Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

І я так роблю, тільки з м"яска роблю фрикадельки, бо Марко ніякі пюре їсти не хоче, а так м"яско ше добре не пожує, мусить все бути так як в нас на тарілці.

• Подобається Подобається x 2
  2. Ksani

Ksani Well-Known Member

не варто це практикувати, бо кишківник дитини має сам тренуватися. Тим більше,що дитина весела і пукає.
    Щодо рецепту від закрепу для мами: 1.зранку натще зїсти кусочок чорного бородинського хліба з ложкою оливкової олії. 2.Закусити чорносливом. Почекати. 3.Ще закусити чорносливом :) 4.Випити склянку води. Переважно метод спрацьовує вже після п.2 :)

• Подобається Подобається x 10
  3. Улянка

Улянка Well-Known Member

А після пологів як відновлюються місяцні то одразу цикл чи ні? Може бути таке що один місяціь є, другий є, а третій нема? Це через лактацію? Вибачте якщо питання дурне...

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

Може бути одразу, а може і з перервами.

• Подобається Подобається x 1
  5. Улянка

Улянка Well-Known Member

Дякую:)

• Подобається Подобається x 1
  6. Ная

Ная Well-Known Member

Привіт усім мамусям і татусям! Новачка приймєте?:shy: До того як написати перечитала всю цю гілку і ше кілька сусідніх,то ж ви всі вже мої добрі знайомі.Ще ніде не зустрічала відразу стільки однодумців! Наша донечка Софія http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=297888&postcount=1043http://народилась 04.09.2007,тепер ми вже вели-и-икі,нам скоро 9 місяців буде!:) :) :) Ми на ГВ,але й прикорми добре гамцяєм,займаємось динамічною гімнастикою(без фанатизму),любимо з годинку похлюпатись у ванній:radist: ,багато гуляєм, почали вже топати нозями за ручки! Отак от коротко про нас:)

• Подобається Подобається x 23
  7. Olenka

Olenka Well-Known Member

Вітаємо вас у нас на гілці!
    О, то ви на 4 дні від нас старші:radist: :radist: :radist:
    А в якому пологовому родили?

8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

І ми так гуляли-догулялись..Тепер обидві сидимо третій день дома засопливлені і з кашлем:sad: Видно так я і не навчилась дитину правильно по погоді вдягати...

9. Ная

Ная Well-Known Member

В Медінституті.То ви,якшо не помиляюсь,десь там живете? То могли чути:) :)

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Я недавно своїй дитині начепила їграшки поперек ліжечка, так щоб він міг їх дістати ручками, то тепер в нас на всю хату дитина викрика, тішиться і гукає на ті іграшки! :) Руцями зачіпає їх, вони починають трістись і малий тішиться! Маю тепер вільну годинку для себе!:)

• Подобається Подобається x 20
  11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Що до того що з рота/рук вирвали діти їжу.

Я вчора посмажила рибу, вона трошки пахла на цілу хату так що старші діти поховались у себе в кімнаті під подушкою але не Андріанка. Вона як побачила що я поклала на тарілочку кусень рибки зразу - АМ! АМ! АМ!... ну і мама її годувала червоною рибкою. Мала з таким захопленням онцю рибу поїдала, що я аж боялась. З*їла добрих 100 грам. Обжорка!

• Подобається Подобається x 15
  12. Ная

Ная Well-Known Member

І ми таку кашку з задоволенням їмо!Ще додаю або чорнослив розварений або курагу.Так само їмо і рисову кашу.Правда, доця мелену крупу не дуже їсть,тому купую пластівці Nordik,а їх і молоти їй не треба:)
    Я теж те все з заквасок роблю,тільки поки шо в термосі.Про корову теж з чоловіком жартували:) А з кефірів вашій дитині що найбільш до вподоби? Питаю,бо своїй поки тільки сирок даю,все решта самі вживаєм:)
    Починаєм з філе домашнього індика,звареного разом з овочами на пароварці. На бульоні самі нічого не їмо і тому дитині не буду давати .
    А моя нині півцукорка шоколадного зїла,я сама дала їй бавитись,а вона й не розгубилась:radist: ,а як забрала плачу-у-у було!:sad:

13. Мія

Мія Well-Known Member

Вчора говорила з одною американкою... та так тішилася з моєї малої, питала чи годую, кажу так. А вона каже що мало в них годують грудьми... її найближка коліжанка взагалі умудрилася всю вагітність макдківською їдою харчуватися... малий 4 місяці без перестанку плакав, молока чи не мала чи не хотіла мати... вся така знервована, сіпається і той малий якийсь неспокійний... мені хотілося її на наш форум скерувати... але вона не читає українською... хіба ті дітки винні що мама не думає як їм?! ай серце крається...

• Подобається Подобається x 7
  14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Це одна американка... а тут їх багато. Зараз iде шалений бум на ГВ, його пропагують всюди! Навпаки дивляться на маму що не годує взагалi, чи навiть не пробувала, дивно. Мої колiжанки i знайомi, всi хоч троха годували, хоч до пiв року. А старшi жiнки (40+ рокiв) то тi з поколiння коли було модно формулою дiтей годувати, там нiчого про ГВ не почуєш.

Додано через 4 хвилини
    Доречi, я не знала про шкоду бульйону для дитини. Я наприклад варю кусочок куриної грудинки в однiй водi, потiм то зливаю, потiм вже варю другий раз з овочами, як суп i перемелюю в маленькому "комбайнi". Добре що вже їй пройшла та фаза що вона не їсть моїх супiв. Та й нова няня казала що буде дитинi готувати iндивiдуальну їжу. Так що ми потихеньку будем переходити з баночок на нормальну їжу. I ще почекаю кiлька недiль i перестану давати їй формулу, а замiню органiчним коров'ячим молоком. Алергiї у неї немає бути, бо я на початку ГВ пила багато молока, то нiякої алергiї у неї не бачила, та й тепер п'ю зранку i вона нормально себе веде. I ще йогурти вона їсть давно, думаю ми будем в порядку.

Додано через 8 хвилин
    I ще маю одне запитання. У Котi на дупцi взялась молочниця - червонi крапочки що не заживають (так нам лiкарка сказала). Лотромiн (антигрибкова мазь) не помагав, мазь цинкова 40% не помагала, я зрештою почала її одягати в шматянi прокладки дома i мазати дуже грубий слой вазелiну на дупу, i няньцi наказала мазати так i мiняти постiйно дайпер (надiюсь що вона мене слухається) Але ще вона каже помазати тi плямки зеленкою. Я щось не дуже доворяю зеленцi, особливо коли дупа подразнена та ще й в памперсi, чи прокладцi. Я їй казала щоб без мене нiчого не мазала. Чи є якiсь думки з приводу зеленки? Та зараза пече, я сама знаю :D

• Подобається Подобається x 8
  15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І ви назад віддали? [​IMG] [​IMG] [​IMG]

16. myla

myla Well-Known Member

Привіт, мамусі, прийміть в свою компанію. Я коли вагітна була цілими днями на форумі сиділа, а коли народився мій синочок (15.11.2007), то часу навіть дихнути не було, такий він в нас активний вийшов: спочатку животик болів, потім завжди хотілось того, чого ще не можемо: то перевернутись на животик, то повзти, то сісти. Коротше, дитина моя спала дуже мало, хіба що надворі спокій був, але спочатку, коли виходили гуляти "бейбй-концерт" влаштовували на цілу вулицю і аж тоді засинали. І тільки зараз ЧЕРЕЗ ПІВ РОКУ можу в інтернеті посидіти і дуже тому рада, бо багато питань відпадає, коли сторінки гортаєш.
    Нам минулого тижня 6 місяців виповнилося - для мами це було велике свято - того ж дня в "сидячий" варіант каляску переробили, бо дитина моя хоче все бачити, та ще щоб компанія була,людей багато, бо коли тільки мама - скучно.

• Подобається Подобається x 17
  17. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Мамусі а скажіть яку рибу ви давали малим і як готували? Бо я думаю нам вже треба і це попробувати. А якщо про мясо: то я давала телятину але її малий шось не злюбив, то ми були на якись час відмовилися а далі давала язик, тепер вже знов мясо...

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Зеленкою я б не радила, якщо не боїшся злякати свою лікарку, бо та зараза запацькає тобі все на світі. Плюс тобі дітя не шкода?

Просто треба мити частіше звичайним господарським милом аби сушило дупку. Або в гАмериці попробуй звичайне сухе мило Ivory.

• Подобається Подобається x 5
  19. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Яку давала - малу рибу, нiяких тунцiв чи лососiв поки що (нам менше року), ще опасаюсь великого вмiсту ртутi у великих рибинах, їх взагалi не радять нi вагiтним нi тим що на ГВ. Ну не то що взагалi не можна, а зовсiм мало. А як готувала - або печена, або на грилi i без соусiв всяких. Одного разу в ресторанi дала трошки талапiї, позiшкрiбала спецiї та й мала їла за два вуха, нiчого дивного i незвичайного я пiсля їдження риби не прослiдкувала. У нас радять почекати хоча б до року з даванням членистоногих i молюскiв. Я ще не давала, i напевно таки почекаю якийсь час.

Додано через 1 хвилину
    Так я то саме кажу, просто думала може мої опасiння марнi? Але я абсолютно не хочу нiякої зеленки.
    Милом мити? Я навпаки думала не мити щоб не сушило, впринципi я Джонсон шампунькою все мию, але тепер пропустила кiлька разiв. Бiдна моя дупця :sad:

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І тальк!
    Сушити якнайчастіше. Дати з голою дупцьою походити...
    У мого малого рани були, підгузники виїли. Саме сушенням дупці і відмовою від підгузників на місяць чи два ми це й вилікували. Правда, з хлопчиками то забійство, бо вони по 30 разів на день пісяють і більше... :8:

Статус теми:
Закрита.