Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

і нам сьогодні 4 місяці

• Подобається Подобається x 14
  2. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Козака назвали Левком:)

Щось після вчорашньої прогулянки в нас сопельки:sad: Дитина дихати не може, ледве їсть. Думаю закапати молоком. А скільки того молока треба?

3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Молочко можна :), 1-2 краплі в носик.

• Подобається Подобається x 5
  4. Андріана

Андріана Well-Known Member

кажуть соленою водичкою промивати, як написала Ука, я так і робила, помогло

• Подобається Подобається x 2
  5. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Молочко можна :), 1-2 краплі в носик. Моя доця як лежачи на боці їла цицю то молочко само в носик затікало і гарно промило все. Спробуйте. Від того що молочко в носик попаде нічого поганого небуде.

• Подобається Подобається x 2
  6. Зорянівонька

Так писали, що ліками не можна, а молоком чи соленою водичкою...

• Подобається Подобається x 1
  7. Nata

Nata Well-Known Member

Мене лікарка кілька разів про молочко у носику попереджала. Казала навпаки, що від молока робиться скоринка у носику і дихати ще важче.
    У мене в старшого в два місяці були сопельки. Виписали нам Протаргол, то десь дотепер в хаті валяється :). А сопельки минулися. Без ліків.

8. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

І наша перша прогулянка була на цитаделі :) Але потім ми туди почали ходити тільки на вихідні бо в будній день там повно машин :sad:

Додано через 2 хвилини
    Щодо сопельок - їх треба просто висмоктати. Я колись вже не раз писала як то робиться - берете трубочку від системи, купляєте грушу для висмоктування сопельок, грушу викидаєте, лишаєте тільки насадку. Насадку з"єднуєте з трубочкою і відсмоктувач готовий. Притуляєте до однієї ноздрі, іншу легенько прикриваєте і висмоктуєте ротом.

В нас електричний висмоктувач з музикою :) Малечі навіть подобається.

• Подобається Подобається x 3
  9. Зорянівонька

Маю ще одне питаннячко. Наш малий як народився, то зразу добре тримав голову, навіть нею крутив. І взагалі якісь в нього мязи сильні. То він і сідати пробує. А от наші бабці не дають нам жити - "не давайте тримати голову, не тримайте сидячи..., бо буде кривий хребет, треба тримати тільки рівно, голову не рухати...". Чи може справді від сидіння викривитися хребет?

10. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Клас, мого племінничка так само звуть

11. syavych

syavych Well-Known Member

Всьому свій час... Зарано дитині в такому віці сидіти, бо хребет ще не може утримувати масу тіла. Часто діти з перших тижнів добре тримають голову і пробують сідати через підвищений тонус у м'язах, але з часом ці якості пропадають. Але це не означає що треба насильно "не давайте тримати голову" і т.д., але і не заохочуйте. Просто робіть розслаблюючі масажі тіла (особливо хребта), і дитина сама усвідомить як то файно в даному віці просто розвалитися на канапі і ніц не робити :)

• Подобається Подобається x 22
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Вважається, що дитина може сидіти тоді, коли сама сідає.
    А голову дітки тримають від народження. Кладіть на животик, нехай муцується. Хоче дитя стовпчиком - носіть, але не садіть.

• Подобається Подобається x 10
  13. vanilia

vanilia Miracles are real

ПІдтримую ту думку, що дитина сама повинна сісти і спонукати її не варта.
    Того ж самого варто притримуватись щодо ставання дитини.

Додано через 3 хвилини
    Хребет ще не такий сильний, тому не можна робити таку нагрузку. А те, що садити дитину в такому віці, якраз і є нагрузкою :)
    Всьому свій час.

14. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Моїй Анжелочці 6 міс і 20 днів. Останні кілька днів не випускає мене з кімнати, як тільки я зникну з поля зору, зразу ж починає плакати, нє - верещати.:sad:

Що робити? Чи може то бути пов*язане з тим, що вона з дивана впала в п*ятницю?

15. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Бiдна ляля.
    Але не думаю що це тому вона мами хоче, це фаза така, починається коли малi хочуть мами i можуть боятись незнайомих людей (чи кого давно не бачили) У нас вже фаза страху пройшла, але фаза "мама має бути поруч" ще триває.
    Хоча я манiпулювати собою не дуже даю. Катерина росте великою актрисою у мене. Вона зацiпить зуби, зiжме кулачки i так верещить, вимагає щось вiд мене. Тiльки на маму це мало дiє, Котя ще не усвiдомила. Ну нiчого, у нас є час :)
    А про гуляння я вас читаю i думаю що у нас нi в книжках не пише, нi лiкарi нiчого не кажуть щоб гуляти по наростаючiй. Ми малу взяли на вулицю буквально на 4й день, побули трошка та й пiшли бо комарi заїдали. А потiм я вже з коляскою кожен день намотувала круги по парку бо вона тiльки так i спала, дома зовсiм спати не хотiла. Я так на вулицi цiле лiто i прожила. Менi тi гулянки вже так приїлись було, що я була рада на диванi вiдпочити (5хв, поки Котя ще не верещала).

I ще останнiм часом вона все каже "КА" i то я не знаю чи вона хоче сказати "Катя" чи "кака" бо я i одне i друге кажу часто :D
    А ще думала вчити її казати мама. Я їй "мама" а вона менi "адя" ... отак ми спiлкувались :)

Одна рiч мене хвилює, ну не те що хвилює, але я задаюсь питаннями на цей рахунок. Розвиток в 10 мiсяцiв. От мене всi питаються чи вона дає цьомки, чи махає па-па, чи плескає. Плескати то вона вмiє вже давнiше (хоча теж довго вчили) А от давати па-па я її вчила вчила, вона було якось казала па-па як їй було 6-7 мiс, а потiм перестала i вже не наженеш. Цьомки не дає, хоча вона цiлована перецiлована.
    Проте вона складає пiрамiдку i знає де натиснути кнопки рiзнi щоб грала музика. Це нормально правда? Я напевно або погано вчу па-па i цьомки або їй просто не подобається то робити.
    Нас тут все страхають аутизмами i всякою бiдою пов'язаною з розумовими здiбностями, от я i пiд мiкроскопом все розглядаю.

• Подобається Подобається x 12
  16. Zoryanazirka

Як я вас розумію Кізонько, в нас Марко такий самий. Нас бере плачем і вереском. Якщо щось не даю чи не пускаю - відразу руки по швах, бузя починає плакати, ноги тупати і сам буде лізти нам на зло.

Сьогодні гуляли на дитячому майданчику, йшли звідти в 8й годині з страшним криком-скандалом - хотів ще на качелі кататися. А я вже і цілую і прошу - Марчику йдемо, а він мене відпихає і за своє.

Вчора нам було 13 місяців! Марко цицьковий експерт-професіонал :) Може бавитися по разу кожну цьмокати, досі їмо цицю щодвігодини!!!

Додано через 2 хвилини
    Папа ми робимо коли стоїмо чи навіть проходимо повз вхідні двері :)

• Подобається Подобається x 12
  17. Koza-Dereza

Ви знаєте, Зоряно, я колись до малої було сиджу в ресторанi, тут якесь мале пiднiмає вереск. А всi люди (я включно) так осудливо дивляться, мол мамаша не навчить дитину поводити себе. I я собi колись подумала, от буде у мене одного дня така вересклива мацьопа. От i маю. Зайшли колись на каву в просте кафе. Посадили малу, i iграшнки i снек i питки, самi п'ємо каву. А вона кулачки зжала i верещить. Менi так стидно було, я хотiла провалитись! Я дома їй кажу що Котя, не можна! I строго на неї дивлюсь. Вона затихне на хвилю а потiм далi. Я не реагую, а воно пищить. А якщо забрати щось з рук (особливо подертий папiр який впевнено несеться до рота) от то вже мама має на горiхи!

А ще маю питання до всiх. Чи ви думаєте що маленькi дiти мають сни? В суботу було так що Катя нi з того нi з сього вночi голосно заплакала, так пронизливо. Я її схопила, прижала до себе, погладила, i вона заснула за кiлька хвилин знову. Чоловiк каже що я напевно її придушила чи що? Але я не вiрю такому, бо ми стiльки разом спимо чого це раптом тепер я її мала придушити? I менi здається що таке у нас було принаймнi один раз давнiше, крик посеред ночi раптовий. Коли соплi є то вона так робить, але я то знаю через що, а то здорова, нiц їй не є... Чи хтось має думки з цього приводу?

18. Zoryanazirka

В нас був період коли марко щоночі кожні 2 години зривався з плачем, вставав на ноги і плакав дуже. Треба було взяти його на ручки і дати цицю. Тепер вже то перейшло. Сьогодні на прогулянці мене мамуся якраз питала чи малий зривається вночі з плачем - в них теж СС і їх малий зривається серед ночі

• Подобається Подобається x 1
  19. Уляна

Уляна Well-Known Member

Хто приймав СИМБІТЕР? Нам приписали, а ми нехочимо пити, ледве ложку запхала. Дала до картоплі теж відмовилася. Як я маю їй це дати? Чи варто це давати?

20. Koza-Dereza

А вiд чого це?

Статус теми:
Закрита.