Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

а нащо ви його водите за ручки? Хай сам собі обере час для ходіння.

• Подобається Подобається x 3
  2. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Та він цілими днями ходити хоче

• Подобається Подобається x 2
  3. Женічка

Женічка Well-Known Member

о, я згадала. моя мала теж кривила одну ніжку, але то було через гігантський супінатор, спарвді гігантський, на пів стопи, я зразу ті черевики геть, взули інші - ніжку не кривить.

• Подобається Подобається x 1
  4. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Він може багато-чого хотіти. :) Самостійно неходячу дитину не треба водити, бо самі собі робите проблеми. Нехай рачкує - зміцнює м*язи, коли спинка, і м*язи стопи будуть зміцнені, тоді й сам буде ходити, і нічого не буде викривлятися. :) Можете самі помасажувати ТІЛЬКИ стопу кілька днів, в неті є описано. Не підганяйте дитинку. :) Він мусить сам вчитися ходити правильно - спочатку стояти, тримати рівновагу...

• Подобається Подобається x 12
  5. natorella

natorella Well-Known Member

накінець хоч хтось мене підтримав)))))))))))))
    ckorpionsha ваш хлопчик ше маленький - хай повзає. ви просто ігноруйте оте ходіння. не водіть за ручки. і хай в шкарпетках ходить - повірте якщо у вас вдома хоч трохи тепло - івін не замерзне. вони ж рухаються весь час

• Подобається Подобається x 10
  6. Olenka

Olenka Well-Known Member

Усе залежить від дитини.
    Ми почали ходити в 7,5 місяців. У 9 місяців вже бігали. Ніхто малого насилу не водив. Але в 6 місяців він сам почав ставати підтягуючись за бильця ліжечка і так міг пригаючи стояти спочатку по пару хвилин, а потім і по годинах. Потім йому стояти вже було мало і він "ходив" (пересувався) по периметру ліжечка. Тоді ми почали ходити за ручки, а потім перебігати від дивана до ліжка...
    Я спочатку дуже тим переймалася, що малий так рано встав. Приводили хірурга, сказав, що якщо дитина сама намагається - то прошу дуже, але категорично не можна на силу, бо дитинка відчуває, коли їй стає тяжко і змінює позу, а на силу - ні. Крім того ми з чоловіком теж рано пішли...

• Подобається Подобається x 9
  7. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Нам скоро рочок,але для малої саме краще то повзати,ходить тримаючись за шось але сама,а я і не підганяю,доречі ми також босі ходимо зі мною вже мама свариться шоб я їй тапки взула,нам і так добре,їй добре ,мені тим більше ,на все свій час,водити її за руку не водила,хіба хтось добрий з родичів поводе,а так вона і не дуже хоче,тримається за стінку,ліжко,стульчики так і ходить собі,деколи забудеться зробить паро кроків самостійно.

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми теж тіільки босі ходили і далі ходимо :) Мама часом може малому натягнути шкарпети або тапки "бо зимно", але в мене політика така - якщо в хаті то на короткий рукав і босий, сама так ходжу і мені не зимно

• Подобається Подобається x 7
  9. Loyal

Loyal Well-Known Member

В мене дитина виявилась хитріша за мене. Спочатку ми самі стали в ліжечку в 6,5 міс і там стоїмо без перестанку. А тепер мовчки задом з дивану злазить і стоїть довольний, якби його на 100 коней посадили :bazar:. Я його спочатку садила, а потім лишилася того. Замучиться і сам сяде! Він походить так, а потім кричить, щоб йому дали руку і перейти куди йому треба :dance:

• Подобається Подобається x 11
  10. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А ми повзаємо,
    стояти подобається, але не дуже виходить, а ми і не помагаємо,
    зай все таки навчиться повзати, ато і від того купа синців:shutup:
    а ходити ми ще встигнемо:shy:

11. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Дівчата, в кого була післяродова депресія?

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

у мене були натяки на неї, десь добрих два тижні ревіла як ненормальна, поночах лихоманило, трусило, не могла знайти собі місця, але малеча швидко з мене то "вибила". хоча я й не вважаю це депресією(те, що у мене було), справжня депресія певно набагато серйозніша.

13. Златка

Златка Well-Known Member

У мене вчора щось таке накотило, думала, о починається :ninja: але нині пройшло і все ОК :) І то так дивно, в ті моменти добре розумієш, що найбільше чудо твого життя - ось перед тобою, таке маленьке і неповторне, твоя кровиночка, твоє кохане янголяточко, яке ще не знає, хто ти, але любить тебе і пізнає серед усіх інших, хто є поруч :p, і аж стидно стає за себе, але щось таки всередині тебе крутить і ниє... то певно таки найважливіше в ті моменти не замикатись в собі і щоб поруч, крім лялі, ще хтось був ;)

• Подобається Подобається x 13
  14. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

В мене була і то серйозна 2 місяця затянулась,як зараз згадати аж страшно.

• Подобається Подобається x 5
  15. Юстина

Юстина Well-Known Member

Зі мною щось подібне відбувалося кілька тижнів після пологів. Не впевнена що це можна назвати дипресією, але стан був не з найкращих. Неможливість через шов сісти, значні виділення, новий ритм життя (стабільні недосипання, переживання і т.д.) приводили до того, що очі майже завжди були "на мокрому місці". Зараз ніби все стабілізувалося. Біль минула, час використовується раціонально. Та і (гляньте на лінієчку)який вже в нас день народження завтра!

• Подобається Подобається x 13
  16. Іруня

Іруня Well-Known Member

В мене теж була. Тепер аж встидно згадувати:o. Казала чоловікові : " Невже нам погано було удвох жити?" Перші тижні так скучала за "втраченою" свободою:o. А потім вже як почали на двір з малечою виходити, познайомилася з іншими мамочками, та й по трохи попустило:radist:.
    Я ніби-то і знала, що дитина кардинально міняє устрій сім"ї:8:, що щось у нас повинно змінитися, але, мабуть, погано собі всі ці зміни уявляла;).

17. молекула

молекула Well-Known Member

Підскажіть будь-ласка де такі профілактичні штанці можна купити..Моя сестра шукає повсюди, але безрезультатно...

18. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ото і у нас таке. В ліжечку - тільки стоячи. По підлозі до чого доповзе, схопиться і встає, переступає, ніжки підвертаються - падає. І знов на ноги. З ліжка сповзає теж задом, але на попу, а тоді вже встає. Стомиться так, що ніжки вже тремтять, а всадити неможливо.І я помітила, що при переступанні ліву ножку під себе завертає. Не пам"ятаю, чи в старшої так було. Хоча вона теж рано почала ставати на ноги.

• Подобається Подобається x 2
  19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

А в мене щойно запитання виникло, і не знаю де саме запитати тому питаю на цій гілочці...
    Раніше якось не зауважувала... а от зараз помітила що в малої ніжки час від часу тремтіти починають, самі ступні.... я от зараз її годую, дивлюсь на ніжки а вони так потремтять секунду і перестануть... що це таке і чи було в когось ? Це взагалі нормально чи не дуже?
    Мала поміж тим дрімає і їсть.....

20. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ніколь, головне не переживайте наперед:agree: Ваша ситуація швидше нормальна, ніж навпаки. Це напевно повязано з незрілістю кори головного мозку такої маленької дитинки. Ось що знайшла в неті:

"Психомоторное состояние новорожденного ребенка отличается большим своеобразием. Дело в том, что кора больших полушарий головного мозга у него еще очень незрела, она еще не взяла на себя функцию главного координатора работы всех «нижестоящих» отделов мозга. Последние работают фактически бесконтрольно — по собственным примитивным законам.

Именно этим объясняется преобладание у доношенного малыша на первом месяце жизни тонуса сгибателей во всех конечностях. Отсюда и особенность позы: ручки прижаты к туловищу, ножки согнуты в коленных и тазобедренных суставах и несколько разведены в стороны. Вообще программа двигательного развития закладывается генетически, поэтому первое время после рождения недоношенного младенца врачам важен не только его реальный, но и так называемый концептуальный возраст. Концептуальный возраст складывается из срока беременности на момент родов и времени, прошедшего после рождения ребенка. Иными словами, он считается не с момента рождения, а с момента зачатия ребенка. Понятие концептуального возраста введено не случайно. Дело в том, что в концептуальном возрасте 40 недель (приблизительный срок доношенной беременности) поза и мышечный тонус недоношенного младенца соответствуют показателям доношенного ребенка при рождении.

На первом месяце жизни нет еще координированных движений. Они носят спонтанный, неупорядоченный характер — резкие, с большой амплитудой, несимметричные.

При беспокойстве, крике, эмоциональном напряжении (чувстве голода) может появляться мелкое дрожание конечностей, подбородка (тремор, который связан с незрелостью коры головного мозга); остановить его можно прикосновением. В редких случаях тремор в подобных ситуациях отмечается до пятимесячного возраста"

повна стаття http://www.9months.ru/zdorovie_malysh/420

П.С. Ще тремтіння ніжок є однією з ознак підвищеного внутрішньочерепного тиску, але зараз ВЧТ часто діагностують де треба й де не треба, щоб визначити точно, роблять нейросонографію. Ось тут дівчата обговорювали це питання http://forum.od.ua/showthread.php?p=3435688. Радять Комаровського почитати (через Гугл можна знайти). Особисто я надіюсь що у вас це тимчасове явище, донечка підросте, ви й не помітите як все минеться)))

Останнє редагування: 20 Січень 2009
Статус теми:
Закрита.