Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Танюха

Танюха Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Дозвольте порушити тишу. Порадьте як дитину від смоктання соски відівчити? Я щось не надто добре сприймаю п'ятирічних дітей із таким аксесуаром в роті.

2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Я свою в селі відучила в 3,5. Спеціально взяла туди найбільш стертий дурачок. Вона його там догризла, і я сказала, що тут нема де купити другий. Правда, вона тільки спала з ним. Трішки проблемним було лиш перше засинання.

3. Танюха

Танюха Well-Known Member

А якщо дитині близько року, варто пробувати відівчати чи ні? То ніби не така велика проблема, але мене це лякає що він майже цілу добу з соскою в роті. Таке враження що я йому рот закриваю:sad: , бо починає хникати, невідомо чого хотіти, а смоктання його заспокоює. А я десь читала, що з 10 місяців дитина не має в тому потреби.Чи то все дурниці?

4. Ука

Мені тут важко щось сказати, бо я завжди давала лише на сон. І то лиш одній з трьох :). Якщо звикла - я би в рік точно ще не відучувала. І в півтора - теж (дивлюся зараз на свою - ну не той вік, коли можна щось міняти в усталеному порядку). Хіба так непомітно зменшувати кількість того дурачка в активний період. Типу, не в роті - то й щоб на очах не був. Чи пропонувати заміну у вигляді сухарика чи яблука - у вас же зубний період зараз.

5. Танюха

Танюха Well-Known Member

Так, зубний. Нащастя чи нажаль. Це він, напевно, від того цілими днями стогне. Він в мене перша дитина, але я і ним вже втомлена, хотілось би і сестричку колись. Чи може це хлопці такі. А з дівчатами спокійніше?

6. Ука

Мої з великим задоволенням в той період гризли сухарики. А ще - ціле яблуко, очищене від шкірки. Правда, тут є недолік - все довкола і дитина сама буте ціла в тому яблуку, а відпирається воно поганенько...
    Гарна забавка - звичайна чайна ложечка. Нею гарно "добувати" зубки.

А от чи спокійніше з дівчатами, не знаю. не маю з чим порівнювати...

7. Ума

Ума Super Moderator

я досвіду щодо дурників ще не маю, але думаю найкраще відлучати дитину до 2-х років. Пояснюю: до цього віку (я так сподіваюся) діти ще не усвідомлюють що соску можна купити (купити нову, якщо щось сталося зі старою), а тоді варто десь поїхати і того дурника там забути - далеко-далеко... бо якщо малюк вже розуміє, що можна купити новий, тоді до самісінької школи можна з соскою в роті ходити... але то все теоретично в мене, на пальцях. поживемо-побачимо :)

а ще перед тим як загубити улюбленого дурника (краще щоб він був один єдиний), то ще здалося б все рідше і рідше давати дитині його.

мій зараз коли спить, то уві сні смокче :) але наразі нічого не даю і от думаю, може краще дати - в дитини напевно потреба рефлекс смоктальний вгамовувати... чи таки не давати... ?

8. Ольга

Ольга Well-Known Member

я наразі тішуся, що не було потреби в дурнику в мене. тепер немає від чого відівчити :)
    хоча вночі дитина має безлімітний доступ до циці, а вдень смокче пальці...

• Подобається Подобається x 2
  9. Ума

Ума Super Moderator

для моєї свекрухи найстрашніше - це смоктання пальців. Вона мені сказала, що це такий сором, якщо дитина буде смоктити пальці!!!

ну теоретично від дурника легше відівчити, а от як відівчити від пальців???

10. levandivka

levandivka З яйцями...

А навіщо?
    Оце Данилові 16 днів. Ми пішли в ательє. Одягнули, цмочка втиснули...
    ТАК це був єдиний раз Данила з силіконом...
    Більше цмочка не пробував... :)

11. Ума

Ума Super Moderator

як каже мій чоловік: Навіщо привчати малого до гумової жінки змалку? ;)

• Подобається Подобається x 3
  12. Ума

Ума Super Moderator

щоб не розспробував пальці! Бо пальці важче з раціону викинути :)

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Не думаю: займіть руки іграшкою...

14. Ума

Ума Super Moderator

А ми рятувалися від спеки в Карпатах. :)

і от приїхали додому, а я страшенно помішана на порядку!!! В мене дома як не прибрано, то я не можу навіть їсти готувати! А тут приїхали (збирались ми швидко і я перед від"їздом не прибралась) і так мене розтопило в посмішці побачине: там памперси лежать... там брязкальця, там шкарпеточки лежать... десь ще іграшки валяються :):) То вперше, коли я отримала задоволення від безладу дома :) Діти - то радість :):):)

• Подобається Подобається x 3
  15. Ука

Умо, ніяк! Якщо дитина має потребу смоктання то так чи інакше вона буде її задовольняти. Дурник, циця, пляшечка, пальці, олівці - байдуже що.

16. Танюха

Танюха Well-Known Member

Думаю що і не треба починати, якщо він без нього обходиться.Я була змушена на другий день після народження дати, верещала дитина невгамовно. На руках з ним ходили, живіт масажували, не допомогло. Тоді радістю було, що заснув із соскою, смоктання заспокоїло. Зараз теж засинає тільки з нею. Напено, діти є різні, різні потреби. Хтось взагалі ніяких замінників жіночих грудей в рот не бере. Тоді і важко на штучне вигодовування перейти при необхідності.

17. Танюха

Танюха Well-Known Member

Пощастило вам.
    А який вік у вашого козака зараз? Ми свого теж Данилом називаєм, хоча обізвали ми його:ireful1: Daniel. Не найкраща була ідея.

18. levandivka

levandivka З яйцями...

6 років...
    Фото в сусідній гілці.
    Народженого в Польщі, його 7 місяців Данієлєм обзивали...
    А в нас - Данусик!

• Подобається Подобається x 1
  19. Ольга

Ольга Well-Known Member

як я Вас розумію... тепер по сто разів в день складаю іграшки на полички :) а доця за секунду всі викидає.
    Я ще зауважила, що Юстині не цікаво бавитися в безпорядку. Зате коли все на своїх місцях то хоч пів години є цікаво все перекинути.

20. Ksani

Ksani Well-Known Member

Усі діти мають потребу в смоктанні. В смоктанні МАМИНОЇ ЦИЦІ ! Та не всі мами мають потребу (чи можливість, в кого як) давати її у відповідь на перший писк. Дурник- це гумовий замінник циці. Якщо хтось із народження хоче присадити свою дитину на замінники- то давайте.

Статус теми:
Закрита.