Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Прекрасно все розуміють. Як моїй малій було 3 місяці, до нас прийшов кум з жінкою в гості. Я малу принесла з іншої кімнати і урочисто вручила хресному:D , а вона так настрашилася, що так багато людей в хаті, що весь вечір проплакала. Ні спати, ні їсти. Ото нам була забава, а мені наука.

• Подобається Подобається x 2
  2. irushka

irushka Well-Known Member

Класика жанру:D Я своїй сьогодні шапочку зняла на вулиці і курточку розстібнула, то мали собі люди про що поговорити....
    Ні, ну справді, всі хвилюються щоб дитина не змерзла, а коли дитині жарко, то нормально, і то нічого що вона потіє в тому комбінезоні, їй важко рухатись.... та ні ж, лиш би десь вітер не подув на неї

• Подобається Подобається x 10
  3. Nata

Nata Well-Known Member

Мені теж сусідка "делікатно натякнула", що я дитину загартовую. Цікаво, чого ж вона без шапки йшла?
    А я мала концерти. Прийшла свекруха до внуків, а внуки в плач, причому в унісон. Ледве заспокоїла.

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

А я вже дуже рада, що можу вдягнути мацьопу в штанці і легеньку курточку. Нарешті період комбінезонів закінчився. А шапочку легеньку, трикотажну я йому вдягнула, бо вушко ще не зовсім здорове.

• Подобається Подобається x 4
  5. Уляна

Уляна Well-Known Member

Я також слухала людей, дослухалась до ЛАРЕНГІТУ. Минулого року, приблизно така погода була. Ніби сонце гріє і вітер холодний був. то щоб не продув навдягала так що мала зігрілася, вітер обдув і в кінцевому результаті ларенгіт. Ворогові би не побажала. А послухала сусідку, завернула мене з малою додому щоб тепліше вдягнула і вдягнула на свою голову. Мій педіатр сказав що дитину треба одягати на одну річ більше ніж себе. І все нормально буде.

6. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Мамусі, ану допомагайте. В нас знову, як не ср...ка, то пер..ка (вибачте, але не маю вже моральних і фізичних сил). Вушка минули, тепер маємо "страхи" - вдень ми боїмось різних "дядь", "бу" (думаю, що голосного звуку) і т.д., заглядаємо по кімнатах і показуємо, що там хтось є, закриваємо очі, трясемось від страху. Уві сні плачемо, щось бурмочемо, постійно будимось в істериках. В когось подібне було, і як з тим боротись?

• Подобається Подобається x 1
  7. Гелена

Гелена Well-Known Member

то кенгуру розраховане на дитину з народження
    носимося в ньому з 2 міс трохи на дворі, а трохи вдома
    там добре підтримується спинка
    я спочатку не хотіла вдягати, а потім подумала, що нема в тому ніц страшного
    я ж дитину годинами ношу стовпчиком по квартирі, ще з народження, бо інакше не хотів
    хіба я в себе на руках рівніше чи краще фіксую спинку?
    та де там. думаю, що кенгуру з тим краще справляється
    дитина вже важить біля 7 кг, в мене через півгодини носіння руки самі опускаються
    та й він би скаржився якби щось було не так :)

нам майже 3 місяці :)

8. Drimka

Drimka Well-Known Member

І ми самі гуляємо. Я вже раз аж чоловікові жалілася, кажу на вулиці купа мамочок, покучкуються, візочки позісувають і щось обговорюють, а ми возимося туди сюди. Я не то, щоб дуже стидлива, але тоже тако не влізу з бухти барахти. Авін мені каже, а може то й на ліпше,зараз почнуть тебе вчити, що дитині з 4 місяців сік давати, що груддю довго годую і т.п. От я і незнаю, поки гуляємо самі. Народ, признавайтеся,хто гуляє в районі Пасічної.

Додано через 3 хвилини
    Ага, ми також з слінгом мордуємось, чи товін якийсь не такий (замалий), чи то ми якісь не такі. За сім місяців вдівали 3 рази і то намучилися ми і Данило. Останній раз вийняла його і несла додому просто на руках.

• Подобається Подобається x 5
  9. Гелена

Гелена Well-Known Member

і я так думаю :)
    мені досить того що свекрушище каже
    вона має книжку в якій пише що я погана мама :)
    така суперова книжка - пише коли дитина повинна їсти, спати, какати і т.д. і т.п.
    моя дитина тої книжки не читала і робить по своєму
    а старша внучка і старша невістка книжку певно напам’ятать вивчили
    я собі думаю як ще від когось буду купу тої дурні слухати то певно озвірію :crazy:

• Подобається Подобається x 17
  10. Улянка

Улянка Well-Known Member

Дітям напевно то дууууууууже цікаво як деякі мами стають і говорять щодня про якусь дурню а вони сидять в візочках і не бачать нічого крім одного й того самого подвір"я. І так кожен день

• Подобається Подобається x 3
  11. Наталя

Наталя Well-Known Member

О! я теж того побоювалась... Але вже познайомилась з двома мамочками зі схожими на наші поглядами на догляд за дитинкою, так що не так все страшно :) Мені пощастило.

Додано через 7 хвилин
    Ну ми ж на форумі також спілкуємся... Я б не була такою категоричною щодо спілкування в реалі - все добре в міру.

• Подобається Подобається x 8
  12. Андріана

Андріана Well-Known Member

це,мабуть,треба кудись виїхати на безлюдний острів від тих "правильних порад", бо мені теж надоїло доказувати шо так як ви колись робили то неправильно, та й просто вже махати головою на них надоїло. вчора сусідка розказувала як вона в 3 місяці годувала сина коров"ячим молоком і ніц..., а ше "правильні мамаші,які взагалі не годували" радили всякі способи (типу соску в цукрі намачати і дати дитині) шоб привчити до пляшечки і нікуди не брати мале з собою,від таких порад ледве стримуєшся шоб не послати далеко-далеко....

13. Olenka

Olenka Well-Known Member

І ми самі гуляємо, але в районі Медінституту, а ще на Кайзервальді...
    А щодо розмов, то я вмію фільтрувати: не люблю навязувати свою думку, а якщо інша думка не співпадає з мої поглядами, просто кажу, що я роблю по іншому. І все. Бо якщо з кожним почати сперечатися і навязувати свої погляди - добром не закінчеться...

• Подобається Подобається x 8
  14. Улянка

Улянка Well-Known Member

Я не це мала на увазі. Просто дитині що вже перестала спати під час прогулянок і ще не почала бавитись з іншими дітками потрібно трошки більше ніж просто свіже повітря. Хай то буде гуляння одним і тим самим парком але не стояння на одному місці біля улюбленої лавочки. Їм же цікаво бачити щось новеньке завжди:)

• Подобається Подобається x 7
  15. Гелена

Гелена Well-Known Member

я не можу мовчати, коли чую як говорять відверті дурниці
    коли кажу щось інше на мене дивляться як на дурну
    навіть гірше: на мене зі зневагою, на дитину співчутливо
    я стараюся до того спокійно ставитися, але не все виходить
    ну бо деколи злить дууууже сильно
    мені казали наприклад: якщо дитина постійно біля грудей, то з дитиною щось не так
    а то що дитині місяць-два не має значення
    ну то ж треба ТАКЕ ляпати!!!
    я вже кількох мамусь це чула і ще не переварила в голові, що то можна бути мамою і так думати

• Подобається Подобається x 16
  16. Mari_JA

Mari_JA Well-Known Member

17. Nata

Nata Well-Known Member

А ще мене непокоять пісочниці. Якось до цього часу ми обходилися (в свекрів є на власному подвір"ї), але малий вже хоче бавитися з дітками і відчуваю, що скоро полізимо ми в пісочницю, де ходять песики і котики в туалет.

Додано через 3 хвилини
    А щодо гуляння з гуртом, то всеодо дитині потрібно спілкування з ровесниками, тому рано чи пізно, а доведеться знайомитися з мамусями на площадці :).

Додано через 5 хвилин
    О, заглянула на гілку з фотками малят і виявила, що ми із Ksani гуляємо на сусідніх шкільних подвір"ях :).

• Подобається Подобається x 5
  18. Мишка-Мама

Мишка-Мама Well-Known Member

Орест заснув в слінгу, сидячи в мене на пузі, поки я намагалась прокинутись і поставити чайник, щоб зробити каву. Так от коли він заснув ми зробили пюрешку, каву відповідно поїли і попили, треба щось далі робити, класти не хочу бо прокинеться, стали ми налисники смажити посмажили, поприбирали за собою, так пройшла година. Думаю, що далі, звичайно перша думка «Форум», треба слінг поправити, щоб зручніше набирати було, поправляю, прокидається, починає янчати, очі закриті, даю цицю, починає смоктати, як звірятко якесь і заснув далі, випустив цицю, через 30 сек. здригнувся намацав цицю знов заснув.

В нас міняється режим: підчас другого гуляння десь з 14-30 до 17-00 поспить годинку, прокидається і вже ні в яку лежати, сидіти, в лежачій люльці сидіти можна, він як маятник гойдається на п’ятій точці, але стінки люльки його підтримують, і він з того дуже тішиться, сидить не вередує дивиться на всі боки – це добре але по наших тротуарах з бордюрами так проїхати можна 1 метр, далі все… так от якимось чудом я замість накидки від дощу беру салінг, саджу його або лицем до переду або собі на бік і ми вирушаємо до дому. Саме цікаве, що в центрі я не привертаю такої уваги, коли ми в слінгу, може через те що без коляски, а на Сихові просто, атракціон, мамаші, бабці просто рот роззявляють і очі такі перелякані, що ніби я ту дитину на мотузці волочу… Так от сьогодні йдемо гуляти в візочку, що має лежаче і сидяче положення, подивимося, що з того вийде.

... я кожне нове положення дитини в слінгу я випробовую в дома, с першу роздягненого кладу, щоб до мене щільніше притулився. Сидячі положення, не відразу далися, але я його брала в слінг і робила те що він дуже любить, наприклад, ми стоїмо коло великого зеркала, заглядаємо в нього і кажемо "а хто то?", я його бала в слінг і швиденько до дзеркала, доки не розвередувався і "а хто там?" , там трошки постоємо , і потім на кухню, до вінка, те що його цікавить, десь за тиждень він звик і нормально, мені дуже зручно і йому теж.

• Подобається Подобається x 10
  19. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Привіт мамусікі!!!
    Вчора ввечері вирішила відучати свого пацана від дурака, заховала його так далеко щоб мої очі його не бачили, мальок так сяк заснув і я біля нього, але вже за півгодини просинаюсь від цямкання на свю кімнату, і перша думка в голові "я дурак заховала", відкриваю очі, а моя дитина смокче пів кулака, ото було сміху, чоловік ще годину сміявся з малого! :)

• Подобається Подобається x 19
  20. Drimka

Drimka Well-Known Member

Та я не хотіла в жодному разі образитити чи звинуваати в необізнаності, тих мамів, які гуртуються і щось обговорюють, частина з них певно багато чого корисного могла б мене навчити. Думаю, як Данилко буде трошки топати і бавитися з іншими дітками, то й мами зговоряться.

Статус теми:
Закрита.