Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Ну слава богу, то всі такі ранні пташки:xaxa:, а тоя думала шо то зарано для лялечки:)
    В нас вчорабула комедія, приїхала бабуся до дитини в гості, ну та шо свекруха. Хотіла чаю попити, витягнула горнятко, із серії моїх улюблених (в нас їх декілька) тільки до рота підносить - Іринка в плач, і так декілька разів, перелила в інше горнятко - і все нормально:xaxa:, перевіряли ввечері на таткові - йому можна:clapping:, а я думала вона просто так заглядає мені за руками, покия чай пю.
    Так шо бабі ми так і сказали - наступного разу зі своїм горнятком і своїм чайом:tanksmile:

• Подобається Подобається x 21
  2. Loyal

Loyal Well-Known Member

Бомба!!! Я і не подумала б! :clapping::clapping::clapping: Треба за своїм чудом поспостерігати. Але він в мене циганський - навіть свої пальчики дає всім посмоктати (то для нього поки найбільший скарб разом з нозями :))
    ---------
    Мамочки! А коли діток вже можна садити? Бо мій пацан, як не спить, то те й робить, що сідає. Як через 5-10 хв не зреагуєш і не почнеш допомагати в тій нелегкій справі, то починає нервуватись і кричати :tanksmile:. Але ще щось страшнувато, однако... :confused: І ще боюсь, що його "прес" буде боліти - він же весь час напружений!

Останнє редагування: 3 Жовтень 2008
    • Подобається Подобається x 2
  3. pampyshka

pampyshka Well-Known Member

http://www.lil-fingers.com/games/index.html
    це англомовний, але мені подобається :xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  4. Гелена

Гелена Well-Known Member

я в чотири місяці Максика вже садила собі на коліна
    так ми разом на форум писали :)
    як один раз посадила - то більше не хотів лежати, а тільки щоб його сидячи тримати

і носився стовпчиком майже з народження, горизонтально лежить хіба коли їсть або засинає, інакше крик страшний, бо нецікаво так :)

• Подобається Подобається x 7
  5. Злата

Злата Well-Known Member

ми теж з 4-ох місяців починали сідати, я тільки те робила, що насильна донечку клала в горизонтальну позицію, бо мала багато страхів. А потім вже не було на то ради, бо в калясці ми не лежали, або носилися на руках або спали я підняла в калясці спинку, щоб було напівлежачи і донечка могла розглядати все що навколо відбувається - це дало мені пів години без рук :) і вона так менше пробувала сідати.
    А коли хотіла сидіти, то сиділа сама, я перевіряла чи тримає спинку рівно, а коли втомлювалася, то знову лягала в напівлежачу позицію

а загалом, то книги пишуть, що з 4-ох місяців діти починають сідати, не може ж дитина посто в 6 місяців без вправ просто сісти, тримати рівно спинку і рівновагу

• Подобається Подобається x 3
  6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Наш синочок почав десь з 3 місяців сам робити потуги сісти. Відштовхувався від спинки візочка й трошки намагався сісти. Я на той час вже підняла у візку спинку у напівлежачу позицію. Потім вдома також напівлежачи клала його на подушки, потім вже переїхали до мами на коліна сидіти. І хоча бабці мають переконання, що до півроку дитину садити не мож, то все дурниці, дитина сама знає, коли їй вже можна, сама починає пробувати.

7. natka75

natka75 Well-Known Member

Марко твій молодець!то Наталя з курсів для вагітних пише...нарешті зареєструвалася, дуже скучила за форумом, бо так багато хотілося почути від мамусь і розказати/поділитися своїм...мій Ігорчик теж балакає - тя-тя(то татко у нас), мма-мма, баба, дьо-дьо (дідо), Потя(це Потап з Настею Каменскіх), Бодя-бодя (це Богдан -старший двоюрідний братчик), каже як киця каже, коник (так прицмокує смішно), песик (гауууу)...

• Подобається Подобається x 5
  8. natka75

Дорогі мамусі, розкажіть будь-ласка як засинають ваші дітки вдень.Хочемо приготуватися до садочку(там ніхто не колише дітей) ,а ми ж без візочка не заснемо самостійно, їдемо надвір і під погойдування коліс засинаємо, хоча ввечері такої проблеми нема, за весь день мій півторарічний синуля настільки змучується, що в 22.30 сам лягає на підлогу і я ще трошки на руках його поношу і кладу сплячого в ліжечко.

9. natka75

Іруська, постарайтеся краще тримати дитину в напівлежачому положенні(ми мали таке крісло, що регулювалося від лежачого до сидячого положення), бо все таки дитині в такому віці ще ранувато сидіти...

• Подобається Подобається x 1
  10. Loyal

Loyal Well-Known Member

Добре, що заспокоїли! бо ми дійсно з 3 місяців вчимось сідати. Я все чекала, щоб сам піднявся, але вирішила сама попробувати сісти з випрямленими ногами - не так то і легко :8: Тому і підпирала малого подушками, щоб вже трохи інші м"язи тренував. А в поліклініці взагалі фурор був на огляді, бо дохторка (ще й не наша дільнича) ніяк не могла зрозуміти як то дитина в 4 місяці сама наполовину сіла :xaxa:

• Подобається Подобається x 2
  11. Улянка

Улянка Well-Known Member

А не пробували на руках потримати? Звичайно що дитині хочеться бачити що навколо діється. Але ж можна її взяти трошки на руки поносити, вона роздивиться. На животик викласти, щоб ручками підпиралась і краще бачила. Ви мені звичайно вибачте, я нікого образити не хочу, але чим підпирання подушкою відрізняється від запихання дитини в ходунки поки дитина ще не встала?

• Подобається Подобається x 7
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Або в слінгу поносити :). Мій Дмитро сів у 3,5 місяці, у візочку постійно просився сидіти, тому ми перейшли на гуляння у слінгу. Дитині так було цікавіше і мені спокійніше. А дома ми сувались по підлозі, малий вчився повзати, перевертатися і забував про сидіння.

У нас тепер інша морока, Дмитро хоче ходити, тримаючи мене за палеці. Вміє йти сам, але з мамою надійніше. Я за день стільки кругів по хаті намотаю, що ноги гудуть. А сьогодні зранку просив бабусю з ним походити, пальця не знайшов, то схопив бабусю за штани і так тягнув за собою в іншу кімнату :confused:.

• Подобається Подобається x 8
  13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

• Подобається Подобається x 4
  14. Улянка

Улянка Well-Known Member

А ми ще не хочемо ходити:sad: Вже спеціально не гуляю з нею в Ерго кругами містом як колись а приходжу на майданчик і ставлю на ніжки. Стоїть тримається за качелю та гірку, кілька кроків може протопати. Може ще сісти і починати повзти:) Я не спішу звичайно. Найбільше задовбує коли хтось ляпає "Та пора вже нозями топати а не на мамі їздити". На що зразу хочеться відповісти що вам пора вже мозги включати а не (I) думати.

15. natka75

та на все свій час:), просто не звертайте увагу на такі відгуки людей.Це все поступовий процес, значить ще зарано вашій дитинці ставати на ножки самостійно.Було дуже цікаво спостерігати як мій синочок пробував вставати в манежі на ножки, тримаючись руками за сітку і впираючись головою як баран в ту сітку, спочатку тільки на коліна міг підвестися,дупця ще важка була,а потім помало вже одна нога стояла, а другу ще не ставив ніяк, але це з кожним днем все міняється і прийде той день, коли і ваша дитина піде сама так, що не встигнете догнати:)

16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Ми вже теж починаємо пробувати сідати:8:
    Вчора мала татові робила збитки прикупанні, мало того шо активно гребла ногами і розхляпала пів ванночки на тата:xaxa: то ше намагалась сісти на тій підставці:), тато тішився хіба з того шо легко було голову помити:xaxa:
    Пора їм переходити на більші простори:y:
    В нас купання мальоти - батьківська справа:ninja:

• Подобається Подобається x 4
  17. Андріана

Андріана Well-Known Member

А ми сьогодні вушка прокололи, я так переживала, аж серце калатало, думала сплачеться, але казала та косметолог,шо чим менша дитина тим краще,тим легше перенести, а ми всі в шоці були, Юля навіть не пікнула, навіть не замітила. За то тепер така красуня.

18. Ная

Ная Well-Known Member

В нас та морока вже більше двох місяців! Як забудеться,то зробить пару кроків сама,а так ходимо тільки тримаючись за палець. То навіть не ходіння,а біганина туди-сюди по хаті. А надворі дитині конче треба залізти на всі гірки,сходи,кущі,і всюди тягне мене за собою.:download: Голова йде обертом,а ноги під вечір ледве ходять:sad: Останні кілька днів Софійка навчилась ходити тримаючись за меблі,але то ненадовго,бо з мамою можна зайти куди хоче,а так маршрут обмежений:) Ходимо виключно туди куди їй треба,тягне зі всієї сили,а я її в свою сторону перетягнути не можу,хіба беру на руки і несу. Вже так хочу шоб моя дитина ходила сама,може так само доведеться за нею бігати,але хоч пальці по ночах так не болітимуть...:)

• Подобається Подобається x 9
  19. Улянка

Улянка Well-Known Member

Моя Аня навчилась сама вилазити на диван. Тяжко, мучиться, падає, але вилазить. Особливо коли бачить на дивані мене:)

• Подобається Подобається x 11
  20. Злата

Злата Well-Known Member

ааааааааааааааааааа
    а в нас перший зубчик, я сьодні знайшла!!!!!!!!!!!!!!!!
    ура ура ура ура

• Подобається Подобається x 15
Статус теми:
Закрита.