Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Аня

Аня Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

А на рахунок соків з пакетів,то мені у пологовому лікарка казала,якщо годуєш груддю, то ніяких соків з пакетів,бо то нічого доброго... Тому я і сама не п"ю і дитині не даю. А фреші ми теж не п"ємо - тільки узвар. Як сушка закінчилась, то я по сусідах бігала - дитина плакала і нічого не хотіла пити

• Подобається Подобається x 7
  2. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка,мучить нас далі наш кошмар про МУХУ.........
    протягом останнього тижня разів 3, страшний крик серед ночі, боязнь темноти, бо там муха, плач.............
    взагальному,це "явище" нас переслідує протягом пів року приблизно.
    вдень то можуть бути просто ігри, Настя вигадує, що там десь муха,тікає,кричить,але то все зі сміхом.
    я намагаюсь не розвивати ту гру, бо вночі то зовсім не смішно,пояснюю,що муха зовсім не страшна,вона маленька і добра комашка, але вночі ніякі пояснення не допомагають.
    сьогодні знов з 5 ранку "побудка" вдома. зараз спить моє чудо, вдень муха не страшна.
    хто з таким стикався,як з тим боротись, мама каже віск злити,а чи нема в тому воску "протипоказів"? я в таких справах далека.

• Подобається Подобається x 4
  3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я боюся хвалитися, але ми вже 3тю ніч спимо безпробудно цілу ніч !!! Я сама по звичці прокидаюся ще кілька разів серед ночі. Десь в 6-7 цицяємося і засинаємо далі.

• Подобається Подобається x 10
  4. kitka

kitka Well-Known Member

Є такі кошмарики...У нас місяць тому було з Дануською таке, що вона на вулиці в сонячну погоду побачила свою тінь і злякалася. І боялася навіть в хаті вже ходити по підлозі, коли ввечері вмикалося світло. Тривало то тиждень, називалося в неї "какою",... поки я поступово її не переговорила, і вона нарешті забулася.
    Знаю, що у такій ситуації як ваша, йдуть з дитиною до священника і він помолиться над нею і все має бути добре (чула кілька таких випадків від знайомих). То залежить, як ви до такого методу відноситеся. Я це коментувати не буду, бо не маю чіткої думки:confused:.

5. natka75

natka75 Well-Known Member

Зоряна, і ми уже кілька разів спимо цілу нічку, аж під 7 ранку хоче пити компотику...я тоді теж дивуюся....але буває інколи щось сниться і хниче спросоння...

• Подобається Подобається x 2
  6. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Мамусі, хто має діток приблизно 2-річного віку і зараз планують малявку, як ви спите?
    Тобто масіки сплять з вами чи таки окремо? Бо я якось важко уявляяю якщо є малесенька дитинка і більша в ліжку з батьками...

• Подобається Подобається x 1
  7. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

а ми були сьогодні в поліклініці, важим ми 7,800, і маєм росту 64 см, виросли на 14см від народження трохи малувато, але педіатр сказала, що не страшно, і тьотінька в черзі сказала, що нам 3 місяці, бо ми якісь маленькі:sad:, а насправді ми не маленьки, ми делікатні, і ще беззубі:). І ще від нас скоро всі дітки будуть втікати, бо ми так пищимо, що інші починають плакати.
    Зайшли в собез сказали, але ж то батярига росте, а були ми там 10хвилин, і теж саме сказала педіатр, вона нас перший раз бачила(наша на курсах). І саме головне, вони ж не помиляються, бо те чудо до всіх діток лізи, іграшки забирає, за ручки тягне, норовить вкусити:)

Маю дві знайомі пари, що мають двох діток з різницею 1,5 року, то одні сплять всі четверо, менша, дуже спокійна, від народження не встає в ночі їсти, їй зараз 10 місяців, добре наберає вагу, молока в мами достатньо. А другі тато і старша доця в одній кімнаті, а мама і менший син в другій, обоє дітей не спокійні, і вночі будили один одного, старша страшенно ревнує до меншого, беруть його на руки вона теж хоче і так далі....

Останнє редагування: 12 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 8
  8. Ная

Ная Well-Known Member

Усмішко,Софійка спить з нами.Другу дитину поки тільки плануємо,до того часу може вже захоче спати окремо,а ні то шось придумаєм,або одна біля тата,друга біля мами,або я між двома дітьми.Уявляти важче ніж воно би було насправді,до всього звикається:).

Софійка,видно,скучає за татком,бо часто чужих дядьків надворі з ним плутає,хоч ніби і не схожі:confused:.Стоїмо в черзі до каси,стукає по спині чоловіка попереду нас татууу-тату!,сидить якийсь дядько в машині товче у вікно тааату!!!,їдемо обидві в маршрутці,на весь голос тата кличе...:xaxa: Мені аж незручно... На вихідних відправила дитину гуляти вже з татом,хай натішиться,так та сама історія в них була з мамою.Найліпше нашій дитині коли з нею і мама,і тато:),нікого не кличе і не шукає,вона щаслива.

Останнє редагування модератором: 12 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  9. irushka

irushka Well-Known Member

Женічка, в нас таке було з вовком :) Але ми його просто прогнали, кулаком помахали і сказали, щоб більше не приходив, бо "дамо йому прочухана", а потім дивилися у вікно як той вовк переляканий побіг світ за очі :) Дитина в це повірила легше, аніж в переконування, що вовка нема і що він не страшний, бо для неї він був дуже реальним. Може спробуйте і ви щось таке вигадати з тою мухою?
    А з воском не ризикуйте, я до тепер пам`ятаю, як баба мені яйця катуляла і щось говорила, мені від того було дуже страшно, більше, ніж від того, що баба мені "виганяла":8:

• Подобається Подобається x 10
  10. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми спимо разом, бо Марко ше цицяється. Як народиться друга ляля тоді напевно будем спати четверо :) Хоча Марко має вже свою кімнату з власним ліжком. Але спить там тільки вдень, і , інколи засинає на ніч. Був період коли він тільки в свому ліжку міг заснути, і коли просинався вночі в нас в ліжку ( я його звідти переносила), то плакав, і вимагав його занести в АКО ІЗЬО (Марка ліжко). Якби Марко не був грудний то б я його вже лишала б самого спати там, але він ж будився кілька разів за ніч цицятися. А з новою лялею напевно ще й ревнощі додадуться. Хоча хто його знає, побачимо.

11. Nata

Nata Well-Known Member

Зоряно, а скільки Ви плануєте Марчика годувати? Просто цікаво мені як на практиці відбувається годування тандемом :).
    Щодо сну, може я зробила помилку, але коли народився молодший, ми з чоловіком діток між собою "поділили": менший спить зі мною, бо він мусить їсти вночі, а старший з чоловіком. Петрик спочатку ревнував до Дмитрика, маму вимагав постійно, на руки до мене просився. Я якщо могла то присипляла його (якщо малий давав), а якщо ні - тато читав казочку і так засинали. Теоретично Петрик вже може спати сам, але тепер просто лінь щось міняти :).

• Подобається Подобається x 3
  12. Женічка

Женічка Well-Known Member

щось цей страх темряви у нас далі розвивається, вчора знову плач і крик,щоб світло не виключати,бо ТАМ МУХА І ТЕМНО.............
    я вже сама темряви починаю боятись.... щось мене то так хвилює........
    перед сном перехристила, лягла мала в ліжечко,полежала хвилин 5,і страшний крик,показує пальцем "внікуди" і кричить МУХА,МУХА!!!
    звідки той страх взявся....

• Подобається Подобається x 1
  13. Златка

Златка Well-Known Member

А ми ото теж на днях ходили в поліклініку - важимо 8400 і великі на 67 см :) сказали, що трохи забагато, але ми з донею їм не віримо :xaxa:
    А, між іншим, в нас на вихідних був цікавий випадок. Доця дуже любить пищати - від радості :xaxa: ото був в гостях у нас хлопчик на місяць старший за нас. Вони собі так гарненько лежали один біля одного і забавлялись, поки моя кицюня не запищала на всю хату від радості. А він, бідася, так перелякався, так заплакав :ninja::xaxa:

14. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Думаю Вам все таки треба відвести Настульку до священника. Почитає молитву, поблагословить - і все мине. Зрештою - на Ваш розсуд, але дитячі страхи небезпечні і можуть відбитися на подальшому розвитку і світогляді:confused:

15. kitka

kitka Well-Known Member

Женічка, може дійсно сходіть, бо уявляю, як воно вас гнітить. Але йдіть тоді спокійно і впевнено, і з вірою, і після тої процедури заспокойтеся, навіть якщо результат не буде в той же день налице. Але воно мине.

16. Jersey

Jersey Active Member

17. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Женічко, спіть разом, весь час тримаючи за ручку чи гладьте по животику і щоб засинала під ваш шепіт "Все добре, мама з тобою" - заспокійливі слова. Колись моя хрещениця з батьками потрапила в аварію і після того її дуже мучили кошмари. То психолог дитячий радив так робити, щоб уночі дитина відчувала постійно мамин дотик, тобто почувалась у безпеці. І справді, буквально через пару ночей дитина почала спати краще, а з часом все минулось.
    А, згадала, ще радили не брати на руки вночі як кричить, а лише легенько гладити і шепотіти.

• Подобається Подобається x 6
  18. мамочка

мамочка Well-Known Member

від дитячих страхів добре допомагають "захистники" у вигляді іграшок.
    Підіть разом в дитячий магазин, купіть гарненького левеня або собачку і нехай дитина з ним лягає спати
    А як тільки муха знову прийде, то левеня її зїсть
    Можна навіть з тим левенятком побігати і поганяти мух, щоб вони від неї тікали....
    Основне- це дати зрозуміти дитині що вона захищена.

• Подобається Подобається x 11
  19. Sonne

Sonne Well-Known Member

Можна спробувати разом з дитиною намалювати її страх( тобто муху і темноту), а малюнок потім порвати або спалити і спустити в унітаз, - "мухи більше немає"

• Подобається Подобається x 6
  20. irushka

irushka Well-Known Member

До речі, гарна думка! Я згадала, що моя Катя сама стала малювати те, чого боїться, вона робила якусь закарлючку, казала, що то вовк чи змія, а потім іншим олівцем замальовувала його зі всіх сил і казала, що вовка більше нема. Не знаю як, але вона сама до цього додумалася, мабуть воно дійсно заспокоює дитину. Ще ефективна казкотерапія: можна придумати казку про муху в темряві, як вона згодом виявилася доброю, чи як муха плакала, бо з нею ніхто не дружить, всі її бояться, або про дівчинку, яка боялася мухи, а потім муха стала її хорошим другом :) Головне, щоб в казці був щасливий кінець!
    Сподіваюся, ви скоро подолаєте свій страх, бажаю, щоб це відбулося якнайшвидше!

Статус теми:
Закрита.