Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Я згiдна, я не нянькаюсь якщо десь трошки вдариться. Бо вона вже хитра i заглядає чи бiжу я чи нi. Але то було просто сальто - кувирок з дупи на руку на голову, то вже не втрималась, мусiла цьомати. :)

• Подобається Подобається x 13
  2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Мушу з цим трошки воювати, бо з нами є моя бабця і малу трохи розпестили... ще не муркне вже бабця біжить бо дитині щось треба.

Я її відпускаю іти де хоче, вона доречі тепер дуже добре встає на ноги і пробує ходити, тримаючись за меблі. Дозволяю їй залізти під крісло, стіл, встати і буцнути головою трохи - так аби навчилась що там може бути небезпечно. Пускаю малу до кухні аби вона собі відкрила шафку з баняками і побавилась маминими мисочками і банячками. Нехай... а то стараються мені виховати малого маніпулятора, вони ітак добре вміють брати верх...

Що до їди, то наша дитина повністю відмовилась від будь яких перетертих дань. Тільки те що мама і діти їдять. Вона так і каже - ді-ть. І хоче все що ті діть роблять і їсти лише те що вони їдять. Ось і в результаті вона їсть звичні клюски з томатним соусом, зупу, тушене мясо і овочі. Все кусочками і ніяких перетирань.

Зате їсть як горобчик. По-трошки але часто.

• Подобається Подобається x 18
  3. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Може запізно, а може просто схильність - т.зв. конституція, проти неї не попреш. В мене мала старша така. Закапування їй дають не в вуха, а на бронхи, зате вухами потім залишки лізуть. Класична ситуація - якщо хвороба була затяжна (а не гостра простуда), то приблизно через тиждень-півтора після виздоровлювання віддає у вуха. Щоправда то зазвичай обмежується несильним дискомфортом і виділенням великої кількості сірки. Сильний біль був 1 чи 2 рази і лише 1 ніч.

• Подобається Подобається x 2
  4. Leila

Leila Well-Known Member

Щодо зубів, в нас прорізався один малесенький зубчик, годувала малого супчиком чую щось звенить, а то ложка об зубчик, я то думаю чого він перед тим вуха собі крутив :)

• Подобається Подобається x 14
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

І я з своєю таку вправу роблю, але не думаю що вона скоро повзати буде, бо може трохи провповзти по дивану, а може просто покласти голову і заснути, і в носі всі ті вправи мала :)

• Подобається Подобається x 11
  6. Росинка

Росинка Well-Known Member

Привіт,мамусі!Повзати ми почали у 7 місяців,а ось сідати з лежачого положення ляля моя досить не хоче.Їй вже 9 місяців.Вона лежачи на спині перевертається на живіт тоді підперається руками і сідає.А з лежачого положеня бзуськи.Видно лінь їй.Але я не переживаю з того приводу,бо мала дуже багато рухається.Лазить по всій хаті відкриває всі шафки і наводить порядки.:shutup: :)Я тількі встигаю то прибирати.
    Їмо ми кашки,з великим задоволенням зупку з мяском,без мяска відмовляємось.Перетерті яблучка і банан.Дуже малій сподобалося броколі з баночки,чим вона дуже мене здивувала:eek: ,думала вона буде плюватися тим. А оскількі зубів в нас ще нема,то кусочками ми не їмо,тількі перетерте,як кусочок попадається,то може вдавитися.Але надіюсь з появою зубчиків та проблема вирішиться сама собою.Ще дуже мала полюбляє шухати собі десенки печивом або кусочком простого хліба.

• Подобається Подобається x 9
  7. Olenka

Olenka Well-Known Member

Бажаю всім мацьопам пошвидше видужати, бо не має нічого гіршого як хвора дитинка :sad:
    А розкажіть в деталях... Бо ми вже маємо і щіточку і зубну пасту, але ніяк не наважимось...
    Розкажу, що в нас трапилося за тих пару днів...
    Я пробувала дати Тимофію пюре овочеве... Пару днів перед тим дала йому морквочку попробувати на кінчик ложечки. Результат негативний, але я й на краще не сподівалася, тільки хотіла побачити чи не бути якоїсь реакції... Так от...відпарила бульбочку і морквочку в пароварці, зцідила трохи молочка (а для мене зціджування, то ціла трагедія, 10 г 15 хв зціджувала :sad:). Збила то все в блендері, морквочки дала мало, зважаючи на попередній досвід... Але що я пережила! Малий почав "рвати" штучно, пальцями витягати то все з рота, скандал, сльози, крик... навіть одної лочки не зїв :sad:. Дала цицю і на тому все закінчилося... На наступний день даю йому з тої самої тарілки, але вже кашу, а він почав відвертатися... Я на силу впхала йому одну ложку, він розпробував, що то не пюре і вже їв нормально...
    І що робити? Коліжанка каже, щоб я йому трохи посолила... Мені здається, що сіль ще зарано, тим більше, що я даю своє молоко. А ще я сама намагаюся зменшити вживання солі до мінімуму...
    Мамусі, а ви даєте сіль до овочевого пюре?

• Подобається Подобається x 1
  8. irushka

irushka Well-Known Member

Уляночко, поправляйтесь скоріше!
    А моя Катя вчора ввечері рвала :sad: Лягла спати - все добре було, а через 20 хв. прокинулась і фонтаном.... Як вирвала, то вже бавилась, сміялась, а як тільки знов клали спати, знову рвала і так 4 рази. Бідаця налякалась. І ми не менше... Дали водички попити і вона спала до ранку, сьогодні ніби все добре, тільки не знаю що їй давати їсти, лікар казав все що і давали, але малими порціями. Як правильно діяти в таких ситуаціях, поділіться, будь-ласка!

Додано через 2 хвилини
    О, до речі, я вчора купила малій дитячу зубну пасту і ми вперше чистили зуби "повноцінно", тепер думаю чи то не від тої пасти, бо вона ж її звичайно з`їла????

• Подобається Подобається x 4
  9. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я капаю трошки сочку з лимону,прочитала в журналі,і вже зовсім інший смак виходить.Моєму хлопчику подобається,спробуйте,може і вашій малечі посмакує.:)
    А в нас вчора прорізався другий зубчик !:radist: Ми вже їмо овочеве пюре ,фруктове і спробували гречану кашку.Все нам смакує.:) Пємо сочок з яблучка.Але ще погано сидимо і зовсім не хочемо повзати :sad: .

• Подобається Подобається x 10
  10. Olenka

Olenka Well-Known Member

А сьогодні малий став з самого ранку, не зважаючи на те, що ми його ледве в першій ночі заколихали, я його з закритими очима перепеленала і поставила коробку від вологих серветок в його ліжечко в куточок... а він довго не думаючи став на коробку, як на сходинку, тримаючись за поручні ліжечка і дістав собі іграшки...

• Подобається Подобається x 5
  11. Роза

Роза Well-Known Member

Усім привіт!
    Я даю трошечки солі до супчику,щоб був хоч смак,але ми спочатку теж плювались і десь через 1 місяць ми вже хоча рот відкриваємо,коли даю супчик:) .Зато ми дуже любимо банан і сочки і ще їмо печенько.Від растішки теж в захваті,пробувала варити сир домашнього приготування(дитячий) ,не хоче,плюється.

А ще пробуємо сідати на горшок,після сну.Може зарано,але мої знайомі садили з 6 місяців,надіюсь получеться:) .

12. карапуз

Підсолити,як і підсолодити ви завжди встигнете,а от назад дороги вже не буде :shutup: .Так що не варто поспішати.:no: :)

• Подобається Подобається x 6
  13. Роза

Роза Well-Known Member

Солі зовсім трошечки 5 грам

14. Leila

Leila Well-Known Member

5 грам це ж чайна ложка

Додано через 35 секунд
    Роза а ви вже й растішку даєте? не рано?

• Подобається Подобається x 3
  15. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Ми чистимо без зубної пасти, тільки щіткою. Звичайно, щітку намочую під водою і масажую їй "зуби":D - спочатку нижні, потім верхні..., поміж тим вона язик підставляє, то й язик почистимо. :) Після того щіточку промиваю, ставлю на місце, щоб вона бачила.
    То таке чищення, аби привчити до тої процедури. Серйозно будемо братися певно після року-півтора, коли навчиться воду випльовувати... :) , і зуби будуть.

Додано через 11 хвилин
    Я не солю. Нічого. Вже більше трьох років ВСЕ варю без солі. Дуже смачно. :)

Оленка, а ваш Тимофійчик бачить, коли ви їсте?

Ми завжди разом їмо, вона бачить, починає "жувати" і тягнеться до їди, тільки тоді я даю їй. Попробуйте:
    1) їсти разом;
    2) давати дитині тільки тоді, коли сам буде просити, вимагати;
    3) давати зі своєї тарілки;
    4) ніколи не викидати їду на його очах.

Таким чином, ви його не силуєте, а розвиваєте інтерес, і показуєте, що їда - цінність.

Пошукайте в неті статті по педприкорму, це вам допоможе.
    Я нічого не перетираю. Он сьогодні, знову пробували гречку, так і давала - крупинками, небагато, тільки, щоб язиком помлямляла, і щоб вчилась ковтати крупинки. Їла, але картопля їй більше подобається, бо пюре. :)

• Подобається Подобається x 6
  16. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

І ми вже гамаємо овочеве пюре, дуже їй смакує, вона аж ложку в мене забирає. Саджу їсти, коли всі сідають, вона дивиться на інших і собі повторює, вчора так зїла 25 чайних ложечок. Вчора давали бурячок, на моркву не було реакції. Яблучко зовсім не хоче їсти ні сире, ні печене. Наш татко як спробував Софіїне пюре, то почав дуже кривитися, то я йому не дозволила при Софії показувати свою реакцію (як і дідусеві), а то вона ще собі почне носом крутити. Сьогодні вже давала трохи вівсянки. А ще ми пємо з горнятка, дуже їй та справа подобається. Мамусі, а що Ви даєте діткам пити: переварену водичку чи чайок, якщо чай, то який саме?

• Подобається Подобається x 4
  17. Роза

Роза Well-Known Member

не чайну ложку,то я десь читала,що 5 грам,а на кінчик ложечки.А растішку даю,ми ж на ШВ.

18. карапуз

І ще буде 1000 раз писатися ,бо нас молодих матусь, все більше та більше :beee: :) .А ще як всі форумчанки з гілки "Для майбутніх мам " перейдуть сюди ,а вони перейдуть :no: :) ,то все почнеться знову. Зачароване коло :) .
    Терпіння і ще раз терпіння Вам щасливий татусь та модератор ! :cowboy: :)

• Подобається Подобається x 9
  19. Улянка

Улянка Well-Known Member

Може було б не погано окремий розділ по прикорму? Чи я не права?
    Скоро і ми почнемо а так вся інфа в купі буде.....?
    Варто давати щось для полегшеня прорізування зубок чи ні? Я так і не можу зрозуміти зубки в нас чи ні:sad:Плаче жахливо. Чула що хтось при тому на циці весь час висів, а вона не бере-кричить:sad:

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Гмм...
    І хто ж цю купу розгрібатиме? :)

Статус теми:
Закрита.