Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Макарена

Макарена Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

....І він після того кинув курити...:clapping::clapping::clapping:

• Подобається Подобається x 4
  2. Улянка

Улянка Well-Known Member

Ага........щас:confused: І боятись копійок?:xaxa:

3. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Пригадалось:
    прийшли в гості жо моєї сестри знайомі з дворічною дівчинкою, поки ми сиділи за столом, вона десь найшла сестри "заначку" і порозпихала то полтроху по всіх каструлях на кухні та тумбочках, зловили тоді, коли я йшла в тоалет і вона мені віддала "решту":xaxa::xaxa::xaxa:, довго ми то все визбирували, а сестри чоловік диву давався:ninja::xaxa:
    Доречі про шкалу Апгвр-нам дали 8/8, думаю то нормально.:)

• Подобається Подобається x 6
  4. anka

anka Well-Known Member

нам нині 9 міс. а ми навіть повзаємо неохоче (частіше катуляється до наміченої цілі), не те, щоб на ніжки ставати... Я здогадувалася, що при вазі 11 400 в 8 міс ходити важко буде і сама почала ходити в рік і місяць. але подивилася фотки знайомого, в якого мальку 9,5, а він вже сам бігає... І ще сусідка-педіатр робить круглі очі, що дитині 9, а вона ще не встає, і на вулиці мамочки з візочками домахують, бо в них дітки "вже в 6 ставали". я себе тішу хіба тим, що то генетика, вага і тим, що 2а зате ми гарно співаємо і вміємо казати "мама", "тата", "ам!"
    скажіть, є ще хтось, в кого таке саме?

• Подобається Подобається x 9
  5. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

anka та не переймайтесь ви так :)кожна дитинка різна,хтось раніше ходити :)почав,хтось говорити,а мамусі на вулиці і будуть домахувати,сіли ми рано,стояли також рано,а от ходити почали за тиждень до року,я тим не переймалась,за руки не водила,всі кругом також питались шо рік а ше не ходить:confused:а мені всеодно було:)на все свій час:)

6. Despina

Despina Well-Known Member

Не беріть дурне в голову. Ходьба в 9 місяців, ще й якщо її заохочують батьки, а не дитина так сама хоче - то ніц доброго. От повзання і оті ваші катуляння - то просто супер!:y: Дуже добре для спини і для розвитку взагалі. Моїй майже 10, а тільки повзає, ходити ще зовсім не хоче. І сіла також "пізно":xaxa: - в 7.
    А повзати правильно - на 4-ох почала десь в місяців 8,5, а до того повзала виключно по-пластунськи, як снайпер. Татко ще сміявся, що то він в армії так повзав, а їй по генах передалось:)
    Побільше лишайте на підлозі з розложеними іграшками і заохочуйте повзання.

Останнє редагування: 27 Березень 2009
  7. Ная

Ная Well-Known Member

Софійка почала сидіти в сім з половиною місяців,стояла після дев"яти,самостійно почала ходити в рік і два з половиною,а потім тільки навчилася повзати. Наслухалася я порад і коментарів у свій час предостатньо,переживала:8:. При тому лишньої ваги дитина і близько не має. Від мами взнала,що я розвивалась майже так само. Тепер моя дитина така спритна в рухах,що ті діти,котрі сиділи-ходили раніше нас за нею не встигають,та й,бачу,не все вміють.
    Анка,не переживайте,все у вас добре!:)

8. Ная

Ная Well-Known Member

Отой ваш допис я собі згадала:),як Софійка нині на вулиці періодично лягала на землю і щасливо-замріяними очима дивилась на небо:xaxa:,я її піднімала,а вона далі те саме,сварюся,вона сміється,люди зглядаються,ледве її заговорила,щоб відволікти від того.
    А взагалі добре,що надворі вже майже сухо. Ми нині взяли собі надвір пачку кольорової крейди. Моя художниця змалювала майже всю,так її то захопило,шо забула про болото і калюжі:xaxa:

• Подобається Подобається x 7
  9. Natalya

Natalya Well-Known Member

І нам сьогодні 9 :), але важимо ми тільки 9. Спочатку синочок сам встав на ніжки - в 8,5 міс, а наступного дня тільки сам сів. Після того відразу навчився швиденько повзати на чотирьох, ходити по периметру свого ліжечка і вилазити з крісла для годування. Останній тиждень відпускається і до півхвилини стоїть без підтримки. І все це відбулось за якісь кілька днів.
    anka, не хвилюйся. На все свій час. Нас домахують з зубами, яких ще немає...

• Подобається Подобається x 5
  10. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

А в нас Настюха стала на ножки в 7 місяців,а в 7,5 вже ходила зі мною за руку (сама,ніхто її до цього не заохочував)Але толку з того,якщо їй післязавтра вже рік,а сама так і не ходить.Так що справді,не варто тим всім заморочуватись,дитина краще знає,коли їй треба спробувати щось нове

11. Макарена

Макарена Well-Known Member

Звичайно, є! Розвиток кожної дитини - індивідуальний. В мене старший син і сидіти, і ходити почав дуже рано (але зовсім не повзав), а менший ще не ходить і судячи з його активного повзання ще не скоро піде. Я вже теж починала бити тривогу, але невропатолог мене заспокоїла: дитина має право не сидіти до 9 місяців, а ходити не підганяти, щоб не було зайвих навантажень на хребет - він повин окріпнути. Не хоче - ну й нічого - ще находиться!:) А мамочки на вулиці різні бувають...В нас одна казала, що дитина в 3 місяці повзла біля туалету і стукала по дверях, ніби просилася. Більше питань до неї не виникало... А ви поменше звертайте увагу на всіх "доброзичливців", а тіштеся своєю дитиною, пам"ятайте - вона у вас неповторна!

• Подобається Подобається x 14
  12. Злата

Злата Well-Known Member

А в нас вже рочок минув!! так руки щось до писанини не доходили, прочитала ваш допис і вирішила - пора:xaxa:

Моя донечка ніколи не була маленькою, народилася 3850 і після цього +1кг в місяць і так 7 місяців, так в 6 місяців ми важили 10 кг, а в сім усі 11 кг. Оскільки ми на повному грудному вигодовуванні, то я не переживала, що сама зайва вага стоїть на перешкоді нормального розвитку донечки. В рочок, всупереч моїм прогнозам (16 кг), Марта важила 12,9 кг.
    Донечка сіла рано 4,5 міс, а от повзати почала одночасно з тим як самостійно стала на ноги на 10 міс, коли наша ровесниця вже бігала за руки. А пішли дівчата приблизно в один час на 11 міс.
    Марта рано почала говорити тато, мама, баба, сьогодні так гарно дає цьомки і обіймаючи зайчика каже: мій мій мій, дуже любить танцювати - активно махає попою і ручками (ми з чоловіком налюбуватися не можемо):radist:
    Доречі, ловіть момент, я не розуміла як то, коли дитина повзає, а тепер у нас всюди чистота і красота, на тумбочках нічого, в тумбочках теж, дуже гарно почистились кухонні шафки - все на підлозі! коли я поприбираю, донечка зразу ж береться наводити свої порядки:xaxa: - довелося мені адаптуватись..
    Зубів у нас всього 3, при чому третій виріс на сам день народження, а перший на 6 міс.
    За що переживала ще, то знайти взуття на наші пухкенькі ніжки - знайшли навіть швидше, ніж сподівалася. Тепер у Марти повний набір взуття, сподіваюся на рік вистарчить:)

• Подобається Подобається x 12
  13. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Вас можна поздоровити з першим рочком? :):clapping:

• Подобається Подобається x 1
  14. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

Напишу трошки про свого Ігорчика:народився 3100 (кесарили і мав 8/8 по Апгару),перший зубчик виріс в 5міс.,зараз маєм 8 зубиків (і то останній ще в 9 міс. і до тепер жодного);сидіти почав в 4,5;повзати в 5м.,рачкувати(на колінах-ліктях) в 6,5;ходити біля меблів-в 9,зараз лише 8-10 кроків робить сам.Говорить:мама,тата,баба,дядя,дай,ня,ам,ляля....енергії та фантазії,як би нашкодити,має за десятьох.....любить розбирати пульти,мобільні,бавитись кухонним начинням та інструментами...показує,що йому 1рочок(вказівним пальчиком),вмїє тосі-тосі,сороку-ворону,схованки,та їн.....таке враження,що розуміє абсолютно все...правда спить ще від народження мало...важить в 1 рочок 9800,дрібненький і активний:):):)...і ще-любить зі всіма цьомкатися та давати здоров,махає ручкою "привіт і па-па":)

• Подобається Подобається x 12
  15. kitka

kitka Well-Known Member

Ох вже ті мамочки на майданчиках:8:. Як вони мене завжди нервували! От сидять собі три-чотири такі на лавочці, лузгають сємєчки і давай наперебій кожна до свого чада: "Як каже корова?" чи "Як каже ворона?" І то так, поки та дитина не скаже нарешті, щоб мама ся вступила. Потім одна на одну так значущо глянуть, мовляв "всі чули, які в нас перли":8:. Тоді "а мій вже...", "а моя вже...." , "а ваша ще ні????.." Ой, я з такими і не сиджу, бо то переливання з пустого в порожнє:8:.
    А щодо того, котре з моїх коли сіло, чи встало, чи поповзло, то чесно вам скажу, що вже і не пам'ятаю:). Єдине, що добре пам'ятаю, це те що Ромчик вперше відпустив руки від столика і зробив три кроки до ліжка саме в мій ДН в рік і півтора місяця (таке не забувається:)). А Дануся теж десь після року, але точно не знаю:ninja:, бо в неї це був досить плавний процес: то вже ніби йде, але ще ніби стоїть:xaxa:.

• Подобається Подобається x 10
  16. Злата

Злата Well-Known Member

О так, дякую! цей солоденький перший рочок - думала не доживу:suicide:, а тепер здається, що це була лиш мить

Переживала, як його святкувати, хотіла щоб для дитини була забава і на диво все вдалося. У нас було четверо однорічних діток дівчаток та двоє хлопців 2,5 і 6 років - це я вам скажу щось:8:!

• Подобається Подобається x 7
  17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Ага, щось! і шото з чем-то:)

18. Злата

Злата Well-Known Member

ага, точно:D:D:D

• Подобається Подобається x 1
  19. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

ой,а на таке ще в неділю чекає:8::xaxa:

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

І я вже з тими порядками дурію, і тихо заздрю сусідці, в якої Настюша матиме рік за 2 тижні, а ходити лінується, і взагалі чемна привітна дитина, гарно говорить, чітко, поки вони всією сімєю відпочивають ми намотуємо круги та зганяємо кілограми))))
    Анка, насолоджуйтесь, бо коли вони хочуть ходити, то на руки як береш, хочеш поцьомати, притулити, а дитя виривається і сприймає то як образу, мені інколи аж плакати хочеться))) (з радості:))

Статус теми:
Закрита.