Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для мамусь і татусів

Ультра комфорт кращі однозначно, але вони також є старі і нові. Там де фон салатовий, а не жовтий, то вони новіші і гарніші і кращіші :)

2. Ksani

Ksani Well-Known Member

Koza-Dereza, вітання!
    Дуже тішуся, що вночі спите з "молою козою" разом :))) Від того тільки користь і мамі, і дитині. Щодо денного сну- ситуація як на ваш вік абсолютно нормальна, малеча просто хоче бути з мамою. Дітки на сумішах сплять міцніше тому, що ті суміші гірше травляться. Щоб Катеринка краще спала вдень, насамперед організуйте режим дня: прокинулися-попісяли-поїли-погралися, а приблизно за дві години (може бути трохи менше чи більше, Вам як мамі - видніше) даєте їй свіжу цицю і знову присипляєте, можна носити і колисати. Дуже добре купити слінг, бо шкода ваших рук. У слінгу мені було легше малого приспати і успішно перекласти на ліжко (але краще хоча б один-два денні сни носити на собі - тоді є можливість щось зробити в хаті, "без відриву від виробництва").

3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Підкажіть будь-ласка а чому не можна під час купання немовлятам намочувати вушка? І до якого віку вушка треба "берегти" від попадання в них води? Фотка синочка Уми в ванні - просто чудо :)

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

Вушка треба берегти від попадання бздури (свої, довіку). Нормальні вуха здорових дітей нормального контакту з водою не бояться.
    Мої діти не знають отиту... :)

5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ми з першого дня "не берегли", і нічого ...та й чим вух немовлят відрізняються від дорослих вух ? :)

6. Anastasia

Дякую за відповіді; маленькі вушка напевно нічим від дорослих не відрізняються але от педіатр наголошував "щоб ви вуха дитині не мочили в ванні" :)) Тому я й питаю хто як робить :)

7. levandivka

levandivka З яйцями...

Я (і багато хто на дільниці) вигнав з хати дільничу. І з вухами - чистий спокій. :)

8. Ума

Ума Super Moderator

я зараз малого вчу плавати (ну так наскільки вмію), то як я читала, коли плаває дитина на спинці, то потрібно головку занурити разом з вушками ( а то як без вушок навчишся плавати?). А небезпечним є не водичка у вушках (від води не хворіють), а небезпечним є протяг на мокрі вушка чи холод на мокрі вушка. Ми як покупаємося, то дістаємо малого і витрушуємо з нього водичку, а тоді несемо в спальню і без жодних шапочок годуємося і лягаємо спатки :) (мамам така моя практика не до вподоби)

• Подобається Подобається x 3
  9. Оксана

Оксана Well-Known Member

Ми аналогічно - вуха мочимо і шапочки не вдягаємо, тільки голову витираємо рушником. Думаю, що якщо перепад температури між приміщеннями значний (наприклад, взимку), то можна вдягнути шапочку, але вуха мають бути у воді, це природньо...:)

10. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я чула що отит буває коли дитина не перетравлює їжу i вiдригує її i то попадає у вуха. Не знаю як то може бути. Чи горло i вуха мають зєднання. Але я теж шапки дуже не ношу хiба коли вiтер, ну i коли зовсiм малесенька була. Але у вуха я води стараюсь не лити лише з тих мiркувань що деколи якщо менi вода у вуха зайде то буває незручно, а їй якщо зайде то вона ж буде верещати а я не буду знати що робити. КАтька любить митись, лежить у ваннiй на слiнгу, старається зловити воду язиком як песик, руку смокче в процесi. Але ненавидить витиратись рушником. У нас постiйно трагедiя розвивається пiсля купелю: поки не одягну i не покладу годувати - верещить як несамовита!
    I взагалi дитина у мене з характером напевно...

11. ivansstef

ivansstef Active Member

а хто у Вас дільничний лікар..?
    бо моя також мене зхарила.. при запорі в дитини поставила діагноз простуда.. ледь не вбив коли вияснилось...
    і як Ви в нашій дитячій даєте раду з чергами, прививками і іншою трахомудією...? :)

12. levandivka

levandivka З яйцями...

Ханєнкова, старушка Шапокляк...
    В полУклініку ходжу сам, перекинутись парою слів зі знайомими СПЕЦІАЛІСТАМИ. А на решту часу не витрачаю.
    Класссс! То якраз з серії лапшизму.
    Отит найчастіше з'являється на мокрих протягах і після закапування носиків (запалення втікає у вуха).

13. Anastasia

А підкажіть ще за носик будьласка: доця дихає носиком, але буває при цьому "посвистує" (найчастіше коли спить), тобто в носику їй сопельки заваджають. Я зранку і ввечері прочищаю їй носика сірничком з ваткою змоченою дит.олійкою і оті 'кози' залишаються на ватці. Той ж таки педіатр казала капати краплі Солін і потім слиз відсмоктати грушею для носика, але мені щось страшнувато це робити. Тим більше що доця не постійно сопе.

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

і правильно, навіщо дитині ті каплі? Якби текло з носа і дихати/їсти не могла - інша справа, а так - не треба. Є алоє, соком якого при потребі користуйтесь, а каплі ще встигнете ...

15. Ksani

Ksani Well-Known Member

От і добре, що страшнувато. Якщо ніс не турбує, з метою профілактики краще не чіпати.

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Мої ТАК у ванні брьохалися увечері, що все вилітало, і соплі теж... :)

17. Ольга

Ольга Well-Known Member

може бути,що надто сухе повітря в кімнаті... у нас після купання активного всі зайві і сухі сопельки самі втікають з носа.
    Коли дитина була меншою то капала Саліном - це звичайна сіль з водою. Так само, якщо сильна нежить то Саліном закапувала, чекала деякий час, а потім грушкою забирала сопельки.

Сірничка ніколи не брала - достатньо було ватку міцніше закрутити

18. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

я робила ватні джгутики ... а вже більшому - ватними паличками.

19. Anastasia

Дуже дякую всім за відповіді! :)

20. syavych

syavych Well-Known Member

Нам Салін не дуже помагав. Капали АкваМаріс (для немовлят) - теж натуральний. Хоча пізніше виявилось що то не простуда, а повітря сухе. Купили зволожувач - тепер дихає маля нормально :)

Статус теми:
Закрита.