Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Може хтось стикався з такою проблемою як у нас. Каті 1,3 р., вдома вона дуже енергійна, весела, життєрадісна дівчинка, але як виходимо надвір, вона не злазить з моїх рук, коли ставлю її на землю, зразу кричить. Кілька тижнів тому якось почали гуляти ногами по вулиці і інколи навіть велику відстань можемо пройти, а в незнайомому їй місці не стане на землю і все, ну хіба що там качельки чи діти бігають.Так само як кудись приходимо, мусить поплакати, вчепитись в мене і недайбог хтось незнайомий до неї заговорить. А коли адаптується, то вже чуда-дива витворяє, як вдома.
    Цей страх мене дуже турбує, бо в інших дітей її віку не помічала такого.
    Перед тим як кудись іти я завжди розповідаю їй куди ми йдемо і що там будемо робити і вона начебто розуміє і йде з радістю, а як приходимо, то починається.... І чого ж вона так боїться? Що ви про це думаєте?

2. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Купляли в "Карапузі", там їх регулярно підвозять, коштує 105 грн.
    Ми над ліжечком теж натягуємо іграшки + карусельки, але ввечері усі збираємося у вітальні, то там і малеча бавиться. Не хочемо робити зборисько в кімнаті, де спить дитина, потім дихати немає чим.

3. Роза

Роза Well-Known Member

Я думала ,що,ви, Сkorpionsha,уже у роддомі,а ви ще тут.Просто,коли в мене так сильно малий гуляв вночі,у животику,на другий день я родила:) .

4. Natalka

Natalka Well-Known Member

Моя Юля трішешки старша за Вашого Марчика (ми з 11.03.2007), але ми теж їсти прикорм не хочемо. Може з'їсти один раз на день пюре або кашку, а може і весю день на циці висіти... Зі старшими я більше про прикорм переживала, а тут впевнена: дитина сама собі з голоду померти не дасть.... просто циця - ну дуже вже смачна:radist: :clapping: :clapping: :clapping:

А шоколад нам не сподобався: знайшла якось ще після Миколая шматочок (добрий старший брат залишив так, що змогда дістати) шоколаду - пожувала, скривилася і виплюнула. А от на рахунок" пошукати щось у мами в роті, то Юля перша... можливо стоматолог росте:D:D:D

• Подобається Подобається x 10
  5. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Коли дитина не хоче їсти я завжди готую те що він буже любить це м'ясні різні страви (курочку, печіночку) чи рибні страви без будь якого гарніру

• Подобається Подобається x 5
  6. Туся

Туся Well-Known Member

А для моєї малої найкращим розвивальним ковриком є я :radist:
    Лиш десь біля неї приляжу - як вона вже повзе до мене, вилазить на мене, тягає за волосся, за ніс, пхає пальчики в очі мені, в рот, тягне за губу, товчеться по животі і взагалі експлуатує як сама вміє.. Я ледь не плачу.. Зате це для неї так цікаво і весело :D :D :D

• Подобається Подобається x 16
  7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

чому? В мене старшому було 2.3 як купили коврик малому. Звичайно Влад подумав що то йому, роздивився, лежати не хотів... десь аж через тиждень захотів. Зате показав малому ЯК тим ковриком користуватися, так сказати пряме призначення всіх прибамбасів)))
    Зараз Влад прекрасно розділяє іграшки на свої і Олегові по розвитку... погремушок не жаднічає, але всі через свої руки пропускає) На машинки і шаріки табу, то тільки його...

В нас така хохма була в обід... Олег в кріселечку на підлозі "е-е, а-бу, б-ббб"... Влад собі "брум-брум"... белькотять. А на стіні висить годинник з зозулькою, непрацюючий, спецом для Влада, він там в тата на руках зозулю виковирює на світ Божий за хорошу поведінку. В цей в обід капризував і зозуля "спала"... малий дивився, дивився, а потім прийшов до Олега, нахилився над ним і давай так емоційно руками розмахувати, на зозулю показувати "ку-ку нема, ку-ку нема (патиль-намиль-кудиль і ще купу всього на неіснуючій мові) То вже потім двоє виковирювали зозулю... не довго їй лишилось кукати. Ми так бачим Владу подобається себе старшим і розумнішим почувати, а як він вміє собою гордитися:D мамцю рідна, як зробить щось хороше то таке враження що німб над ним світиться... йде так поважно... Ще підслуховувати навчився.Я на кухні часто розказую чоловікові що нового діти зробили... чую "тупу-тупу" і завмер під дверима, слухає що там говорять... якщо про Олега, то б"є ногами двері, а як про нього - то так гонорово заходить:beee:
    дівки, ото буде як молодший ходити або повзати почне:shutup:

• Подобається Подобається x 10
  8. mamatu

mamatu Well-Known Member

нам ще тільки 8,5 міс, але теж вже маємо таку проблему.
    раніше синок такий спокійний був, що всі заздрили, а тепер чужих людей боїться, плаче.
    сьогодні в поліклініці не дався ні поважитися, ні помірятися. мед.сестричка була в шоці.
    каже: "що то з ним. він завжди у нас найчемніший був..."
    але,як його не чіпали, одразу заспокоювався та ліз усюди.
    боюсь це від того, що ми мало "на людях" буваємо з ним.
    бо коли старша донька була маленька, ми жили з батьками, часто ходили в гості, до нас та батьків постійно хтось приходив...
    а мала нікого не боялась, завжди в компанії одразу "вливалась".

• Подобається Подобається x 3
  9. irushka

irushka Well-Known Member

Ми теж вперше з цим стикнулися приблизно у 7-8 місяців, але тоді не хвилювались, бо я десь прочитала, що в цьому віці це притаманно багатьом діткам, вони починають чітко розрізняти "своїх" і "чужих" і коли від своїх вони знають чого чекати, то чужі їх лякають власне через невідомість. Але цей період швидко у нас минув, а повернувся вже після року. Можливо це пов`язано з тим, що ми возили її трохи по лікарях і на всіх тих оглядах вона сильно кричала, не раз їй було боляче, і після того вона стала дуже насторожена, спершу навіть нам з чоловіком не довіряла, боялась у ванну залізти, не давала себе переодягати і ін. Зараз довіра до нас відновилась, а от до чужих... Хоча може це і не з тим пов`язано, може такий характер?

До нас теж часто гості приходять і вдома мала реагує на них дуже гарно, але надворі ми переважно гуляємо самі, інколи ще з одною мамою і хлопчиком, але рідко, такий в нас район "недитячий". Надіюсь ще на те, що влітку і дітей буде більше надворі, більше будемо кудись із нею їздити, ходити,може зміниться?

• Подобається Подобається x 2
  10. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Мами то такий народ яким все не вгодиш і які завжди знайдуть повід для хвилювань... я от навпаки боюсь, що Влад піде до будь-кого ... дуже любить старших людей, пенсіонерів особливо. Буває на вулиці загаворять до нього без наміру на тривале спілкування, краще б взагалі не говорили, він потім гіркими сльозами за ними, ще й думає що він зробив НЕ ТАК бо тьотя/дядя пішли... а ти, мамо, пояснюй що вони на роботу спішать (надійний аргумент, зразу заспокоює)... Так що хто зна як краще... страшно, бо піде з чужим і не задумається ні на мить.. чи то він зі мною такий герой?

• Подобається Подобається x 9
  11. Женічка

Женічка Well-Known Member

моя донечка те саме.
    їй 1 рік і 2 місяці, вона йде до всіх, на вулиці починає бігати за всіма людьми підряд, заглядати всім в рот, забирати все, що мають в руках.
    до всіх буде посміхатися, зачіпатися:radist:

• Подобається Подобається x 7
  12. марта

марта Well-Known Member

Є дослідження, що маля відносно спокійно себе поводить і "підпускає" чужинців на відстань не більше 80 см. Ближче дозволяє підходити лише рідним. Якщо ж хтось чужий ще й бере дитя до себе на руки, це викличе реакцію незгоди і навіть плач. Знайомство з оточуючими треба робити поступово. Спершу це має бути споглядання через плече мами, згодом включення в бесіду разом із мамою і лише наступним моментом, і тільки після згоди маляти, може стати спілкування вже безпосередньо з незнайомцем.

• Подобається Подобається x 9
  13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

минеться :)

• Подобається Подобається x 5
  14. Оксана

Оксана Well-Known Member

І я так думаю :)
    Наша Анниця теж на руки ні до кого не йде. В основному сидить біля мами, але десь так за годину вже починає витворяти чудеса :)

• Подобається Подобається x 1
  15. Росинка

Росинка Well-Known Member

І наша ляла так само не йде на руки ні до кого, тількі після адаптації.А якщо зразу чужий візьме -всьо гвалт. Помоему це нормально. Вона ж постійно з мамою разом,тому і боїться чужих. Думаю це пройде з часом. Моя мама мені розказувала,що як я була маленькою,то страшенно боялася чоловіків з вусами чи бородою.Наш тато завжди бритий був. Тепер я їх не боюся,значить само прошло.Правда не згадаю коли:) :rolleyes:

• Подобається Подобається x 4
  16. Роза

Роза Well-Known Member

Дівчата,може хто з вас знає ,де у Львові можна здати золото?Напишіть,будь ласка.:)

17. марта

марта Well-Known Member

Моя мася сьогодні в ночі вставала тільки один раз :radist: десь коло 5-ї ранку, і потім встав о 9-й. Це в нас таке чудо тільки другий раз від народження. А так завжди встає по декілька разів. Так що мама сьогодні супер виспалась, і настрій тепер класний.

• Подобається Подобається x 11
  18. Андріана

Андріана Well-Known Member

А моя вже десь 3 тижні встає тільки раз в 4-й години,а потім в 7-й підйом і бавитися.
    Тепер почала так інтенсивно смоктати пальці,навіть старається весь кулак запхати. Ваші дітки теж смоктали в такому віці пальці?

19. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Чоловік мій знає (десь носив мій браслет ремонтувати, то казав шо там можна здати), вечерком запитаюсь і скажу... Якшо не забуду... краще нагадайте ше вечером

20. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

В мене малюк час від часу так прокидається. Тоді я теж висипаюсь. Але в основному приблизно в 3, 6 а потім аж близько 10 може встати. Коли прокидається в 6, то вже з собою залишаю в ліжку, а так спить в своєму ліжечку.

• Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.