Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Ми ще нічим не капали, просто часто носа видували аба аспіратором витягували слиз. Нежить і без капель за тиждень-два проходив.

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Нам виписали рецепт на приготування якихось капель - 1% розчин чогось-там. В малого після них ніс всередині коричневий :) Але нежить пройшла наступного дня.

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

а розкажи детальніше, я не чула про такі краплі...

4. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Коли починають обговорювати медикаменти для малюків, мене всю аж передьоргує. Але здебільшого не втручаюся, бо усвідомлюю, що в мене надто крайні на то погляди і немає достатньої аргументації - лиш мамська інтуіція.

Але тут таки не можу стриматися проти ночі. Мамусі, ніс - то святе (с) не мій. Через слизові носа виводяться "продукти переробки". Не можна туди нічого капати. Бо, якщо Ви не дасте організмові позбутися відходів через ніс, він шукатиме для них іншого виходу - краплі заганяють хворобу всередину. То відбувається поволі, непомітно. Але рано чи пізно воно вилазить боком, і ми навіть не підозрюємо, що початок тої чи іншої хроні, котра невідомо звідкіля взялася, самі закладаємо зловживанням антигестамінами, краплями до носа й іншою подібною фігнею, коли організм просто розучується адекватно справлятися з банальними інфекціями.

• Подобається Подобається x 3
  5. Ольга

Ольга Well-Known Member

Уко, а ці закапування з метою помякшення козульок в носі? це ж проста вода і сіль, ніби не лікувальне...

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Вода з сіллю - це можна. І називається воно промивання :)
    Суть в тому, щоб не пригнічувати секрецію, не "підсушувати", не "розріджувати" і т.д і т.п. А солена вода просто розмочує, те, що насохло і допомагає його вивести. Але краще її самому готувати, щоб буи певним, що там лише сіль без жодних чудодійних додатків.

7. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

При закладеному носі дитиці тяжко смоктати, він цмокне і відривається, неможе нормально зїсти, капризує. Чекати поки то все само пройде нерозумно. Усілякі відсмоктувачі слизу не дуже дієві.

• Подобається Подобається x 1
  8. levandivka

levandivka З яйцями...

Но, ТАК! Але чим швидше діє медикамент, тим в більшу халепу можна втрапити.
    Пам'ятаєте фразу з к\ф "Нові амазонки": Випий пілюлю..?

9. Ума

Ума Super Moderator

Я зі свого досвіду знаю, що крапати ніс - то вже най-най-най крайнішіший випадок :) Я дурьоха колись простудилася і мене так дратувало, що ніс закладений вночі був, що почала крапати якимось засобом, типу Піносол. Коротше, я так докапалась, що цілий рік (!) не могла від тих крапель позбутися і то було ще гірше, бо треба було все частіше крапати! Потім лікар виписав дитячі краплі на основі йоду і срібла (протаргол) і ще якісь ампули, які видавались тільки по рецепту і сурово дозувала краплі, які приймала. За два тижні мене вивели з тієї залежності! Тепер якби мені з носа не текло, а краплі - ніколи в житті!

Мій малий як родився, то у нього були дуже вузькі носові шляхи, я дуже тим переймалася, бо після купання в малого козявки ще більше перешкоджали диханню :sad: Щоправда, зараз ніздрі в нього нормальні і не завужені, а чистимо ми носика ватною палочкою змоченою у водичку (це рідко), а найчастіше, я коли масажую його, то коли перевертаю на животик і починаю масажувати йому спинку, то він вже змучений, як правило, і так кряхтить, що ті кози самі вилазять. Сопельок в нас ще не було, дякувати Богові.

я от думаю, чи оті груші для відсмоктування сопельок є дієвими?

10. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Почали тим користуватись після 2 років (до того просто соплів не було в дитини) - то помагає. Навіть якщо носик сильно забитий і мала не може сама висмаркатись то після того "відсмоктування" ніс пробивається.

11. Ольга

Ольга Well-Known Member

якщо сильні сопельки то нема виходу, ми у січні так захворіли, що десь з 8 до 11 дня не могли нічого їсти бо сопельки повністю заблокували ніс :sad: поки не витягнула грушкою спокою не було

12. Ума

Ума Super Moderator

о! а то я все в магазині кручу ті грушки в руках і думаю, чи воно мені треба... тепер знатиму, що при потребі вони можуть допомогти :)

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

Замість грушки мама може гарно носика як пооооцьоооооомати. Цьом з відсосом :rolleyes:

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

то скоріш за все був р-н протарголу, ніби нема більше коричневих ліків до носика ... дітям виписують самий слабенький процент.

15. Ума

Ума Super Moderator

мене тільки ті краплі вивели із залежності від різних носових порскавок :)

16. Ума

Ума Super Moderator

Дівчата, знаєте що я би Вам порадила купити додому?. Крісло-гойдалку для дитини! Дуже зручна річ. Десь на форумі його давно ще порадила Мавка, здається. Я думала, що мені воно не знадобиться, а подруга віддала своє. Тепер я собі думаю, щоб я робила без цього кріселка :) Звісно, слінг певно краще, але мене спина болить для слінгу :sad:. А то кріселко в мене незаміниме :) Я на кухні ставлю, малого туди - вчіплю йому забавки і поки він розглядає чи то кухню, кімнату, забавки чи просто як мама метушиться туди-сюди, я встигаю купу всього зробити, головне приготовити їсти спокійно можна. Малий інколи в ньому засинає. Воно регулюється і гойдається.

В мене АВС фірми, але я говорю про кріселка такого плану:
    http://www.chicco.com.ua/shop.php?items=84&id_sub=5

17. Ascorbinka

у нас є подібне, провда гойдається вже не дуже (бо Владька в ньому навіть не другий і не третій, і ніхто не пам"ятає власника крісла;) ), але він собі п"є молочко в ньому, полежати може коли стомився... печенько погризти ...
    Тепер те кріселечко думаєм в дитсадок відвести, бо вже тиждень ходим, привикаєм, а він там нічого не їсть, і навіть не п"є... так би хоч молока попив ...

18. levandivka

levandivka З яйцями...

Голодує? ;)

19. Ascorbinka

угу ... тільки бавиться ... я правда ще не дуже хвилююсь, бо ми ходим по 2-3 год, найпізніше 12 вже забираю ... вдома поснідає, прийде - пообідає ... То всі діти так чи тільки мій? І мо які секрети є (як привчити їсти недомашню їжу)? Читала меню на день: сніданок - манна каша, обід - капусняк, гречка з помідором і котлетою. Мій таке не їсть...

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Думаю, всі, які "ходять по 2-3 год, а обідають дома".
    Голод - нє тьотка. ;)

Статус теми:
Закрита.