Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

В мене дитина теж була абсолютно ручна, в нас навіть ліжечко стояло просто як меблі, ми спимо з малим. А після року в малого проявився такий характер!!! Я сам і все. Може собі сам в своїй кімнаті бавитися поки я на кухні щось роблю. (мені з кухні видно чим він там займається). Тому я би тим не переймалася, всі закордонні видання пишуть що до року носіння на руках не може бути забагато!!!

• Подобається Подобається x 11
  2. мамочка

мамочка Well-Known Member

у нас дитяче ліжечко стояло коло нашого ліжка
    дитина завжди перелазила туди-сюди і спала або з нами або сама лізла в ліжечко і там спала
    вчора вирішили ліжечко відсунути:sad:
    я не встигла лягти як дитина перехилилася через ліжко і сальтом приземлилася головою на деревяну підлогу
    плакала півгодини, потім відключилась....
    зранку встала "ніяка" : ходить сумна, сонна...
    ніби і не плаче, не капризує, але бачу що вона не така як завжди...
    дуже переживаю, як вважаєте треба вести до лікаря чи ні????

3. нталька

нталька Well-Known Member

Теж вважаю, що треба показати більше ніж одному лікарю. До 3 місяців можна в більшості випадків не вдягати трусиків (звичайно, залежить від діагнозу). Самим розводити дитинці ніжки, робити масажики. Але то всьо радить і показує лікар.
    Щодо трусиків, сусідська дівчинка носила, але десь з півроку. Носила трусики к-ка місяців і робили масажики. Досить швидко почала ходити і ніяких проблем.

Сходіть, як дуже переживаєте і доця не так поводиться. Дай Боже, лікар Вас просто заспокоїть, бо все добре!

• Подобається Подобається x 2
  4. syavych

syavych Well-Known Member

О, дисплазія - то моя улюблена тема. Але "буду краток":
    1. до 3-4 місяців в принципі не може бути дисплазії (не встигли сформуватись кульшові суглоби однако). Ще лякають недорозвинутими ядрами - бздури, як вони мають до 2 місяців встигнути розвинутись.
    2. Погане розведення ніг? - ну так розводьте :). Спати жабкою, масаж, памперси на розмір більші і всьо.
    3. Хто сказав?© Хірургів - в сад! В них кожен другий з дисплазією, кривошеєю і клешоногістю. Де і в кого робили УЗД?
    4. Трусики - також в сад. Див. п.2.

• Подобається Подобається x 12
  5. Ksani

Ksani Well-Known Member

знаю, що для профілактики дисплазії корисно носити жабкою у слінгу.

Додано через 3 хвилини
    У нас було дуже схоже, до 7-8 місяців ручна дитина. Але як тільки сам сів в 6,5 - почав сам бавитися (спочатку, правда - недовго), а як тільки поповз - ооо...Гелено, тіштеся, що поки що дитина з Вами і не треба за нею бігати по всій хаті :)

• Подобається Подобається x 14
  6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мені так здається що про розбалованість говорити рано :) в такому віці дитина ще дуже потребує мами, так само як іжі чи сну, це природна потреба. І так як кожен в свій час вчиться сідати-ходити, так само і від мами відділяють по різному. Є діти які вже в рік від мами на вулиці втікають тільки п"ятки миготять, а є які до 3-4 років за мамину спідницю тримаються.
    Моя старша була ручною до 1,5 року. А самостійні ігри без мами в кімнаті десь з 2-х років почались. І слухати про те що от треба дитину до самостійності привчати, лишату саму було трохи смішно - заради чого я б мала дитячі істерики вислуховувати? А молодша вже зовсім інша, мене навіть часами совість мучить, що я їй менше уваги приділяю. Годину тихенько бавитись на підлозі - запросто, лежить, щось собі співає, повзає, іграшки гризе. Засинає сама - без носіння на руках, часами навіть без циці. 5 місяці пролетіли навіть не помітила коли. В мене зараз більше проблем з 3-річної дитиною, ніж з 5-місячною.

• Подобається Подобається x 14
  7. Улянка

Улянка Well-Known Member

Я вже писала що мені теж поставили "діагноз" дисплазія а її не було. Мама більше дня не витримала. Зняла стремена як подивилась які в мене ссадини від них були..... Але тоді УЗД не робили ще. Це звичайно не оправдання тупому хірургу... Але як профілактику дійсно спробуйте слінг. І носити лялю зручно і користь приносить

8. levandivka

levandivka З яйцями...

Різно буває...

9. Улянка

Улянка Well-Known Member

Мені теж закидали "Чого ти дитину постійно на руках носиш, розбалувала" А вона від самого першого дня тільки на руках спокійна була. То чого я маю робити дитині психологічні травми(так як деякі-дитині місяць, вона лежить заходиться а її на руки не беруть бо бояться розбалувати). Всьому свій час:)

• Подобається Подобається x 13
  10. Гелена

Гелена Well-Known Member

в нас так само з ліжечком
    спить тільки коло мами :)
    та і я так думаю, що родичі щось плутають з переляку :)

Додано через 34 секунди
    + 100 :)

Додано через 2 хвилини
    ну та.... він вже як щось хоче то верещить як динозаврик
    але думаю що ми цей етап пройдемо :p

• Подобається Подобається x 10
  11. Nata

Nata Well-Known Member

Тому що нічого іншого не вміє :). Він ще не не звертаєте попросити чи взяти собі забавку, тому і бере все плачем.
    Гелено, це все минеться. Дитина виросте і не схоче сидіти у мами на руках. Але, знаєте, діти, котрі отримують вдосталь батьківської уваги і ласки не такі вредні, ніж ті, котрим треба звертати на себе увагу.

• Подобається Подобається x 20
  12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ото читаю і думаю - яка я мачуха!!! Я дитину на руках не ношу багато. Він коли не тиснеться, то може собі спокійно сам бавитися - головне, щоб мама періодично була в полі зору. Той час я використовую щоб поїсти... А більшість часу ми бавимось, лежачи на дивані разом. На руках ношу тільки як не може біля циці заснути через живіт і деколи як нудиться. Мушу сказати. що носити мені його реально важко. Страшно руки і спина болить. То вдячна, що він не вередливий.
    Спимо разом. Чоловік трохи проти, то деколи до першого годуваня кладемо в ліжечко, яке теж присунене до дивана.

Нам вже 3 місяці минуло, а ті газики щораз сильніші. Вночі не спить малюк - тільки тиснеться, щоб пукнути. Хіба то нормально? Чи шукати якогось лікаря далі? Бо всі радять трубку і еспумізан, а то до одного місця. Якщо хтось знає хорошого дитячого, або знає що робити - напишіть, пліз. Спати на животі - ніяк - починає носом рити. Пити чайок чи воду - ніяк - випльовує зразу... Трохи масажі допомагають, але після них вертає, навіть годину після їжі. Виключно ГВ. Може я щось їм не те???

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Я робив ТАК:
    1.клав (жабкою), щоб перегородка на давала вперед "рити"
    2. руку на крижі зверху кладете. спочатку 10, потім 5 хв вистарчає, щоб малеча вспокоїлася і дрихла. а потім взагалі подушеку замість руки - свободєн. ;)

• Подобається Подобається x 4
  14. Loyal

Loyal Well-Known Member

В нас та проблема тільки почалась... Але крапельки порадили Infacol. Дитинка спокійніша набагато - спить і тільки ножки піднімає, щоб пукнути. Юо ми чайок теж випльовували, але вчора попив трохи, то я попробую кропну водичку давати. А загалом, мінімум 7 разів на день класти на животик хоч на 10-15 хв (бо спати ми на животі погоджуємся тільки коли вже заснули міцно і мама переклала) і добре масувати животик з ножками вверх і "рівняти". Як зригнув, то не так страшно - ще догодуєш просто швидше.

• Подобається Подобається x 1
  15. Nata

Nata Well-Known Member

Співчуваю вам, мамусі. У нас вже животик перехворів. Мій малий не хотів спати на животі, мусила я лягати і викладати його собі на живіт, тоді під дією тепла засинав. Крапельки-чайочки ми не пили, трубочки теж не ставили, менше нервів у мами - спокійніша дитина.
    А в нас ліжуть жуби :). Малий вночі так верещав, що певно всіх сусідів побудив. Ходила з ним півночі по хаті, колисала. Зате зранку прокинувся щасливий, сів на ліжку і зубами скрегоче, показує, що вже і зверху виросли.

• Подобається Подобається x 25
  16. Дана

Дана Well-Known Member

Моя доня навчилася пукати десь в 3-4 місяці, трубки не ставили, після годування носила "стовпчиком", лежати на животі на дивані чи столику не хотіла ніяк, був дикий плач і намагання перевернутися, я клала голеньку доню на свій голий живіт, так вона лежала перед годуванням десь хвилин 15-20, а потім годувала( перед годуванням вийшло з животика зайве повітря і менеше та гази мучили. Ще я помітила якщо зїла багато солодко то в малої було більше газів. А на останок моя порада потерпіть ще пару тижнів, навчиться дитина пукати скоро і все минеться.

• Подобається Подобається x 7
  17. Nata

Nata Well-Known Member

Так, солодке справді викликає газоутворення у дитини.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

А напів-сухе? [​IMG]

19. Nata

Nata Well-Known Member

А напівсухе підвищує рівень гемоглобіну.

• Подобається Подобається x 4
  20. levandivka

levandivka З яйцями...

:radist::radist::radist:
    А то... Infacol-Infacol...

Статус теми:
Закрита.