Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Lady

Lady Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

А в мене якось і не вийшло роздумувати. Була затримка, позитивний тест і друга дитинка. Я не планувала так скоро другий раз народжувати, але напевно так мало бути і так сталось і я рада з того, навіть і коли дуже важко буває. :)

А ви дівчатка молодці що про другу малечу вже зараз задумуєтесь,
    що готуєте себе до цього, так і треба :y:

• Подобається Подобається x 13
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А як скоро було це скоро? I в яких випадках буває тяжко? Тяжко бути з двома дiтьми одночасно? Чи доглядати за малюком коли старше хоче уваги? I взагалi, мамусi з двома малими дiтьми, розкажiть подiлiться труднощами. Бо щастя я так розумiю подвiйне, але от чи подвiйнi проблеми також.

• Подобається Подобається x 1
  3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То не думати а робити треба. Мені що вас вчити? :D:D:D:D

Додано через 3 хвилини
    Воно нераз так весело що шукаєш п*ятого кута в хаті, аби сховатись :D Але зато які вони файнючі.

Нінусь, ти тово троха зачекай. Ней малечі хоч рік і кілька місяців сповниться. А потім роди щераз. Всетаки коли вони поряд то краще і в школу разом ходять і бавляться разом. Їдним словом я задоволена що в мене вони в купі.

А наша манюня така чудна. Вона сочок п*є лише з келішка, пиячок коханий. І подібна на мене дуже дуже. Ну така файнюня. :dance:

• Подобається Подобається x 26
  4. Lady

Lady Well-Known Member

Коли Ростиславу було 1,3 рочки я завагітніла. Відсвяткували йому 6 лютого день народження, 2 рочки виповнилось і вже 24 лютого я родила братика. Звичайно було тяжко, бо старшенький звик що увага вся йому, а тут мама незавжди може підійти і робити все як раніше. Звичайно він усвідомлював що це його братик але не до кінця, тому що я думаю двох річній дитині це тяжко зрозуміти, потрібно час усвідомити що з нами ще один член сім"ї. Пам"ятаю дуже сильно ревнував і від цього плакав.
    Ростислав у нас перший внук в бабусь, уваги багато, а тут треба поділитись увагою.А з другої сторони це дуже добре, бо зараз Ростислав завжди ділиться з братом, розуміє що все не має бути йому.
    Тяжко ще від того що жили окремо від батьків, чоловік весь день на роботі, бабці теж , тільки вечером приходили помагати і то не кожен день.
    Вся хатня робота і двоє маленьких дітей і цілий день сама, тому і тяжко.
    Але нічого все потихеньку якось робилось, було багато і позитивних і хороших моментів. Я думаю той початковий період зробив мене сильнішою і стійкішою.
    Зараз теж буває по своєму тяжко, але скільки є багато мамусь і мають по кілька дітей і зі всім справляються.

• Подобається Подобається x 18
  5. Гелена

Гелена Well-Known Member

як не дивно, а я теж про це думаю :)
    дитині тільки три місяці, а мама вчепилася, що треба народити рік за роком, обох вибавити одночасно і що це самий кращий варіант
    (цікаво чому вона так думає, якщо в нас з братом різниця в 5,5 років? :))
    звичайно, мама, думає, що одна дитина замало, троє забагато, а двоє - в сам раз

ну я так і хочу двох дітей, але думала собі спочатку хай одне підросте, піде до школи і можна тоді другу дитину народжувати
    заодно за той час відпочину, відісплюся, наберуся материнського досвіду, приділю час і одному і другому
    і порахую добре свої гроші :D

а з двома одночасно боюся не справитися
    та й не знаю, що далі в світі робитися буде
    я щось сподівань на хороше майбутнє в державі і світі зовсім не маю ;)
    та й з часом стане ясніше скількох дітей я на ноги зможу поставити
    про трьох дітей страшно і думати наразі - в фінансовому плані
    бо поки я буду з третьою дитиною няньчитися першій дитині вже треба буде за навчання платити і т.д. і т.п. :crazy:

коротше, то складне питання, нічого не можу вирішити
    бо хочеться забезпечити дітей всім в плані матеріальному і хочеться уваги всім однаково приділити в грудному віці
    а раптом не зможу? якби знала, що зможу, то би і не думала довго - сім’я має бути велика :)

але то я собі думаю, а буде як Бог дасть :)

• Подобається Подобається x 21
  6. klen

klen Well-Known Member

Тут стільки багато понаписували:)
    Про гуляння, ми гуляемо щодня у Стрийському парку. Гуляємо деколи самі деколи з іншими мамами. Хоча поглядами на виховання або віком ни з ким не зходимося, то більш гуляемо самі. Може як підростемо то будемо компанії більше шукати а поки нам і так добре:) Гуляємо ми завжди у візочку бо Настя добре спить на вулиці а у кінгурушці незручно. А до слінга ми так і не привчилися. У кінгурушці ми у магазин можемо вибігти або удома походити.
    А про другу дитину мені ще навіть подумати страшно. Хоча ні вже думаю:) От тільки вчора думала що як буде друга буду на слінг привчати одразу:) Але всетаки я поки до 2-ї не готова і у фінансовому плані також :sad:

• Подобається Подобається x 10
  7. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Ви не повірите!:D :D :crazy: :crazy: :crazy: ;) Я теж думаю про другу дитину.:o

Після родів казала "усьо, більше не хочу"..., а вже з місяць про це думаю.:rolleyes: :cool:

Як Koza-Dereza перечитувала недавно свої "вагітні дописи".:o:shy: :shy: :shy:

• Подобається Подобається x 15
  8. Ksani

Ksani Well-Known Member

Так, це ми в 43-й:). Хоча в 91-шу теж заходимо, але Маркові останнім часом подобається подорожувати, от і веде мене моя жабка в обхід прилеглих територій. У нас зараз без графіку гуляння, трапляється, в 11 вийдемо, а буває і о 13. А у Вас як ?

9. Олька

Олька Well-Known Member

Видно таки весна прийшла, наших мамусь потягнуло ставати мамами ще раз! Це дуже добре! Але я згідна з Геленою, я не хочу, щоб мої діти в чомусь нуждались. Моя Катя і так майже повністю на ший в моїх батьків, а як ще друге буде? Я вже хочу, щоб ми нормально почали жити, а тоді можна і про другу дитинку подумати! Хоч як надивлюсь тут ваших фоток, то вже би хотіла!!!!

• Подобається Подобається x 11
  10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Я коли малу народила і ще на столі була, лікар запитав "І як відчуття?" на що я відповіла "Хочу ще одну дитину". Я дійсно дуже хочу ще дитину з часом. Але напевно хоч рочки два три різниці щоб було:) Ну і грошеняток і житлові умови. Ееееееех........:)

• Подобається Подобається x 11
  11. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

А мої домашні почали мріяти про маленьку сестричку для Любчика...

• Подобається Подобається x 12
  12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Важко напевне в любому випадку, бо хто скаже що з 1 дитиною легко? від побутових умов багато залежить (я б не відмовилася від посудомийки, а нема її... і грошів на неї нема), від того скільки часу чоловік на роботі провидить (наш тато дітей бачить 1 год ввечері), і чи є кому вас підтримати (морально).
    Все в нас так як Lady написала, і ревність через те що звик бути в центрі уваги, і плач/крик. Важко, бо може навмисне закричати, коли просиш бути тихо, братік майже спить... деколи 3 рази доводиться вкладати Олега спати, а там і сон переходить...
    Мені найважче психологічно, нєрвішкі пошалівают, одне-єдини бажання - тишини, і щоб нікому нічого не треба було... пів години спокою і я як оГурчІк:)

Коли варто наважуватись на друге? хоча б коли:
    -ваш організм відпочив від ГВ декілька місяців (бажано)
    -перша дитина впевнено ходить сама
    -має вже всі зуби
    -вміє сама їсти і ходити на горшок (або ви вже на шляху до фінішу)
    хто практикує спільний сон, то тре бути готовим що ОБОЄ діток захочуть спати з вами.
    Психологи радять народжувати з різницею 3-5 років, бо до 3 дитина ще дуже потребує мами, а після 5 вже трохи егоїстична (десь читала)

Коли мені говорили "Іра, буде важко", я собі смутно уявляла що вони мають на увазі... якби був шанс все вернути - зробила б те саме)))
    Плюси - їх море, про них можна говорити годинами...

про фінансовий план... поки що я не помітила різниці ... якщо ГВ і діти однополі, то фінанси ролі не грають, хоча б спочатку... а там і ви на роботу вийдете.

• Подобається Подобається x 19
  13. Nata

Nata Well-Known Member

А ми спимо з 13 (старший), тому гуляємо з 10, якщо вмовлю, і тоді вже десь з 17 :). Але ми тепер теж постійно "кочуємо", активно світ пізнаємо.
    Останні віяння в малого: заховається за стебелинку тоненьку і кричить "мамо, шукай мене" :).

Додано через 6 хвилин
    О, внас все точно як Аскорбінка описала :). І крики, коли просиш тихо бути і ревнощі, і тато по годині ввечері.
    Але я зовсім не шкодую. Я так планувала. Зате діти виростуть разом. А бачили б ви оченята меншого, коли старший до нього заграє!

• Подобається Подобається x 14
  14. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Drimka! Ми живемо біля пб на батальній, якщо ви десь біля церкви на Пасічній гуляєте то можемо гуртуватись :)

15. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

ще очі не відкрив, а вже шукає братика... авторитет! А старший як любить малого! Підходить, цьомає, гладить... правда і відіпхнути може. В нас дилема... Влад відкрив для себе що Олег не має зубів... то кожен день заглядає, чи ще не виросли:D

• Подобається Подобається x 23
  16. Nata

Nata Well-Known Member

А в нас вже другий зуб лізе! І теж проблема... Петро постійно хоче малого нагодувати своєю їжею, бо вже зуб є, значить Дмитрик вже може кусати!
    А я вчора пробувала носити малого в слінгу на бедрі. В хаті ніби нормально, а на вулиці постійно боялася, щоб він не вилетів. Чому? Може щось не так зробила (хоч вдягала за інструкцією), може малий ще не доріс?

17. Улянка

Улянка Well-Known Member

А ми вчора в супермаркет їздили в кенгурушці. Я і не думала що в моєї донечки очі так широко відкриваються:)
    Дуже зручно от тільки досі не знаю наскільки корисно 5 місячній дитині там бути. Лікар каже хочаб з 6 місяців садити, але знаю що деякі і з 2 носять і все ок

• Подобається Подобається x 2
  18. Андріана

Андріана Well-Known Member

Думаю, Улянка мала на увазі,що дівчаток радять лікарі аж з 6 місяців садити, але кенгуру це трошки інакше, в ньому дійсно з двох місяців можна. я правда теж за свою переживаю трохи,їй тільки чотири, але сама рветься сидіти,хоч ше не втримується, сідає і падає, але все одно вперта мала

• Подобається Подобається x 2
  19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Коли в мене були схватки, я собі думала, що однієї дитинки досить. Але коли мене вже везли з родильної, я сказала, що років через 3 знову прийду. Меншої різниці покищо не планую. Хочу відпочити від ГВ.
    Дуже хочеться мати трьох діток. З однієї сторони це дуже лякає. Виникає багато питань: Чи справлюсь я? Чи зможу всім приділити увагу? і т.п.

Про кенгуру. Носили малюка з 4 місяців. Не боялись, бо кенгуру фізіологічно продумана так, що дитинка правильно там розташована.

• Подобається Подобається x 8
  20. klen

klen Well-Known Member

власне я і працюю і мені з однією Настею вже часу практично немає а як буде друге то працювати точно не вийде, а інакше поки ніяк.
    Я теж думаю що найкраща різниця 3-5 років. У менез братом 4,5 роки різниці:) Ну от і я десь так і хочу але то вже далі буде видно як Бог дасть:)

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.