Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: Для мамусь і татусів

ОФТОП

Любі мами-тати. Я знаю. що ви частіше за інших буваєте в поліклініках, тому дозволила собі цей офтоп. Маю до вас величезне прохання. Зверніть увагу, чи не висить у Вашій поліклініці оголошення про додаткову вакцинацію дорослих від кору-краснухи. Ідеально би було - сфотографувати і вислати мені разом з номером поліклініки. Або ж просто переписати дати кампанії. А якщо ще спитаєте, якою вакциною, то з мене чоколяда. Є підозра, що там вееелика афера затівається.

Наперед дякую.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

мова про дитячу полУклініку?

3. Ука

ні, дорослу. Але вони зазвичай поруч. Йдться про щеплення дорослих. До речі, можна просто зателефонувати в реєстратуру.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Шкода, до дорослої тре' ше йти...
    А чоколяду я люблю...:rolleyes:

5. Будячок

Будячок Well-Known Member

Привіт, новеньких приймаєте? Новеньких з точки зору форуму:p Бо моїй доні вже скоро два. Тому питання, в цій гілці обговорюють питання тільки зовсім маленьких чи все таки про ненабагато старших теж будем говорити?:) Хоча і про маленьких читати прикольно, стільки спогадів зразу:)

• Подобається Подобається x 1
  6. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

но-но... звичайно всіх діток! Просто в більших діток менше "нагальних" проблем... А нам скоро 2 і місяць!

7. Будячок

Будячок Well-Known Member

Ну не знаю не знаю:) У мене здається два вагони "нагальних" проблем:) Але в кого їх нема?:) Цікаво згадати, от як воно думалось: почне доця повзати - стане легше, потім - ну от піде ніжками, точно стане легше, потім аналогічна думка виникла на тему перших слів, самостійних ігор і ще купи моментів:). Тепер от тішу себе ілюзіями стосовно здатності самостійно їсти:) Думаєте стало легше?:haha: Зате веселіше -однозначно:)

8. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

мій хитрюга взагалі дає мені ложку в руки і показує ЯК його треба годувати:crazy: (це на всі спроби навчити його самостійно гамцяти).

А взагалі з ним зараз зовсім не важко... було 2 критичних місяці в поведінці, коли на все була одна реакція - впертість, істерика, але ми це пройшли, і зараз вже допомагаєм мамі в дрібничках (принеси-подай, поклич татка і т.д.),:p ... ми вже навіть іграшки самі збираєм (не завжди правда). З іграшками взагалі цікаво вийшло, довелось залишити тільки улюблені кубики, з десяток машинок і пару дрібничок, а все інше заховати ... тепер будує гаражі для машин, їздить "колонами" - і ніяких проблем зі збиранням.

9. Ума

Ума Super Moderator

мені таке підходить :) А то думка про те, що мені варто окремо варити своїм хлопцям відбиває в мене всю наснагу до цієї справи. Доведеться, або Тимофія на нашу кухню перевести, або Татка на Тимофієву :p

Ксані, я так розумію, що все ж таки вартує батьківську кухню адаптовувати під дитину - наприклад, трохи менше солити і перчити - бо я страшенно люблю гостре - сину певно то не одразу сподобається?

10. levandivka

levandivka З яйцями...

ТАК "батьківську", чи "мамівську"?! [​IMG]
    ТАК і до пива доберетеся...

11. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Мене тато поїв пивом в 5 років :) З таранькою

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Дівчата, поділіться, будь-ласка, досвідом, як вам на роботах нараховують декретні? Може хтось на двох роботах працює, то платять на двох? Дякую

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Вважається, що якщо мама їла таке ж солене-перчене під час вагітності, то дитина вже знайома з тими гострими смаками. Словом, в питанні гостроти орієнтуємося на наш вагітний раціон. Найважливіший момент у педприкормі - мікродози, тобто починаємо ознайомлювати дитинку з певною стравою, даючи її малесенький шматочок (як рисове зернятко). Таких мікродоз даємо по 1 зі всіх страв, що їсть мама. Наступного дня - 2-3 мікродози кожної страви і так поступово нарощуємо об'єм прикорму. Тобто, до нормальних дитячих 50-100 грамів доходимо тільки за місяць-два. Це дає можливість уникнути алергій, проносів-закрепів та інших проблем із травленням. Ще один момент- даємо малому їжу тільки тоді, коли у нього ясраво виражений харчовий інтерес і він просить ту їжу, яку їдять мама і тато.

14. levandivka

levandivka З яйцями...

Вибачте, але мені це зразу нагадало привчання організму до миш'яку...
    Ви певні, шо воно Вам треба?

15. Бузайка

Бузайка Загублений

А звичайне пригодовування хіба не за таким принципом працює? Теж починають вводити страви помаленьку. З пів чайної ложечки й так далі. Ви знаєте інший метод? Я не прибічниця педагогічного пригодовування, але цей метод краще ніж звичайне пригодовування, коли дитину як патрану курку напихають їжею, яку вона не хоче й не розуміє. Але ж треба.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Добре, нагадаю цитату:
    Знаєте, я і зараз годую малих не всіма стравами, які їсть/п'є мама (про тата вупше мовчу :crazy: ).
    Я не хочу привчати малих, наприклад, до смаженої курки.
    Добре пам'ятаю "хизування" сусідки-мамочки "а мій малий з 9-ти місяців, як стегно куряче не з'їсть, то..." :shutup:

Я не звинувачую Ксані у ТАКому, але її "легка фраза" містить небезпечну вольність трактування. :)

17. Ksani

Ksani Well-Known Member

у кожного свої асоціації :)
    Треба, бо напихати дитину чимось без смаку, відволікаючи іграшками чи мультиками - не хочу.

Додано через 3 хвилини
    Якщо ви не можете нагодувати дитину з родинного столу, значить, вашій родині слід оздоровити свій раціон :)=

Додано через 4 хвилини
    А взагалі, треба було методику Умі в приват написати.

18. Бузайка

Бузайка Загублений

Мої знайомі які на педагогічному прикормі цим тільки і займаються, що дають дитині всяку нездорову їжу. Шашлик в 10ть місяців, магазинні йогурти, картоплю фрі. От я тому проти такого підходу. У всьому має бути здоровий глузд. Так саме мене лякає, як деякі мами дають "розумні" поради, про те що треба запихати в дитину їжу до рвотного рефлексу. Вони так робили, зате тепер малий все їсть і не вередує.

19. Ука

У мене був змішаний прикорм. Тобто я вводила за звичайною педіатричною схемою: овочеві зупки, квасне молочко, молочні кашки і т.д. А паралельно дозволяла їй залізти в свою тарілку, але тільки тим, що "можна" - тобто жодних маринадів, гострого, смаженого, всілякої гидоти з супермаркету, котра інколи таки смачна, і відмовитися від неї важко. А от поділитися з нею своєю зупкою (я ніколи не роблю засмажок до зупи), картопелькою, начинкою з вареника чи налисника, салаткою, якщо без майонезу - це завжди будь ласка. В результаті мясо ми за педіатричною схемою вже не вводили, вона його собі засмакувала ще у вигляді пед.прикорму. Особливо, курячу печіночку

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Будь-яку ідею можна довести до абсурду, он з світлою ідеєю комунізму що на практиці вийшло :D
    Я все таки більш схилялась до педприкорму, варити дитині окремо перестала десь в місяців 10-11. Мене просто трафляло варити тих 200-300 гр. зупки чи ще чогось, щоб вона з"їла 2-3 ч.л., а все решту в смітник. Тому просто підкоректувала наше меню, тим більше що і чоловік в мене не фанат смаженого-гострого. Менше приправ, менше смаженого і пересоленого, більше овочів - і можна сміливо дитині давати, тим більше що з тарілки батьків, та ще й за компанію діти їдять набагато краще.

Статус теми:
Закрита.