Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ще тут похвалюся- почали ми ходити!!! Але смішно так - руки попереду тримає, похитується. А стояти не вміє - нема часу нам стояти треба стільки обгонити!!!

В мене виникло питання - доки діти немовлята?

Останнє редагування модератором: 22 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 15
  2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Я думаю до 12 місяців. Принаймні як Маркові виповнився рік я перестала думати про нього як немовлятка :)

• Подобається Подобається x 4
  3. natorella

natorella Well-Known Member

я думаю, що логічно припустити, що до того часу, поки дитина не почне говорити. Бо немовля - той хто не мовить.:) А це в основному відбувається десь в рік плюс-мінус пару місяців. Тому немовлям перестають називати дитину в рік.
    До речі в одній мові слово, яке відповідає українському варіанту "немовля" перекладається, як - той хто не говорить МАМА.:)

• Подобається Подобається x 6
  4. Улянка

Улянка Well-Known Member

Немовлятами називають дитину до року

5. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Груднечки до року!

6. Зорянівонька

Може і до року, але я вже давно не сприймаю дитину як немовля.Зрештою, він вже давно може пояснити що хоче.

• Подобається Подобається x 2
  7. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

я ось дзвонила в минулий понеділок до церкви, домовлялась про хрестини, і мені сказали, що немовля...до 7-ри років, чи то може я не так зрозуміла, якось дивно...:ninja::ninja:

8. natorella

ну одне сприймати, а інше називати. Дехто взагалі з народження не сприймає дитину як немовля. А загальноприйнятим для періоду немовляти вважається вік до року.
    А слова "груднечки" взагалі немає в українській мові.

• Подобається Подобається x 7
  9. kati

kati Well-Known Member

все правильно,по церковному до 7 років немовляти(младенцы),потім отрок/отроковица(росс.),,по укр.незнаю як перекласти

10. natorella

тлумачний словник української мови надає таке твердження
    НЕМОВЛЯ, -яти, с. Дитина, яка ще не вміє говорити; грудна дитина.

тобто чітко розмежовуються два поняття - церковне і світське
    слова отрок немає в українській мові, до речі

11. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А ми не то шо тьопаємо,а агасаємо по хаті, по вулиці трохи "напор" стихає бо слизько. А ще малий навчився проситись какати на горшок, правда як попісяє штани то показує мені на них. Ще будемо вчитись пісь-піісь казати) Говорити теж дуже любить:титя,китя(киця),гав,баба,татя, мама,упав,де я, дай,нє...А слово ДЕ у нас слово-паразіт. Йому шо не скажеш,він все питає:Де? Або Де є? Ще сам бере тапки і пробує вдягати і носки теж...Особливо мені смішно як проснеться в ліжечку, мене нема в кімнаті,то він лежить і кричить:Де я?))))

• Подобається Подобається x 17
  12. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Нам наша лікарка взагалі радила в транспорті не розїжати загальному бажано,бо кашлюк ходить і грип. І люди кашляють один перед другим,як на конкурсі. То ми з малим стараємось всюди пішки по можливості тьопати. Хоч вулиця теж "заразна", але хоч простору більше.
    Про вушки чешуться: мій малий чеше коли спати хоче.

• Подобається Подобається x 10
  13. Зорянівонька

Хочу порадитися.
    Останнім часоммій малий ДУЖЕ до мене привязався. Раніше йому було однаково, чи зі мною, чи з татом чи з бабою. Поки його хтось інший бавив я могла щось зробити, відпочити. А зараз - жах - постійно тримається за мій халат, не відпускає нікуди... Ні до кого на руки не хоче йти.
    Чи це нормально? Це пройде? Чи може бути, що він чогось настрашився? Що робити, щоб з татком бавився, бо татко починає ображатися...

14. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ми теж як хочемо спати, то не просто чешем вушка, а майже їх відриваємо. :)
    А у психології така періодизація розвитку дітей, якщо цікаво
    Сучасна психологія вирізняє такі періоди загального дитинства:
    — немовля (від народження до року; окремо акцентується на першому місяці як періоді народженості);
    — переддошкільне (раннє) дитинство (від 1 року до З років);
    — дошкільне дитинство (від 3 до 6 років);
    — молодший шкільний вік (від 6 до 11—12 років);
    — середній шкільний вік (підлітковий) (від 12 до 15 років);
    — старший шкільний вік (юнацький) (від 15 до 18 років).

15. Аня

Аня Well-Known Member

У мене так само. За мамою хвостиком=))
    А вушка ми теж чешемо,переважно на сон, але ще й волосся заважає. Я купила резиночки і роблю малій два хвостики.

Напишіть ,будь-ласка, хтось мені в ПП моб. до Возниці,бо десь загубила,а терміново треба

• Подобається Подобається x 1
  16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В нас те саме-хто на руки не візьме-ма-ма-ма і все, сльози, плач, і почалось то від тоді коли захворіла, і так вже днів десять, перші дні то я в тоалет під ті крики бігала((((, тепер ніби легше, але все одно вимагає тільки мене, особливо в гостях.

17. Олюська

Олюська Well-Known Member

А ми відсвяткували перший рочок:radist::radist::radist: Гостей було в неділю, аж до 23.30:) Олеся гарно бавилась, правда, трохи боялася "вуйків":xaxa:, тішилася подарунками:) Вона вже така розумна, кожного дня видає нові цікавинки. Навчилась "моргати очком":xaxa: - то можна вмерти зі сміху. Показує, коли когось нема вдома - розводить рученята мало не за спину:) А танцює як! Принцеса наша:):):)
    От тільки, бідолашна, мучиться з температурою:sad:. Ох вже ці зуби!

• Подобається Подобається x 23
  18. Олюська

Олюська Well-Known Member

Моя зараз на зуби так до мене прив'язалась, ходить цілий день за мною, тулиться

19. natorella

з 9 місяця (приблизно) мамі бажанно відлучатись на трошки з дому (або в кімнату куди дитина не зайде) і залишати дитину з кимось з дорослих. звичайно дитина має бути не хворенька і нагодована, весела. такі відлучки потрібно робити щоб попередити постійне “висіння” на мамі, яке може статись пізніше.
    я, наприклад, коли погодую малого після сну, залишаю його з бабусею і йду на кухню готувати. можу там бути і годину. вони собі бавляться. коли малий спить я лягаю біля нього (це мені так добре бо маю свекрушечку любиму, звичайно, якщо мама сама вдома, то таке важкувато здійснити)
    звичайно не з години щодня починати. спочатку з 15 хвилин раз в два дні, потім більше. бо після року дітки можуть стати такими “ручними”.

20. Гелена

Гелена Well-Known Member

в нас те саме, то такий період, з часом минеться :)
    я стараюся приділяти дитині максимально увагу, не відмовляти коли він хоче мами, він хапає мене за ноги - я беру його на руки :xaxa:
    хоча коли він трохи бавиться з татом/дітом/бабою то я дуже рада, бо за весь день таки замучуюся бути "безвідмовною" :confused:

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.