Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Матусі зі Львова, маю до вас запитаннячко.
    серед вас є такі, які народжували у Львові недоношене малятко???
    мене цікавить спроможність львівських лікарів виходити таких малюків.
    тобто чи достатньо потрібного обладнання і хороших фахівців???
    29 лютого в медінституті моїй знайомій зробили вимушену операцію і вона "народила" дівчинку вагою 630гр, термін вагітності 25 тижнів.

2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Каже одна моя знайома,медінститут,це один з найкращих варіантів в такому випадку.Так що треба сподіватись тільки на краще.Думаю все буде добре у вашої знайомої і в її лялічки.

• Подобається Подобається x 5
  3. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Колись думку чула, що це міф. Просто одним бракує магнію, а іншим ще чогось. Якщо поповнити ці елементи, то все внормується. Спробуйте по інтернету пошукати.

4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У нас кiлька досягнень за вихiдний! ПО-перше Котя навчилась сiдати сама :) Так класно, не треба її вже пiднiмати. А по друге навчилась тосяти!!!! Я мало не впала, я ж тiльки написала що вона не вмiє i не хоче, а тут раз i тосяє вчора цiлий вечiр i сьогоднi цiлий ранок! Моє сонце розумне, потiшила :)
    Ще далi не повзає на рачках. Раду собi дає пересуватись, але не повзе. Може скоро буде ходити замiсть повзати.

Додано через 7 хвилин
    Я з чоловiком по англ. спiлкуюсь. До малої вiн теж по англ. Я якщо одна дома чи просто наодинцi з нею то розмовляю по-українськи. Я надiюсь що мала пiдхопить українську i зможе нею розмовляти, але реально думаю що вона почне говорити англiйською. Впринципi я думаю що так навiть лiпше, бо як це тато своєї дитини не буде розумiти.
    Я тез росла в двомовнiй сiм'ї, але росiйська i українська не такi вже й рiзнi, так що може тому менi було легко на всi фронти. Надiюсь що й Катi буде легко.

• Подобається Подобається x 19
  5. марта

марта Well-Known Member

Це наш манеж

• Подобається Подобається x 9
  6. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата, підкажіть, де у Львові є найбільший вибір фірмових іграшок? І ще десь на Чорновола, кажуть, є Чіко фірмовий магазин, хто знає щось конкретніше?

7. карапуз

карапуз Well-Known Member

Зайдіть на їхній сайт.Там є вся інформація:agree: .Я стільки надивилась,що тепер хочу все.Там і ціни є,і відгуки про той чи інший товар.:)

• Подобається Подобається x 1
  8. syavych

syavych Well-Known Member

Чорновола 63-а, зразу за кільцем є зліва Будинок Побуту, а за ним маленький провулок і магазин Чіко. Ціни трохи вищі за ті що на сайті (але нижчі магазинних) + не весь товар є в наявності, але можна замовити.

9. Nata

Nata Well-Known Member

вміє перевертатися зі спинки, але не дуже хоче. Зате дуже хоче сідати, але не дуже вміє :). Дуже любить забавки, розглядає і приговорює до них. Вже вміє собі сам взяти брязкальце.
    Не знаю адреси, але точно знаю де це. На Чорновола біля Ельдорадо є дев"ятиповерховий салатовий будинок. Треба його обійти, зайти у двір, це там.
    А ми сьогодні гуляли і купили собі там гризунця, малий задоволений! Лежить і регочеться до нової забавки.

• Подобається Подобається x 4
  10. mamatu

mamatu Well-Known Member

ось інфо з каталогу Chicco:

Региональный представитель CHiCCO просп. Черновола 63A (032)224-75-67 (office@chicco.lviv.ua) есть...
    "Товари для малят"- магазин ТЦ "Південний", ул. Щерецкая, 36, пав-н № 210 (0322) 95-29-96 есть...
    "Пеликан" - магазин ул. Городоцкая, 168 (032) 244-19-19 есть...
    "Левеня" - магазин ТЦ "Південний", ул. Виговского, пав-н № 69 (0322) 95-27-20 есть...
    "Карапузик" - магазин ТЦ "Південний", ул. Виговского, пав-н № 35 (0322) 23-25-26; 8(067) 796-48-36 есть...
    "Карапузик"- магазин ТК "Шувар", просп. Червоної Калини, 36 (0322) 44-92-51; 8(067) 796-48-36
    ДЦ-Львов (ЦУМ) ул. Княгини Ольги, 106 (0322) 40-24-09
    ДЦ-Львов ул. Вагова,2, (0322) 96-72-77

Я завдяки цьому каталогу купила малому ходунки

11. nester

nester Well-Known Member

Аналогічно. І страшенно нервується, якщо я йому не дозволяю, бо з положення напівлежачи сідає сам!:crazy:
    Люди розкажіть в кого ще є проблеми з зригуванням!!! :sad: Нас це мучає!

12. Koza-Dereza

Нестер, всi дiти зригують. В когось менше в когось бiльше. Моя дитина зригувала отак як ви кажете, то свiжим то троха перетравленим рiвно до 6 мiсяцiв, а потiм перестала. Деколи може зригнути якщо нею мотуляти чи один раз хресна притиснула її пузiк i малишка бекнула. А так вже немає. Зригування може тривати до 9 мiсяцiв у деяких дiтей. Не хвилюйтесь за зригування. Якщо дитина блює - так це привiд для хвилювання.

13. Nata

Nata Well-Known Member

Мамусі, а хто купував діткам розвивальний коврик? У мене вже чотири місяці нав"язлива ідея з тим ковриком, вже навіть сьогодні вибрала, але все вагаюсь чи воно дитині треба чи краще на гроші окремо забавок накупити.

14. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Купували, а тепер валяється з повідірвуваними забавками. Я думаю можна і без нього обійтися

15. Nata

Nata Well-Known Member

Дякую, певно охолону я з тою затією. Мене ще старший стримує. Він або буде сам бавитися, а малого не пустить або повідриває все, що відривається і тоді вже буже сам бавитися. Як же мені весело з двома козаками!

16. klen

klen Well-Known Member

Дуже цікаво нарахунок зимових місяців. я про таке не чула, але судячи по нашій родині то так і є:)
    Я сама сова, безумовно коли ходила на роботу то мусіла вставати з ранку і то мене стримувало. Але як тількі я не маю нагальної потреби десь з ранку бігти то одразу графік повзе і я починаю спати до 12 а то і до 1 дня:shutup: І лягаю десь коло 2-ї 3-ї ночі. І Настінька моя також пізно лягає (десь о 1) але і спить з ранку зі мною до 12 :) Так що мене наразі такий стан речей повністю влаштовує. І ми обидві народилисі в осени відповідно 1-ші місяці вагітності були на зиму.
    Хоча може то просто я сова і Настю так спати привчила бо спимо ми разом:shy:

• Подобається Подобається x 2
  17. mamatu

mamatu Well-Known Member

у мене частенько блює, але мені здається, то у нього рвотний рефлекс від якихось подразників. чи кашка загуста, чи крихта якась в горло трапить, чи власне відрижка спровокує...
    видно чутливий він дуже в тому плані.
    як лікар горло дивиться теж часто ригає

18. Koza-Dereza

Але вiн не вертає все що з'їв? Вiн зригує частинку. Просто блювання, так як i понос можуть зневодити дитину. Ще як Котя була новонароджена i я 2 тижнi її догодовувала то одного разу перегодувала i вона все вернула, то просто було моментально. Отут вона закiнчила смоктати бутилочку i наступного моменту все вернула. Молодець мама... Але зригування у нас було рiзне, i мало i багато, i часто i рiдко, але до 6 мiсяцiв, а потiм раптово перестало. Це, я вже десь писала, завдяки нерозвиненому стравоходовi що не втримує їжу в шлуночку. От i їжа виходить разом з повiтрям. До 9 мiсяцiв (макс. до року) має пройти все зригування). Тепер Коть тiльки смачно вiдбекує :)

Додано через 43 хвилини
    треба треба - купiть i не жалкуйте!

• Подобається Подобається x 3
  19. Оксана

Оксана Well-Known Member

Наша Анничка теж бере телефон і з такою серйозною міною і такими інтонаціями щось розповідає, що ми з чоловіком вмираємо...

Додано через 6 хвилин
    Я не знаю про конкретні випадки, але проходила неонатологію на кафедрі на Чернігівській (Медінститут). У мене склалося враження дуже толкових спеціалістів (особливо Добрянський, Надрага...). Хоча, навіть за кордоном ніхто нічого відносно такого випадку не скаже (дуже недоношена дитина і дуже маленька вага):sad: Але будемо надіятись, що витягнуть...

20. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Кізонько, а Котю раніше Ви самі садили, і з якого терміну, бо моя Софія щось і не думає сідати, навіть голівки не тягне, лише як перевертається на бік то добре тримає голову.Раніше якщо вона лежала по діагоналі то тягнуласяя сісти, а тепер ліниться. Надіюся, що все нормально, бо дитина активна і весела.
    В чоловіка є подруга, яка теж живе в Америці уже 10 років, то її племінниця, якій 4 роки спілкується 2-ма мовами - укр. і англ., і навіть не зауважує, як переходить з мови на мову.Їх татко англомовний, то він не завжди розуміє, що хоче дитина.
    Десь в 3-4 міс. моя Софія дуже зригувала, фонтаном, особливо коли починала бавитися, хоча їла годину до того. Я теж била на сполох, бо багато поначитувалась.Наша лікарка порекомендувала дати їй четвертину таблетки, а от якої не памятаю (думаю Ваш лікар підкаже, бо доці моєї подруги теж це прописували).Інша лікарка рекомендувала годувати дитину роблячи кожні 5 хв невелички перерви і ставити дитину стовпчиком, щоб вийшло повітрячко, але в нас це було зробити важко, бо ми всього їли 5 хв, а якби я її перервала, то потім ту цицьку їй не запхала би. В решті в нас все пройшло само собою, хоча після їди ми їй не давали перевертатися на живіт, а зараз її важко втримати, то навіть якщо і переверниться після їди, то не зригує.
    Я теж хотіла купити коврик, але нам подарували ось таку забавку від Canpol baby, я її кладу на ліжко і дитина бавиться, вона зручна тим, що я дитині можу міняти іграшки, коли старі їй набридають. І по ціні вона не дорога. Але ще є аналогічна тільки іграшки інакші, а кронштейн той самий, а ціна в 2 рази більша.

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.