Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Для мамусь і татусів

Обід на-брудершафт? :radist:
    Я теж обідаю під монітором.

2. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

:) а пошо час витрачати

3. Ума

Ума Super Moderator

Нам сьогодні рівно місяць бумкнув і ми були в поліклініці на огляді. Ваги набрали 1200, виросли на 2 см (але мені здається, що медсестра зле розтягнула мого козака, бо по одягу ніби виріс більше).

:)

• Подобається Подобається x 4
  4. Ума

Ума Super Moderator

я під час вагітності начиталася про загартовування малюків і вирішила, що буду так робити... нє тут то било... у мого мальосика нормальна вода для купання - це коли 38-39 град. і спробуй знизити... навіть, якщо купаємось довго і вода вже охолоне до 36, то плач стоїть на всю хату...

а ще як спека і ми в одному памперсі лежимо... то конче треба шкарпеточки на ніжки одягнути - інакше не спимо, а постійно плачемо...

ну і як з цим боротися?

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

молодці, вітаю:)

Мій синка теж мерзлюком народився, гикати починав без шкарпеток :)
    Тому ми роздягатися почали аж цього літа.

6. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Американські сайти пишуть шо діти в шкарпетках меньше плачуть

7. Полковник

Полковник миється в бані

Бороться не надо.
    Надо укрывать, хоть немного, даже в жару.
    Не сравнивайте грудничка со взрослым человеком.
    Терморегулирующие процессы у них совсем другие!
    Удачи!

8. Ума

Ума Super Moderator

а я думала з ним в басейн походити (згодом), а якщо там до 30 воду нагріють... мій моржик замерзне :) :sad:

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Наше загартовування полягало в тому, що просто не кутали дитину, з перших місяців, як стала тохи старша то вже сама не давала на себе зайве вдягнути, зараз вночі спить тільки в майці і в трусиках, накрити не можливо - прокидається, і що головне - не мерзне.

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А мій малий від минулої осені спав у шкарпетках. І то скандалив, щоби йому вбрати. Якщо казали, що немає, то він сам знаходив. Я перестала звертати увагу після того, як довідалася, що сусідський малий спить у хатніх капцях. :D
    Нам таки вдалося малого відівчити від шкарпеток якийсь час тому. Бо він взагалі без шкарпеток не ходив. Навіть під сандалі. І головне душно йому, але все одно шкарпетки не хотів зняти. Ледве якось вдалося вмовити. А тоді я всі шкарпетки зібрала в торбу і сховала на найвищій полиці у шафі. Але все одно ще часом згадує про шкарпетки. :D:D:D

• Подобається Подобається x 1
  11. Ольга

Ольга Well-Known Member

:) у нас навпаки, поки не знімить доти не заспокоїться :)
    особливо перед сном, здирає аж злиться...

12. Liliyah Romanova

То саме раніше було. А от від минулої осені раптом змінилося.

13. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

наш до 2 міс страшенно мерз, і ми вдягали йому на сон не те що шкарпетки, а й рукавички (правда то був жовтень) ... зате потім підріс і все нормалізувалось. Повітряні ванни - саме те, для загартовування таких малят. Я свому до сих пір даю голясом побігати 2-3 рази в день, навіть коли прохолодно. І після ванни він в нас хвилин 15 голясом бігає, хоча бабуся на всю хату крик спочатку зчиняла що внука застудим.

Про воду... купили малому басейн, поставили в дворі, вода на сонці нагрілась, взяли камеру, щоб зняти радість дитячу.... засадили малого - а він в крик, і скільки не пробували - ніц з того не вийшло, хоче води гарячої, як ванні:ireful1: Зате похресника годі було витягнути з води, зуби цокотять - а він "хоцу сє...". Басейн спустили і запакували до другого літа:ninja: Хлюпається тепер в 2 відрах з водою...

14. Nadin

Nadin Well-Known Member

Моя Анюта до двох років гола бігала, питання було як в садочок вдягатися-все познімає. Єдине, що її спинило це лід на землі, вибігає гола, біжить до нашої хвірточки, і ножки до землі примерзають, ото в неї здивування було.

15. Liliyah Romanova

Сучасна психологія каже, що саме така формула програмує дитину у зворотньому напрямку.
    Бо що наступне звучить після такої установки, як "вважай, бо впадеш", "поклади, бо розіб"єш" ...? Наступне завжди горде "а я казала, що так буде!" От саме таких фраз треба уникати і тоді з дитиною все буде добре.
    Говорити треба ТІЛЬКИ "вважай, обережно, помало".

• Подобається Подобається x 2
  16. levandivka

levandivka З яйцями...

Мова про басейн, чи про ванну?
    прохолодна басейнова вода сприяє активізації, чи Ви балдіти туди йдете? ;)
    Думаю, на Ваших грудях (у обіймах) цілком можливо зняти страх/холод.

17. Оксана

Оксана Well-Known Member

"Розбаловані"діти - наслідок гіперопіки. Оптимальний варіант - давати дитині самостійно пізнавати цей світ і робити власний вибір, а коли її спіткає невдача - запропонувати допомогу :) Попереджати про небезпеку, звичайно, також треба...

18. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Дівчата, хоче дитина шкарпетки - дайте. не хоче - зніміть. Просто в малюка вже в такому віці проявляються уподобання. У всіх людей то по різному. Наприклад, я навіть в спеку сплю, закутавшись по шию, і не засну інакше. А чоловік - розкривається і в холод. Але ми дорослі і можемо задовольнити свої вподобання. А що робити малюкові, якщо йому незатишно без шкарпеточок, а мама вирішила гартувати? Чи йому душно, а мама боїться простудити? Залишається капризувати...

19. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Може хтось має досвід лікування отитів (не антибіотиками), а то я вперше з цим стикнулась, і трохи розгубилась.

20. Відповідь: Для мамусь і татусів

Не знаю, чи то вам підійде, але від отитів дуже гарно допомагає поставити у вушко турундочки (змотані зі звичайного бінтика), вимочені у Гідрокартизоновій емульсії, ставлять на годин 12 (невеличким ланцетиком у вушко, можна і не дуже глибоко - так, наскільки біль дозволяє), дуже зручно на ніч ставити, ефект дуже хороший. Можна ставити з Борним спиртом, але з емульсією ефективніше.

Статус теми:
Закрита.