Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

1. silvia

silvia Well-Known Member

Відповідь: Для мамусь і татусів (3)

мами з дітками, як ви знаходите час, щоб більше побути втрьох, разом провести час і з малюком і окремо з чоловіком? З тим клятим ремонтом, на який виділяється час після роботи, чоловік приходить пізно і змучений, а на вихідні хоче відпочити вдома...залишити малого і піти вдвох кудись на годинку/ другу немає на кого...чи то тішити себе надіями, що закінчиться ремонт ( ще місяць десь) і все стане на свої місця...

2. napoleona

napoleona Well-Known Member

У мене питання як діяти в такій ситуації: ми гуляємо, мала як правило бере з собою то візок з лялькою, то самокат, то ще щось. Любимими іграшками вона не ділиться, і ніхто її не заставить, але я і не наполягаю, але в ситуаціях обміну, то вона міняється. І тут на площі біля школи гуляє бабуся з внучкою, ну і внучка захотіла візок Оріяни, а вона не хотіла давати, бо сама бавилася, тоді бабуся мені каже: "якщо мала не дає побавитися, то йдіть гуляти в інше місце, бо мені так важко пояснювати дитині." Я і її розумію, але і свою дитину теж, ну і хочу гуляти там де нам подобається. Хто як робить в таких ситуаціях?

3. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

що пояснювати що не можна брати чужого? А як що цій внучці через декілька років сподобається ваш мобільний чи ваше авто?

4. Raven

Raven Мама малятка

я гуляю з племінницями, то пояснюю, що возика ми взяли побавитися собі, а якщо дитина хоче нашого возика, то хай почекає на нього або бере з дому свого. Чого я маю гуляти, де мені не подобається, якщо чиясь дитина не має такої самої їграшки.

5. napoleona

та я то розумію і мені більше подобається, коли діти між собою самі узгоджуюють чи дадуть чи ні, може якби та дівчинка щось мала на обмін, то мала могла б поділитися...
    і ще спостерігаю, що коли гуляють бабусі з дітьми, то з ними завжди конфліктно, ніж з мамами, а ще мене цікавить невже всі заставляють своїх дітей ділитися? а то коли я пояснюю іншим дітям, що моя доця не хоче з ними поділитися, то батьки дивляться так, що ніби я не можу її заставити то зробити

6. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я розумію Олю, там певно така ситуація, що всі дітки бавляться іграшками один одного, так якось ...
    Від дитини своєї я б іграшку не забирала, хіба б спитала чи може дасть тій дівчинці погратись трошки? Як ні, то тоді тій дівчинці пояснила б, що так і так Оріяся зараз не може дати побавитись візочком, бо сама дуже хоче ним бавитись, можливо пізніше. Якби мала ще якусь забавку з собою, то б запропонувала тий дитині її, зазвичай на щось нове вони з радістю увагу переключають.

7. Markkomp

СССР і колективна власність(відповідальність) ще щільно в головах сидять. Я колись була зла і в такій ситуації у мамочки в відповідь попросила гаманець з поясненням вашій дитині сподобалась іграшка і моя мусить дати а мені ваш гаманець. більше питань не виникло.

8. Nastylove

Ну і тут, якщо вже не ділитись, то і брати чуже, або вимагати коли не дають, теж треба забороняти своїй дитині. А є і такі, що своїм не поділюсь, але чуже візьму/заберу. Мій таким був. Зараз вже простіше. Раніше міг мчати з іншого кінця майданчика, як бачив, що хтось біля його велосипеда стоїть і зразу в крик, а зараз "Мама, а чого дівчинка до мого велосипеду підійшла", -"хоче подивитись", "-а, ну сідай, дівчинка катайся"... здивував нещодавно такою реакцією, бо було завжди навпаки відібрати, бо моє) Але я дозволяла забирати, не штовхати, не кричати - за те сварила, а підійти і попросити віддати то нормально, як на мене.

9. Markkomp

можу пояснювати тільки дітям чиїх батьків я знаю, і знаю що вони це сприймуть нормально. Не маю права пояснювати чужій дитині і своїх не дозволяю виховувати чужим. В мене на тому пунктік.

10. Nastylove

А як тоді? :girl_smile:
    От підійшла дитина, клянчить візок, забирає, що дитину свою в іншу сторону і йти?
    Все одно, якись діалог відбудеться, правда ж?
    Пояснити, сказати що не дамо, то нормально як на мене. Не розуміє - тоді вже до батьків, хай пояснюють. А виховувати ніхто не дозволяє звичайно)

11. napoleona

то звичайно
    моя мала досить ділиться, але є моменти такі, що ні і все і ніяким чином не допросишся, от тоді мені реально важко:)

12. Markkomp

ну забрати я не дам, спитаю свою чи вона має бажання поділитись як нє, то просто чужій скажу не можна це брати - усе

13. napoleona

я колись, як Оріяся була ще зовсім мала і не дуже розуміла, то так і робила, щоб було менше крику, плачу забирала її і йшли десь інакше бавитись, коли вона хотіла, то що не давали, але зараз вона розуміє і якщо дають то добре, а ні то бавиться чим є

14. Nastylove

Я б не переживала. А так і казала батькам/бабусям, "от в нас такий період, це улюблена машинка/велосипед, ділитись не хоче, мусите дитині то своїй пояснити"

---------- Додано в 14:21 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

Ну от власне:girl_wink:
    То ж дитина, все одно ж скажете якось тактично.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

Значить, що вона чітко собі розрізняє поняття "моє" і "чуже". Ще раз кажу, не переживай! Не всі можуть оте не ділення зрозуміти, але ж то не твої проблеми.

15. fiesta

fiesta Well-Known Member

Бабка афігєла. Що значить в інше місце? Ви ж не на її подвір'ї, щоб вона Вас виганяла... Це ж в неї проблема - її дитя капризує. От вона хай вирішує ситуацію - відійде, як їй треба...
    А ще - може, варто мати з собою якусь запасну іграшку, якою можна ділитись...

16. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Я завжди стараюсь взяти багато забавок, на випадок поділитись-помінятись. Мали недавно подібну ситуацію: мала просила в хлопчика м"яч, а він не давав(хоч і сам ним не грався) От, як пояснити дитині чому хлопчик не дає іграшку якою і сам не бавиться?
    Свою дитину вчуду ділитись, бо є такі дітки, які того ж возика просто немають.

17. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Підкажіть де у Львові купити гнучкі замки на шафи, то приблизно таке:
    Я раніше бачила в Арсені - була сьогодні на Зеленій, то там тільки для дверей і розеток, а таких як треба нема.
    Чи хтось таким користувався? Які краще? Просто в нас на цій квартирі нижній ярус "стінки" зроблений у вигляді невисоких таких тумб і двері в них відкриваються вниз (як в серванті) - то тепер боюся що як малий потягне за ручку то ті двері впадуть на нього :girl_impossible:

18. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Є в Антошці, Пелікані і, здається, Ашані.

19. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

преспокійно - я кажу "ти не можеш так просто це взяти, бо то не твоє і тобі не належить."
    я от через такі ситуації дуже не люблю брати зі собою на майданчики всякі возики ітп, бо по факту мала ними не грається, лише везе не прогулянку і назад, а на майданчику я маю сторожити, щоб ніхто не посягав не її власність, бо вона дуже ревно до того ставиться :). сама чужого не вимагає, буває, що чимось цікавиться, то просить дозволу, але спокійно реагує на відмову.

20. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

І я почала над таким працювати :) забираю малого від чужих іграшок, пояснюю і тд. Якщо дітки і батьки не проти, то трохи побавиться, але стараюсь йому пояснити що потрібно спитати дозволу.
    В малого поки нема такого "моє! і все", може сам підійти і запропонувати свою іграшку (зазвичай дівчаткам ;) ).
    А сьогодні стикнулась з тим що хлопчик свого не дасть кричить, але не бавиться, бо... бавиться чужими іграшками :) Мені то що? :) Поки Влад на таке спокійно реагує - нехай, лиш би не забути зібрати свої іграшки.