Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Гелена

Гелена Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

мене вже теж почали слухати, як я кілька лекцій прочитала, бо хтось прийде на півгодини і думає, що вже може робити висновки скільки дитина лежить

і ще тут в мене одне питаннячко
    я десь читала на форумі, що дитині голівку не підтримували, а тільки страхували рукою, відповідно дитина швидше почала сама тримати голівку
    я теж так роблю - страхую рукою, але не підтримую
    перші кілька днів підтримувала, а далі бачу, що нема такої потреби
    йому зараз три тижні, часом трошки сам голівку прямо тримає коли на руках, думаю це добре для фізичного розвитку
    а мені мама вже два рази істерику закатала
    як це перший раз побачила тиждень тому, то почала плакати, що в дитини зламається шийка
    аж мене до смерті налякала
    сьогодні знов прийшла і знов плакала, бо так робити не можна
    я ж бачу, що дитина не потребує, щоб повністю тримали голівку, але мама і мене перестрашила
    хтось ще так робив?

2. Горобчик

Горобчик Well-Known Member

Я там вже доці на літо накупила речей, а ще ми туфельки купили на 1 рочок :radist: , хоча ми ще маленькі, але то така файнюня, що не втрималась, я би весь магазин скупила би:radist: .До речі, хороший магазин є на Санта-Барбарі "Льолік", гарні там речі, є ціни космічні, але є і доступні. Для порівняння, купили там племінниці дуже гарну сукеночку за 180 грн., в центрі в магазині (на вул.Кн.Романа) вона 350 грн.:suicide:

Додано через 3 хвилини
    Ми до 2 місяців підтримували, а аж потім страхували, треба частіше ставити "коні пасти", щоб мязи міцніли.

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Розумію що все міліканське не сприймається, але тут дитину зразу майже садять і головку легенько підтримують аби вона легенько лежала опиралась на якусь опору. Але я щось не дуже розумію що значить тримати голову? Вашому малятку вже майже місяць, він скоро буде голівоньку сам пробувати піднімати. І нічого він собі не зломить.

• Подобається Подобається x 2
  4. Гелена

Гелена Well-Known Member

та і я так думаю - чого би то щось ламав?
    але трохи налякалася, бо ви би бачили як моя мама ридала!
    самі би злякалися
    вона ж каже, що мене пеленала і голівку підтримувала десь 2 місяці
    певно від того я в 6 місяців на ноги зірвалася - не витримала тої опіки :D

• Подобається Подобається x 2
  5. Андріана

Андріана Well-Known Member

Я так робила. але це ще залежить від дитини, моя рветься вже сидячи на руках голову хоче тримати,я теж тільки підстраховувала,а от в сусідки лінивий малий 3,5 міс і він не хоче коні пасти. В мене теж кіпішували шо я роблю з дитиною,ну маму я ше переконала,а от як бабак прийшла,то крику було...........ну якби ми з нею жили,то вона б напевне забрала в мене дитину і туго сповивала:ninja: ,в неї ще застарілі методи,каже,я п"ять дітей виховала.
    але Гелено,обережніше, в нас в родині 2 роки тому родився хлопчик,на відвідини прийшла подружка мами і якось неправильно взяла малого,мабуть голову не тримала,то йому шось сталося, в рік він ше не сидів,лікарів об"їздили....було щось схоже на легкий параліч, він розпасся,бо не рухався,стало ще важче вчити сидіти...Але нащастя внормувалося,зараз 1,5 року починає ходити.
    так що підстраховуй, але не зводь з неї очей,важай на голову.:)

6. Ksani

Ksani Well-Known Member

Тоді зрозуміло, чому Вам хочеться більше затягнути. А інші "пози" пробували ? "Колискою" ? У вас ще маленький хлопчик, у колисці йому має бути затишно :)

7. Гелена

Гелена Well-Known Member

я так і роблю, тим більше, що мене чисто вже перестрашили з тим всім

8. Туся

Туся Well-Known Member

Ми засмаркалися :sad: І покашлюємо..
    І відчого? Не мерзли, з хворими не контактували.. Чому ті пупсики так легко простужуються..
    Може на зуби (нам 5міс і 9 днів). хоча не спухли ясна...:no:
    І до носа їй доторкнутися - то Борони Боже.. То якесь місце недоторканне.. Не дає ні почистити, ні закапати нормально. А хрюкає і нервується від того - важко дихати
    Мамочки, чим ще можна допомогти мацьопі? Може якісь інгаляції?

9. Галинка

Галинка Well-Known Member

І я так роблю!:)МІй синочок так любить циці, що весь день міг би на них спати, якби я від нього не відходила:)

• Подобається Подобається x 1
  10. Туся

Туся Well-Known Member

О, про носіння на руках і колисання - ми живемо збабою і дідом- і всі Вітусю обожнюють і носяться коли є час, не залишають саму.. То можете уявити яка вона ручна :)
    Найгірше вкласти спати на ніч... :8:
    То і до циці, і колисати в колясочці, тоді знов до циці, ніяк не може заснути, тоді витягаю кошик з коляски, тримаю за ручки довгі і колишу між ногами - от тоді засинає ледь-ледь.. Але то ше може прокинутися - і тоді біля циці подрімає і вже засне..
    То щось страшне
    Мій тато сам медик то все мене до невропатолога посилає - каже шо то якась патологія
    А я в 3 місяці була - казали шо то такий характер.. :crazy:

• Подобається Подобається x 4
  11. Росинка

Росинка Well-Known Member

Фіз. розчин у ніс і цицю під ніс:) Я ще в аромолампі евкаліптове масло випарювала по 2 рази на день.

До речі про носи.В нас таке повітря сухе в хаті -жах просто.:sad: Дівчата,хто купляв зволожувачі повітря?Вони того варті чи можна обійтися просто народними методами(Вологі пеленкі на батарею, ставити воду у ємностях по кімнаті)? І скількі вони коштують і де продаються?

Додано через 7 хвилин
    Про носіння на руках.Як то не носити дитину на руках,якщо вона вимагає?Тобто слухати як вона кричить,то легше:shutup: :scare: Я свою малу ношу постійно при чьому мені це море задоволення приносить. Хоч і спина боліла сильно першіі місяці.А тепер накачалася спина і не болить зовсім:p А дитина в мене спокійна,бо знає,що мама завжди поряд ,як їй треба. В дитини то не капризи,а нормальна потреба у мамі. Крім того -це ж такий кайф тримати лялю свою на руцях:)

• Подобається Подобається x 5
  12. Nata

Nata Well-Known Member

І я своїх ношу. Менший як народився, то з рук не злазив, мені все кума казала, що привчу до рук. А як інакше? Якщо нагодована і перебрана дитина плаче, значить його щось непокоїть. Як то можна покласти малятко в ліжечко і слухати ті крики? То ж серце в мами розривається!
    Тепер нам три місяці і він вже не такий прикрий. У нас кріселко для годування має "лежачий" режим, то він із задоволенням може там полежати, аж регочеться так йому видно добре.

13. Туся

Туся Well-Known Member

О, про крісла!
    Нам 5 місяців - вже певно час купувати кріселко, може і качельку , ходунки ше рано
    Як вибирати крісло?

14. syavych

syavych Well-Known Member

Люди, я вас прошу, не купуйте ходунки! В дитини можуть бути серйозні проблеми.

15. Андріана

в магазині на Південному "ВСЕ ДЛЯ МАЛЯТ" дуууууууже великий вибір крісел для годування,качельок і ходунків

16. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Ми собі купили калорифер зі спеціальною ємкістю для води. Я дуже задоволена. А до того було так: волога пеленка на батарею, або банку з водою. А тепер красота!:radist: :radist: :radist:

17. Туся

Туся Well-Known Member

Чим це небезпечно???

18. Андріана

і консультанти толкові

19. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

От і я не розумію як на руках дитину не носити!!! В мене Дімуська як народився він завжди був тільки на руках, навіть деколи спав на руках. А моя свекруха страшенно зі мною за то сварилася, що так не можна! А я їй сказала, що от народиться у вашої дочки дитина я подивілюся як ви тоді будете казати!Народилося... коли свекруха була дома то дитину з рук не спускала, а коли була тільки мама з дитиною, то дитина все лежала!!!:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: мені її було так шкода....
    Все що я збиралася малому купляти, вона мені все казала "Нашо?". Блендера не треба, іграшок не треба, одяг купляти безпотреби, годувальне крісло не треба..... і т.д. Зато в другої внуці вже є все!!! А нам не треба було :sad: :sad: :sad: :sad: . Ай болюча тема!!!

20. Галинка

Галинка Well-Known Member

Як я Вас розумію!!!:)

Статус теми:
Закрита.