Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

АГА, ми тепер теж намагаємось відразу стати на ніжки, ввечері чітко о відслідкувала, а ще ми страшні терористи - чуть що не так, зразу в крик:ninja:, і як з тим боротись?, має бути тільки так як хоче....

• Подобається Подобається x 12
  2. Ніка

Ніка Well-Known Member

дівчатка, я знов до старої зашморганої теми - порадьте будь ласка з власного досвіду, що краще для зубиків малому взяти? лікарка казала Бебідент, але казала, що варто подивитись може щось ефективніше є?
    порадьте будь ласка, а то я вже замучилась - і руки, і слінг, і бабця з дідом...
    малий мені сьогодні на бороді засос поставив!!!:eek: і щоки всі висмоктав!!! а гризунці його не дуже цікавлять...:sad:

• Подобається Подобається x 1
  3. Nata

Nata Well-Known Member

Ніко, я давала Детинокс, коли вже зовсім зле було. Але недавно ходила в аптеку, казали, що він на перереєстреції, купила Бебідент, а малому не допомагає.
    Так що рятуємося цицею :).

• Подобається Подобається x 3
  4. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

І ми рятуємося цицею,а так нам нічого більше не помагало,ше даю гризти сухарики,бублики.

• Подобається Подобається x 1
  5. Olenka

Olenka Well-Known Member

А у мене була купа вазонків... У нас широкі підвіконники і вазонки стояли в три ряди + на шафах, креденсі, столі... кругом... Повіддавала все мамі, у неї тепер ціла оранжерея, вона і так мала більше ніж я, а тепер... коли мама кудись їде мені треба півгодини часу щоб підлити квіти...
    Малий теж тягнувся до квітів, але я його сварю, то він тепер в них мячем кидає... типу, це не я, а мяч...:confused:
    А з тим мячем - то мамма мія...
    За стіл я особливо переживаю, бо він у нас скляний, хоча в рекомендаціях пише, що то супер-пупер міцне шкло... все одно страшно... А коли їсть цицю за столом, то одну ногу таки мусить вивалити на стіл... Мене то злить, чи то стереотип у мене заклався?, що по столі ходити не можна...

Смітник. То дуже болюча тема. Спочатку смітник у нас стояв в кухні (не в шафці). Люди добрі, скільки в мене речей пропало..... :8::8::8: Мірний стакан від хлібопічки (всі рецепти по ньому), ножик від комплекту ножів з підставкою, ложки, креми, ....:sad::sad::sad::sad::sad:. А скільки ми врятували, особливо мою мобілку...
    Переселили смітник до ванни... речей пропадати стало менше... ванна у нас постійно закрита - бо ванна це у нас окрема велика історія.
    На шухляди поставили фіксатори, тобто малий трохи шухляду може відкрити десь на см 2, але не більше. Деколи може собі пальці прищемити, але це його ще не відівчило туди лазити. Фіксатори поставили навіть на комод, бо залазить і викидує по одній речині...
    У мене з приправами теж весело... недавно покропив мені хату коріандром (ні, щоб в горошках, так він меленим....), я насварила, а він взяв ганчірку, якою я витираю його пісі (ми вдома без памперса, намагамося бути) і повитирав той коріандр... Води не має... Було весело...

Тепер все, що не може дістати, то приносить свою машинку-толкачку і стає на неї.... Нехай вже бере, що хоче, але... та машинка починає їхати... і він опиняється на підлозі... У мене духовка вбудована не внизу шафи, а вверху. Він хотів її відкрити. Машинка відїхала і висить, тримаючись за ручку. Зістрибнути боїться... Почав нити, а потім потихеньку сповз :8:

• Подобається Подобається x 16
  6. Olenka

Olenka Well-Known Member

А мазючки на зуби нам заборонила алерголог... У нас лізе 6 зубів, різці і кутні, Деколи циця навіть не рятує... :sad: :sad: :sad:

• Подобається Подобається x 5
  7. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене в аптечці є Бебідент, але користувалася ним лише один день. Найважче прорізувались верхні різці, але якось перебули з цицею. Коли була дуже висока температура збивала Вібурколом, але то не дуже часто. В 1,2 прорізались кутні зуби. Трохи були соплі і пропав апетит. Сьогодні прорізалось четверт ікло. Були тільки сопельки. Можливо, чим менше дитячому організмові штучно полегшувати біль, тим швидше організм сам вчиться бороти біль.

• Подобається Подобається x 4
  8. Nata

Nata Well-Known Member

Духовка... береться стільчик і пробується чи дуже гаряча :). Ще можна в духовку чимось кинути, у нас дзеркальна дверка, чомусь дуже приваблює :).
    А старший навчився плитку включати :sad:. Абобере заблокує кнопки при включеній плитці (у нас електрика сенсорна). У мене вода википає, біжу з рушником і довго думаю чого кнопка не працює. А ще страший посуд миє. Ну мив би собі свої машинки, так ні, йому скляні горнятка треба, а ще краще фужери мамині дорогі.
    А пральна машина! Що у нас тільки не переться! Недавно витягнула звідти телефон хатній. Добре що подивилася.
    О, згадала собі: моя тітка колись випрала кота! Кіт дуже любив спати в пральній машині (ховався від малої), от вона і включила машину не перевіряючи. Кота врятувала. Бо прала біле і побачила, що в машині щось сіре, потім зрозуміла що то їх кіт.

• Подобається Подобається x 17
  9. Xomka

Xomka Well-Known Member

Оленко! І сміх, і гріх:xaxa::xaxa::xaxa: ... мені стало реально страшно:ninja: Шо то в нас буде:8::8::8::ninja::ninja::ninja:

10. Olenka

Olenka Well-Known Member

Моя свекруха в шоці від малого, бо чоловік ніколи не зробив жодних збиток, всі іграшки у нього були поскладені, де поставиш там стояв....
    Я вже писала, що малий дуже любить марширувати під марш запорізьких козаків... Поїхали ми в Метро з чоловіком, малого залишаємо у свекрів. Приходимо, а дідо з бабою марширують по повній... малий вже знає, коли музика має закінчитися і дає дідові, щоб включив знову:8:

• Подобається Подобається x 9
  11. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Одні мої знайомі готуть на останніх двох камфорках, а ручки плити зняті. У других знайомих газова плита як газова плита - дитина її ігнорує. Питаю - чому? Дитина просто знає, що плиту трогати не можна. У першому варіанті дитині ВСЕ!!!! дозволяється.
    В моєму варіанті дитина знає, що плита то небезпечно. Коли я печу в духовці , Данило відходить на безпечну відстань і каже "Цсі-і-і". В любій справі не варто іти на крайнощі - не треба дитині все дозволяті, але дитина не має на кожному кроці чути "Ні", "Неможна", а також жити в пустелі де всі цікаві речі чомусь дуже високо.

• Подобається Подобається x 6
  12. kati

kati Well-Known Member

а я страшенно боюсь духовки,після випадку з сусідською дитиною( вона опікла лодоньки коли щось готувалось в духовці,причому не відкрила її а просто тримала ручки на закритих скляних дверцятах, а шкіра ніжна.....) тому в мене правило..готую в духовці коли Саша в садіку або спить

• Подобається Подобається x 6
  13. natka75

natka75 Well-Known Member

Ми ставили дві табуретки коло духовки, перемотані докупи за ніжки резинкою:8:, щоб він не міг доторкнутися, коли там щось пеклося...і щоб не міг так легко відсунути....а виключати газ - це улюблене заняття, всі камфорки повиключає, а ти , мамо, включай знову!!!та то постійно треба пильнувати і вчити, що можна, а що ні.

14. kati

kati Well-Known Member

а я зі свого досвіду можу сказати,що як тільки створюєш дитиніі якусь перешкоду до чогось забороненого.тим більший до того в нього інтерес....і він любими способами буде намагатись подивитись/потрогати/залізти....Краще не створювати зайвий раз спокусу.Я от з народження малого прасую тільки вечором,коли він вже спить......береженого Бог береже

• Подобається Подобається x 4
  15. Андріана

Андріана Well-Known Member

Ну, всі знають що є 2 способи виховування що до "не можна", 1.ховати все небезбечне,недитяче так щоб дитина ніколи не знала цього слова і тоді не буде зайвої спокуси, але потім з цього може вилізти вседозволеність, і в гостях все таки не будуть недитячі речі сховані 2.привчати і пояснювати що можна,а що ні.
    Я притримуюся другого способу, в будь-якому випадку дитину треба пильнувати, а моя дитина вже трохи знає шо не можна,деколи хоче до того йти,але помахає собі пальчиком і не йде,а я її за це похвалю і мале тішиться. Звичайно, все треба в міру, щоб "не можна" не було на кожному кроці і небезпечні речі подальше від дитини.

• Подобається Подобається x 12
  16. Nata

Nata Well-Known Member

А в мене Петро жайворонок, а Дмитро сова :xaxa::xaxa::xaxa:. Зате вони знають, що праска пече, духовка у нас вбудована високо, а плитку Петро коли включає, то кричить на всю хату: "Дмитрику, то не можна, бо буде боліти, то гаряче!" :)

• Подобається Подобається x 5
  17. Ная

Ная Well-Known Member

В нас Софійка не лізе туди куди їй лізти не треба. Я завжди даю можливість їй задовільнити свою цікавість,дозволяю дотулитись до горячого,холодного,гострого,щоб вона сама відчула,що означають ці слова,і що то неприємні відчуття. Варто сказати "горяче",то вона до духовки ближче ніж за метр не підходить:). "Не можна" так само розуміє,махає сама собі пальчиком но-но,або тупає ногами і може плакати біля забороненого місця,але не чіпає того чого не можна. Я заборонами не зловживаю,те,що небезпечне,те їй в більшості недоступне,але дитині цікаво все на світі:8:. Збитків в хаті так само поки шо не робить,хіба що порозносить по хаті все,що може підняти,так шо потім годі позбирати чи познаходити,бо в неї своє бачення на розміщення речей в квартирі:xaxa:. А в загальному в нас дуже спокійна чемна дитина,може тому що дівчинка:confused::)

• Подобається Подобається x 13
  18. Улянка

Улянка Well-Known Member

Анічка вже знає з власного досвіду що пічка і калорифер пече в пальчики. Сильно не попекло але навчило трошки, то вже туди й не лізе.

Знову щойно жах пережила. Не знаю коли вона переросте і перестане заходитись і синіти. Лізла до шафи, сказали що не можна і закрили. В результаті знову відливали холодною водою. І так двічі-тричі на місяць. Надіюсь що до садочку то пройде, дуже страшно

• Подобається Подобається x 9
  19. Nata

Nata Well-Known Member

Улянко, співчуваю. Маю вдома таке саме дитя. В понеділок з малим залишається моя мама, то цього тижня жменями ліки ковтала. Десь малий трошки впав, зайшовся, посинів, мама вперше сама в такій ситуації опинилася, казала, що ледве до інфаркту її не довів.

• Подобається Подобається x 7
  20. Ная

Ная Well-Known Member

Я в дитинстві така сама була,заходилась до посиніння,нічого,виросла здорова-невредима:). Але коли почала розуміти,що мені все дозволять,як почну плакати і заходитись,то навчилась тим маніпулювати. Бідна була зі мною моя мама:).

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.