Для мамусь і татусів

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів

Нехай ваше малятко не хворіє! А то ви дійсно правду говорите, що серце ножем ріже! Виздоровлюйте швидше!!! А скільки вашому малюку?

2. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мамусіки маю до вас питаннячко, а в ПБ після пологів в душ пускають, звичайно не зразу з крісла а потім? Я просто собі важко уявляю як то має все проходити!

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Під місцевим лише??? Це ж така маленька дитина!!! А якби шарпнувся чи ще щось? ЖАХ!!! Недай Боже заробить страх перед лікарнями.:ninja:

Найважливіший перший місяць, аби там не попала інфекція. Доречі перші кілька днів малий ходив по-хаті зовсім голий аби нічого не торкалось і я робила перев*язки. Бідненький як він боявся, бо ж це таке чутливе місце.

Зараз ми просто часто миємо і як мені порадила моя двойо-рідна сестра лікарка треба декілька раз на тиждень робити ванночки з теплої водички і марганцовки. Марганцовочка протизапальна. Якщо вам залишили крайню плоть то просто після онтаких ванночок легенько вправляйте мяз і закочуйте.

4. Olenka

Olenka Well-Known Member

Дякую!!!
    Моєму синочку тільки три місці, а вже має гіркий досвід хвороби, на перший погляд не страшної, а мучиться тільки через свій вік, нічого не може зробити ні висмаркатися, ні відхаркнути... і лікарства не всі можна...

Недавно по новинах дивилась репортаж про хлопчика Богданчика - так потім цілу ніч не спала.

Мамусі і татусі, і всі не байдужі, може хтось зможе допомогти...

Додано через 9 хвилин
    Все залежить від ПБ і ваших пологів.
    Згідно "правил" 4 години після пологів вам треба не вставати.
    Але біля вас ніхто сидіти не буде - тому гуляй душа...
    Я народила вночі, 2 год пролежала в пологовому залі, потім мене привезли в палату. Дуже допомогли вологі серветки і одноразові пеленки.
    Відразу скористалася серветками. А зранку вже пішла в душ.
    Має значення чи будуть у вас шви, якщо так, то треба підмиватися водою з розчином марганцівки.
    Дівчата, але не дивуйтеся. У мене в палаті була дівчина, яка взагалі гігієни ніякої не робила не то що в душ не ходила....

Додано через 10 хвилин
    P.S. У мене ще були вологі серветки для грудей, фірма Chicco. Дуже встади в пригоді, особливо, коли не було води...

• Подобається Подобається x 1
  5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Як шкода діток!
    Ми от теж хлопчика чекаємо, то може хтось вже з досвідом напише, як правильно процедури гігієнічні виконувати (як мити), щоб не повторялось таке горе. Будемо дуже вдячні!
    Дуже тішуся, що Дмитрик поправляється! Панадолко, тримайтеся!

6. Маруся-мама

Зорянівонька
    Оленка на попередній сторінці дала, на мій погляд з сьогоднішнього досвіду, дуже корисні поради на попередній сторінці.
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=192545&postcount=2055

Ascorbinka
    Наша Юліанка стрижеться жахливо, і потім виходить крива стрижка просто жах. Але в неї так багато волосся, що навіть не зауважиш :D
    Але ви не журіться, дітки такі шустрі що можуть самі себе постригти.

7. klen

klen Well-Known Member

я про такі правила і не здогадувалася. Я також 2 години була у род залі а як прийшла у палату то одразу у душ пішла. Медсестра сказала що треба в туалет і душ піти одразу і вона побуде поруч на всяк випадок. Я і пішла. І потім кожен раз як у туалет так і у душ підмитися. ніякої марганцовки. родила на батальній. від пологового напевно тут багато залежить

8. Panadolka

Я незнаю як там пускають чи ні, але я ходила сама в душ! А після родів (чарез пару годин) мене приходила медсестра мити:o

9. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Дотепер була впевнена, що пісюн в підгузку треба піднімати нагору, а недавно прочитала, що треба опускати до ніжок. Як правильно?

10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Мамусіки велике вам спасибі за відповідь на моє питання!

Щойно прочитала розповідь Панадолки, дуже вам співчуваю, я таке читати без сліз не можу!

11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Ми думали що якщо буде син, то зробимо обрiзання одразу на мiсцi на другий день в нас роблять.

12. хельга

В нашому ПБ нажаль не було гарячої води, (навіть не пам"ятаю чи була холодна). Але мене зашивали, тож я підмивалась кип"яченою. А коли прийшла санітарка з якоюсь незрозумілою ганчіркою і страшним відром (я собі уявила, що це пройшло через всі палати), сказала, що я сама себе мию. Але якось на те не звертала увагу, приїхала додому і все забулось.

13. Nata

Nata Well-Known Member

Мені одна знайома теж таке казала, але щось нам то не виходило, ми не піднімаємо. Як на мене, то основне - дотримуватись правил гігієни і вчасно той підгузник міняти.

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я не знаю як ви дiвчата ходили взагалi ... я в обморок впала пiсля родiв, як тiльки встала в туалет пiти, а ви кажете душ. Так, кров треба змивати було водою щоб не утворювались бактерiї, але якiсь iншi процедури були для мене неможливими. Я самостiйно в туалет не могла сходити нормально... Ви молодцi! Сильнi жiнки!

15. Маруся-мама

Я після малого також закричала хочу в туалет встала і пішла :) А мені казали, ти куда... :p

• Подобається Подобається x 2
  16. Olenka

Olenka Well-Known Member

медсестра чи санітарка повинні вас підмити, якщо є шви обробити і обовязково піти з вами в туалет. протягом певного часу після пологів потрібно попісяти самостійно, інакше ставлять катетр. Просто у наших ПБ ця процедура перетворилася на бізнес. У кого є шви не можна какати, тому не можна в перші дні їсти все, що може у переробці перетворитися на каки. ну, не знаю, як ще про це описати :)

Додано через 13 хвилин
    Я спочатку пробувала піднімати, бо знала що треба піднімати. Проте коли міняла підгузники, він все одно був внизу. Потім спитала у лікаря. Так от:
    Піднімати до гори треба, якщо є водянка. Якщо все о.к., то без різниці.

17. хельга

В мене таке було тільки раз: медсестра прийшла, повела в туалет сказала обов"язково попісяти, що я й зробила (вона сказала як правильно сісти), потім пшикнула кутасептом і сказало, що треба покакати І щоб я не боялася, що розійдуться шви. Просто треба правильно сісти.

18. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Я з родзалу сама прийшла, сама пішла в туалет, і в душ - дуже мені хотілося помитися. Правда на Батальній душ і туалет в палаті

19. Panadolka

Так от і я незнаю як він бідоська витрима!
    Я не можу малого повністю роздягнути - в нас в хаті досить прохладно. Тому ми ходимо тепло одягнені.
    Нам вже багато всього порозказували про догляд за пісюном, так що нам вже не так страшно. Дуже дякую за поради!!!

Додано через 1 хвилину
    Дуже вдячна!

Додано через 4 хвилини
    Перший раз таке чую, а де ви таке прочитали?

Додано через 5 хвилин
    на це й дивитися без сліз неможливо! Дякую за співчуття!

Додано через 7 хвилин
    Я не скаржуся. До мене приходили гарні, охайні медсестри. Там не було чого бридитись. А ви де народжували?

20. хельга

http://www.komarovskiy.net/content/blogcategory/69/132/1/11/ Ось тут і прочитала.
    Я з Ужгорода і народжувала в Ужгороді. Можливо вона не тим хотіла мене мити, але мене ті речі злякали. А так як я могла справитись сама і мені було б неприємно, щоб та жінка мене торкалась (бо довіри вона не викликала)

Статус теми:
Закрита.