Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

За мокре обгортання вже десь тут було. Роблю при т-рі вище 38,5 - роздягаєте дитину, загортаєте її мокре простирадло (від горла і до п"ят), а зверху швиденько махровий рушник, ковдру (2-3 слої). І тримати в тому 20-30 хв. Бажано робити перед сном. Моя хвилин 5 кричить, а потім засинає.
    Мед даю їсти претертий з маслом в рівнихх пропорціях, це для горла, та й мед сприєї потовиділенню.
    Про синій йод напишу пізніше, бо діти не дають, або пошукайте в Гуглі.

2. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Можна тримаючи малюка на спині, можна на животику. Спочатку тренувались. Брали горнятко води і з командою "Ниряємо!" зливали на обличчя. Потім, коли навчився зажмурюватись, брали за підборіддя (якщо на животику), командували "Ниряємо!" і дули в обличчя, малюк і зажмурювався і на кілька секунд під воду. Якщо на спинці, то теж дули в обличчя з командую і занюрювали на декілька секунд. Звичайно було і й таке, що захльобувався.

• Подобається Подобається x 2
  3. Ума

Ума Super Moderator

ми також вчили малого пірнати таким методом.

У малих дітей ще з народження є рефлекс затримувати дихання, якщо на них подути чи плюснути водою, той рефлекс якщо не тренувати після 3х міс. пропадає.

Ми напочатку коли малий плавав у великій ванні на животику, підтримуємо тільки за підборіддя (головне дивитися на руку і голівку малого, а то помилково можна руку сильніше опустити і маля нахлепчеться води), малий рефлекторно починав гемселити ручками і ніжками і ми час від часу з командою "під воду!" плюскали водичку йому на голівку так, щоб вона стікала на личко, малий затримував подих. Так само на спинці, інколи дмухали в обличчя. Ми так робили десь 1,5-2міс. тільки водичкою і дмуханням, а тоді почали під команду на секунду під воду занурювати, потім збільшили то до декількох секунд.

Щоправда, зараз ми цим вже не регулярно займаємось, а якщо нерегулярно, то треба знову спочатку всі тренування робити :sad:

Єдине, що є як на мене недоліком такого навчання, то це те, що коли я з малим гуляю на вулиці і він в мене на руках і йому в обличчя дує вітер, то він недихає і мало незадихнеться з того всього... аж плаче... певно щось я не так робила чи перестаралась

• Подобається Подобається x 10
  4. irushka

irushka Well-Known Member

А ми з другого тижня життя почали знижувати температуру у ванній, щотижня на 1 градус, після купання обливали спершу на 2-3 градуси холоднішою ніж у ванні водою, а тоді поступово довели до холодної. Так до 7 місяців, потім нам одна премудра лікарка придумала ваду нирок :ireful1: (потім виявилось що все гаразд) і сказала припинити обливання. Ми її і послухали. Зараз хочемо відновити, тобто коли тепло буде, але не знаю як краще почати, бо тоді мала любила холодну водичку, а тепер не знаю чи захоче такі процедури.
    Ще ми з метою загартування ходимо по хаті без тапок, інколи з голими ногами і перед купанням пускаємо малу бігати голою на деякий час.

• Подобається Подобається x 7
  5. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

А моя доця мене сьогодні мало до інфаркту не довела. Вона в обід спить у ліжечку своєму і коли прокинеться, то любить ще з півгодини полежати собі, відійти від сну. Я до неї кілька разів заглядала, то вона лежала і бавилася, а коли черговий раз глянула, то моя дитина лежить з рушноком, яким ми її накриваємо, на голові, на личку, і не рухається. Я на кілька секунд завмерла в очікуванні, що вона рушник скине, а вона не рухається, я з переліку стягую той рушник, а в неї очі величезні дивляться на мене і тішиться, я аж заплакала від хвилювання, так і висварила вперше свою дитину, але що з того, хіба вона розуміє. Тепер боюся її саму залишати, хіба що той рушник по краях поприбивати, щоб на себе не тягнула.

• Подобається Подобається x 9
  6. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дівчата! Підкажіть, будь-ласка, як вберегти дитину від простуди? Справа в тому, що наш татко вже декілька днів має насмарк, лікується. А вчора і я від нього заразилася, встала рано з закладеним носом, голова зараз болить. Мала, слава Богу, здорова, але я дуже переживаю. Даю їй для профілактики Анаферон. Тата вже відгородили від доні, але мене ж не відгородиш:) .

7. Nadin

Nadin Well-Known Member

Дорогі мамусі підскажіть і мені. Малому 3.5 місяці, а він крім стояти, чи ,у крайньому випадку, сидіти більше нічого не хоче. Кричить, вимагає і почувається при цьому абсолютно впевнено. Що робити?

Додано через 3 хвилини
    Чому бути, тому бути. В мене в старшої насмарк і в нього невеличкий почався, як би кого не відгороджував. Правда великого дискомфорту не має - взнає, що таке нежить і очиститьсч заодно.

8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

ні, Умо, то теж їм просто властиве. Я свою не пірнала, але на вулиці від вітру вона так само затримує дихання.

• Подобається Подобається x 1
  9. Туся

Туся Well-Known Member

Мамусі, я в не мама, а мачуха погана :sad:
    Моя Вітуся вже віддавна спить зімною і цієї ночі, вірніше вже зранку гамала цицю, і я якось при тому заснула, а вона лежала від краю (хоча там ше метр був до того краю) і впала з дивану :no:
    Я небачила як, лиш зірвалася від плачу. Тепер в неї біднятка круг ока і на лобі синяк.
    Я переживаю тепер щоб все нормально було. Може варто її завести на огляд якийсь?

10. Мишка-Мама

Мишка-Мама Well-Known Member

В нас з вами два дні різниці, наш малюк веде себе аналогічно, сидить і стоїть з підтримкою за наші великі пальці або за шнурочок. Я думаю це нормально, він же змучується стояти і сідає а потім лягає, ви ж не прив’язуєте його до стовпчика щоб стояв. Я сьогодні читала про динамічну гімнастику там і не такі дива пишуть... я до речі не знаючи про динамічну гімнастику, майже всі вправи з ним роблю (можливо тому нас і животик не мучив) і великий спортивний м’яч його улюблений атракціон.

• Подобається Подобається x 3
  11. Katrin

Katrin Well-Known Member

нажаль це рано чи пізно кожну з нас чекає, як би ми не відгороджували своїх дітей
    Якщо дитину не рве і не млява, а виглядає такою як завжди то нічого страшного немає.
    Не переживайте, ви не мачуха!

12. Мишка-Мама

Всі б переживали, але якщо підете до невропатолога, чи іншого лікаря, і вам розкажуть "страшилку", не панікуйте обо’язково перед тим як діяти зверніться, ще до одного двох спеціалістів, ПЛІЗ.

• Подобається Подобається x 6
  13. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

14. Straniera

Straniera Well-Known Member

Туся, не преживайте! В мене аналогічна ситуація була в понеділок вночі. Я зазвичай контролю себе, коли годую вночі, пам"ятаю малу перекласти на потрібну цицю, а тут... Видно, погодувала і заснула, і не переклала її від краю ліжка на середину. Тут спимо, спимо вночі , аж раптом чую -бумммммм!!! Мала впала на підлогу, я її на руки, світло включила, дала сосю, а вона далі спить. Чоловік мене налаяв... Як так, "чого ти її назад не поклала", а я навіть не мала що сказати у своє виправдання, бо вперше зі мною таке було, щоб я так заснула і забула прекласти. а найголовніше те, що я не могла ніяк згадати самого факту годування. Це ж треба так вимучитись, щоб вже ніц не могти пригадати. На наступний день страшенно переживала, але подивилась, що мала все робить,що робила до того. Тепер вже не переживаю. Кажу, єдине - від чоловіка на горіхи дістала. То дійсно, дуже важко пропильнувати, щоб дитина ні разу не впала - навіть для найбільш прискіпливої мами!!!

• Подобається Подобається x 6
  15. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

16. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

я по цінах взагалі не орієнтуюсь,бо ше навіть бібіки немаємо. просто подумала шо може комусь знадобиться, хоча б модель підібрати.

17. Галинка

Галинка Well-Known Member

Який класний сайт! Велике спасибі!:) Я якраз шукаю автокрісло.

18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А я ще з найстаршою навчилася годувати з одного боку двома грудьми. Біда заставила - в перші дні після операції повертатися дуже важко. Лягаю на бік і трішки нахиляюся вперед - і так даю "верхню" грудь. Ніколи не бавлюся в перекладання.

19. Галинка

Галинка Well-Known Member

Нарешті знайшла інформацію, як правильно вибрати карсіт і стільчик для годування! Ура!!!:)

20. Мишка-Мама

Статус теми:
Закрита.