Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

А нам сьогодні виповнилось 3 місяці:radist: :radist: :radist: :radist: :radist: Стараємось уже перевертатись на животик, та голова ще не пускає
    Маю таке запитання: чи можна до ванни щодня додавати травичку? Ми купуємо якісь дитячі трави (збір ромашки, чебрецю і череди, здається) у пакетиках і запарюємо.

• Подобається Подобається x 12
  2. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Читаю я про кашки - актуальна для мене тема, бо хочу давати дитині, але ніц не шарю в тому [​IMG], сьогодні дивилася на них в магазині, як "баран на нові ворота". На чому їх варити? Свого молока я стільки не націджу. Як то безмолочні і молочні - спосіб їх приготування?
    Ще тут детальніше! Яблучко сире збивали з вареною гречкою? Чи як?
    [​IMG] А най би знав, що то бути МАМОЮ і як воно сидіти з дитиною

• Подобається Подобається x 5
  3. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А ми вже шостий день не какаємо...і мене це дуже турбує. Знаю, що при гВ можна й тиждень, але мені не пособі від цього. Малий пукає багато разів на день, а как нема( Може то повязано з моїм нерегулярним стулом? І що то робити з малим?

4. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Нам сьогодні 11 міс. :radist: :radist: :radist: Я звичайно розумію що це не така вже й кругла дата, але ми останіій раз святкуємо день народження рахуючи лише місяці:) :) :) , з наступного день народження ми будемо вже додавати роки:radist: :radist: :radist: . Будемо показувати один пальчик на відповідь скільки нам рочків:beee: . Яка ж в мене доросла дитина:radist: :radist: ....

• Подобається Подобається x 14
  5. Олюська

Олюська Well-Known Member

Ой, в кожного своє. В мене мала какає майже після кожного годування і мене то також настрожує, не знаю, чи то нормально, чи ні:no:

6. ckorpionsha

Ось що вичитала:
    Что считать запором у грудничка? Отсутствие стула в течении дня, двух суток, недели? Ответ зависит от типа вскармливания, на котором находится малыш. При правильно организованном грудном вскармливании (только мамино молочко, никаких докормов, воды, кормление по требованию), ребеночек может ходить «по-большому» раз в 3-4 сутки, и это не считается запором, если малыш хорошо себя чувствует. Грудное молоко — настолько легкий и «востребованный» продукт для маленького желудка, что может усваиваться без остатка.В идеале же грудничок ходит по-большому столько раз, сколько кушает — после каждого кормления. Так що у вас ідеал!

• Подобається Подобається x 3
  7. Ksani

Ksani Well-Known Member

Так, може таке бути.
    А з малим нічого робити не потрібно. Пукає - от і добре.

8. мамочка

мамочка Well-Known Member

моя доня в 3 місці мала такі ж "запори". Некакала по 3-4 дні, а одного разу аж на 7 день покакала. Я теж кормила виключно грудьми. При всіх намаганнях свекрухи і моєї мами всунути дитині свічку я цього не зробила. Дивіться по дитині : якщо вона не тужиться, має хороший настрій і апетит то почекайте нехай сама випорожниться. А Вам бажано зїсти багато варених овочів, одноденний кефір, чорнослив.

• Подобається Подобається x 7
  9. ckorpionsha

Одноденний то як? ілий день кефір пити? їм вівсянку натощак, чорнослив ще не їла після родів. А з овочів що можна?

• Подобається Подобається x 1
  10. карапуз

карапуз Well-Known Member

Скоро покакає.У нас теж таке бувало.Я тільки дні рахувала,коли він покакав.Якщо дитинка веде спокійно,то непотрібно хвилюватись.
    А ви можете з"їсти чорнослив.Звичайно,якщо любите.А можна залити чорнослив окропом ,настояти і пити ту водичку.

• Подобається Подобається x 6
  11. ckorpionsha

Пукати пукає багато разів, але той з пук з таким неприємним запахом. Напевно від того, що там застой. Малий нормально себе веде, веселий..тільки буває деколи тужиться як попукати і тоді вередує. А от пісяти ми добре вміємо:) невстигаю памперси міняти.

Додано через 7 хвилин
    Ото погода сьогодні, надвір не вийдеш. А моє чудо в хаті спати відмовляється. Звик до вулиці, ми з ним по три рази гуляємо, то там спить, а тут бойкотує, очі тре-тре, а спати не спить

12. мамочка

мамочка Well-Known Member

я кефір роблю сама, тобто молоко зкисає і це називається одноденний кефір. А якщо кефір постоїть 2-3 дні то від нього навпаки закрепи бувають.
    з овочів можна все, але для дитини найкраще буде якщо ви зїсьте відварену моркву і буряк. (я варила, різала на тонкі шматки і солила)

Додано через 54 секунди
    і ще обовязково дитину треба купати щодень: хлюпання в воді добре впливає на перистальтику кишечника

• Подобається Подобається x 5
  13. Olenka

Olenka Well-Known Member

Ми робимо кефір, йогурт і сирочок самі. Чоловік купив йогуртницю, і з цим чудо пристройом це як 1-2-3.
    Спочатку як закваску брала йогурт Наріне. Тепер моя мама привезла з Києва мені спеціальні закваски...
    То у нас тепер все натур продукт. Тільки корови в хаті бракує...

• Подобається Подобається x 12
  14. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я робила вінігрет, трохи допомагало. Правда, не давала фасолі і капусти квашеної.

• Подобається Подобається x 6
  15. карапуз

карапуз Well-Known Member

А скажіть ,чим цей горшечок, крім пісеньок ,ще цікавий? І що за пісеньки?

16. Olenka

Olenka Well-Known Member

Мамусі, хотіла порадитися про яєчко для малюка...
    Начиталася я тут на форумі і недавно купила для малого перепелині яйця. Зварила одне і дала малому тільки жовток. Ввечері говорила з одною знайомою, в неї мала на місяць менша від мого, і кажу, що сьогодні малий пробував жовток перепелиний.... А вона розказала, що недавно їхнього кума малого, який такий самий як наш, ледве відкачали від перепелиного яєчка, було дуже сильне отруєння, дитина лежала в реанімації.... Я цілу ніч не спала за малим пильнувала чи все добре... І каже, що краще давати куряче домашнє...
    І де правда?
    Моя бабця має своїх курей, то може справді краще давати курячі?

17. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Я доці давала доці жовток з домашніх яєць (сусідка бабці нашої має курей). Все ок. Але дитині не смакує, плюється :) то я не наполягаю.

Додано через 43 секунди
    Я доці давала жовток з домашніх яєць (сусідка бабці нашої має курей). Все ок. Але дитині не смакує, плюється :) то я не наполягаю.

18. Olenka

Olenka Well-Known Member

Це сортер. Має два режима на цифри і на фігури. Є пять формочок "печива", бо це горшочок з печивом :). Коли дитина правильно запхає формучку, залежить від режиму, то звучить: "один" (якщо цифри) або "круг" (якщо фігури) і так далі. Співає дві пісеньки, також залежно від режиму або про фігури або про цифри. Ну і ще між пісеньками говорить слова: "смачно", і т.д. (не памятаю, що ще).
    Крім того коли запихати руку в горшочок, щоб забрати "печиво", теж щось говорить...

• Подобається Подобається x 4
  19. Nata

Nata Well-Known Member

Оленко, я даю малому перепелиі, купую на Добробуті (або в Метро) вже два роки, поки що все нормально. Перепелине яйце не викликає лергії і не має сальмонели, але якби я була впевнена в курячих, то напевно б давала.

• Подобається Подобається x 1
  20. mamatu

mamatu Well-Known Member

я все дивлюсь на ті яєчка та не купую.
    дивно, що ними отруїлась дитинка. може не свіже було?
    бо інекше не може бути, воно ж не алергенне.

а мій малий сьогодні взяв свою щіточку для волосся та став спершу мене зачісувати, а потім ще намагався мені нею ж зуби почистити... :) :) :)

• Подобається Подобається x 9
Статус теми:
Закрита.