Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Для мамусь і татусів

:) Абсолютно не сприймаю. Я сама боролася проти дурника для свого малого і чудово знаю, що навіть привчену вже дитину можна відівчити і чудово обходитись без цієї гуми. Я чудово розумію, що правильніше при ГВ не давати дурника (можливо і не нашкодить він ГВ, але краще не випробовувати долю). Просто не хочу щоб інші мами, які використовують дурник відчували себе поганими мамами - бо якось так дискусія склалася - вони найкраще знають що потрібно їм і їхнім дітям і зла своїй дитині вони не бажають. А то я думаю, що дуже легко привити мамі невпевненість в своїх материнських справах чи докори сумління.

• Подобається Подобається x 10
  2. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А це навіть дуже добре. Повзанням накачає м'язи спинки - будете мати струнку дівчинку.
    А ще кришки до них! А дзеленчать як! А мама як смішно на то реагує - вуха руками затуляє!

• Подобається Подобається x 14
  3. Ума

Ума Super Moderator

а він у вас смокче палець чи гризе? бо може то на зуби?? мій зараз любить вказівний пальчик погризти, і я чомусь впевнена що то на зуби. а соску вже точно не давайте!!! Втратите час щоб привчити, а потім ще щоб відучити!!!

• Подобається Подобається x 2
  4. Роза

Роза Well-Known Member

Треба віддати належне тим мамочкам,котрі користуються марлевими підгузниками:clapping:.Ми користуємось памперсами Huggies,вони мені дуже подобаються,хоча ми немаєм ніякої висипки,які б памперси не о
    дягали.
    Дуже любим сочок з яблучка і морквочки,супчик трошки їмо,трошки плюємся.Отакі-то в нас дєла.:beee:

• Подобається Подобається x 4
  5. irushka

irushka Well-Known Member

А в нас серед іграшок поза будь-якою конкуренцією дитячі книжечки. Ще з трьох місяців доця дивилась на фрукти, тварини в книжечках, я їй їх називала і показувала. Але книжечки треба вибирати з картонними сторінками, їх легше гортати і не рвуться. Спочатку купували книжки типу "Хто це", де є лише один предмет на сторінці і його назва, а потім поступово перейшли на книжечки, де є якийсь сюжет зображений. В сім місяців Катя вже сама гортала свої книжечки, чим і пальчики тренувала.
    А зараз ми з тими книжечками прокидаємось і спати лягаємо, чесно кажучи вже деколи ховаємо їх від малої, щоб чимось іншим зацікавити.

• Подобається Подобається x 14
  6. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

7. Katrin

Katrin Well-Known Member

Дякуємо!:radist: Але то скоро час біжить:)
    А завтра до нас приєднається Софійка Горобчика:radist:

Додано через 9 хвилин
    Я також спочатку пробувала уві сні обрізати, але потім якось вийшло, що так, коли лежала. Я спочатку їй розказала, що буду робити і для чого і Ви не повірите, кажу манікюр тобі буду робити, щоб гарнюнька була і ота мала козявка послухала і сиділа тихенько. Ех, кокетку маю...з малих років...Ох, мама, а що далі буде:rolleyes:

• Подобається Подобається x 9
  8. klen

klen Well-Known Member

А моя Настя ще трохи молодша ( 4 місяці і 15днів), але вона не повзає і не перегортаеться. Десь в 3 місяці почала перегортатися і з живота на спинку і зі спинки на живіт, але потім перестала:sad: Дуже зрідка перевернеться. І іграшки поряд клали не хоче і все. А ось "прес качати" то улюблена справа.

• Подобається Подобається x 7
  9. Drimka

Drimka Well-Known Member

О, то супер! Разом нас багато, нас не подолати...:radist: :radist: :radist:

Додано через 11 хвилин
    Klen, я думаю переживати не варто. Данусику 5 місяців з хвостиком, а він не повзає (але старається), перевертається з животика на спинку, а назад ще не перевертається, а "прес качати" для сидіння почав лише сьогодні зранку - зробив нашому таткові подарунок на день народження :) , думаю все ще попереду, а накручувати себе, що щось не так, зовсім не варто.
    Я от за два дні до 5 місяців, сказала чоловікові, що наш малий себе за ножки не ловить, певно йому не цікаво, а в книжці пише, що 5-ти місячна дитина залюбки має польчики ніг до рота тягнути. Це я сказала зранку, а ввечері мене чоловік кличе з кухні , мол йди подивися. Дивлюся: лежить наше Чудо ловить себе за ножки!!!! :radist: :radist: :radist: Не хотів маму засмучувати і показав, що він вміє. Розумашка моя!!!

Додано через 19 хвилин
    Вказівний палець, тай не тільки -все, що можна запхати до рота гризе, як хом"як, а той великий переважно смокче і то тільки на одній ручі, а на другій не вміє.
    Так от під впливом вчорашньої переписки роблю сьогодні зранку експеримент - "попитку № 3 чи 4" за всі 5 місяців, таки даю соску ради цікавості. Ну Данило її і взяв раді цікавості... погризти. Соска повернулася назад в комод!

Додано через 29 хвилин
    А ще в мене таке питання виникло. Якщо, наприклад, вводити прикорм печене яблучко, то ж дитині спочатку по капусі дається, тобто один день - використовується частинка одного яблучка. Я так собі думаю, ну не буду я ж кожен день включати духовку для 1 чи 2 яблучок. Я собі часом готувала печені яблука в мікрохвильовці, але не знаю чи то можна діткам їжу в мікрохв. готувати?

• Подобається Подобається x 12
  10. Андріана

Андріана Well-Known Member

мікрохвильовка взагалі шкідлива,я коли була вагітна,то нею не користувалася, і вважаю,що дітям не треба тих мікрохвиль, мобілок і т.д.

11. Наталочка

Наталочка Well-Known Member

А я малому варю на два дні і завжди в мікрохвильовці підігріваю, напевно ще з 10 місяців.( нам вже півтора року).

12. Ksani

Ksani Well-Known Member

не тільки можна, а й треба.

От я і слухаю. І пропагую справжнє. Тому і своїй дитині соску не даю, й іншим не раджу. Бо соска - не мама, а замінник, "кляп" як тут інші мамусі писали. Бо мама, яка дає дитині соску, а може дати груди - обділяє свою дитину.

Інтернет- лише спосіб отримання актуальної інформації. Так, я вивчаю годування грудьми з наукової точки зору, тому і поради даю. Бо просто так радити "бо хтось так робив" - я б не посміла і не брала б на себе такої відповідальності. А якщо Вам не подобається те, що я пишу - на форумі є функція "ігнор".

13. Katrin

Katrin Well-Known Member

Ой, Дрімка, з тим прикормом, навіть не знаю, що робити. Всі радять почати з зелених яблук, ну в принципі логічно, щоб не було алергії. Пробувала я знайти ту бабку з її зеленими яблуками, та де там, днем з вогнем не знайдеш. Брала жовті, а тепер саме цікавіше, очі такі великі зробила, як я їй дала поробувати, але ковтати то не вміємо таку їжу, то яблуко все повернулось назад, то була наша перша спроба, а на другу я трошечки до яблучка водички додала, щоб легше ковтати їй було, то чуть не відгризли мені пальці, так нам засмакувало:)
    Але на 2 день видно було, з отого, що для мами найбільша радість, що клітковини трохи в раціон додали:ninja:
    А яблук я печу в духівці пару штук, бо всі нас їх люблять.

• Подобається Подобається x 13
  14. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Моя Софія як почала перевертатися (з 15,01) то катулялася як мячик по ліжку, зі спини на живіт, з живота на спину і в різні сторони, а тепер тільки на праву сторону на живіт - ліньтяйка стала.

• Подобається Подобається x 5
  15. klen

klen Well-Known Member

от і мені здаеться що їй просто лінь перегортатися. Та я тим і не переймаюся. всі дітки індивідуальні, на все свій час:)

16. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А ми сьогодні вперше стояли без підтримки більше 10 секунд, зробили перший крок, переставили другу нозю і впали. Я ще досі в захваті від цієх події, вже кому могла подзвонила похвалилася :)

• Подобається Подобається x 27
  17. Katrin

Katrin Well-Known Member

СУПЕР!!!!!!!:radist: :clapping:
    ВІТАЄМО!!!! НЕХАЙ ВАШ СИНОЧОК ЗАВЖДИ ВПЕВНЕННО КРОКУЄ У ЦЬОМУ ЖИТТІ, ДОЛАЮЧІ УСІ ПЕРЕШКОДИ!:dance: :)

18. Ума

Ума Super Moderator

Ксані, я чесно дуже поважаю Вашу позицію і завжди прислухаюся до Ваших порад щодо ГВ (скільки раз вони мене рятували :)). І не сприймаю Вашу категоричність стосовно деяких питань як образу, швидше як таку манеру спілкування - коротко і ясно сказала і все :)

але погодьтеся, що Ви так само точно не можете знати чи зашкодить дурник ГВ чи ні. Теорія це дуже добре, але на всяке правило є й винятки! Оскільки у Вас не має особистого досвіду з соскою, а є тільки без, то стверджувати, що мами свідомо обділяють дитину, якось неправильно імхо, але знову ж то тільки моя думка.
    це щось нагадує суперечку на гілці про ГВ про можливість простудити груди. Консультанти стверджують, що то не можливо, бо так вчить їх теорія, але є мами, які мали досвід застуджених грудей. Я чесно кажучи не вірю, що мої груди можна застудити, бо в мене на протягах ніколи не простуджувались жодні м"язи, але є ж особи дуже чутливі до перетягів - відповідно й груди можуть застудити (нехай то інакше називається науково, але факт). Тому як на мене теорія для ГВ так само має певні виключення.

от... хоча тепер читаю себе і нерозумію чого я того дурника відстоюю :)

Майбутні мами!!! Вже зараз зробіть правильні висновки! Для успішного ГВ дурник не потрібен!!!!

• Подобається Подобається x 19
  19. Drimka

Drimka Well-Known Member

То я не цілком зрозуміла, Ви їй таки печене яблучко давали, так?

Додано через 10 хвилин
    Сама задала питання і сама знайшла відповідь. Може ще кому цікаво буде почитати: http://forum.mamka.ru/index.php?showtopic=1545&st=40

http://www.medicina.am/npf.php?tem=tech&p=302

• Подобається Подобається x 1
  20. марта

марта Well-Known Member

Ми між мамочками в дворі, тепер так і спілкуємось: "ми - так то і так, а ви - як?" То одного разу, як наш тато був присутній при такій розмові, довго слухав і мовчав, а потім каже: "Ви, що між собою на Ви?"

Нам сьогодні перший раз получилось сказати: "тю-тю" :radist:

• Подобається Подобається x 10
Статус теми:
Закрита.