,тепер моя як хтось її просить вона кричить і махає шо нє не дам,бачить то все і вчиться,від того сумно.

• Подобається Подобається x 6
  12. Olenkaaa

Olenkaaa Well-Known Member

а ми щойно від лікаря, поки стояли в черзі спостерігали за різними дітками і тепер я відхожу від шоку. Бачили там дівчинку десь 5-6 міс, в вушках кульчики з "булижніками" аж видно як вушко тягне, а нігті намальовані червоним лаком!!!!! :girl_cray:ну чесне слово, деякі батьки в дитинстві не набавились:girl_devil:....в мене просто нема слів, щоб виразити все з цього приводу

• Подобається Подобається x 20
  13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Про майданчики - нiчого дивного, що деякi дiти жаднi. У нас на майданчику те саме, дiти є такi що дiляться є такi що нi. Я майже завжди несу арсенал машинок, пасочок, може деколи м'ячик, i ще й їдем на велосипедi, якщо не лiнь (у нас майданчик дуже близько). Старшi дiти одразу налiтають i забирають її iграшки. Деякi дiти дають Катi свої iграшки, деякi нi. Я вважаю що це нормально, таким чином вона вчиться що вона не може мати все. Проте я не осуджую мам якi притримують iграшки своїх дiтей ЯКЩО дитина їх про це попросила. Дитина довiряє своїй мамi як фортецi, за якою можна сховатись самiй i заховати iграшку. Якби мене Катя попросила не давати якусь забавку я б теж не давала, напевно, може б постаралась пояснити дитинi що iграшка спить, чи замучилась чи ще щось. Правда якби я бачила що ситуацiя зовсiм трагiчна, то би поговорила з Катериною що можна подiлитись iграшкою також.
    Я помiтила що яку б ми iграшку не принесли - чужа цiкавiша, отже я прихожу пiдготовлена, щоб мiнятись i уникати "трагедiї", проте це не завжди 100% вдається :) се ля вi ;)

• Подобається Подобається x 15
  14. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Моя сусідка проколола своїй дитині вуха рівно в 6 місяців. Коли я їй сказала, що проколю Яні вуха, коли вона сама захоче (бо зараз не хоче), сусідка відповіла: ви знаєте, треба вуха проколювати чимшвидше, бо потім будете мати проблеми. Не дасться, і все! А як не буде давати проколювати, то треба буде засунути її ноги між свої ноги і так тримати, а голову руками тримати, щоб далася:girl_crazy::girl_crazy:.
    Бідна дитина. Такі тортури потрібні, щоб проколоти дитині вуха проти її бажання. Я як вчула, то ледве на ногах втрималася. Кульчики з 6 місяців, лаки для нігтів, блін...:girl_crazy: От мені вуха прокололи, коли я 2-й клас закінчила, і нічого страшного не сталося:girl_smile:.

• Подобається Подобається x 16
  15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Про майданчики: завжди беру по два відра, граблі, чотири лопатки та пасочки, ми в пісочку завжди з компанією, якщо Ірусі не дають те що має хтось-просто відволікає, хоч буває справді сумно, але то вічна ситуація-мусить звикнути.
    В нас зараз інша проблема-знову маємо тнмпературу другий день, ходили на "прослушку" - легкі хрипи в районі бронхів.
    НЕНАВИДЖУ ЦЕ ПОГАНЕ ЛІТО!!!!!! ТО жарко, то холодно, десь тай продуло.

• Подобається Подобається x 8
  16. ірен

ірен Well-Known Member

І ми недавно нарешті вичухалися від соплів.А то вже думала на своє ДН буде наш іменинник зашмарканий..Надоїла нам вже така погода,роздіну дитину,то вже вітер,вдягну тепліше ,то париться...Поки вийдемо надвір то я 10 разів ганяю на балкон,бо неможу визначитись в що малюка вбирати...

• Подобається Подобається x 7
  17. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Доречi, новина. Катерина вже спить у свому лiжку, своїй кiмнатi чотири днi i чотири ночi. Всi "пророцтва" що ми будем мати величезну халепу з вiдлученням вiд батькiвського лiжка, не справдились. Ми купили їй двоярусне лiжко, так як кiмната досить мала, i буде сестричка, (Найближчi два роки вона буде спати внизу) застелили веселенькою постiллю, даємо її улюбленi iграшки до спання, багато цiлуємо, показуємо що за вiкном темно i всi сплять, i дитина без проблем спить цiлу нiчку i все нормально :) Проте я сама скучаю за нею :) Добре що скоро буду мати нову доцю до якої буду тулитись :) Тi хто з мене пiдсмiхувались коли Катя спала з нами ( в основному бездiтнi, чи батьки якi одразу вiд народження клали дитину окремо) тепер не смiються, бо тепер пiдсмiхуюсь я :) Я спала i тодi, i тепер, i нiхто нiкому не заважав. Я за сумiсне спання! :)

• Подобається Подобається x 29
  18. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Я також за сумісне спання! Ми з синочком досі спимо разом, бо він вночі ще підсмоктує цицю. А вдень спить в своєму ліжечку. І перейшов туди (без проблем) тільки місяць тому. Сподіваюсь що коли припинемо "цицятись" вночі, то теж перейде в ліжечко на цілу ніч без клопотів.

• Подобається Подобається x 3
  19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ура, ми повернулись!!!
    Три з половиною дні в цій страшній смердючій інфекційній лікарні пройшли як вічність, ми дома і нам тут набагато комфортніше, доця оживає на очах :)

• Подобається Подобається x 12
  20. Анута

Анута Well-Known Member

інфекційна це пекло. я думала вмру там. ще й палата така сира була. постіль з дому передали. Добре що нам дозволяли гуляти на вулиці по сонечку.
    щиро вам співчуваю!

Статус теми:
Закрита.