Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Знайомтеся - маленькі чуда!

купляла в магазині BARTEK, там є продукція і BEFADO. Подивіться там :)
    Вечором сфотографую наші тапочки, в ПП вам закину :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Muchaco

Muchaco Member

Відповідь: Знайомтеся - маленькі чуда!

Класно вам,а ми вже другий рік не можем завагітніти :sad:

3. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

гілка ГВ-ще один дар природи

4. Галинка

Галинка Well-Known Member

Люди, мушу з вами поділитися, бо накипіло. 2 тижні після народження дитини я подзвонила в Соцзахист і дізналася які потрібні документи для отримання одноразової допомоги. Продиктували такий список:
    1)паспорт; 2)ідентифікаційний код + копія; 3)ощадна книжка на моє ім”я; 4)свідоцтво про народження дитини + копія; 5)довідка РАГСу для виплати допомоги; 6)довідка з місця проживання про те, що не отримувала там допомоги; 7)наказ від майстра ЖЕКу про те, що я дійсно проживаю не за місцем прописки, а за вказаною адресою.
    Почала я збирати документи. 2 тижні чекала на довідку 6). 3тижні бігали по черзі я з дитиною і чоловік в ЖЕК, щоб виловити майстра. Нарешті позбирала документи і позавчора відправила чоловіка в Соцзахист. В нього документи не прийняли, бо по закону документи має здати мама дитини. Сьогодні я взяла дитину, посадила в машину і нас чоловік повіз знову в Сойзахист (він сидів в машині з дитиною, а я побігла). Перед тим як виїхати з хати подзвонила і запиталася до котрої працюють, відповіли що до 16-30. Приходжу під кабінет, а в дверях стоїть жінка і базікає зі ще одною. Я в двері, а вона мене з відтам вишвернула, і закрила двері. Я спочатку не зрозуміла, знову заходжу, а вона на мене накричала, ніби-то вони нікого не прймають, і закрилася на ключ. Стою під дверима, а на дверях як бик „Години прийому:п”ятниця – 9-00 – 13-00”. Я збісилася!!! Як??? Чому вони по телефону нічого не сказали???!!! Стою під дверима і чекаю поки відкриють. Відкрили. Я знову в двері, а та мантелепа, яка мене вишвирнула: - Ви куди? Не доходить, ми не приймаємо! Я їй на то, що хочу поговорити з начальником!!! –А, з начальником? Проходьте – двері прямо! Дуже добре, що ви до начальника, йдіть, пожалійтеся! Я за ті двері, а вони закриті. Жінки, які стояли в приймальній (працівники) – Чому ви туди йдете? Кого ви там шукаєте? – Начальника - Де, в каптьорці? Що ви хочете? Я не стрималася, з підвищеним голосом почала розказувати, що я дзвонила, питалася до котрої працюють, виявляється не прийомні години! В чоловіка не прйняли документи! Як жінці, яка годує грудьми вийти з хати без дитини?! Сварилися, сварилися одним словом сказали, щоб прийняли від мене документи. Я подала папку і тут знову почалося: чому я так довго до них йшла, документ 6) сьогодні втратив силу, тому вони не приймуть! Чому в акті від майстра ЖЕКу не вказаний мій син? Ну як чому???!!! Той документ про те, що це Я проживаю за вказаною адресою, а не мій син!!!
    Чіплялися за кожен документ!!! Все їм не те!!! Знаєте, пригадався мені анікдот:
    -Куме, заходьте до мене на пироги!
    - Так у вас собака у дворі!
    - Отож-бо!!!
    Допомогу ніби-то і дають, але бюрократія така, що не позбираєш того всього, а потім ще й не здаш документів!!!
    Люди, може це тільки я така дурна, але скажіть, звідки мені знати який документ скільки днів дійсний. Де їхня інформація в інтернеті? Як мені, мамі грудної дитини, вирватися в Соцзахист? Як поїхати з грудною дитиною 70км.за Львів, щоб отримати довідку 6)? Як з каляскою потрапити на 2 пов. ЖЕКу? Як каляскою виїхати по сходах в Соцзахист на вул.Чупринки?
    Ці всі запитання я задавала тим працівникам, і не отримала нормальної відповіді. Їх п”ятеро, а я одна. Сказали, що вся їхня інформація висить на дошці оголошень в коридорі. В коридорі тільки перелік документів, але зразків цих документів і їхній термін придатності немає! На моє питання, скажіть свій сайт в інтернеті, бо з грудною дитиною я не можу прийти і вивчати Вашу дошку оголошень сказали, що вся інформація є в Законах, а закони на сайті Верховної Ради.
    Ну скажіть, не хамство? Куди можна звернутися, щоб змінити якось цю ситуацію? Напевно не я перша і не остання, хто постраждав від дурних норм. Думаю, що багато хто стикнувся з тою бюрократією. Як на мене, повинні бути якісь легші умови по збиранні довідок коли в тебе грудна дитина. Чому тато не може цього робити? Чи не забагато держава повісила на маму? Та й взагалі, в нас мама з дитиною немає ніяких прав, ніхто за них в місті не думає! Зверніть увагу, що в державних установах ніде немає на сходах виїмки для коліс!!! А в транспорті? Як залізти з візочком в трамвай, в тролейбус?...

• Подобається Подобається x 23
  5. Nata

Nata Well-Known Member

Галинко, мені казали в соцзахисті, що й тато може, ела мама повинна якусь заяву написати. Співчуваю Я так оформляла допомогу по догляду до трьох років. А з другим була мудріша. Прийшла до своєї інспекторки щапитати які документи потрібно, сунула їй десятку в кишеню, то вона потім мені ще додому видзвонювала чи я вже довідки позбирала і 31 грудня ще документи приймала.
    Я згідна, що то недобре, що сама їх привчаю до хабарництва, але інколи так хочеться спокою від тої бюрократії, що простіше сунути гроші ніж псути собі нерви.

• Подобається Подобається x 2
  6. Ksani

Ksani Well-Known Member

Щиро Вам співчуваю. Сама проходила цей армагедон за кілька разів. Ви записуйте всі їх вимоги, кресліть прямо на цих документах. Переробіть і приносьте обидва варіанти, щоб в разі чого тицьнути під ніс. Бо можна ще почути "це ви напридумували, ми вам такого не казали робити"...

• Подобається Подобається x 4
  7. Nata

Nata Well-Known Member

Ще собі згадала, що я тепер ту допомогу отримати не можу. Пішла з меншим в касу, простояла півтора години в черзі, бо пані не могли мені сказати скільки грошей на рахунку, а потім виявилось, що допомога ще не надійшла і я за 200 гривень стільки вистояла. А велика пані картковий рахунок мені відкрити не хочуть, бо підозрюю що не вміють. Ось так.

Додано через 1 хвилину
    У мене інша тактика, я теж ходила десять разів, а потім почала вимагати від інспектора друкованого папірця з її підписом. Подіяло.

• Подобається Подобається x 3
  8. Ksani

Ksani Well-Known Member

а на другу дитину треба інший рахунок?
    а рахунок першої їх чим не влаштовує?

9. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

мене спина боліла над диваном нагинатися, чи боком сідати. Таки на столі зручніше було.

10. Nata

Nata Well-Known Member

рахунок один, просто коли відкривала першому, то вона вперлася, що картковий не відкриє, а мені до тої каси найближче, тому не дуже опералася

Додано через 1 хвилину
    я також звикла на пеленальному столику міняти, мені зручніше.

11. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ого, я просто подзвонила щоб взнати, сказали довідку, свідоцтво, наказ з роботи і....прийдіть на прийом, я подивлюсь документи і скажу що ще. А я нашо дзвоню - якраз щоб за раз все взнати і не ходити 10 раз. Фігу, більше нічого по телефону не сказала, ні про які довідки з ЖЕКу. Як я розумію якраз щоб відфутболити 10 раз. Буду ще дзвонити.

А я на підлогу сідаю :) Ну люблю на підлозі сидіти, часом навіть телевізор так дивлюсь.

12. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Хочу поділитися слоїми думками стосовно того що потрібно, а що ні. Можливо, без вісх цих речей прожити можна, але наскільки вони роблять комфортнішим життя матері і дитинивідчутно зразу.
    Коляска:radist: - мені здається само собою зрозуміло, не уявляю як без неї.
    Ліжечко :radist: - багато дітей справді в ньому не спить, але то залежить від батьків, як ви навчите. В мене дитина спить в ліжечку з першого дня і досі. Як то вплинуло на ГВ... незнаю, але годую досі. Хоча зранку я його беру до себе:) . Просто я розмежовую, ліжко батьків:no: і дитини. Хоча мама спала разом зі мною і каже шо було дуже добре:) , то вже як собі хочете. Але якщо хочете годувати довго то треба спати разом.
    Ми мали і бахрому і мобіле(то так гарненько):radist: , ой як малявка бавилася тими іграшками(тільки купуйте мягкі, а не пластмасові, бо потім буде то скидати на себе:radist: ), і музику ту любив.
    Ваночка, я наприклад не уявляю собі як то в позі ЗЮ купати кожен день дитину:no: (пожалійте спину), а гігієна, а купатися з перших днів разом.... я досі не можу на це наважитися. Ще дуже потрібною є підставка під ванночку(дитина на рівні з вами) і підставка в ванночку, щоб малявка не скользила. Наш малий обожнює купатися:radist: :radist: , хоча зараз ми ставимо маленьку ванночку в велику.
    Щодо пеленального столика. Ми не мали столика, ми мали просто підставку(всередині парлон, а покритий такою непромокаючою резиною). Знаєте я спочатку теж міняла памперс (12 раз в день)на ліжку, в тій самій позі ЗЮ:sad: (дурна була), але моя мама дивитися на то не могла(спина ж не сталева). То вона купила мені той пеленатор, а я собі поставила його на стіл, застелила пеленкою, довкола лежали всі предмети гігієни малявку, аж тоді я зрозуміла як мама була права:radist: ( я як на світ народилася). Зараз я його вже не використовую, потім було зружно там дитину масажувати після купання, чи як приходила масажистка.
    Про соски писати не буду....:no: :no: :no:
    Стільчик для годування :radist: - як на мене - обовязково.
    Молоковідсмоктувач, радіоняня, манеж (ми не знаємо поки що що там робити), ходунки(вже писала) за бажанням...
    Термометр для води(мій тато наприклад ше не уявляв як нас з сестрою купати без нього) - можна звичайно і на око, але я більше довіряю приладам.
    Термометр для кімнати - я мала, мені так було зручно і зараз постійно ним користуююся(з нашим то опаленням...)
    Стосовно нічника, то в нас є гномік:) , там економна лампочка, включений цілу ніч, я просто незнаю як без нього, я ж вночі не буду бачити дитини.
    Гігієнічні салфетки - можна користуватися водою, але я бігала всю ніч колись гріти воду, іграшки....

Короче, я тут якись трактат вже написала:) ... Писака.:) .. Просто я вас дуже-дуже розумію, шановні майбутні матері, я теж свого часу ніц того незнала, тому хочу вам допомогти:) ... Ви не мусите робити все так як робила я:no: , може я шось робила неправильно:beee: , просто така от інформація до роздумів. Ви просто робіть собі так, шоб вам було комфортно, бо якщо буде комфортно вам, то малявка буде мати багато молочка:radist: :radist: :radist: ..... і... буде добре спати.:)(а ящо малявка буде добре спати, то ви будете теж добре спати):)

• Подобається Подобається x 13
  13. Ука

корисна штука, але перші пару місяців ним можна не перейматися, коли і так витрат багато.
    З іграшками і купою одягу теж варта зачекати. По-перше, того надарують цілу купу. А з одягу дитина миттєво виростає - перші місяці ростуть як на дріжджах, дещо і вбрати не встигнете.

• Подобається Подобається x 6
  14. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Оформлення документів навіть не відчула. Все виходив чоловік. Лише приніс додому якусь анкету, яку я заповнила і все. Як він це зробив? Не знаю, не питалась. А гроші приходять на картку, і ще є SMS-банк. Повідомлення про гроші приходить на телефон - то ді за потребою йду до банкомата і знімаю гроші. Дуже зручно.

Додано через 12 хвилин
    Щодо речей для малюка.
    Одяг. Спочатку радили, що ніц не треба. Але... маля раз прокакало, потім попісяло ... і т.п. а ось і одяг закінчився. Потрібно, але вміру.
    Пеленальний столик. В мене пеленальний столик-комод. Зараз я вже не переодягаю малюка там, але в комоді всі дитячі речі. Дуже зручно.
    Ванночка. Була справді зайвою, бо купали малого всього 2 м. Потім в великій ванні плавали. Можна було позичити.
    Ліжечко. Малюк спав і спить з самого початку в ліжечку. До першого годування (до 3-4год.) Потім мені просто лінь його перекладати. Але за ті 3-4год. я можу розпростертися і трошки виспатись, реально відпочити. Кому потрібна на ранок мама з синцями під очима і з натянутою посмішко? (бо навіть на неї сил інколи нема)
    Каляска. Потрібна річ. Інколи і малюку хочется ропростертися і вільно полежати, поспати. В мене малюк спав на животику навіть в калясці. Перехожі завжди дивувались - заміть личка бачили дупцю:) Але завжди при собі був слінг чи кенгуру. Не обмежувала маля,а робила як захоче.
    Соска. Не користуємо.
    Стільчик для годування. Потрібна річ.
    Іграшки. Потрібна річ. Навіть змалку.

• Подобається Подобається x 7
  15. klen

klen Well-Known Member

Мені з оформленням документів пощастило, може просто в мому районі люди хороші там працюють. Я була налаштована на "війну", а все оформила за 1 раз, дуже приємна жіночка все вічливо по телефону сказала я 1 раз пішла і оформила і одноразову і до 3-х років. За 40 хвилин вже в дома була. Єдине де довелося по декілька разів ходити, то поки картковий рахунок відкрила. Бо саме коли я оформляла почали ту 100 давати і в ощад банк пробитися було неможливо, ще й дотогж 2 найближчі до мене відділення закрили на ремонт.
    Про речі
    Я спочатку дуже хотіла пеленальний комод, але так щось до пологів не купили, ф я взяла меленький високий столик під пеленання. Так вже столик і лишився:) Перші місяці дуже корисна річ, та і зараз мала дуже любить на ньому на животі лежати , бо він високий все видно, не то що на ліжку чи на дивані:)
    ліжечко - використовуеться як склад ля іграшок і зрідка як манеж.
    коляска гуляемо по 3-4 години на день обовьязково. І мала там дуже добре спить. Тому нам річ необхідна. Хоч по сходах на 4-й повер тягати вже сил нема. Чекаю недочекаюся літа щоб "парасольку" купити замість цього візка.
    кенгуру носимо салу з місячного віку. Коли були коліки то просто рятувалися ним. І зараз також носимо досить часто, коли треба щось на кухні зробити, а мала не відпускає. Слінга ми немаєм, тому нічого не скажу. У місяць у знайомих брали пробували малу покласти, був страшенний вереск. То ми і не купляли. Хоча може якщо би мали то з часом призвичаїлися б.
    Ванночка Нам була потрібна. ми і досі в малій ванночці купаємо. пробували разом у великій ванні, малій не сподобалося.
    соска, цідилка, бутилочки Нічим не корисуємося. Пробували під час коліків дати з бутилочки укропну водичку. Невийшло, всі ліки давали з шприця. Цідилку дала братова, але я нею жодного разу ще не скористалася, небуло потреби. Але якщо потрібно дитину на когось залишати то річ потрібна.

• Подобається Подобається x 2
  16. Ума

Ума Super Moderator

Галинка! я теж на Чупринки здавала документи на допомогу. На абум взяла з хати всілякі документи, там на ксероксі наробила копій, щоправда з роботи я не мала при собі наказів, тому швиденько встигла з"їздити на роботу і все оформити в той же день! Щоправда, мені пощастило - до моєї тьотки не було людей.

Через пару місяців до мене дзвонили з Соцзабезу і випитувалияс чи я часом не вийшла на роботу, а тоді вияснилось, що я не подала документи з роботи, де числюся сумісником. Ну, вони не питали і нічо не казали. То я донесла їм ще накази з другої роботи, навіть хотіла дати десятку, що вони не зробили мене винною, то вона аж мало за сною не бігла і сварилася, що ніц не треба, то її обов"язок!

Єдине, що я лоханулася, я мала відкритий рахунок в ощадбанку давно, на нього і вирішила переказ дитячих коштів робити... тепер туди не доберешся :)

Додано через 57 секунд
    Про ванночку. Як на мене, то теж не дуже потрібна - я купала малого рівно 4 тижні - поки треба було кип"ячену воду (ну, так в пологовому сказали), а потім у відкрите плавання :) Задоволені і ми і бобас наш :)

17. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

дякуємо попередньому уряду за відміну виплати допомоги за місцем праці. А колись було без проблем, ми і самі додому до працівниці їздили і наступного дня все їй на картку перераховували...

Додано через 3 хвилини
    Я на 2й тягну і нарікаю, а на 4й то взагалі.. Правда я тягну - в одній руці дитина в іншій візок

• Подобається Подобається x 4
  18. Галинка

Галинка Well-Known Member

Я з чоловіком проживаю в чоловікових батьків, а прописана в Самбірському районі. Для тих хто не прописаний у Львові, а подає документи, потрібна довідка від майстра ЖЕКу, що я дійсно проживаю за тою адресою, яку вказую в документах.

Додано через 2 хвилини
    Це було в Франківському районі? В нашому Соцзахисті мені пояснили, що в них угода тільки з Ощадбанком, тому на карточку оформити не можна.

Додано через 9 хвилин
    Нажаль, я не маю з ким залишити дитину. А тут прийшла, та ще й в неприйомну годину!!! Як виявляється, є різниця між "до котрої ви працюєте?", і "до котрої приймаєте документи?". Я про це не знала. В тому кабінеті, як я зрозуміла, приймають громадян для подачі документів на різного роду допомоги. Чому я би дзвонила і питалася до котрої вони працюють, якби не мала наміру прийти до них по справі? Просто так, для цікавості?:)

19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми купили такий що прикручується до столу, в нас на кухні довжелезний і високий стіл - як барна стійка, то в звичайному кріселку дитина сиділа б під столом. А так сидить з нами за одним столом, шпортає в тарелях, викидає на землю, розмадзьгує навколо :)

20. Ука

Я зтої ситуації вийшла хитро. Зайшла в ощадбанк на Валовій з того боку, де каси, зайшла на 2-й поверх 4 кабінет відділ по роботі з клієнтами, чи щось таке, і сказала, що так і так, не можу добратися. То мене дівчатка в рпераційний зал через чорний хід провели, а там до кобіти черги не було. Але в мене СБОН-картка.

Статус теми:
Закрита.