Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. марта

марта Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Я в Неділю також вже купила легеньку колясочку (приблизно 5кг). Дотепер не можу натішитись. Після попередньої, спочатку здавалось, що вона іграшкова.

Тут колись писали про манеж.
    Ми тільки тепер спробували. На мою думку річ потрібна.
    З ліжечком не зрівняти. Бо в ліжечку дитина може об перила вдаритись, а манеж мягенький. Ліжечко не є таким мобільним як манеж, бо манеж легенький і його можна навіть таскати по квартирі. Дитина бачить вас, а ви її. І в манежі він якби захищений. Наприклад, коли готую їсти, то беру манеж в кухню. Він собі бавиться, повзає, я йому пісеньки-віршики. І так даєм собі раду.

• Подобається Подобається x 10
  2. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Бідоська! 5-ті то вже останні?

3. Liona

Liona Well-Known Member

ага :) Вже ніяк не можемо дочекатися, коли вже той "зубний період" пройде :8:

4. Nadijka

А доречі скільки тих зубів має бути? В нас вже є 16. А має бути 20?

5. карапуз

карапуз Well-Known Member

Не знаю що робити;) .Начиталась різних журналів:no: :одні пишуть давати жовток з 7 місяців,а з 8 -мяско,інші- з 7-8 місяців мяско,а жовток після року.А як ви даєте?:shy:

Додано через 2 хвилини
    20 - до двох років.

6. Liona

Liona Well-Known Member

так, 20 :)

жовток давала з 6 місяців, м"ясо - після 8 міс. До сих пір м"ясо у фаворі :clapping:

7. Nadijka

м'яско десь так і почали давати, а щодо яйка,почали в 6,а після року давала вже і білок і жовток, правда вона не хоче, плюється страшно!:beee:

Дякуємо, то нас ше 4 зуба чекає! Як то витримати?:sad:

8. Liona

Liona Well-Known Member

в кожного індивідуально. Моя знайома навіть не помічає, коли в донечки зубчик вилазить - все швидко і безболісно для малечі проходить :)

Ех... нам би таке щастя... :sad:

• Подобається Подобається x 2
  9. Nadijka

Ми також важко то переносимо!!! А ще в нас коли лізуть зуби то попарно!
    А от недавно за 1,5 місяця виліздо 6 зубіків, то я думала шо просто:suicide:

10. Росинка

Росинка Well-Known Member

Дівчата,а моїй малій у понеділок буде 8 місяців,але зубів в нас ще нема ні одного.Я намагаюся не панікувати,бо розумію,що без зубів не лишимося, але все одно переживаю,чому так довго їх немає.:sad: Може в когось таке було?
    Ще про прикорм.Мала їла тількі кашки на мому молоці.А навіть яблучко випльовувала, не кажу вже про якісь супчики чи щось таке. І ось вона стала їсти нарешті яблучко терте,щастю мому не було меж.Але їла вона його всього 2 дні.А потім відмовилася наніц.:no:І навіть кашку не бере,відвертається і скандалить при вигляді ложки.Хоча коли бачить ,що мама або тато щось їсть,то заглядає і сміється.А як їй запропонуєшь ложку відвертається.:beee: Що робити?Може я щось не так зробила?

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В мене перший зуб в 10 міс виліз, і нічо, не погані зуби до речі :D. В сусідських дітей в 9 міс. прорізались..... це все в межах норми.

• Подобається Подобається x 5
  12. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Мамусі, моя Анжеліка навчилась робити "тосі-тосі"!!!:radist: :radist: :radist: Тепер тосяє до всього - і долонька до долоньки, і до моєї, і до ковдри...:D Для мене то така несподіванка, бо я думала, що вона ще замала до таких маленьких забавок, а відкрила Америку, що ВЖЕ не замала!!!

А ще страшно любить, коли її ковдрою накривати-розкривати з головою, так регочеться.

Додано через 46 секунд
    Дорослішає. :sad:

Додано через 5 хвилин
    Росинка, не переживай. Казала моя бабця, чим пізніше зуби вилізуть, тим міцніші будуть. :)

13. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Надійка може ви зустрічала десь мазь Бепантен, бо він теж на перереєстрації, крем є усюди, а мазі нема.
    А яка саме ця колясочка, бо нам тоже треба буде щось легеньке, я вже по магазинах ходжу і перевіряю калясочки на легкість, бо з нашим трактором далеко не заїдеш.
    В донечки моєї сестри нещодавно минув рочок, так в неї зубки почали тіко лізти. Вона вже теж переживала, бо читала, що якщо до року не почнуть вилазити то треба звернутися до лікаря, а тут за два тижні 4 вилізли і вона навіть не зауважила, ніяких плачів не було.

Додано через 1 хвилину
    Можна конкретніше, де саме, а то мені не відкривається.

Який саме манеж Ви вибирали, бо їх така кількість (круглі, прямокутні, підвісні).

14. марта

марта Well-Known Member

Brevi Grillo
    Купувала на Південному в "Товарах для малят".
    Вибрала саме цю, бо в неї горизонтально опускається спинка, в багатьох інших тільки на 45%. І як на мене класна гама кольорів на літо, буде меньше нагріватись.

Додано через 1 хвилину
    Я просто пам'ятаю, що писали.

• Подобається Подобається x 1
  15. Оксана

Оксана Well-Known Member

Я один раз спробувала, але ефекту не побачила. Взагалі, чула багато думок, що біль при прорізуванні зубів фізіологічний і дитина до нього пристосована. Ми з чоловіком також так вважаємо. В нас як лізе черговий зуб, то мала погано вночі спить і цілу ніч цмокає цицю. Ось, як сьогодні. В нас лізе 12-й зуб. Я думаю, що виконаєм норму набагато швидше, ніж до 2-х років (нам скоро тільки 10 міс):)

Додано через 8 хвилин
    У нас проблема - дуже маленька квартира. У нас ледве ліжко помістилося. Малеча моя повзає і ходить, тримаючись за що бачить по цілій хаті, витягає всі книжки з поличок і читає :), навчилась включати музичний центр, а вчора добралася до пральної машини (ледве сусідів не затопили), улюблена забава - дивитися на своє відображення у кухонній плиті, а також відкривати холодильник, розсипати мамину косметику у ванні і включати комп. Я наразі тримаюся- пильную її і все пояснюю, але інколи здається, що здурію. Варити їсти і прибирати в хаті можу тільки тоді, коли мала засинає, десь після 10-ї :). Інколи менів сниться, що я десь відпочиваю сама одна на безлюдному острові. Ніколи про таке навіть не думала, але, напевне, не змогла б, скучила би за Анничкою через кілька годин:)

• Подобається Подобається x 15
  16. Olenka

Olenka Well-Known Member

у нас такий. він дуже ніжний порівняно з Дентол Бебі. Мене не брав взагалі, а малому помагає. Але ми часто не даємо, тільки вкрайніх випадках..

17. Оксана

Оксана Well-Known Member

Педіатри рекомендують жовток не раніше 8-ми, а інколи і 10-ти міс, бо вважають, що він алергічний. Я своїй малій ще не давала. А мясо почала давати десь з 8-ми - 8 з половиною.

18. Olenka

Olenka Well-Known Member

Коза дереза писала, що в їхніх американських журналах пише, що мяско краще давати 5 місяців після першого прикорму. тобто якщо перший прикорм в 4 місяці, то мяско в 9. Мені цей "варіант" подобається найбільше.
    Зараз даю тільки яблочко, інколи з бананом, десь 1 столову ложку, інколи 1 чайну. Після 6 міс. хочу попробувати дати гарбуз.
    Оксано, напишіть, будь-ласка, як ви готуєте гарбуз в пароварці?
    а з жовтком, напевно варто почекати. У деяких діток на нього алергія. Для малого планую його дати після року, якщо хтось аргументовано не переконає в іншому.
    У мене взагалі вдома з прикормом постійно сварки. Моя мама вже би всьо в малого пхала. Вчора мені каже, а чому ти йому бульбочку не даєш.... Ну звичайно ми на цю тему посперичалися.... А сьогодні мені снилося, що залишила маму з малим, а вона йому булочку дала, я приходжу а він її тлумить....

• Подобається Подобається x 6
  19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

З малюком практично не можливо сидіти за компом. Всю увагу потрібно йому приділяти. Спить вже менше і мама вже меншу сидить за компом.

В нас вже 6 зубів. Перші два нижні вийшли без проблем. Верхні - капризував. Було навіть таке, що за три тижні до того, як зуби прорізались піднялась Т, аж до 39 на три дні. Потім пройшла, як і не було.

манеж в нас також є. Позичили старий від знайомих, бо практично там не сидить (не було змісту купувати новий). Тільки коли мені потрібно прийняти душ, чи помити підлогу, саджу туди хвилин на 15. А також, коли прихожу додому з прогулянки, то спочатку виймаю малюка, несу в квартиру і залишаю в манежі, а потім повертаюсь за візочком (благо живу на першому поверсі). А кухні даю йому різні мисочки, ложечки і він собі гримає поки я щось готую.

Додано через 19 хвилин
    Нарахунок прикорму: м"яско почала давати в 8 м. Жовток перепелиний в 9 м., коли згадаю - раз на тиждень, можу і не дати на тижні (перепелиний тому, що він практично не викликає алергії і перепілка не хворіє селмонейозом)

А в мене вчора подруга родила. Ото попала на дату - день народження раз у 4 роки будуть святкувати:D

20. Nata

Nata Well-Known Member

А з двома ця промлема ускладнюється вдвічі :).
    Про зуби. У нас перші вилізли в 6 місяців і лізли як книжка пише, майже без проблем, тільки поносив дуже. Ще б з другим так пощастило! А от у похресниці перший зубчик виліз майже в 10 місяців. Це все індивідуально, як казав один терапевт, "ще не бачив дитини без зубів, а як ваша буде першою, то до книги рекордів запишемо"
    Про догодовування. М"яско дали десь під 8 місяців, жовточок пізніше і тільки перепелиний. Вже після року давали курячий. А взагалі ми любили зупки їсти, інколи варила по два рази на день різні.
    Тепер воюю з мамою, бо меншому вчора було 4 місяці, то бабуська вже годувати яблуком хоче.
    Ще про польоти. У мене мтарший падав купу разів. Він рачкував, допозав до краєчка дивану і намагався сісти, от попуся і опинялася на землі. Відівчила, кожного разу казала, що неможна, перестав. А от літом впав з висоти мого росту на каміння (зі сходів злетів). Я тоді думала, що на 6 місяці другого народжу так перелякалася. Возили в лікарню, але травматолог оглянув, сказав пильнувати, якщо не буде симптомів струсу то все нормально. Обійшлось, тільки синячок під оком довго не сходив.

• Подобається Подобається x 7
Статус теми:
Закрита.