Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Я з малим теж в 1,5 місяці лежала (правда на Орлика із з бронхітом). Тому добре уявляю собі, що це.
    Так, надивитися в лікарні можна різного.

2. Мія

Мія Well-Known Member

Дякую Галинка, я сама цьому рада:)
    Ага, ше роскажу про уколи, як їх дітям роблять.
    В інфекційну як попадаєш то перше шо дають то крапельницю, для уникнення обезводнення и зняття токсикації. А як дати крапельницю дитині? Через тімячко... ми мали щастя і нам поставили на ручку такий катертик, ніби голочка з волосину і гнучка вводиться в вену, а зверху має такий роз"єм для шприца. Так нас кололи.
    А був там випадок такий. Поклали маму з дитиною в сусідню палату, а стіни там, дерев"яна перегородка, все чути. Дівчинка такий голосочок, так щебече хоч і маленька може 2 рочки, може менше. Думаю яка файнюня. Пройшла година вона почала нити "хоцю бабцю Зосю, хоцю бабцю Зосю" як мама її не заспокоювала нічо не помагало. Приїхала бабця Зося, мама поїхала додому. Проходить година, мала "хочю маму, хоцю,мама" і так поки мама не приїхала... потім було хоцю гуляти, хоцю їсти,хоцю тата...

Додано через 9 хвилин
    як не дивно,але лікарі і медсестри там грошей брати не хотіли

• Подобається Подобається x 6
  3. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

А моя мальота хоче ходити сам і все!!!!! :radist: :radist: :radist: часом дивлюся бавиться-бавиться візьме якусь іграшку і стоїть розглядає.... Не ТРИМАЮЧИСЬ.... потім згадає шо треба триматися то схопиться за шось. Він як зацікавиться чимось то про все забуває. Недавно стояв біля телевізору, а я кажу ану відійди, він сміється, я знову відійди швиденько, він сміється, я кажу "але я тобі зараз дам, вредіна" :p і йду на нього, а він.... впускається і біжить вперед:clapping: :clapping: :clapping: .... чотири кроки і приземлився на коврик;) . А від мами до тата крокує по-чорному. То так класно!!!!!!!!!!:radist: :radist: :radist: Сьогодні показувала лікарці, вона каже "в 9міс. ходити??????? шустрий він в вас однако!!" Шустрий не те слово:) . А ше ми сьогодні написали відмову від прививок, поки мама остаточно не вирішила.які і коли робити.

• Подобається Подобається x 18
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Власне, я це й хотіла запитати, чи не страшно було в лікарні. Бо якщо це інфекційна на Мечнікова, то я вам щиро співчуваю, з одного боку, а з іншого - цілковито не розумію.
    Мене з малим теж туди хотіли класти. Я взяла всю відповідальність на себе і ми лікувалися вдома. Дільничні лікарі тільки й потребують, що почути, що ви на себе відповідальність берете.
    Мій малий мав страшне медикаментозне отруєння, бо як виявилося, має алергію на всі ліки з групи амоксициклінів, у тому числі ампіцилін та пеніцилін. Дитина ні не їла, ні не пила, рвала безперервно і треба було колоти, бо ліки навіть якби він випив, то все одно би вирвав і то би нічого не дало. Але в інфекційну, де хронічно немає води, їхати з такою малою дитиною... Для мене то було все одно, що самогубство.
    І я потім завжди усім казала, що все, що робитимуть лікарі, це намагатимуться вас спихнути на лікарню. А в лікарні вам і так мало чим допоможуть. Тільки настрашитеся.
    Мамусі будьте сміливіші й рішучіші! Най вас лякають, а ви не давайтеся!

• Подобається Подобається x 13
  5. Улянка

Улянка Well-Known Member

А я з вітамінів почала Елевіт пити. Але сьогодні перший день. Під час вагітності його пила поки вітамінів натуральних мало було. Волосся вилазить просто жмутами. Я б не повірила що таке буває:sad:
    Скажіть, а в кого коли позходили лусочки на тім"ячку. А то щось вони в нас не вичесуються. Пробувала намазати перед купанням олійкою, вдіти шапочку на годинку а потім вичесувати і змити шампунем. Не дуже щось воно помагає

6. Мія

Мія Well-Known Member

Ліля, Ви відважна! мені було страшно бути безпорадною у випадку погіршення стану.

7. Liliyah Romanova

Для мене погіршення стану означало саме буття в інфекційній. Ще в охмадит я би подумала, але в інфекційну...
    При тому, що моя дитина завжди дуже енергійна й рухлива, дивитися на нього туди без болю не можна було. Малеча просто лежала в ліжечку й дивилася в одну точку. Ой, то були страшні дні. Але ми їх вистояли і пережили!
    Просто я така є, що в екстремальних ситуаціях не впадаю в паніку, у мене тоді всі емоції кудись збираються в грудку, натомість посилено працює мозок, аналізуючи всі плюси та мінуси.
    Наша кума, наприклад, жінка зовсім іншого складу і поїхала з малою в інфекційну, бо злякалася. Вона взагалі більше емоційна. Коли вже опинилася в лікарні, побачила, що води немає, що малій крапельницю у вену на голові поклали... Була в іще більшому шоці. Ми взяли кума, поїхали до лікарні, там вони написали заяву, що забирають дитину на свою відповідальність додому і ми їх відвезли додому. Щоправда, дівчинка тоді мала вже 1,5 року й отруїлася перепелиними яєчками.
    Добре, що у вас уже все добре і ви то перейшли.

8. Мія

Мія Well-Known Member

Я теж не впадала, просто зважила всі за і проти. Не шкодую що лягла. Все з нами було добре.
    Роскажу вам випадок що стався біля нас. В маленької дитини 3 місяці було запалення легенів, мати відмовилась лягати в лікарню, написала відмову, сказала все сама вдома буде робити...робила... в дитини легені згоріли за два дні... померла....доля напевно.

• Подобається Подобається x 3
  9. Liliyah Romanova

Випадки бувають різні.
    Мені йшлося саме про те, що лікувати в таких умовах я не збираюся.
    Можна лягати в лікарню, якщо знаєш, що про тебе там добре подбають. Я вже бачила ту інфекційну до того, тому відмовилася категорично. Порівняно з нею - вдома краще.
    Та й запалення легенів, а шлункова хвороба, то для мене різні речі. Крім того, я завжди стараюся вислухати думки кількох лікарів і тоді з усього сказаного вже вибирати, що мені робити.

• Подобається Подобається x 4
  10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я вам не можу передати що зi мною робилось коли я це прочитала. Який жах!

• Подобається Подобається x 7
  11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В моєї молодшої сестри теж було запалення легень, в 2 місяці. Мама почула як лікарка сказала медсестрі в коридорі що дитина напевне не виживе і відмовилась лягати в лікарню. В ті часи якщо дитина на дільниці помирала лікаря дуже карали, то лікарка зробила все, щоб дитина вижила. А мама ні разу не пошкодувала що відмовилась в лікарню тоді лягати.

• Подобається Подобається x 7
  12. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У нас ще лусочки є (нам 10 мiс) але де-не-де. Я їх не вичiсую бо волосся у малої таке густе що я нiчого не бачу, а сидiти тихо вона само собою не буде. Вони самi по собi почали вiдпадати пiсля 4х мiсяцiв i до 10 майже всi вiдпали. Шкiра то росте, розтягується, лусочки вiдокремлюються i вiдпадають.

Додано через 10 хвилин
    Ви дiвчатка не ображайтесь на мої слова але я коли читаю такi речi про лiкарнi i ставлення до дiточок, то я просто дуже рада що я живу в умовах що можуть по людськи ставитись до моєї дитини, якщо не дай боже треба звертатись по медичну допомогу.
    Я бажаю щоб вашi малючки не хворiли i вам нiкому i нiколи не треба було iти до лiкарнi!
    Все я пiшла плакати i доїти молоко...
    Цьомочки вам дорогi мамусi i вашим маляткам (Вiт Котi теж :) )

• Подобається Подобається x 15
  13. Мія

Мія Well-Known Member

Koza-Dereza, ага, а Ви не можете представити шо зі мною робилося коли я взнала шо якшо в ручку не попадуть то в тімячко будуть...
    Доречі я коли взнала що в інфекційну лягати, теж опиралася, до останнього. До вечора дочекали, може легше стане... а на вечір знову температура... поїхали в лікарню, чергова каже я дам ліки що через рот, але вона вам хватить що зригне 3 рази і покакає то буде зневоднення... і втрата ваги ... і цукор впаде... і так далі... а знаєте після того як вона мені вже раз так схудла я ризикувати не стала. 3дні ми пролежали.
    Шкоди, тьфутьфу не було. Хоча вдруге туда попасти не дай бог...

• Подобається Подобається x 3
  14. Mari_JA

Mari_JA Well-Known Member

То не доля, то дурість, так умови зовсім не євро в лікарнях, але хоч кваліфіковані кадри є, реаніматологія.
    Так при страховій медицині можна би було на якісь кращі умови сподіватися, але тут все тормозить Верховна рада, треба конституцію міняти, бо медицина аля-безплатна, а грошей держава не дає, але пробує вимагати хороші результати

Додано через 6 хвилин
    Там не в тімячко а в вену на голівці бо виходу іншого нема, в дитинки дуже маленькі венки і на ручках їх буває дуже тяжко знайти.
    Я аж сама налякалася, як про тімячко прочитала, думаю що то за страшна хвороба.

• Подобається Подобається x 1
  15. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми вже так розходилися що годі зупинити!!! Тепер тільки то і роблю що за малим крок за кроком ходжу. Добра фізкультура :)

• Подобається Подобається x 13
  16. Мія

Мія Well-Known Member

Mari_JA: мені так сказали в тімячко.... а я знаю чи в венку чи ще куда...
    мені хватило того як в ту маленьку ручку голку запихали.... а якби в тімячці десь венку шукали я б зомліла... таке манюньке так плаче... то ніби лезвією серце на сир ріжуть...

17. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Мамусі,хочу пожалітись і порадитись одночасно.Минулого тижня поїхали ми показатись травматологу в охматдит.Він мав подивитись чи зрослась в мацьопи ключиця.Заодно він подивився ножки і сказав,що в малої несиметричні складочки і треба купити спеціальні трусики,бо це може бути дисплазія.Купили ми ті трусики (самий маленький розмір) а вони їй великі,сповзають ще й між ножками пластмаска царапає колінка.Запитали в педіатра що робити,вона сказала,що в таких маленьких (2 тижні) ще нічого не видно,треба чекати хоча б до місяця.Ще один лікар сказав,що дисплазію буде видно тільки в 3 місяці.От і не знаю,чи вже малу мордувати тими трусиками,чи почекати.Бо якщо насправді з ножками щось негаразд,то е хочеться запускати.Можливо хтось теж зіткнувся з такою проблемою??

18. Katrin

Katrin Well-Known Member

Всім привіт!
    Малеча трошки довше спить, то є час щось написати.
    То не в тімячко, а в голівку,там і вени краще видно і голівкою вони ж не так тлумлять як руками, навіть, коли хворі.
    В моєї тітки вени взагалі не проглядаються, то її колять де завгодно, і в руку і в ногу, хоча їй вже, ну про вік жінки не говорять, а то образиться ще, лякатись того не варто.
    А в лікарню краще не попадати- це факт, не хочу нікого ображати, але так як зараз проходить навчання в навчальних закладах, то рідко буває, коли людина дійсно хоче стати лікарем і вчиться і щось читає, а не купляє знання. Та й багато відіграє зараз оця "комерційна основа"- не підмажеш не поїдеш, як не даш в лапу то і не глянуть на твою дитину.

• Подобається Подобається x 4
  19. Мія

Мія Well-Known Member

cherepashka2002: не переймайтеся, то ше зарано на це дивитися. Головне щоб ззаді складки під колінками були симетричні. Всі решта потім будуть. В моєї малої ті менші складкі раз симетричні раз ні. Не беріть в голову.

• Подобається Подобається x 5
  20. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В нас були страшенно несиметричні складочки, і навіть досі є. Але ніякої дисплазії нам не ставили. Я сама забила на сполох колись бо начиталася про це, але лікарі сказали що все добре.

• Подобається Подобається x 5
Статус теми:
Закрита.