Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

:) Ну, з тих що мені траплялися, починаючи з дільничного - всі. наголошую - саме ортопеди. І саме 8 років тому.
    Раніш, можливо, інші були засади.

Пояснюю :) В кого як, а моє немовля інколи в сонному стані підносило руки до очей, до обличчя, терло його, зачіпало себе нігтиком чи пальцем і невдоволено починало плакати.. марудило, коротше кажучи. Знаєте, навіть кажуть: марудить.. спати хоче. :)
    Не забувайте ще, що в моєму випадку ногами вона могла рухати тільки згинаючи і розгинаючи коліна, бо ж була в ремінцях-стременах.. може ще тому марудила часто. Висновки ж робляться зі спостережень - інколи заснути дитині, яка збудилася, наприклад, щоб попісяти - а далі ж треба знову заснути- допомагають незрозумілі речі: кому накрити пелюшкою ліжечко, кому потримати за ручку, кому щільно загорнути до відчуття затишку, кому співати..
    Я от зауважила, що тертям обличчя вона заважає собі заснути - і "приховувала" трохи ручки, підколисуючи. Допомагало, діяло. :)

• Подобається Подобається x 9
  2. levandivka

levandivka З яйцями...

А моїм допомагала цілком зрозуміла річ: "жабкою", на спину руку покладеш, і всьо. :)

3. Мія

Мія Well-Known Member

Моя Віруня з народження ті оченята терла і руками махала як віялом, мама весь час казала:" та запелинай хай себе не лякає тими руками і спить спокійно!" Попробувала, то вона нервувалася ще більше від того що тісно їй було. Більше таки не пеленала. До рук своїх звикла і тільки перший час, некоординовано махала, а як заснула то типу "рукі вверх", і зразу ясно що дитина солодко спить і нічого її не тербує. А як їла то вічно ручкми закривалася, то я пеленкою її накривала, аби нічого не відволікало.

• Подобається Подобається x 11
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

Правильно. Думаю, що у випадку Фрезії теж спроба зафіксувати дитину викликала роздратування.
    Даруйте, а руки що, тільки після народження з'явилися? Перед тим не знайомі були?
    Просто, напруження відступило. :)

• Подобається Подобається x 2
  5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Може мене зараз закидають тапками, але я пеленати дитину невмію. І пеленок в мене нема, колись купували одноразові щоб стелити пеленатор.

• Подобається Подобається x 10
  6. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Так я ж хитро фіксувала. :)
    Верхні кутики пелюшки, на яку вкладала, опускала вниз і підкладала під попу. Вихдило так, що руками вона рухала, але обличчя не чіпала.

Нескоординованість і хаотичність рухів новонароджених - це ж норма. І до речі, знайомляться вони з руками насправді "одного чудового дня". :) :) Досі пам'ятаю як це було: лежить на спинці 3,5 місячне маля і скосивши очі досередини уважно повертає долоньку то одним боком, то другим і роздивляється: о.. а це що таке? :D А потім пробує стискати- розтискати, схопило кофтинку на грудях.. а очі скошені.. кумедія мала. :)
    Хоча, гіпернапруженість м'язів новонароджених, і взагалі їх нервова напруженість теж впливає на "спокійність". Я от не пила під час вагітності регулярно (лише інколи) тих бета-блокаторів, що мені лікарі призначали від тахикардії постійної, думала що не треба мені лікарів.. а от вичитала що тахикардія вагітної впливає на нестачу кисню дитини - а потім і на нервову систему плоду..

Свекруха зате не дозволяла на городі працювати вагітній, а обід на жаркій кухні готувати на всіх - то буцім-то легше.. Ага. Особливо для сердечників. :)

• Подобається Подобається x 11
  7. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

і я не вмію...

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мене аж щелепа віжвісла як я на селі побачила як бабця запеленала немовля - трац-бац ловкость рук і малий як солдат.

• Подобається Подобається x 4
  9. levandivka

levandivka З яйцями...

Я не про пелюшки, а про стремена. Діставали, напевно дитину.

10. Liona

Liona Well-Known Member

а ми сьогодні велосипед купили для Валерії :radist: І - о чудо!!!, Валерія зразу ж поїхала! Сама! Сама педалі крутила!!!! :clapping: :radist: От тільки вона ще не зовсім розібралася, коли в яку сторону руля крутити :o :D :D :D
    ось такий красень-велосипед :)
    http://piccolino.com.ua/prod.php?id=219

• Подобається Подобається x 23
  11. levandivka

levandivka З яйцями...

А Права вже купили? Стовпи поприбирали? :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  12. Liona

Liona Well-Known Member

я велика і пухнаста, загороджу собою всі стовпи ;) Чого тільки не зробиш для любимої донечки :)
    П.С. права завтра будуть. Намалюю :p купляти вже нема за шо, все на ровера пішло :cowboy:
    :D :D :D

• Подобається Подобається x 16
  13. Loyal

Loyal Well-Known Member

Йой, та дайте хоч дитині "безправністю" ся скористати!

• Подобається Подобається x 3
  14. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Завжди клали в пеленці, але вона відп очатку так боялася занурюватися у воду. Навыть коли її на вагу кладу, то вчепиться мене як вош кожуха і очі на лоба вилазять.

Сидячи ще півбіди, але плаче, коли по личку вода тече.

Власне, що пропоную їй постійно і задурюю її. Ми виявили що вона їсть за компанію: коли їла її сестричка, то вона лізла до її тарілки, то я швиденько взяла її ложечку і почала годувати, то так добренько зїла бульбочки. В свою тарілку кидаю її їжу і годую великою ложкою, бо зі своєї не хоче, але не знаю чи то надовго, бо скоро вона той обман розкриє.

Моя дитина тільки від мене буде їсти, а від інших хіба що попє чогось, інші домашні беруть активну участь в годуванні, але їхня роль полягає у відволіканні Софії: грі на баняках, співах, їсть тільки з моєю племінницею, а вона в нас їсть лише після садочка, в ввечері.

Додано через 15 хвилин
    В моєї дитини зявилася нова улюблена іграшка - ревень. Ним можна і побити хто підійде, а особливу маму, яка з ложкою наближається, і помахати ним, і поспівати, і поцьмакати, що їй найбільше подобається.

15. Мія

Мія Well-Known Member

Точно боїться відкритого простору...типу впасти... ви коли кладете чи на вагу чи в воду то намагайтеся тримати дитину близько до себе, щоб голова доприкладу не на долоні була а на руці, ближче до грудей. Тобто щоб ніби затишніше було. Купатися можна з дитиною в ванній, щоб дитина плачами до Вас була прижата і Ви разом з нею сідали в ванну, знов ж таки поволі.

Додано через 3 хвилини
    А за їжу... незнаю я ще малу не годувала, але сестра мала проблеми з молодшою в тому плані, вона зупки і пюричка не хотіла їсти хоч трісни. То та тепер садить її в кріселко накидає цілих овочів варених і мняска в таку мисочку, а дитина то переверне на свій столик в кріселку і так дзьобає як пташка... вся в тій їді і ше 2 метра в діаметрі біля неї, але їсть.

• Подобається Подобається x 4
  16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а ще ліпше самому в ванну - і до циці. шкода, що важити так не мож - але то й не конче :)

• Подобається Подобається x 10
  17. Olenka

Olenka Well-Known Member

Супер велосипед!
    Ми теж на нього дивилися, але нам ще рано... І ціна в нього була десь більше 800 грн. Мені сподобалося те, що передалі розташовані як в "дорослого" велосипеда... а подібних більше не було...
    А де купували?

18. марта

марта Well-Known Member

Важити теж так можна, спочатку вдвох, а потім самому :)

19. Олюська

Олюська Well-Known Member

Людоньки, Олесі скоро буде 3 місяці. В що її можна одягати на прогулянку в таку погоду? Нині вдягнули її в блузочку, повзунята і байковий комбінезончик, а накрили рушничком. То вона так кричала:sad::sad::sad: Може то і не від жари, але закрадається така думка:sad::sad::sad:

20. Ірена

Ірена Well-Known Member

вчора бачила, як жінка несла піврічного хлопчика у легенькому комбідресику (рукави довгі, а штани капрі) і в легенькй кепці. на ногах шкарпетки і тоненькі черевички.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.