Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Вона почала намагатись сiсти з пiвлежачого положення вже з 5 мiсяцiв, я садила на якiсь секунди, але потiм не наполягала. Десь в 6 мiсяцiв якщо їй вдалось сiсти з пiвлежачої то вона хиталась, падала. Та й я вже присажувала, просто пiдняла i посадила. До 7 мiсяцiв вона вже твердо сидiла сама якщо її посадити руками, або якщо пiднялась з пiвлежачого положення. Коли я кажу що "пiднялась з пiвлежачого" то значить що вона або пiдтягнулась за перилко в колясцi, або лiктями вiдпихнулась.
    Але тепер вона може сiсти з положення на животi, вона якось пiдкладає одну ногу пiд дупу, згинає її в колiнi i тодi обидвома руками себе вiдштовхує.
    Я думаю що хвилюватись щодо сидiння в 5 i навiть 6 мiсяцiв немає пiдстав. Якщо не сидить твердо сама (якщо ви її посадили) до 8 мiс. то може попитайтесь у лiкаря. Але думаю що у вас все ОК. 5 мiс. це ще маленька ляля :) Та й 9 теж маленька :)

• Подобається Подобається x 5
  2. klen

klen Well-Known Member

Яка класна штука. А де саме ви її купили? І скільки коштує? Я би теж хотіла малій купити щось таке.

3. Nata

Nata Well-Known Member

Так, класна, але в коврику забавки з різними ефектами, з музикою, пищалками, дзеркальцем... А таку річ я роблю сама, натягую над ліжечом стрічку і чіпаю різні забавки. Малому так дуже подобається, може собі лежати і говорити до забавок.
    Є ще ось така штука на ліжечко http://http://www.chicco.com.ua/big_pic.php?id=14&code=65407

Додано через 3 хвилини
    таке http://www.chicco.com.ua/big_pic.php?id=32&code=65712 ?

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ми купили ось такий коврик http://chicco.com.ua/big_pic.php?id=14&code=67174
    Він зручний тим, що трансформується. Підходить діткам від 3м. і старшим. Спочатку його можна зробити як коврик, де дитинка лежить і бавиться з висячими іграшками. Потім, так як на малюнку - дитинка повзає в віконечку. А по інструкції там десь 5 різних комбінацій. Була в нас і дуга з іграшками - підходить в 3-4 м.

5. Женічка

Женічка Well-Known Member

і у нас такий, правда пилом припадає....

• Подобається Подобається x 1
  6. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Нарахунок зригування.
    В мене нещодавно зригував десь тиждень. Причому вертав все 1-2 рази на день. Потім все пройшло. Я собі зробила такі висновки, що причини могли бути такі:
    1. Йшли зубки, були соплі і тому він ними давився (бо через тиждень прорізались верхні зуби);
    2. Перегодовувала;
    3. Давала неякісне молоко в каші (коли поміняла молоко - перестав блювати) Але в той же чес вілізли зубки.

Додано через 3 хвилини
    Якщо я не покладу його посеред кімнати і не почну з Данилком бавитись, то напевно б і в нас пилом припадав. Коли йому покажу як то прикольно через віконечко пролазити, то розумію, що іграшка потрібна.

7. Женічка

Женічка Well-Known Member

моя Настя зригувала дороку.
    спочатку, коли їй було 1-2місяці я дуже хвилювалась. вона смоктала цицю і тут же зригувала на туж циця і далі продовжувала їсти.
    але потім я побачила, що вагу ми набираємо навіть дуже добре,і трошки заспокоїлась.
    тепер нам1 рік і 2 місяці(доречі сьогодні виповнилось) і ми вже зовсім не зригуєм.
    наша участкова нам казала, що постійне зригування - це погано,бо пошкоджується сам стравохід від тої кислоти.
    не знаю наскільки це правда і чи так все страшно.

8. nester

nester Well-Known Member

Мамусі! Всім дуже дякую, що поділились досвідом. Так важко зрозуміти що є нормою для малюка, особливо коли це перша дитинка! Всім гарного настрою! :radist: :radist: :radist:

• Подобається Подобається x 5
  9. Іруня

Іруня Well-Known Member

О, Женічка з"явилася!!!!!!!!

10. марта

марта Well-Known Member

В нас є коврик від Chicco "Лесная поляна". Я його повішала над ліжечком на стіні. Дуже хотів дотянутись до тих забавок, спочатку ставав на колінка, тепер йому вже получається ставати на ножки.
    Коли його переодягаю і дуже "скаче" то включаю різні мелодії і це відвертає його увагу.
    І звичайно знімаю той коврик і малий на ньому теж любить бавитись.
    Потім як буде більший можна буде по тому коврику його вчити як кажуть різні звірі.

В нас теж лізуть верхні зуби. Він бідненький так жаліється (раніше так не вмів). Так скривиться і каже бє-бє-бє. Так його шкода.

• Подобається Подобається x 3
  11. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

Я от не знаю чи класифікувати це як проблему, але моя Ярка із зригуванням (чи то навіть рвотою) стикається періодично і до тепер (3,5р.). З немовлячого віку вже давно вийшли, тоді теж могла фонтаном вернути все, що з'їла, зараз із впевненістю можу сказати, що то від перегодовування було.
    Сильний плач і кашель практично гарантія того, що вирве. Такий рефлекс чи що? А в машині її майже ніколи не нудить, хіба би багато напилася перед тим, і то попереджує, коли їй погано стає. В мене таке навіть враження, що вона сама себе навмисно доводить до рвоти, коли істерику влаштовує.

12. Роза

Роза Well-Known Member

А в нас скоро буде перший зубчик(нижній):) .Будем ми зубастіками:radist: :radist: :radist: .

• Подобається Подобається x 10
  13. Nata

Nata Well-Known Member

Мені знайома таке саме розповідала! ЇЇ малій теж 3,5 рочки, то дитина навчилася рвати "на замовлення" і навіть шантажує інколи ціим батьків.
    Мій старший вертав тільки тоді, коли перегодували, а менший зовсім не зригує, хіба що йому притиснуть животика після їди.

14. карапуз

карапуз Well-Known Member

У нас зі старшою таке років до чотирьох було.А якщо лікарі дивились їй горло,то все...Навіть зараз ,якщо сильно починає плакати,то я веду її відразу у ванну-холодна вода і істерика відразу припиняєть і все решта також.

Додано через 4 хвилини
    Мені дуже сподобались :) ! Але я почитала відгуки на сайті і дехто пише,що вони нестійкі і часто перекидаються.:no: А які у вас враження? Дякую:) .

• Подобається Подобається x 3
  15. Роза

Роза Well-Known Member

Ви,знаєте,ми теж купили були коврик,то перший тиждень,другий я була задоволена:) ,навіть,малий засинав у ньому.Була рада-радюща:radist: ,а потім він йому надоїв:no: і лежати у ньому не хотів,хоча я чіпляла різні іграшки:no: .

16. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

От, моя точно так само робила! Таке мале і вже таке хитре!:no:

Як їй щось не подобалось, починала ТАК плакати, щоб викликати кашель і позиви на рвоту. Як мене то лякало, :sad: :sad: але пробувала не звертати уваги, бо кажуть, якщо дитина щось робить недобре - не звертати уваги, воно само пройде. І так тривало зо два тижні, поки одного разу я з панічним страхом до неї крикнула "не роби так!". Вона почала плакати ображено, але після того вже не повторює. Правда, рвоти не було ні разу.

Додано через 2 хвилини
    Класно.:)

Додано через 3 хвилини
    А взагалі, то був наш другий "виховний момент".:)

17. Nata

Nata Well-Known Member

А мій би певно від холодної води взагалі зайшовся. Він у нас мужчина нєжний, з ним треба лагідно, пошепки, то тоді розуміє.
    А найкраще як Гуцулянка написала, просто не звертати увагу. У нас був період, що падав на підлогу і бив ногами, то за тиждень відівчила, просто демонстративно виходила з кімнати.

• Подобається Подобається x 6
  18. mamatu

mamatu Well-Known Member

він виригує дуже багато, мабуть усе, що з"їв.
    але я думаю, що то через рвотний рефлекс, бо найчастіше ригає, коли має соплі. вони попадають в носоглотку та викликають той рефлекс.
    я просто потім знову даю сісю, та й усе

• Подобається Подобається x 2
  19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

В мене малий дуріє від шоколаду, як тільки бачить починає пищати, кричати, сльози градом, істерика. Навіть в мене в роті шукає !!! А моя мама і чоловік дають йому трошки, я вже як не сварилася нічого не допомагає. А звичайної їжі ні за що не їсть, тільки цицю. Нам за 9 днів рік!!!

Додано через 2 хвилини
    Тиждень тому ми з чоловіком пішли в ресторан на вечерю і взяли з собою малого, йому там дали спеціальне кріселко, він сидів, чемно все розкидав, збив шклянку, насвинив, тягнув мене за сорочку - витягав цицю, наївся циці, тоді виколупав з хліба маслину, хотів її з"їсти, видно вона задалеко йому зайшла і він вирвав все молоко на стіл. От так ми повечеряли.

• Подобається Подобається x 25
  20. mamatu

mamatu Well-Known Member

правду пишуть.
    малий їх перекидає на себе, а на підлозі без килима зашвидко їдуть.
    але я все одно пильную зараз його, тож для мене це не проблема.
    іноді ставлю нам на ліжко - там не страшно, коли падає та не ковзає (у нас матрац твердий ортопедичний).
    але я не шкодую. подобаються ходунки й мені, й малому

Статус теми:
Закрита.